- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trollaš? Stavi i furmark pozadini pa će trošiti 350 w....
Naravno da radi na 300 mhz u 2D-u kod idla i to je jedino mjerodavno.
Jedno pitanje za vlasnike sapphirke 390 nitro, ali verzije 1040 sa backplateom.
Kad ste dobili karticu, da li je imala celofan preko plastike od hladnjaka?
Preko cijele, ne samo tamo di piše sapphire?
black ops 3 na 1080p, sve max, 70fps lock, uzima skoro 7,8gb vram-a 390x-ici, i nekad vise od 7gb ram-a uskoro nece bit ni 8gb vram-a dovoljno za neke naslove
trolam? ti miriš leakage potrošnju na nebitnoj frekvenciji. forsiraj karticu na deklarirane radne megaherce bez loada naravno,i onda izmiri potrošnju. to je jedini pravi naćin za izmirit,jer kod skoro svakog bitnog loada se clock digne na stock i efektivno zamaskira visok leakage.
trolam? ti miriš leakage potrošnju na nebitnoj frekvenciji. forsiraj karticu na deklarirane radne megaherce bez loada naravno,i onda izmiri potrošnju. to je jedini pravi naćin za izmirit,jer kod skoro svakog bitnog loada se clock digne na stock i efektivno zamaskira visok leakage.
Trolaš!
Ignore.
Ako se dobro sjecam ID tech 5 ne podrzava uopce sli ili cf a rekao bih da je isti slucaj i sa ID tech 6.
A izgleda da nepodrzava ni single nVidia GPU po ovom chartu
Ako je sudit po tim slikicama koje je chasol linkao i po bench videu koji sam ja linkao stara slabasna gtx 660 je u ovoj igri jaca od gtx 780ti ili gtx 970....mozda je OVERCLOCKANA ? ;)
A možda ima bolju driversku podršku od novijih serija . Budu to sredili do izlaska igre.
A možda ima bolju driversku podršku od novijih serija . Budu to sredili do izlaska igre.
Moguce.....ali svejedno....unistio sam veselje chaslolu i ostalima :(
Bas sam jako zlocest
Skinuo alpha verziju Dooma,graficke opcije su uistinu kao u onom videu i u ovoj verziji igre se nemoze namjestit nista drugo....LOL
Framerate mi varira od 50 do 60(average 53-55) i nejede iznad toga jer je ocito i ID tech 6 lockan na 60 fps,igra nema vsync za sada pa slika "puca".
Sa vizualno/tech strane ovo je realno zivi uzas i kao da je doslo iz proslosti,kvaliteta tekstura,cestice,efekti sve nekako pripada nekim proslim godinama a ne nekakvom supernaprednom techu buducnosti sto je ID tech 6 trebao bit....steta.
Ne sumnjam da ce konacna verzija igre bit lock 60 fps ali kako izgleda trebalo bi bit lock 120fps :)
Igra je teska mislim ispod 5gb pa skinite i probajte
5gb? lol, pa updejtovi za ultra teksture su po min 5-6-15gb!
4.41gb da budem precizniji
EDIT:
Kad se instalirala 5.23gb
u 4k fury cf jedva 40 lol
nista budemo ovak igrali
2560x1440
Single 7970 isti framerate kao 980 sli hahah tu nešto opako smrdi
Zato je alpha, teksture su nidje veze. Probao, jako igrivo svidja mi se.

isprobao u VR-u(Trinus) nije lose na 3k sa head trackingom
60 all max zakucano:-)
Sto mislite, hoce li novi Hitman dolaziti uz recimo 390 kartice? Slicno kao kada je bio Radeon gold/silver/bronze rewards.
DA 5
NE 7
Taj 0db gaming kaj su kao stavili je za qurac. Nema apsolutno nikakvog smisla, eventualno da nemas niti jedan drugi vent u kucistu, ukljucujuci i proc i napajanje.

Taj 0db gaming kaj su kao stavili je za qurac. Nema apsolutno nikakvog smisla, eventualno da nemas niti jedan drugi vent u kucistu, ukljucujuci i proc i napajanje.
Samo naivci nasjedaju na takve gluposti. Naravno da nemožeš igrat neku zahtjevniju igru bez da imaš aktivno hlađenje u kućištu. U protivnom ga nitko ne bi ni ugrađivao. Ako je kartica pod full loadom i ventilatorima odokativno 70 stupnjeva. Koliko bi tek bila da je ugašen? A k tome da su ugašeni i ventilatori na kućištu i procesoru?
Nisam ja nasjeo na to. Ja sam je kupio jer je bila odlicna cijena. Ovo je bila samo moja izjava :D
Al sve u svemu ako netko zeli snizit temperature za dvadesetak stupnjeva bez povecanja buke eto mu rjesenje, vent na 40 i to je to. A ako nekome ne smeta buka uopce nek stavi ventove na 100% i vozi misko. Bit ce ledena :D
U globalu hladenje uopce nije lose, samo je fail ta 0db regulacija...cemu lol.

Nisam ja nasjeo na to. Ja sam je kupio jer je bila odlicna cijena. Ovo je bila samo moja izjava :D
Al sve u svemu ako netko zeli snizit temperature za dvadesetak stupnjeva bez povecanja buke eto mu rjesenje, vent na 40 i to je to. A ako nekome ne smeta buka uopce nek stavi ventove na 100% i vozi misko. Bit ce ledena :D
U globalu hladenje uopce nije lose, samo je fail ta 0db regulacija...cemu lol.
To je korisno ukoliko je računalo pod niskim ili nikakvim opterečenjem a ne želiš da ti stvara buku.
Npr nabaviš si tihe ventove i silent case i dok surfaš netom ni ne primjetiš da je upaljen.
Ima to i ostalih prednosti. manje prašine i sranja pogotovo ako se ima kućnih ljubimca.
A i vent se manje troši...
Nego, da mogu streljao bi kretene u AMD i njihov powertune.
Zna li netko normalni način da ga isključim u 3d-u, a da radi i spušta clock na 300 mhz u 2d?
Kod mene je sada najmešteno ovako - radeon pro i overdrive - opcija da radi na max clockovima u svakom profilu igre.
To radi solidno. Kad upalim igru isključi powertune, kad ugasim uključi... no nekad se zezne ako recimo dođe do pada kompa dok je igra bila uključena pa misli da je defoult 1155 mhz. a i kad alt tabam ostane na visokim clockovima i troši 80 W umjesto 20 W....
Zašto bi ga isključio? evo primjera . Igram Metro LL Redux i gledam šta sad ovo trza.. pa radilo je jučer sve podmazano... strejf lijevo-desno preskakuje... Koji k? gasi i pali igru opet isto.... i upalim statistiku i imam šta vidjeti.. on smanjuje i na 800 mhz i pleše sim tam s clockom... ugasim igru, pogledam radeon tools i on u 32 bita (jer ne pamti kod reseta) i kliknem a prebaci u 32/64 prepozna igru i 1155 mhz zakucanih i nema nikakvih problema...
Koja je budala to izmislila mamicu mu... kako grafička može u manje od 16 ms skužiti da će load skočiti sa 40 -90% i da to odradi bez preskoka?
Inače, osjetljiv sam na preskoke i to mi je nestvarno i neigrivo ako nije na 60 fpsa... Ako igra ne može toliko, vidimo se u nekoj sljedećoj konfi za 2 do 5 godina....
Usporedili smo jednu radeon specific igru(Dirt) hocemo sad jednu koja se zasniva na nvidia arhitekturi?
Postavke su maxed out znaci sve max,pokazni dio je onaj odmah nakon sto se skoci sa vodopada gdje je ta suma i dosta zombija u sceni jer je to realan prikaz kako ce se igra vrtit kroz ostatak tog svijeta.
Evo pa vidi kako radi na R9 290 1275/1625mhz + FX na 4.8ghz.
Nešto se zbagovalo kod konvertovanja pa zvuk neprati radnju.
Kako to da u pocetku imas parsto megabajta manji vram usage od mene?Nisi ukljucio antialiasing ili grafe imaju toliko drukciji memory menagment?Kasnije ti se vram napuni kad ima puno zombija u sceni dok je nvidia na 970 to ocito nekako rijesila kroz drivere
Čak i kod opterećenja, ako nije iznimno zahtjevno, imam limite na ventilatorima radijatora. Recimo, TitanX je toliko brz da se Diablo 3 može igrati na 60FPS na 3440x1440 s pola snage i manje uz tihe ventilatore na radijatoru. Uvjeren sam da se FuryX i 390X mogu jednako podesiti.