AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 824.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

e pa zaslužili su da dođe i njihovih 5 minuta...raditi na inovacijama u softveru, gpu, cpu i smisliti nešto uspješno i inovativno je puno teže nego nvidiji koja uz neograničena sredstva treba izbaciti samo brzi gpu da se može hvaliti da je najbrža...jebote sirotinja i Bogu si teška...čak i kad naprave nešto dobro, teško im je to priznati

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
MEGATAMA kaže...

Gtx 1080 vs rx 480 CF.....lol

Sve je to lijepo i krasno, ali ja želim podsjetiti na jednu činjenicu. Quantum Break ne podražava multi-GPU. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ili za rise of the tomb rider:

ovaj tvrdi da nema support za cf i nema ni frejma razlike u single i dual rx480 izvedbi:

a ovaj ima i to debeli rast:

0 1 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislio sam da su dodali multi gpu suport,jbg onda je fejker u pitanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zbog arhitekture enginea, koja rendera 4 frejma u 720p, te onda dodaje AA i kombinira ih u jedan 1080p ili vise frejm je gotovo nemoguce to rasporediti na nekoliko GPU-ova. To bi vjerojatno koštalo vise od razvoja igre. Znaci fejker

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
MEGATAMA kaže...

Mislio sam da su dodali multi gpu suport,jbg onda je fejker u pitanju

Normalno da je fejker u pitanju, pogledaj u videu kad glavnog protagonistu napadne lik u uniformi on kaže: "što to dijelaš" a trebao bi reći "what are you doing"

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 22:55 (NathanDrek).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Does Quantum Break support SLI or other multi-GPU solutions?
Quantum Break on Windows 10 unfortunately doesn’t support DirectX12 multi-GPU rendering. Due to the engine architecture, the work needed to support multiple GPUs would have been significant and out of scope for Remedy for Quantum Break.

http://community.remedygames.com/forum/games/quantum-break/261576-quantum-break-state-of-the-game-updated-1-6-2016

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Please... Quantum Break je Quantum Broken. Igra koju i devovi koji su je radili se*u. To se ne događa često. Da izgleda lijepo - izgleda, no to ti je kako sa (samo) lijepom i zgodnom curom; šta možeš s njom, moš je samo gledat 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne bi ja rekao da curu možeš samo gledat 

11 godina

Aj kad smo vec kod CF 480, evo namjesteno vrijeme gdje ekipa sa Linusovog kanala radi identican test onom sa AMDovog predstavljanja:

Rezultati? Ni vise ni manje, nego sasvim tocni ! Znaci nije bilo laganja, sto je lijepo za cut i vidjet.

Na Crazy settings je CF 480 malo jaci od GTX 1080 u AOTS na 1080p i 1440p, ali malo slabiji na 4K.

Na High settings je pak 1080 malo jaca na 1080p i 1440p, a slabija na 4K.

Znam da je sinteticki test, blabla, al eto, kad smo vec kod ove tematike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 23:59 (The_Fichek).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

249eur rx 480 8gb  nisam nasao bolju cijenu u EU

click me

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 0:56 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
249 je super cijena, još gratis dostava
Znači kod Švaba 1900 kn, a kod nas 2400, kako naši deru
Ma treba pričekati custom gpu, a i cijena će još pasti
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo još jedan primjer da se priča samo o AMDovim "greškama"

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
249 je super cijena, još gratis dostava
Znači kod Švaba 1900 kn, a kod nas 2400, kako naši deru
Ma treba pričekati custom gpu, a i cijena će još pasti
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko sam skuzio tip tvrdi da da bi kartica vukla unutar norme od 75W s ploce da se ne radi o 4k rezi u MLL koja je upregnula sav VRAM s kartice, tj. svih 8 gb...to znaci da se kod modela Rx480 sa 4gb  taj problem mozda nit ne pojavljuje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedan dobar zaključak s PC Perspective:

I asked around our friends in the motherboard business for some feedback on this issue - is it something that users should be concerned about or are modern day motherboards built to handle this type of variance? One vendor told me directly that while spikes as high as 95 watts of power draw through the PCIE connection are tolerated without issue, sustained power draw at that kind of level would likely cause damage. The pins and connectors are the most likely failure points - he didn’t seem concerned about the traces on the board as they had enough copper in the power plane to withstand the current.

AMD probably didn’t want to include a second 6-pin or upgrade to an 8-pin connection because of the impression it would give for a mainstream gaming card. Having two power connectors or an 8-pin might tell uninformed buyers that the RX 480 isn’t power efficient enough, that it might not work with an underpowered system and power supply, etc. My hope is that AMD’s partners paid attention to this data and are over building their power delivery to alleviate any concerns. We will know very soon.

I usporedba s ASUS GTX960 Strix za koju se govorilo da je jednako loša.. više nego duplo manje vuče preko PCI Express slota u odnosu na RX480.

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Power-Consumption-Concerns-Radeon-RX-480

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-power-issue-detailed-overclocking-investigated/

70W prosječno uz minimalne spajkove na 77W ako se ne overklokira i ako se ne koristi za 4K gaming gdje popuni svih 8 gb rama uz gameplay od 10fpsa što je i tako besmislenao.

U svakom slučaju što prije ove referentne padnu u zaborav to bolje, samo rade negativnu reklamu za odličan chip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
XXX kaže...

http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-power-issue-detailed-overclocking-investigated/

70W prosječno uz minimalne spajkove na 77W ako se ne overklokira i ako se ne koristi za 4K gaming gdje popuni svih 8 gb rama uz gameplay od 10fpsa što je i tako besmislenao.

U svakom slučaju što prije ove referentne padnu u zaborav to bolje, samo rade negativnu reklamu za odličan chip.

Krivo su objasnili, odnosno nisu rekli bitne informacije. Putem 12v raila smije ići samo 66w, a ostatak do 75 moze krov 3.3v rail. 

No, ironično je da PCB ima power delivery koji moze izdržati 200w a oni to ograniče s tim bezveznim 6 pin konektorom 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

te priče sa asus 960 su ionako očajnički pokušaji amd fanboya da opravdaju ovo sranje

jednostavno treba izignorirati cijelu referentnu seriju 480 i čekati nereferentne, ali također vidjeti da li i na onima sa 8-pinskim konektorom ima sličnih problema

koja šteta za amd, ovo im stvarno nije trebalo

EDIT:

s druge strane po ovom testu asus 960, jel moguće promjenom biosa i kod 480 preokrenuti ponašanje grafe da vuče više iz 6-pin konektora umjesto preko matične? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 9:20 (picajzla0707).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

te priče sa asus 960 su ionako očajnički pokušaji amd fanboya da opravdaju ovo sranje

jednostavno treba izignorirati cijelu referentnu seriju 480 i čekati nereferentne, ali također vidjeti da li i na onima sa 8-pinskim konektorom ima sličnih problema

koja šteta za amd, ovo im stvarno nije trebalo

EDIT:

s druge strane po ovom testu asus 960, jel moguće promjenom biosa i kod 480 preokrenuti ponašanje grafe da vuče više iz 6-pin konektora umjesto preko matične? 

Meni nije jasno kako je moguće da im se stalno ta sranja događaju pokraj svih tih inžinjera, programera, ekipe koja to testira itd.

Stvaram prijatelje i neprijatelje.
10 godina
neaktivan

Trebalo bi biti moguće, ali vidiš da RX 480 ima 50-60w veću potrošnju od 960 sveukupno. Hebate, pa kako AMD midrange troši skoro kao GTX 1080?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 9:43 (JozoBozo121).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

moguće, ali ne bez kidanja performansi ( 1150-1200mhz clock)

0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko je ova prica sa potrosnjom besmislena da je to na kraju smijesno. Jel ljudima jasno da ce sve i jedna grafa povuci vise od dozvoljenog limita kad se clocka, sto je i slucaj ovdje 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

EDIT:

Mislim da to nije moguće, moguće je samo ograničit sveukupnu potrošnju, al ako se to napravi gotovo sigurno će i taktovi pasti niže pa tako i performanse.

Evo par primjera:

prva slika - takt tokom igranja u svakoj pojedinoj igri.. kartica tvornički throttla jer lupa power limit, vuče oko 160W DC, tek podizanjem power limita drži stabilnih 1266MHz

druga slika - performanse u Battlefrontu s default i podignutim power limitom

treća - potrošnja, podizanjem power limita takt je stabilan na 1266MHz ali potrošnja raste za 50-60W

Tako da, sve me strah koliko će nereferentne verzije s clockovima od 1350-1400MHz vući.. S druge strane konkurent GTX1060 po uzoru na veću braću GTX1070 i 1080 će dosta manje trošit, bit hladnija i gotovo sigurno se clockat pa i preko 2.1GHz(preko 20% u odnosu na tvornički boost)

Jedino ostaje pitanje cijene i performansi u DX12.. al kako god bitno je da se vodi rat među njima. 

12 godina
JozoBozo121 kaže...

Trebalo bi biti moguće, ali vidiš da RX 480 ima 50-60w veću potrošnju od 960 sveukupno. Hebate, pa kako AMD midrange troši skoro kao GTX 1080?!

drukčija arhitektura, ali nebitno je to u konačnici, činjenica jest da je efikasnija od prijašnjih amd grafa slične snage i to dosta

meni osobno je bitno da 480 ili 470, ovisi za koju ću imat para do kraja sezone, nisu vulkan kao ove 390/390x, da ih je lakše ohladiti i da ne bacaju toliko topline u kućište, a nude slične perfomanse

prednost u dx12 samo je šlag na torti

no, niti u kojem slučaju ne namjeravam u kantu staviti grafu koja se tako ponaša i od koje moram strepiti hoće li mi spaliti matičnu ili ne

dakle, i kod nereferentnih očekujem ovakve testove da vidimo jesu li ispravili stvar

još jedno pitanje za znalce - hoće li ovi problemi postati jači kako grafa stari, obzirom da kontakti i na matičnoj i na grafi s vremenom dobiju malo prljavštine i kontakt između grafe i pci-e utora sigurno nije jednako kvalitetan nakon nekog vremena?

13 godina
protjeran
Gtx 1060 bi mogla biti teska ubojica s svojim perfomansama, sigurno ce imati papren oc potencijal, potrosnja 0, pak gtx 960 na 1.6ghz trosi jedva 110w sto je smjesno malo, dakle koliko ce onda gtx 1060 trositi? Lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
Gtx 1060 bi mogla biti teska ubojica s svojim perfomansama, sigurno ce imati papren oc potencijal, potrosnja 0, pak gtx 960 na 1.6ghz trosi jedva 110w sto je smjesno malo, dakle koliko ce onda gtx 1060 trositi? Lol

Upravo tako zato sam i ja malo stal na kočnicu jer sam planiral piknuti 480 custom cim dodu no treba vidjeti sto ce ponuditi zeleni sa 1060 , do BF1 se stignem odlučiti do onda 380ka radi ko urica 

twice the pride double the fall
12 godina
Stjepanj kaže...

potrošnja tu već nije toliko bitna, nije ni 480 pretjerani potrošač, samo da srede ovaj problem

ono što je daleko važnije jest dx12 i koliko će 480 biti bolja od 1060 u tome, jer dx12 u široj upotrebi je pred vratima, a ja grafu ne namjeravam mijenjati bar dvije godine, vjerojatno i duže 

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

potrošnja tu već nije toliko bitna, nije ni 480 pretjerani potrošač, samo da srede ovaj problem

Pa da, ako si navikao na GTX570 i njen TDP od cca. 220W onda ćeš i s RX480 bit ok. 

picajzla0707 kaže...

hoće li ovi problemi postati jači kako grafa stari, obzirom da kontakti i na matičnoj i na grafi s vremenom dobiju malo prljavštine i kontakt između grafe i pci-e utora sigurno nije jednako kvalitetan nakon nekog vremena?

Ako kontakti s vremenom postanu lošiji - hoće, povećat će se otpor i više će se grijat. Npr. jednom me opekao kabel od punjača jednog laptopa, kontakt s laptopom bio loš pa se nenormalno zagrijao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 10:45 (Penryn).
11 godina
neaktivan
Rx 470 navodno izlazi sredinom ili krajem mjeseca. To ce biti zanimljiva stvarčica
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice