Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 618.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
captain_soap_McTawish kaže...

Imam problem sa previskom temperaturama procesora. Pasta je mijenjana i kompjuter je dobro ociscen no svejedno imam visoke temperature:

puno paste?? premalo paste?? treba to provjeriti, ako nije stavljala osoba sa nekim određenim znanjem u tom pogledu...

14 godina
neaktivan

Ako si ranije (prije izmjene paste i ciscenja) imao znatno nize temperature 99% ti hladnjak nije dobro sjeo. provjeri ponovo kako si montirao. U onih 1% ulaze kolicina paste, nepravilno okrenut ventilator, povecan napon u BIOS-u.....

Ako je razlika 2-3 stupnja u odnosu na ranije (valjda nisi stavio cijelu tubu) onda je najvjerovatnije do kolicine i nacina nanosenja paste.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo kod mene normalne temperature (ako se to moze nazvat normalnom), znaci bez igranja igrica, jedino je Opera pokrenuta, i laptop se nalazi na cooleru koji radi 24h dnevno :) bez njega je preko 80C' a kad se upali neka igra bez coolera ide i 100C ;) cak nekad to te mjere se zagrije da se ugasi, sa coolerom nikad i tako vec ima godina a radi ko sat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 23:25 (igortehno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igortehno kaže...

Evo kod mene normalne temperature (ako se to moze nazvat normalnom), znaci bez igranja igrica, jedino je Opera pokrenuta, i laptop se nalazi na cooleru koji radi 24h dnevno :) bez njega je preko 80C' a kad se upali neka igra bez coolera ide i 100C ;) cak nekad to te mjere se zagrije da se ugasi, sa coolerom nikad i tako vec ima godina a radi ko sat...

Rastavi ga i ocisti, u cooleru se zna stvoriti podeblji sloj prasine.

Ofc.
13 godina
neaktivan

Taj laptop Dell Vostro A860 je kod mene dobre 3 godine i vise, oduvjek se malo vise grijao. Iz nekog razloga cak i kad se zagrije poprilicno nece da upali ventilator na max, sto sam rijesio coolerom (nez tano kako se to kaze na hrvatskom, ona podloga sto hladi laptop) Prije nekih 4 mjeseca sam ga prvi put rasklopio i na moje cudo nigdje truna prasine nije bilo, samo oko ventilatora i to na rubu krilaca i to je to... Znam da je temperatura ogromna, ali on   radi sasvim normalno, ne igram igre na njemu, mozda ponekad angry bird al on nije zahtjevan, za ostalo imam plejku.... Prije se vise grijeao i bila je Vista na njemu, posto je imao jadnih 1 gb rama ja sam mu ubacio jos 2gb i od tad se manje grije i ljepse radi....

17 godina

Sastavio fino komp, uredio kabele u kućištu i testirao temp sa IBT, 24/7 postavke na koje sam se odlučio

3930K @ 4.6GHz 1.335V, sa LLC u loadu 1.340V

idle - 30°-37°C

load - 65°-73°C

http://img685.imageshack.us/img685/3044/stres4600.jpg

clock2much
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igortehno kaže...

Taj laptop Dell Vostro A860 je kod mene dobre 3 godine i vise, oduvjek se malo vise grijao. Iz nekog razloga cak i kad se zagrije poprilicno nece da upali ventilator na max, sto sam rijesio coolerom (nez tano kako se to kaze na hrvatskom, ona podloga sto hladi laptop) Prije nekih 4 mjeseca sam ga prvi put rasklopio i na moje cudo nigdje truna prasine nije bilo, samo oko ventilatora i to na rubu krilaca i to je to... Znam da je temperatura ogromna, ali on   radi sasvim normalno, ne igram igre na njemu, mozda ponekad angry bird al on nije zahtjevan, za ostalo imam plejku.... Prije se vise grijeao i bila je Vista na njemu, posto je imao jadnih 1 gb rama ja sam mu ubacio jos 2gb i od tad se manje grije i ljepse radi....

Moras izvaditi onaj mali vent iznutra, on zna nabiti prasinu u onaj rebrasti sloj na hladnjaku.

Ofc.
13 godina
neaktivan

Ma citav sam komp razvalio, sve odvojio sto se dalo odvojit, cist ko suza :) znaci nema prasine, grijao se od kad sam ga kupio, al tad sam mislio da se grije zbog glupe viste i samo 1 gb rama, budale ko god je takvu konfiguraciju sklopio :) Jednostavno je takav, kad se pocne cackat po forumima, svima se oni griju i to previse i opet svima rade normalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dolaze topliji dani, pa malo napravimo refresh teme.

Load 2h Skyrim, konfiguracija pod moj pc sve stock.

Postavke sve ultra, grafa sve max.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Posto sam strgao krilce od venta na svom zalmanu (i nije se mogao vent zamjenit) morao sam

maknut oc i stavit stock cooler natrag (jer je bio glasan). Dobio sam od frenda stock cooler od(mislim, nisam siguran) am2+

socketa, koji je bio u losem stanju...Baza hladnjaka je imala jednu veliku ogrebotinu na sredini

coolera i okolo jako puno ogrebotina, i tako je ostao stajat kod mene doma i danas sam se uhvatio posla

i izbrusio sam bazu coolera. 

Uspio sam cak i ok to izbrusit i tako ja kreno testirat da vidim temp sa stock am3 coolerom pa sam 

stavio am2+ cooler i isto bacio test i evo rezultata...

http://postimage.org/gallery/fa3vlp2/5590a6d1/

zakljucak : Na stock am3 cooleru max temp je bila 57, sa am2 coolerom 54.

Nakon overclocka (254X15), napon je dignut za 0.2-0.3, temp sa am2 coolerom su bile 57 stupnjeva,

i vent se na nesto manje rpm-a vrti tj. tisi je!

Tako da sad mogu drzat oc-an proc sa identicnim temp kao i sa stock am3 coolerom + tisi je :P 

eto to je rjesenje dok ne skupim za novi hladnjak :P

Krpa
13 godina

Evo nakon kupnje novog kučišta temperature su poprilično zadovoljavajuče!!! :)))))

2.8GHz

32C  idle

47C  load

(stavim bolje slike)

load load
idle idle
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 23:21 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Dolaze topliji dani, pa malo napravimo refresh teme.

Load 2h Skyrim, konfiguracija pod moj pc sve stock.

Postavke sve ultra, grafa sve max.

Hmmm 2h battlefield3, isti proc veeelika razlika u temp. :)

14 godina
neaktivan
Croatum kaže..

Hmmm 2h battlefield3, isti proc veeelika razlika u temp. :)

Znas li ti da temperatura procesora pada gotovo u trenutku kad opterecenje nestane? Tvoj ss nema nikakve vrijednosti.

--------------------------
13 godina

pa pise max temp...51c

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

pa pise max temp...51c

Sorry na brzinu sam gleda pa nisam skuzia, sve 5 {#}

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
KrpaZG kaže...

pa pise max temp...51c

Sorry na brzinu sam gleda pa nisam skuzia, sve 5 {#}

Ljudi smo, griješi se ;)

14 godina
neaktivan

Evo kakvo je stanje kod mene,

Idle 28°C  - Load cpu 42°C / cores 46°C 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 20:50 (TriP).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

Evo kakvo je stanje kod mene,

Idle 28°C  - Load cpu 42°C / cores 46°C 

Jesu to temp na stock 3,2 ili 3,5? Jesi imao problema s mjestom za memoriju s tolikom coolerom?

14 godina
neaktivan
Croatum kaže...

Jesu to temp na stock 3,2 ili 3,5? Jesi imao problema s mjestom za memoriju s tolikom coolerom?

To je na 3,5Ghz. Sa ovom memorijom koju sada imam nemogu koristit prva dva slota.

www.fotoprizma.com
14 godina

Evo temp. na HP ProBook 4525s nakon cca. 3h igranja MW2. Grafika max. 77*C.

TEMP. TEMP.
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 22:47 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prosjecna temperatura na kojoj je moj WD Scorpio u laptopu odradio jubilarnih 9000h ~ 56°C.

Nerijetko ide preko 60°C. I radi kao nov!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 23:42 (mate960).

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Podigao sam proc sa 3,2 na 3,8 (x4 955) i pržio ga 15 min sa OCCT. Temperature jezgri su odlicne. Problem su mi oni dropovi voltaža i CPU Tin 

skokovi temperatura. To mi se ranije bilo javljalo, nestalo i opet se pojavilo. 

Cudno mi je i sto mi je Cpu Tin temperatura bila tokom testa (kada nije divljala) bila za stupanj toplija od jezgri, inace je normalno niza za par stupnjeva.

Jel imao netko sličnih pojava :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma to ti je senzor izblesiran, nemas brige... Temp su ti u redu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
anarchyST kaže...

Ma to ti je senzor izblesiran, nemas brige... Temp su ti u redu...

Mislim da zadnji puta kad sam stavio deblji namaz paste da nije bilo tih skokova. Iako uvijek je ista temp. 127. 

Ovi padovi voltaža ti nisu cudni? 

14 godina

Da li ti je ukljucen Cool'n'Quiet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je, upaljen je. Vidit cu, vjerovatno cu stavit pastu ponovo malo deblji sloj. samo sto ce temp sigurno bit nesto vise onda

14 godina

E pa onda je C'n'Q uzrok ovim padovima napona, to mu je u principu i zadaca kad proc nije pod opterecenjem...

Iskljuci ga, pa napravi stress test ponovo, mozda odmah rijesis i problem ovog izblesiranog senzora temperature...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Croatum kaže...

Je, upaljen je. Vidit cu, vjerovatno cu stavit pastu ponovo malo deblji sloj. samo sto ce temp sigurno bit nesto vise onda

Nemoj stavljat deblji sloj.

Dobit ces protuucinak, sloj treba bit sto tanji zato što pasta sluzi za popunjavanje majušnih praznina izmedju cipa i baze hladnjaka.

Pogledaj ovo

I zakljuci da na sredinu stavis zrno rize i samo montiras hladnjak.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina
neaktivan

Probat cu onda sa q&q.

Ma nisam stavio debel sloj paste. Ova mx-4 je nekako gusta pa mi je bolja metoda razmazivanje. 

14 godina
odjavljen

Treba staviti samo malu količinu na srediti i to će hladnjak sam razmazati, nema potrebe za dodatnim razmazivanjem.

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice