AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Stjepanj kaže...

sad cemo jos morati kupiti   i nakrkati unutar gpu kucista da umrtvimo zvukove! jednom sam napunio zvucnu kutiju takvom pjenom zvucnik se doslovno nije cuo!

Svrha zvučne kutije nije da bude stalak samom zvučniku nego da razvije prirodnu pojavu koja se zove rezonancija. Time što si stavio pun zvučnik pjene spriječio si rezonanciju a time i ispravan rad zvučne kutije/zvučnika.

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/3639-gigabyte-gv-r939g1-gaming-8gd-amd-radeon-r9-390-8gb-graphics-card.html

Super cijena za Hr ako nije greska, avidim da su 390ke na neweggu oko 350usd...wtf?!?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 22:38 (nme).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
nme kaže...

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/3639-gigabyte-gv-r939g1-gaming-8gd-amd-radeon-r9-390-8gb-graphics-card.html

Super cijena za Hr ako nije greska, avidim da su 390ke na neweggu oko 350usd...wtf?!?!

Proizvod je rasprodan tj. upitno je da li je ikad i bio u ponudi po toj cijeni.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
13 godina
protjeran
nme kaže...

ma bitno da je u linksu 4500kn

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-asus-amd-radeon-r9-390-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1008

tamo im pod komentare treba napisati dali oni hrvatski narod smatraju yebeno glupim?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...
nme kaže...

ma bitno da je u linksu 4500kn

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-asus-amd-radeon-r9-390-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1008

tamo im pod komentare treba napisati dali oni hrvatski narod smatraju yebeno glupim?

ja sam komentirao da su fulali cijenu za 2000kn i da 390x dođe oko 3500 - baš me zanima hoće li proći moderaturu, bio sam pristojan :D

a za r7 370  traže preko 2000kn - treba ih pribiti na stup srama, ovakva se pohlepa rijetko viđa, čak i na ovim prostorima.

edit: 370 je skuplja od ovoga :D

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 14:28 (ElektričnaOvca).
14 godina
mrki_tua kaže...
nme kaže...

Proizvod je rasprodan tj. upitno je da li je ikad i bio u ponudi po toj cijeni.

Nije to greška i kad grafe budu dostupne (valjda bi trebale slijedeći tjedan) bit će tako već oko 2900 kn tih R9 390 modela.

13 godina
ElektričnaOvca kaže...

a za r9 370  traže preko 2000kn - treba ih pribiti na stup srama, ovakva se pohlepa rijetko viđa, čak i na ovim prostorima.

edit: 370 je skuplja od ovoga :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
nicky.sl kaže...

Istina AMD nudi nesto novo i zanimljivo ali mi se nikako ne sviđa izgled onog njenog "poklopca" za vodeni blok, mogli su to malo življe izvest i samo zbog toga je neću kupit (barem dok to ne srede).

Svake godine iznova se razbuktavaju fanboy ratovi a nitko ne primjećuje da su grafe i AMD-a i Nvidie po snazi uvjek gotovo identicne i mora nam bit jasno da je to dogovor i nista vise.

Pa kako je inače nvidija znala koliko točno da naštima K200 za 980ti da bude u postotak sa tek nadolazećom Fury X?
Kako su oboje baš točno 650$ izvukli pod "tvorničku cijenu"? sve se to dogovorilu na bilderberg konferenciji iz azatvorenih vrataa:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

sramota stvarno da 370x koja je identicna 270x u fps'ima košta 2000 kn, a 270x najeftinija 1400 kn, čega su se napušili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...
XXX kaže... 

Što to uopće znači?

Da li to znači da imaš 50 000 kn mjesećnih primanja pa ti ovakva kartica ispadne par posto iz džepa, jer istovremeno obitelji može omogućiti luksuzan život u kući sa bazenom, ili uzmeš takvu karticu na kredu i ne pomišljaš uopće imati obitelj jer bi živjeli u potstanarskoj sobici i svi se divili odličnoj grafici. Ja sam negdje u sredini, mogu si ju priuštiti bez problema ali imam daleko pametnijih i potrebnijih stvari za potrošiti novac. Stvar je prioriteta jer sumnjam da večina ljudi ima ovih 50 000 kn svaki mjesec.

Opet ponavljam, koga briga sto ti sebi ne mozes priustiti jer ima drugih koji mogu. Kad malo shvatis da ako imas normalan posao + nemas kredita, ovakve stvari bi si mogao priustiti na rate recimo ali opet je to zrtva za nase prostore i to ogromna. Vani i nije neka zrtva.

Ma vani, unutra, blabla. Činjenica je da oni koji si to priušte svojim radom u pravilu imaju previše za raditi da bi u tome više guštali. 
Da je meni kao mladom studentu/školarcu barebone koji mi sad hrđa na vikendici, vjerujem da nebih dana vidio od silnih igara.  
Iskreno, pola stvari sad kupujem od gadgetskih điđa, zbog nostalgije i samozavaravanja kako ću sad, eto zguštati se s time. 
Dobra stvar je što su ovo sad GPGPU pa ima aplikacija koje ih znaju upotrijebiti, ali loša vijest je što su mnoge na cuda platformi, 
i što pravu snagu pokazuju samo u demoima. Ja još čekam ovako brze i detaljne fluide u solveru unutar mojeg softvera na svojim grafuljama, a ovo je
fakin video iz 2013. na gtx580. 

ili ovako lijepe kolizije i carr rig sa amd:

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
Cryogenic kaže...

sramota stvarno da 370x koja je identicna 270x u fps'ima košta 2000 kn, a 270x najeftinija 1400 kn, čega su se napušili.

Napušili se pohlepe :D. Btw, to je 370 (bez x) koja čak nije ni rebrand 270 (bez x), već r7 265.

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Fantastičan scaling fury x u 4-way CFu

BTW: Scaling 2,3,4 kartice se odnosi na ukupan setup, a ne na prvu karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
nicky.sl kaže...

nikako ja sliku ubacit u proslu poruku bem mu WP 10 i Edge

Di ti živiš točno? Evo mene za čas po lovu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 11:47 (Valentin17).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sve piše u profilu osim prezimena ;)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
overhaul kaže...
nicky.sl kaže...

Istina AMD nudi nesto novo i zanimljivo ali mi se nikako ne sviđa izgled onog njenog "poklopca" za vodeni blok, mogli su to malo življe izvest i samo zbog toga je neću kupit (barem dok to ne srede).

Svake godine iznova se razbuktavaju fanboy ratovi a nitko ne primjećuje da su grafe i AMD-a i Nvidie po snazi uvjek gotovo identicne i mora nam bit jasno da je to dogovor i nista vise.

Pa kako je inače nvidija znala koliko točno da naštima K200 za 980ti da bude u postotak sa tek nadolazećom Fury X?
Kako su oboje baš točno 650$ izvukli pod "tvorničku cijenu"? sve se to dogovorilu na bilderberg konferenciji iz azatvorenih vrataa:)

Ako su dogovarali, nvidia je bolje dogovorila.Uskoro amd reže cijene i to dosta jer cijene su besmislene.Nisu oni dogovarali jer je nvidia dugo sa tim cijenama na tržištu a amd se malo zaletio misleči da će naivci zagrist(radi broja 3na seriji i 8gb gddr), kao što je bilo sa R9 2xx kad su joj expresno rezali cijenu i to poprilično.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 14:32 (dery).
12 godina

Nisam ja priča o cijenama nego o performansama koje su iz godine u godinu jednake il barem vrlo vrlo slične a o cijenama neću jer to je već tržišna politika i sposobnost nekog da proda muda pod bubrege dok drugi za to nisu sposobni.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 14:36 (nicky.sl).
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series
Počet ću pitanje s citatom:

"Tonga XT with its 2048 shader units is an Apple-exclusive. AMD traded an immediate influx of money for the chance to give PC enthusiasts something new to talk about. This decision is now coming back to haunt AMD’s partners and customers outside of the Mac universe. More so than any other card introduced today, Tonga XT had the potential to make a splash" op. cit. link: http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-390x-r9-380-r7-370,4178-3.html.

Zna li itko imali gdje u slobodnoj prodaji r9 285, r9 380 s Tonga XT gpu-om ili je to apple ekskluziva i radi li pod windowsima?
(Inače r9 285, r9 380 ima Tonga gpu s 1792 shadera.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

M295X nije Apple ekskluziva - Alienware 15, ali kao što vidiš nema ga baš u puno laptopa.

Desktop full Tonga koja bi trebala imati 384bit sabirnicu još nije predstavljena.

10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Mislim se između r9 390 i 970 GTX

Obje od MSI-a

Što kažete koja je bolji izbor i zašto?

Igram na 1080p (GTA V, Witcher 2/3, skyrim, a u buducnosti Fallout 4, mass effect andromeda etc.)

0 0 hvala 0
11 godina

Trenutno me hebe nabava.net pa nemrem vidit cijene tih koje gledas, al sam zapamtio da je MSI r9 290 na akciji od 2650kn, tako nesto i u ducanima tesko da ce imati nizu cijenu. Ak si svratio na ovu temu, onda si valjda malo i citao pa skuzio da je R9 390 identicna grafa R9 290, tvornicki malo vise clockana i sa sitnim razlikama sto se tice MSIevog dizajna. +4GB memorije ne igra ulogu na 1080p, na vise od te rezolucije bi u nekim situacijama moglo igrati nekakvu ulogu, zavisno kolko bi nabio graficke detalje.

13 godina
silvrbckgorilla kaže...

Obje od MSI-a

Igram na 1080p (GTA V, Witcher 2/3, skyrim, a u buducnosti Fallout 4, mass effect andromeda etc.)

za 1080p nebitno, i slabije grafe zakucaju na max tu rezu

12 godina
ako na vecoj rezi nabije grafiku da koristi vise od 4gb, grafa nece imati snage to tjerati na iole igrivom broju fpsa, tako da nema na toj grafi nikakve koristi od 8gb
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
silvrbckgorilla kaže...

Obje od MSI-a

Kako da ne, ni GTA V ni Witcher 3 ne idu na max u 1080p sa R9 390 i GTX 970. Moze se igrat al je daleko od 60fps lock...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 22:57 (ansha).
13 godina
ansha kaže...

Kako da ne, ni GTA V ni Witcher 3 ne idu na max u 1080p sa R9 390 i GTX 970. Moze se igrat al je daleko od 60fps lock...

Gubis se. Aj po veslo.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Gubis se. Aj po veslo.

Dezinformiras ljude i jos se bahatis. Bijedno...

13 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
silvrbckgorilla kaže...

Obje od MSI-a

evo npr ja igram gta i witcher na ultra 60 fps lock s neclockanom r9 290 i i7 4790k neclockanim takoder

15 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

evo npr ja igram gta i witcher na ultra 60 fps lock s neclockanom r9 290 i i7 4790k neclockanim takoder

A sta ti je ultra? Sve ukljuceno? Sigurno nemas lock 60fps, prosjek da, al lock nema sanse...

Imam dobrano clockanu 280X od koje je 290ka brza max 15% i Witcher 3 na ultra (bez hairworksa!) ima dropove na 30-35fps-a, tako da prica da imas 60fps lock jednostavno nije istina...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 23:19 (ansha).
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

pa ansha govori pravo no samo u slucaju kad je upaljen AA bilo na 2x ili nedaj boze na 4x(no tko to jos koristi uopce:), no evo odvrtio sam bench u gta V sve na maximali sto ide osim svih AA filtera s gtx970

min: 36fps-a  max: 94fps-a average: 68fps-a

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Koja je svrha svako dvi stranice raspravljat se jer x procesor sa y gpu bottlenecka ili koliko fps ako već sve, ako ne sve onda skoro sve, kombinacije imaju na youbitu?

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Koja je svrha svako dvi stranice raspravljat se jer x procesor sa y gpu bottlenecka ili koliko fps ako već sve, ako ne sve onda skoro sve, kombinacije imaju na youbitu?

pa onda najbolje da ugasimo bug online koji ce nam k ima sve na internetu ne?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice