To je za masu igara sasvim ok kombinacija. Sigurno će biti scenarija gdje nećeš izvuči sve iz grafe, ali neće biti neke drame i ti toga nećeš biti svjestan, svakako . S obzirom da vidim da imaš monitor 1440p @75Hz, to je sasvim ok.
Ti rokaj taj kombo bez beda pa danas sutra će ti doći na red i upgrade komplet platforme.
AMD Navi
- poruka: 10.459
- |
- čitano: 2.224.172
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa da naprave recenziju od 50 igara u kojima ce paliti sve postavke, tek bi onda bilo jasno kolka su katastrofa i kolko je Nvidia jača i kompletniji proizvod.
Od tih 50 igara u njih 30 najmanje bi bile igre koje imaju RT, tu bi popusili oko ajmo bit optimistični 30% u prosjeku od Nvidia pandana, pa od tih 50 u njih 10 bi bio fsr 2 a u 45 dlss tu piši dodatnih 30%. (A gdje nema dlss nvidia moze koristiti fsr 2 dok amd nemoze kontra)
Sve u svemu na kraju dana da se tako odradi jedna recenzija radeonke bi izgledale kao ružni san, bile minimum 60% slabije od Nvidia pandana.
Kakav crni Radeon, nemojte me nasmijavat.
Loš start sa novom serijom glupi su. Ovo će ih pokopat šta su prodali prodali su.Xt model staviti manje vrama za 600$ također jaču manje vrama za 800$ i eto ga totalna pobjeda u ovom segmentu. Baba lisa odzvonilo ti je.
Sta je bilo svi popljuvali amd graficke, sta se sad događa preskupe a malo daju ili opet neka zajebancija sa driverima.
Sta je bilo svi popljuvali amd graficke, sta se sad događa preskupe a malo daju ili opet neka zajebancija sa driverima.
Vrati se malo pa čitaj. Preskupe, driveri sjebani, visoka potrošnja.Nešto ne radi kako treba ali ne očekujem da će sa sređenim driverima dobit dvoznamenkasti % napretka.
Morat će žestoko spuštat cijenu ako žele išta prodat.
Za CP su puno slagali, prikazivali ko podjednak, a za ostale igre jesu napisali da su slabije ali manje nego u stvari jesu za prosječno 10-15%... Klasično muljanje sa FSR-om i SAM-om kao na zen 5 prezentaciji.
I nije mi jasno odakle tebi 50% bolji cost per frame od 4090 kad je razlika u ~25% sta je apsolutno ocekivano da top dog ima gori value od nizih razreda zbog gaming krune i flagship marketinga, plus veca kolicina brzeg vrama itd jer se kupuju na velko i za graficke obrade....
A i cinjenica da AMD nikako nemoze kostati kao Nvidia zbog svih ostalih featura itd..
A ovo su bile tvoje prognoze, znači nikakva 4080ka level performansi
U pravu si za cyberpunk su lagali dosta rekli 1.7 puta a dobijamo 1.4puta od rx6950.Watch dogs isto stavili 1.5 recenzije kažu 1.36 puta,MW2 i god of war su točni.
Đubrad pucala sebi u nogu ko ih jebe. Sve si pogodija.
U pravu si za cyberpunk su lagali dosta rekli 1.7 puta a dobijamo 1.4puta od rx6950.Watch dogs isto stavili 1.5 recenzije kažu 1.36 puta,MW2 i god of war su točni.
Đubrad pucala sebi u nogu ko ih jebe. Sve si pogodija.
Zahvaljujem, korektno od tebe imas respekt
Cijene su ispale gore neko sam predviđao
Koja idiotarija pa rtx4080 je 12k kn koji je kuraz ovim trgovcima.
Dobro sta ovi nasi trgovci puse hahaha
12k za 7900XTX i 10k za 7900XT.
Samo u jednom dućanu je xt 10 soma svi ostali imaju preko 11k
Ja neznam koji vrag ti forsiraš taj rt i dlss, dlss na tak jakim karticama uopće nije potreban, kupiš jaku karticu i upališ dlss i dobiješ slabiju kvalitetu slike, ono wtf. A grafa nema šta ne tera na 4k 60 fps. Ako bi ubadao 4080 ubadao bi zbog raw powera a ne opcije koja mi umanji kvalitetu slike.
Normalno da forsiram kad dlss poboljsa kvalitetu slike pomocu ai tehnologije tako da "stvara" piksele tamo gdje fale ili su loši.
Ima nebrojeno primjera i recenzija koje to pokazuju, naročito materijal sa digital foundry koji radi detaljne opservacije na tu temu i usporedbe.
To sta si ti neupucen i zadrt pa se furas na raw performanse i 60fps gaming je tvoj izbor, nemoj ga nametati nama i pricati dezinformacije, jer ako ces bas inzistirati zaljepit cu ti 5 linkova koji u bebu pokazuju koliko je dlss brutalna stvar ne samo jer popravi sliku nego i debelo digne fps, tako da je no brainer (cak i da mrvicu izgubis na grafici kaj ne primjetiš taj trade off za 30% dobivenih performansi bi nio apsolutno opravdan)
A druga stvar je kaj 60fps u najnovijim igrama i onima sa RT (a to je danas 90% izaslih naslova) bez dlss je komedija, recimo Requiem ni nema RT a na max postavkama ti jedino 4090 moze garantirati 60fps bez dlss.
A ima jos takvih naslova u prici, nove igre su gurnule 3070ku pod must have za 1080p 60 fps na ultra i taj raw power sa next gen igrama u UE5 ce brzo ishlapiti za igranje u 100+ fps na 4k.
Pričamo o 4080 nemoj se sad vadit na slabije kartice, ja sam rekao da je dlss nepotreban za 4080, jer gura sve igre 4k 60 fps'a, dlss je samo upscaling, nemozes ti od slike 1280x1024 napravit 4k sliku sa istom kvalitetom, uostalom vidim ja iz prve ruke šta je dlss sa 3070 u nfs unbound i rdr2, znači ZAMUTI se slika, na quality nešto manje , na performance nešto više, a ti sad govoriš suprotno, jesi primjetio kad uključiš bilo di dlss da nemozes podešavat više "MSAA, FXAA, TAA" jer te opcije su ugašene jer ti kreće oslabljena slika jer koristiš dlss, sad po tebi netko ko ima 4080 i igre mu se vrte na 4K/60 fps, treba uključit dlss da mu debelo digne fps na 4K/60 fps.
DLSS nije za zanemariti, ja na to gledam kao da je 30-40% jača kartica u igrama koje ga podrzavaju. Free performance, nebitno koliko kome "treba" fps-ova, uvijek je više bolje.. Razlika u kvaliteti slike je u većini dlss implementacija neprimjetna ili jedva primjetna.
Naravno da nije za zanemariti na slabijim karticama, ali za 4080 dlss nije potreban. Netko ko ima 4K/60hz monitor i igre mu rade na 60 fps stalno sa 4080 "uvijek je više bolje" pada u vodu.
Ja neznam koji vrag ti forsiraš taj rt i dlss, dlss na tak jakim karticama uopće nije potreban, kupiš jaku karticu i upališ dlss i dobiješ slabiju kvalitetu slike, ono wtf. A grafa nema šta ne tera na 4k 60 fps. Ako bi ubadao 4080 ubadao bi zbog raw powera a ne opcije koja mi umanji kvalitetu slike.
Normalno da forsiram kad dlss poboljsa kvalitetu slike pomocu ai tehnologije tako da "stvara" piksele tamo gdje fale ili su loši.
Ima nebrojeno primjera i recenzija koje to pokazuju, naročito materijal sa digital foundry koji radi detaljne opservacije na tu temu i usporedbe.
To sta si ti neupucen i zadrt pa se furas na raw performanse i 60fps gaming je tvoj izbor, nemoj ga nametati nama i pricati dezinformacije, jer ako ces bas inzistirati zaljepit cu ti 5 linkova koji u bebu pokazuju koliko je dlss brutalna stvar ne samo jer popravi sliku nego i debelo digne fps, tako da je no brainer (cak i da mrvicu izgubis na grafici kaj ne primjetiš taj trade off za 30% dobivenih performansi bi nio apsolutno opravdan)
A druga stvar je kaj 60fps u najnovijim igrama i onima sa RT (a to je danas 90% izaslih naslova) bez dlss je komedija, recimo Requiem ni nema RT a na max postavkama ti jedino 4090 moze garantirati 60fps bez dlss.
A ima jos takvih naslova u prici, nove igre su gurnule 3070ku pod must have za 1080p 60 fps na ultra i taj raw power sa next gen igrama u UE5 ce brzo ishlapiti za igranje u 100+ fps na 4k.
Mene zanima jel si te sve kartice i njihove feature isprobao u živo ili nam prepričavaš zgode i nezgode Youtubera ?
Ne, ne zamuti se baš ništa, nekada je i oštrija od nativnog kad se koristi TAA. Isprobano u hrpi igara.
Koliko vidim kod nas je ista cijena od 7900 xtx i rtx 4080. Tako da cu izgleda uzeti 4080 na kraju.
A sta sam ti ja rekao odavno zmijiću
Pa u nekim slucajevima uz dlss izgleda cak ostrije nego native 4k npr, a trziste se vec neko vrijeme puni sa 4k 144hz monitorima, tako da 60 fps za 4k vise nije dovoljno.
Ti moraš kod okuliste ako tebi dlss poboljša kvalitetu slike, al čudno da samo tebi na forumu, nikome drugome nego samo tebi.
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/aqmffc/is_dlss_just_a_blur/
Pročitaj malo komentare šta pričaju o dlss'u.
DLSS je bolje nego nativno kad se koristi TAA. Isprobano u hrpi igara.
Hajpo sam se na ovu karticu, al koja je poanta? Ako netko ima 10k za 7900XT ili više za XTX, imat ce i za 4080. Velika prednost im je bila cijena, ali ovako ćorak
Bokte mazo, po upisima ovdje bi čovjek shvatio da je AMD predstavio grafu koja košta više nego 4090 a ima perfomanse 3060.
U većini slučajeva bolja od 4080 osim u trenutno useless RTu(s kojim ionako nemaš više prihvatljive performanse, osim možda s 4090, gimmick ko i davno propali PissX od istih diletanta). Košta manje od te iste 4080(nravno, first day u HR nije reprezentativan primjer). Potrošnja, a bogte neš razlike jel 480 ili 520 za cijeli komp.
Driveri će se ispeglati kroz neko vrijeme, pa ni vaša sveta Novidea nema perfektne drivere po releasu. Jel se nisu sad te zadnje svete kartice doslovce zapalile u nekoj igri? But hurr durr, it's novideo, it's alles gut.
Ovaj forum je već par godina čista trollaža par likova koji su umislili da znaju nešto o HWu ili da je njihovo prosipanje gluposti relevantno.
Na stranu što mislim o cijenama općenito, i da nemam namjeru davat 1000EUR+ za grafičke. 4090 ne smije koštat više od 1100, XTX/4080 treba bit 800 i dalje skaliranje dolje. U neka još normalnija vremena bi pričali o 4080 za 600 i kak je overpriced smeće.
DLSS je bolje nego nativno kad se koristi TAA. Isprobano u hrpi igara.
Je, kad je TAA loš. Sa unreal 5 to nebi trebao bit slucaj.
DLSS negdje popravi sliku, a negdje pokvari. Ghosting jos postoji i zna bit problema na vodi i slicno.
No u svakom slucaju bolje ga imat nego ne.

Ma moš mislit.
Ne moraš meni dokazivati ništa, isprobao sam sve na tridesetak igara i koristim ga gdje god je podržan i koristil bum ga i dalje.
Najbolja gaming tehnologija ikada. Besplatne performanse bez kompromisa.
edit. ovo kaj si linkao je iz 2020. koja je to verzija DLSS-a?, trenutno je aktualna 2.2 odnosno 3.0
Ma moš mislit.
Meni tu bolje izgleda dlss
Mozda je malo mutnije, ali je slika stabilnija. Nema titranja oko sitnih detalja

To je starija verzija DLSS-a.
Jao kakve cijene u nas. Razočarenje.
U europi nereferentna merc 31xfx 7900xtx 1170€-8820kn i još imaju zaradu na njoj eto koliko su naši trgovci skalperi.
Čišća je slika bez dlss-a.....