AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Stjepanj kaže...

pa ansha govori pravo no samo u slucaju kad je upaljen AA bilo na 2x ili nedaj boze na 4x(no tko to jos koristi uopce:), no evo odvrtio sam bench u gta V sve na maximali sto ide osim svih AA filtera s gtx970

min: 36fps-a  max: 94fps-a average: 68fps-a

lp

Ja sam GTA V odigrao sa 4x msaa, izgleda drasticno bolje od fxaa ili 2x msaa. 

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

vidis kod mene na 27"@FullHd Msaa x2 izgleda puno bolje od svega nabrojanog!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

fuck that ssaa je best aa filter ali jede perf. ko malu dijecu... npr u metro serijalu. 

pricamo o 1080p gamingu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 23:31 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mrki_tua kaže...

Koja je svrha svako dvi stranice raspravljat se jer x procesor sa y gpu bottlenecka ili koliko fps ako već sve, ako ne sve onda skoro sve, kombinacije imaju na youbitu?

pa onda najbolje da ugasimo bug online koji ce nam k ima sve na internetu ne?

Apsolutno ne, ali do sada se nije iskristaliziralo tko je u pravu, u ovakvim pisanim dijalozima. Najbolje zakačiti screenshot.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
14 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

pa ansha govori pravo no samo u slucaju kad je upaljen AA bilo na 2x ili nedaj boze na 4x(no tko to jos koristi uopce:), no evo odvrtio sam bench u gta V sve na maximali sto ide osim svih AA filtera s gtx970

min: 36fps-a  max: 94fps-a average: 68fps-a

lp

Jel ti kad igraš to tako staneš i blejiš u kadar 10 minuta dok ne vidiš rub zgrade sa 4AA kako je super ili se zapravo igraš ?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Aliasing je meni zapravo najupadljiviji pri kretanju, kad pikseli po ivicama objekata krenu da "igraju".

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...
ansha kaže...

Jel ti kad igraš to tako staneš i blejiš u kadar 10 minuta dok ne vidiš rub zgrade sa 4AA kako je super ili se zapravo igraš ?

Razlika je nebo i zemlja, ti mozda imas malo dioptrije pa ti 2x izgleda ko 4x ;)

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Narode različiti tipovi AA izgledaju različito u različitim igrama i imaju različiti utjecaj na performanse. A i tu je djelom stvar ukusa. Isto kao i npr sweetfx u witcheru. Nekom je bolje sa, nekome bez.

Nije istina da 290x sve može zakucati na 60 fpsa na max postavkama bez beda. Witcher 3 npr neide na konstantnih 60, a dobro modani skyrim ide na jedva 10 fps. Istina je da se u skyrimu radi o downsamplingu s 4k na 1080p ali jbg stvari bolje izgledaju.

Što će tek biti s igrama koje će izlazit kroz godinu dvije? 1080p ako želite sve vrtiti na max traži najbolju grafičku na tržištu. Za više rezolucije treba imat i više od jedne. Nadam se da će se to s vremenom promijeniti, ali za sad ne ide.

S druge strane nisam voljan za umjereno bolju grafiku koja će mi pružiti nijansu bolje iskustvo u igri platiti 2x više. I sad znam zaigrati neku retro igru na emulatoru, ili neki indie naslov i ne smeta mi grafika ni najmanje. 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
axos kaže...

Narode različiti tipovi AA izgledaju različito u različitim igrama i imaju različiti utjecaj na performanse. A i tu je djelom stvar ukusa. Isto kao i npr sweetfx u witcheru. Nekom je bolje sa, nekome bez.

Nije istina da 290x sve može zakucati na 60 fpsa na max postavkama bez beda. Witcher 3 npr neide na konstantnih 60, a dobro modani skyrim ide na jedva 10 fps. Istina je da se u skyrimu radi o downsamplingu s 4k na 1080p ali jbg stvari bolje izgledaju.

Što će tek biti s igrama koje će izlazit kroz godinu dvije? 1080p ako želite sve vrtiti na max traži najbolju grafičku na tržištu. Za više rezolucije treba imat i više od jedne. Nadam se da će se to s vremenom promijeniti, ali za sad ne ide.

S druge strane nisam voljan za umjereno bolju grafiku koja će mi pružiti nijansu bolje iskustvo u igri platiti 2x više. I sad znam zaigrati neku retro igru na emulatoru, ili neki indie naslov i ne smeta mi grafika ni najmanje. 

Ne samo da 290X ne moze, nego ni daleko jaci Fury X ne moze imat lock na 60fps u 1080p. Ovo na slici ispod je ultra bez hairworks-a i u 1440p, minimum je 31fps, matematika nalaze da ce minimum i dalje biti ispod 60fps kad spustimo u 1080p.

Price da obicna necklockana 290-ka ima 60fps lock na ultra su za malu djecu...

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma taj ultra je samo mazanje očiju, razlika između high i ultra je nikakva, čak štoviše razlika između ultra i medium je skoro nikakva a utrostruči fps na nekim settingsima.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kenan.M kaže...

Ma taj ultra je samo mazanje očiju, razlika između high i ultra je nikakva, čak štoviše razlika između ultra i medium je skoro nikakva a utrostruči fps na nekim settingsima.

To je istina, al to je vec druga prica. Kako grafika i hardware bude napredovao, tako ce sve teze biti vidit razliku, a hardwareski zahtjevi ce ici u nebesa za minimalni vizualni pomak...

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 19:28 (mirzet1976).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dosla nova serija grafa u FUTURA IT shop:

1. 2. 3. 4. 5.

P.S. koji su sad rebrand modeli?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 20:08 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

^ 1,2,3,4,5

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 20:10 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
DarthMarkus kaže...

^ 1,2,3,4,5

390 je ekvivalent 290 ili 290x?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

290x ali je brza i more future proof

npr. 390 cf je jaci od 290x cf negdje 10-15 od 100 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 20:17 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
ne, r9 390 je rebrand 290. 390x je r9 290x. najveća razlika je duplo veća memorija
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan

To je vec stara vijest, uostalom cijene u njih su uvijek ovakve pri izlasku i to nije iznenadjenje nikakvo. Nakon nekog vremena ce pasti (jos uvijek ce biti nesto vise nego u okolnih webshopova), ali prednost linksa je to sto se cijenja ne mijenja kad ides kupovat na rate, i links postoji u svim vecim gradovima pa ako ti nesto crkne ne moras se zezat s postom. Ali za grafulje, uvijek je bolje kupovati u webshopu.

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 20:50 (Jonja).
16 godina

Pa i ja bi isto tako stavio na njihovom mjestu, nisam jednom čuo da ljudi govore "kupujem samo u linksu"... A takvi ljudi većinom nemaju pojma o hardware-u i vjerovatno se pale na gigabajte...

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Čak je i jedna kockica previše kod onog grafa cijene...Treba uvest "niste normalni" i Karamarkovu sliku

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 21:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Links je uvjerljivo najodvratniji što se tiče cijena ''nove'' serije, no cijene kod future pokazuju koliko trenutno nema smisla kupovina novih AMD kartica kod nas.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Zanimljivo. R9 390X brža od GTX 980 generalno uvjerljivo na 4K rezi a jeftinija osjetno i onda ljudi kukaju kako je skupa R9 390X a nitko ne kuka kako je skupa GTX 980. Jest da GTX 980 troši manje ali to je isto kao da se netko hvali da njegov Ferrari troši samo 20 l/100km, dok Lamborghini troši 25 l/100km. Dakle, ako je grafa opremljena dobrim hladnjakom nije uopće presudno to što više troši. Ostaje OC potencijal GTX 980 koji je neupitan, ali s obzirom na većinu igara opet bi ovdje GTX 980 bila al pari sa R9 390X (kad se i ona to malo klokne) ili sporija (osim u dvije igre od sedam), tako da bio to bump performansi driverima ili to što spominje AMD da su nešto i doradili oko software-a, poanta je da AMD daje ISTI razred performansi za osjetno manje para. Kod Fury X i GTX 980 Ti nije tako jer su manje više istih performansi na 4K ili je u prosjeku Nvidia malo brža a koštaju isto. Za sad se Fury X kloka mizerno, ali to bi se moglo promijeniti. Druga je stvar sad što Fury X ima vodeno hlađenje (koje je bolje i tiše od zračnog ako pumpa radi kako treba) a i siguran sam da će se Fury X ubrzat bitno kroz godinu - dvije driverima jer to tako bude kod AMD-a. Ako je sad u prosjeku jako slična ili malo sporija od GTX 980 Ti, čini mi se da za godinu dana ako napravimo istu bateriju testova bi Fury X bila brža od GTX 980 Ti u prosjeku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 22:01 (itomic009).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

glas razuma i objektivnost 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Tko je lud da danas kupi 980 pored 980Ti ? A o ogromnoj brzini r9 390 i 980 na 4k uopće ne treba raspravljat..To su kartice za 1080p, eventualno 1440p , a na nižim rezama je nvidia bolja...totalno loša usporedba

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 22:07 (DarthMarkus).
Moj PC  
7 5 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

fury-x je opcenito bolja grafa, mene jedino smeta oc potencijal koji trenutno ne postoji! cak ni boost valjda ce izdati boost seriju tamo za par mjeseci kao s 7950/7970

Moj PC  
4 8 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

kad se otkljuca che moci 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

fury-x je opcenito bolja grafa, mene jedino smeta oc potencijal koji trenutno ne postoji! cak ni boost valjda ce izdati boost seriju tamo za par mjeseci kao s 7950/7970

Bolja je od 980-ke, 980-ki Ti objektivno nije ni blizu kao ukupan proizvod....

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Tko je lud da danas kupi 980 pored 980Ti ? A o ogromnoj brzini r9 390 i 980 na 4k uopće ne treba raspravljat..To su kartice za 1080p, eventualno 1440p , a na nižim rezama je nvidia bolja...totalno loša usporedba

to su marketinske izmisljotine tko puši uopce te fore?

i ne kuzim ovo tko je lud da pored 980ti koja je debelo skuplja(kod nas min 1300kn referentna) se neisplati uzimati obicnu 980? bas se neisplati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice