AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 643.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Stjepanj kaže...
Jbga izgleda da je 80%+ ljudi pogrijesilo sto su izabrali nvidiju, druze moj amd da bi se vratio na barem 40% udjela trebat ce minimalno 5g teske, teske dominacije na gpu trzistu...taj scenario nebus gledao samo zbog tamo kakti par igara koje se vrte bolje na amd-u! Daj malo ozbiljnosti u tim postovima!

Jel mene briga ko je bolji na trzistu i bilo koga drugoga ko kupuje grafu i gleda kolko moze imati koristi od nje sada a kolko ubuduce? normalno da nije, kupujes prema onome sta testovi pokazuju, za situaciju na trzistu me zaboli. Ako ce Pascal bit bolji od Polarisa idem an njega, ako nece idem na Polaris tak jednostavno, ne financiraju me ni jedni ni drugi pa da zato moram biti pupcanom vrpcom vezan za jednu firmu, kupujem ono sta ej bolje za ostalo me boli k.

13 godina
protjeran
Drugim rijecima 2,5 igre??
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
doky01akablava kaže...

Meni samo ne ide u glavu,stalno ce Nvidia nesto izdati,a evo vec 3-4 igre u kojim AMD ima znatnu prednost gdje jedna midrange kartica brise pod high end karticom u DX12.

Quantum Break,Killer Instinct,Hitman,Ashes of Singularity i jos nikako da taj patch izade 

Redon ali iskreno i realno:

Port,Port,Port, sranje koje posjedujem i totalno sam razocaran igrom.

16 godina

Al' su se Nvidijaši uskokodakali,mogao sam ocekivati slicnu reakciju kad sam objavio benchmark.

Kad Nvidia vodi u Nvidia its meant to be played,onda je AMD tehnoloski inferioran,lose drivere imaju,pregrijavaju,cim AMD vodi zbog GCN arhitekture igre su portane,namjestene i u samo par igara vodi,ha dobro viditi cemo u koliko ce voditi cim izade desetak DX12 igara 

Moj PC  
3 6 hvala 1
17 godina

Ako sam ja Nvidijaš odi si ti junfer, ops možda fakat i jesi.. ajde više odfakaj s glupim forama nvidijaš amdovac i slično.

Čim nešto prokomenrtiraš odmah si Nvidijaš, ajde fino odi u moj profil i pogledaj karte koje sam imao unatrag 6 mjeseci a onda zašuti.

Moj PC  
3 1 hvala 1
14 godina
doky01akablava kaže...

ha dobro viditi cemo u koliko ce voditi cim izade desetak DX12 igara 

Opet u dvije i pol igre.

ps. možda ni toliko.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:19 (Valentin17).
16 godina
toxic kaže...

Ako sam ja Nvidijaš odi si ti junfer, ops možda fakat i jesi.. ajde više odfakaj s glupim forama nvidijaš amdovac i slično.

Čim nešto prokomenrtiraš odmah si Nvidijaš, ajde fino odi u moj profil i pogledaj karte koje sam imao unatrag 6 mjeseci a onda zašuti.

Zato sto si mi ti rekao da zasutim,eto budem zasutio,hahah bmk :D

14 godina
doky01akablava kaže...

Kad se vratiš u pravi tabor, onda se možeš javiti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
toxic kaže...
doky01akablava kaže...

Meni samo ne ide u glavu,stalno ce Nvidia nesto izdati,a evo vec 3-4 igre u kojim AMD ima znatnu prednost gdje jedna midrange kartica brise pod high end karticom u DX12.

Quantum Break,Killer Instinct,Hitman,Ashes of Singularity i jos nikako da taj patch izade 

Ej ne diraj quantum break to je ipak Remedy ,

ove ostale nisam ni igrao (probao ashes of the singularity, nekako bezveze u odnosu na starcraft)

Istina QuantumBreak je jos jedan port, mada kad pogledas kako je dobro uradjen Alan Wake zapitas se jel vise Microsoft radio na tom "portu" ili Remedy, jer sve sto je iz Windows store-a je u banani 

p.s. sutra pocinje Doom open beta Steam OPEN BETA link ne zaboravite da skinete sad 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:30 (chaselol).
16 godina
Valentin17 kaže...
doky01akablava kaže...

Kad se vratiš u pravi tabor, onda se možeš javiti.

Nemam tabora,imam samo onaj koji mi nudi vise za  novce i to je to,trenutno mi nudi vise R9 280X nego GTX 960 i zato sam presao  da imam love uzeo bi R9 290/390 bez pitanja pa makar napajanje krepalo 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:30 (doky01akablava).
17 godina
doky01akablava kaže...
toxic kaže...

Pa jel možeš konstruktivno raspravljal ili ne? meni uskokodakali se nvidijaši ne izgleda tako.

Budi malo realan i fer i reci kakve su igre, bilo bi ok da igre kupiš i probaš i javiš mi dojmove.

Npr ja imam xone i znam kako su igre ocajne na pcu ove koje su portali

Ashes sam kupio kada je bio jos u pre alphi igra je uzas, spajkove sam imao velike i na 2 x r9 390x

16 godina
toxic kaže...
doky01akablava kaže...
toxic kaže...

Pa jel možeš konstruktivno raspravljal ili ne? meni uskokodakali se nvidijaši ne izgleda tako.

Budi malo realan i fer i reci kakve su igre, bilo bi ok da igre kupiš i probaš i javiš mi dojmove.

Ashes sam kupio kada je bio jos u pre alphi igra je uzas, spajkove sam imao velike i na 2 x r9 390x

Ha dobro mozda jesu portovi i sve to,ali ajde zapamti ovaj razgovor i benchmarke pa kad DX 12 igre krenu masovnije izlaziti,budemo vidjeli 

Kao sto rekoh,tko ponudi vise za manje novaca,moj izbor,a u ovome trenu je to AMD ( nevezano jesu portovi i sve to,bolje se izvode na AMD-u  trenutno,no mislim da ce se trend nastaviti ).

17 godina
chaselol kaže...
toxic kaže...
doky01akablava kaže...

Ej ne diraj quantum break to je ipak Remedy ,

ove ostale nisam ni igrao (probao ashes of the singularity, nekako bezveze u odnosu na starcraft)

Istina QuantumBreak je jos jedan port, mada kad pogledas kako je dobro uradjen Alan Wake zapitas se jel vise Microsoft radio na tom "portu" ili Remedy, jer sve sto je iz Windows store-a je u banani 

p.s. sutra pocinje Doom open beta Steam OPEN BETA link ne zaboravite da skinete sad 

Vec skinut DOOM jedva cekam, ionako znam vec sada po videnom da cu je i kupiti.

BTW imate Evolve plus neki dlc za svega 7 eura pa se i tu mogu usporediti neke stvarcice

9 godina
protjeran

U koje 2.5 igre? r9 390 ubija gtx 970 di god oces, da ne pricam o par sajtova gdje se testira gtx 970 standardno overklokana protiv r9 390. Tamo gdje gtx 970 i vodi to je u dlaku, a tamo gdje vodi r9 390(nebitno za dx 12) onda je po 5+ fps-a razlika.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
odjavljen

Najjače od svega - kada fanboyić počne sr*t ljudima koji su promjenili oba tabora, po nekoliko puta, u istoj seriji... Mislio sam upalit neki sitcom, ali ipak odlučio ne jer je ovdje bolje. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
doky01akablava kaže...
toxic kaže...
doky01akablava kaže...
toxic kaže...

Ha dobro mozda jesu portovi i sve to,ali ajde zapamti ovaj razgovor i benchmarke pa kad DX 12 igre krenu masovnije izlaziti,budemo vidjeli 

Kao sto rekoh,tko ponudi vise za manje novaca,moj izbor,a u ovome trenu je to AMD ( nevezano jesu portovi i sve to,bolje se izvode na AMD-u  trenutno,no mislim da ce se trend nastaviti ).

Ocito se ne razumijemo.

AMD je svoju priliku prekockao, ako sam prije 1 godinu kupio grafu za slijedece 3 godine i dx12 nisi dobro napravio.

Pa eto pogledaj u povijest malo. Vec sada izlazi nova serija i amd-a i nvidije gdje ce se novi driveri prilagodavati novijim karticama i vise manje siliti korisnike da kupe nove kartice.

Nema tu kruha s r9 390 i future proof sranjima, future proof ne postoji i ako hoces biti u trendu i igrati igre na full postavkama onda moras imati novaca i zelje da to pratis i kupujes.

Sve i jedna igra od kada su izasle grafe imao si bolje iskustvo s gtx970 nego r9 390 ovo govorim iz osobnog iskustva jer sam probao. i što sad probudio se div, spavao je?

17 godina
odjavljen

Ali što je, je. U zadnje vrijeme satlno ispadaju testovi gdje AMD rastura.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Može rasturat i neka rastura, al džaba mu sve to jer trenutno izlaze nove serije i na njima će se morat lomit koplja. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
eywa33 kaže...

Može rasturat i neka rastura, al džaba mu sve to jer trenutno izlaze nove serije i na njima će se morat lomit koplja. 

Realno koliko je najavljuju, ako ne bude razlika k'o prelazak sa AGP na PCI port, opet nas yebu u zdrav mozak.

10-15% performansi mogu si zabiti znas gdje 

17 godina
XXX kaže...

sve 5 i neka je, sjetimo se pocetaka a i sada gdje 2 najjaca naslova jednostavno rade bolje na nvidiji Witcher 3 i Dying Light

Pre kasno je ovo ali puno pre kasno.

Grafe sada vec na njuskalu mozes te kupiti za 1800 kn - ništa to je ništa.

AMD s novom serijom u startu mora biti bolji ili jednak u svakom dobrom naslovu i jedino to ih jedino moze dici a i spasiti nas kupce ili možda ne.p

PS. Vezano za to da sam intelaš ili Nvidijaš, nick na ovom forumu sam dao po svojoj najboljoj kartici ikada hd 3870 toxic, nick na xone profilu mi je dragonplatform - ljudi znaju sto taj nick znaci. Hebo Vas Nvidijaš - uvrijedio si me samo da znaš

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:50 (toxic).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Ljudi na ovim temam su preopterečeni novim serijama, tehnikalijama, detaljima, fps lockovima i svim silnim sranjima. Ovo lagano ide u patlolgiju 

Opustite se i igrajte faking igre, pustite nove serije i mijenjanje hardvera češće nego gaća 

edit: i ovo tko ima više udjela na tržištu, finacijska izvješča i sl. Ma daj...razumio bi da smo na nekom investicijskom forumu. Niti iz džepa, niti u džep.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:52 (XXX).
17 godina
XXX kaže...
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Ljudi na ovim temam su preopterečeni novim serijama, tehnikalijama, detaljima, fps lockovima i svim silnim sranjima. Ovo lagano ide u patlolgiju 

Opustite se i igrajte faking igre, pustite nove serije i mijenjanje hardvera češće nego gaća 

edit: i ovo tko ima više udjela na tržištu, finacijska izvješča i sl. Ma daj...razumio bi da smo na nekom investicijskom forumu. Niti iz džepa, niti u džep.

Zapravo jako je bitno kako ce financijski stajati AMD , što bi bilo kada bi Nvidia ostala solo? Mislim da bi ti plakao skupa samnom.

Isto je tako bitno da tvoja firma ima profit inace idu otkazi.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Prika mislim da se ovdje najmanje igraju igre... Pogle samo Stjepka, mislim da je promjenio grafa koliko ja neću u životu, a sve što je igrao zadnjih god-dvi su... in-game benchmarks . Nisam ni sam daleko. Nije ovdje poanta imat hw za igranje i onda igrat... Nego pomicanje granica, mhz-a, fps-a, pixela... Zadnja igra na kojoj sam uživao ko' malo dite je Life is strange, koja se valjda može igrat preko mobitela koliko je "zahtjevna" :) 

Ovo je hobi, ne razbibriga i zabava. Ne znam tko je lud bacat desetke somova na razbibrigu. Onda bi si kupio plejku ili xbox :)

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Prika mislim da se ovdje najmanje igraju igre... Pogle samo Stjepka, mislim da je promjenio grafa koliko ja neću u životu, a sve što je igrao zadnjih god-dvi su... in-game benchmarks . Nisam ni sam daleko. Nije ovdje poanta imat hw za igranje i onda igrat... Nego pomicanje granica, mhz-a, fps-a, pixela... Zadnja igra na kojoj sam uživao ko' malo dite je Life is strange, koja se valjda može igrat preko mobitela koliko je "zahtjevna" :) 

Ovo je hobi, ne razbibriga i zabava. Ne znam tko je lud bacat desetke somova na razbibrigu. Onda bi si kupio plejku ili xbox :)

Pa da, ja stalno mislio da sam otišao u _urac, ali od kako sam na ovom forumu puno mi lakše . Vidim da sam mala beba za večinu .

13 godina

Najjace ce biti na ljeto negdje sedmi mjesec kontam, kad ce biti polovnih 390/970 ispod 2 milje sa garom od 2 godine i vise, pa kad svi polete da prodaju, a kad izadje nova gara i donese tipa 5-10% vise performansi i nesto manju potrosnju bice zla 

Tresla se brda, rodio se mis 2.0 samo gledajte 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
Zapravo jako je bitno kako ce financijski stajati AMD , što bi bilo kada bi Nvidia ostala solo? Mislim da bi ti plakao skupa samnom.

Isto je tako bitno da tvoja firma ima profit inace idu otkazi.

Je, jako bi plakao što jednom u 5-6 godina moram kupiti procesor, a grafu svakih par godina i to u 99% preko foruma, staro za relativno novo uz sitnu nadoplatu. Taman da je samo jedan igrač na tržištu. Boli me tuki za AMD i njihov financijski položaj. I tak kad izdaju top proizvod traže za njega top cijenu, isto ko i svi drugi.

9 godina
protjeran

To ti aj kazem, gledam ono sta mi daje nabolje za moj novac, boli me tuki koja je firma, imao sam i Nvidie i ATI grafe. Sta se tice propadanja AMD-a, nebu on sigurno propo, kupit ce ga neki drugi igrac ko ima para.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Normalno da bu ga netko kupil, Samsung ili Microsoft bi prvi da je na prodaju. Ostalom da propadne Intel onda cijepaju na više tvrtki, mislim da to nije ni njima u interesu. Nvidiju zaboli, oni mogu đonom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...
XXX kaže...

drugovi i drugarice grijesite jako, ja sam okorijeli heavy PC old-new-future school gamer! nema dana da barem ne provedem koji sat igrajuci(nekad i danima kad zena i djeca odu), testirajuci i sl. cim se ukaze prilika nosim cijelu konfu tamo di se nesto igra a potreban je nekakav extra strojbug.hr mi je opcenito glavna stranica za sve it informacije! djelim ovo silno znanje i imanje gdje god stignem;), upijam sve sto me zanima, pratim svaku najavljenu i igram svaku izaslu igru. Da ne govorim koliko s frendovima komentiramo svaki piksel na nekom monitoru itd itd...zivi bili i samo igrali, za mene se ne brinite a zena i djeca ne pate radi toga!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Jao koji fanboy war ovdje u par h . Kog briga, ja idem ko pravi politicari u kojem smjeru puše vjetar tako ja, AMD trenutno jeftin i odlican zašto ne ? Ako iduca generacija GTX kartica bude imala nešto slicno 970 u smislu price/performance, onda ce past GTX, who cares ?! Ali ovo da su AMD igre loše (prešao sam quantum break u 2 takea, i prica je fantasticna) molim vas nemojte da krenemo o vrhunskim GameWorks igrama tipa inovativni Far Cry, inovativni Asssassin's Creed etc...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice