Čak i kod opterećenja, ako nije iznimno zahtjevno, imam limite na ventilatorima radijatora. Recimo, TitanX je toliko brz da se Diablo 3 može igrati na 60FPS na 3440x1440 s pola snage i manje uz tihe ventilatore na radijatoru. Uvjeren sam da se FuryX i 390X mogu jednako podesiti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čak i kod opterećenja, ako nije iznimno zahtjevno, imam limite na ventilatorima radijatora. Recimo, TitanX je toliko brz da se Diablo 3 može igrati na 60FPS na 3440x1440 s pola snage i manje uz tihe ventilatore na radijatoru. Uvjeren sam da se FuryX i 390X mogu jednako podesiti.

Pozz svima,evo i mene juce stigla Giga g1 390x ovo sa 0db meni se uopste ne dopada ,znaci juce malo probao grafu oko sat vremena i naravno izagjem iz igre i pratim u msi afterburneru ventove kad ono grafa iskljuci ventove na 59C po meni uopste nije to dobro,pa sam i ja evo stavio ventove na 44%.
Isto imam dva pitanja za vas drage kolege:
1.Jeli normalno na rezi od 2560x1440 u euro truck simulatoru 2 da grafa ode na 80 stupnjeva ?
2.Molim za preporuku mini-ITX kucista da smanjim buku na grafi posto je veoma glasna (momentalno imam CM elite 130 sa vodenim hlagjenjem seidon v2 na procesoru i-5 4460) doista je grafa glasna da mi zena neda da igratm posle jedan u noci!znaci molioh bih za preporuku najboljeg mini-ITX kucista sa super dobrim protokom zraka i naravno da malo smanjim buku grafe!Kupnja u njemackoj cena nije bitna!Unapred hvala na pomoci.
Sa mini itx neces smanjiti buku nikako, a jesi razmisljao da downclockas grafu i malo napon da spustis kad vec ne igras zahtjevne naslove, ne treba ti 100% te snage za 1440p ETS2 :)
p.s. nije mi jasno sto je giga stavila "samo" dva venta na tu grafu umjesto tri...
Sa mini itx neces smanjiti buku nikako, a jesi razmisljao da downclockas grafu i malo napon da spustis kad vec ne igras zahtjevne naslove, ne treba ti 100% te snage za 1440p ETS2 :)
p.s. nije mi jasno sto je giga stavila "samo" dva venta na tu grafu umjesto tri...
Pozz kolega ne nisam o tome uopste razmisljao nisam hteo stime da se cackam mozda probam sledece sedmice da uhvatim malo vremena,a ovo sa ventovima reseno ,ventovi na 44 i hladna ko led u idle samo 29 stupnjeva!Eh kad bih moga malo da resim buku grafe da je nemoram downclockati i da neslusam zenu vise
Downclockaj memoriji i gpu za 150-200mhz i vidjeces kako ce temperatura pasti jos vise kad gejmas a samim tim ce biti i tisa!
nemoj ga zajebavat
nosi nazad da ti daju drugu karticu jer ovo je preglasno...
Nije uopće kvaka u tome jel ima tri ili dva venta nego u radijatoru koji treba bit bolji.
nemoj ga zajebavat
Pa sad, sta je preglasno za zene to je vec diskutabilno, jer sam bio u slicnoj situaciji a ne pomaze nista tu
A nije naveo "koliko" je to zapravo glasno, kad grafu downclocka dobije se na tisini/temperaturi ako se grije ko sporet i ventovi preko 70% to je jbga los cip onda
ako ide dwn to nije rjesenje nego losh gpu...ako sam nesto platio onda ocekujem da to radi a ne smanjivanjem performansi da bude ok
nemoj ga zajebavat
Pa sad, sta je preglasno za zene to je vec diskutabilno, jer sam bio u slicnoj situaciji a ne pomaze nista tu
A nije naveo "koliko" je to zapravo glasno, kad grafu downclocka dobije se na tisini/temperaturi ako se grije ko sporet i ventovi preko 70% to je jbga los cip onda
Ovako sve na stock frekfencije ventovi na auto su max otisli na 70% a temperatura max 74 C, a ovo sa zenom jebiga kad zivimo momentalno ovde u minhenu u jednosobnom stanu razumem i nju!
ma grafa je u redu jebiga mora nahraniti ovaj asusov MG279Q.
Koliko sam vidio samo Sapphire/PowerColor su napravili odlican posao sa 390/X karticama, cak je i sveti asus zeznuo
Evo da javim samo ,znaci problem je kod kucista,samo sam izvadio kapak od kucista i pustio igru grafa se uopste necuje ventovi na auto idu max 55% temperatura 71C ,sa kapakom ventovi idu do 71% tem.81C!
Kupi si kakvo prostrano kuciste, dva venta s gornje strane, jedan sa strane, jedan naprijed i jedan nazad je best comb (eventualno i sa donje)
Stavi dva da upuhuju vazduh (naprijed/bocno) i dva da izbacuju van (gore/nazad) pogledaj kvalitetnije ventove, tipa thermaltake/cm mani se kineza vrisnu brzo, slozi to i nista se apdolutno nece cuti.
P.S. otvoreno kuciste je ok za temperature, ali je smrt za komponente jer tako trpas prasinu u kuciste bar 5x brze

Usporedili smo jednu radeon specific igru(Dirt) hocemo sad jednu koja se zasniva na nvidia arhitekturi?
Postavke su maxed out znaci sve max,pokazni dio je onaj odmah nakon sto se skoci sa vodopada gdje je ta suma i dosta zombija u sceni jer je to realan prikaz kako ce se igra vrtit kroz ostatak tog svijeta.
Evo pa vidi kako radi na R9 290 1275/1625mhz + FX na 4.8ghz.
Nešto se zbagovalo kod konvertovanja pa zvuk neprati radnju.
Znači sve radi odlično na prastarom AMD hardveru?? Zanimljivo.
Izgleda da još može poslužiti za 1080p gaming AMD combo, a opet ovisno od optimizacije.
3200x2000
da li moze nastetiti power limit na 50% grafickoj? digo sam ju sa 1055 na 1130 i memoriju sa 1500 na 1650 bez diranja voltaze, i izgleda da je stabilna, custom ventovi i nejde iznad 62C
da li moze nastetiti power limit na 50% grafickoj? digo sam ju sa 1055 na 1130 i memoriju sa 1500 na 1650 bez diranja voltaze, i izgleda da je stabilna, custom ventovi i nejde iznad 62C
Ako ne varira clock pod full loadom onda ne al neškodi da se stavi na 50% kod mene uvjek na 50% ako clockam GPU.
Ako ne varira clock pod full loadom onda ne al neškodi da se stavi na 50% kod mene uvjek na 50% ako clockam GPU.
tu i tamo varira u npr GTA 5, tj nije stalno na 1130, a na 1100/1600 ne varira, tj stalno je na 1100 (100%) kad je u full loadu
Mirzet dali si ti u onom videu gore imao ukljucen ili iskljucen antialiasing?Nije mi jasan taj parsto megabajta nizi vram nego kod mene
Usporedili smo jednu radeon specific igru(Dirt) hocemo sad jednu koja se zasniva na nvidia arhitekturi?
Postavke su maxed out znaci sve max,pokazni dio je onaj odmah nakon sto se skoci sa vodopada gdje je ta suma i dosta zombija u sceni jer je to realan prikaz kako ce se igra vrtit kroz ostatak tog svijeta.
Evo pa vidi kako radi na R9 290 1275/1625mhz + FX na 4.8ghz.
Nešto se zbagovalo kod konvertovanja pa zvuk neprati radnju.
Znači sve radi odlično na prastarom AMD hardveru?? Zanimljivo.
Zaustavi trube :)
Mirzet dali si ti u onom videu gore imao ukljucen ili iskljucen antialiasing?Nije mi jasan taj parsto megabajta nizi vram nego kod mene
Uključen ako hoćeš mogu opet da odradim test da vidiš da je isključen mislim nemam sta da tebe lažem ili sebe , samo upload nas YT ide sporo.
Pozz svima,evo i mene juce stigla Giga g1 390x ovo sa 0db meni se uopste ne dopada ,znaci juce malo probao grafu oko sat vremena i naravno izagjem iz igre i pratim u msi afterburneru ventove kad ono grafa iskljuci ventove na 59C po meni uopste nije to dobro,pa sam i ja evo stavio ventove na 44%.
1.Jeli normalno na rezi od 2560x1440 u euro truck simulatoru 2 da grafa ode na 80 stupnjeva ?
2.Molim za preporuku mini-ITX kucista da smanjim buku na grafi posto je veoma glasna (momentalno imam CM elite 130 sa vodenim hlagjenjem seidon v2 na procesoru i-5 4460) doista je grafa glasna da mi zena neda da igratm posle jedan u noci!znaci molioh bih za preporuku najboljeg mini-ITX kucista sa super dobrim protokom zraka i naravno da malo smanjim buku grafe!Kupnja u njemackoj cena nije bitna!Unapred hvala na pomoci.
Ja imam istu karticu i nemam nikakvih problema. nije ni toliko glasno, ok je, jer imam dobar protok zraka i dobro kuciste.
Btw, zasto ti nije dobro da se ventovi gase na 60C?
Ja imam istu karticu i nemam nikakvih problema. nije ni toliko glasno, ok je, jer imam dobar protok zraka i dobro kuciste.
Btw, zasto ti nije dobro da se ventovi gase na 60C?
Grafa je super uopste se ventovi necuju ali kad izvadim poklopac kucista kontam da je CM elite 130 premalo kuciste za tu grafu slab je protok zraka,evo veceras igrao sam dirt rally na ultra high ali bez poklopca fantasticno veoma tihi ventovi temperature odlicne!Tako da sad moram kupiti full site kuciste i problem resen!
A ovo za ventove kontam da za elektronske komonente na grafi na 60C bez nikakvog hlagjenja nije dobro to je moje misljenje!
Mislim da se nebi trebao brinuti za tih 60C jer komponente su verificare za rad na puno visim teperaturama, 60C je mozda tebi vruce ali tamo nekim sklopovima mislim da nije .
Ja imam Fractal Design R5 koji ima 2 venta od 140mm (naprijed i nazad), ali sam jos kupio noctua fan i stavio ga na bocni panel kucista, i meni je ok. Kuciste ima dobru izolaciju zvuka + dobar air flow tako da je dosta dobro.