nije to ništa ovo je nisko..xD
komp sam upalio prije neki 2 sata nisam ništ igro samo sam surfo i slušo pjesme
nije to ništa ovo je nisko..xD
komp sam upalio prije neki 2 sata nisam ništ igro samo sam surfo i slušo pjesme
ocito ti je senzor u banani. probaj s realtempom izmjeriti i ako je isto onda je senzor u kvaru
Dogodilo mi se nesto neobicno za vrijeme stres testa OCCT. Test se prekinuo jer su mi temperature presle limit. Temperature jezgir su normalne ali no čudno je
temperaturea na procesoru tj. CPUTIN 127 stupnjeva na sekundu ili dvije. : o
By the way 15 min. ranije prosao je test normalno. Razlika je u nesto nizim voltažama nego prvi puta. Na čudnom testu su pod loadom 1,32 a na prvom 1.35
Dogodilo mi se nesto neobicno za vrijeme stres testa OCCT. Test se prekinuo jer su mi temperature presle limit. Temperature jezgir su normalne ali no čudno je
By the way 15 min. ranije prosao je test normalno. Razlika je u nesto nizim voltažama nego prvi puta. Na čudnom testu su pod loadom 1,32 a na prvom 1.35
Ništa ne brini meni je taj CPUTIN konstantno 127 stupnjeva već godinu dana i ništa se nije zapalilo tek prilikom opterečenja kompa dobijem normalne temperature u CPUID.
Ne brini ništa to je neko krivo očitanje.
Ništa ne brini meni je taj CPUTIN konstantno 127 stupnjeva već godinu dana i ništa se nije zapalilo tek prilikom opterečenja kompa dobijem normalne temperature u CPUID.
Ne brini ništa to je neko krivo očitanje.
Nadam se. Danas sam ponovo stavljao stavljao pastu, pokrenem occt test i opet to.
Nemaš se zašto brinuti evo uvjeri se sam ovako je kod mene
Tebi je CPUTIN dobra temperatura, a AUXTIN nije
Taj AUX me ni nebrine...
Taj AUX me ni nebrine...
Sorry moj bed, nisam pazio.
Taj AUX me ni nebrine...
Sorry moj bed, nisam pazio.
Nema problema, a valjda je neka greska na senzorima
Nemaš se zašto brinuti evo uvjeri se sam ovako je kod mene
Taj AUX me ni nebrine...
evo ti da te nista ne brine :)
:)) da, utješilo me je što je basš svima 127 stupnjeva.
Evo malo OC svog Q6600 VALIDACIJA
Vodeno bez rezervoara, pumpa smanjena.
Temperature:
Temperature:
Imas Q6600 GO.Ti primjerci na solidnom naponu idu skoro pa na 4 ghz.Jos ga clockni i digni napon.
Temperature:
Imas Q6600 GO.Ti primjerci na solidnom naponu idu skoro pa na 4 ghz.Jos ga clockni i digni napon.
Do koliko mu je sigurno dizati napon? Frend ima isti, pa zato pitam.
KLIK.Voltage VID RANGE je min i max napon na kojem moze raditi.Prema Intelu i na 1.5V moze.
Temperature:
Imam dosta lošu matičnu, cvrči mi onaj dio lijevo pored procesora. Pregledao sam sve kondenzatore, niti jedan nije napuhan i sl. baš taj dio cvrči.
ekipa kako izmjeriti temperaturu integrirane grafičke kartice sve sam programe isprobao ali ni jedan ne pokazuje tem.
ekipa kako izmjeriti temperaturu integrirane grafičke kartice sve sam programe isprobao ali ni jedan ne pokazuje tem.
Niti ce ijedan pokazat
Niti ce i jedan pokazat
Imam još jedno čudno pitanje, laptop lenovo g555 je došao sa servisa i temp.se kreću od 50-60 stupnjeva prilikom surfanja po forumima i sl.što mi se učinilo malo puno otvorio sam laptop da malo vidim dali je dobro pasta stavljena, na procesoru je pasta ok-e ali na grafičkoj nema paste nego neka "spužva" dali tko zna što je to zašto je ta spužva, zašto nije termalna pasta trebam li se brinuti.
To je razlog zašto tražim program za mjerenje GPU temp.
Imam još jedno čudno pitanje, laptop lenovo g555 je došao sa servisa i temp.se kreću od 50-60 stupnjeva prilikom surfanja po forumima i sl.što mi se učinilo malo puno otvorio sam laptop da malo vidim dali je dobro pasta stavljena, na procesoru je pasta ok-e ali na grafičkoj nema paste nego neka "spužva" dali tko zna što je to zašto je ta spužva, zašto nije termalna pasta trebam li se brinuti.
zna li tko šta o tim spužvama, dali da ih vadim i stavim termalnu pastu
zna li tko šta o tim spužvama, dali da ih vadim i stavim termalnu pastu
"Spužva" je inače thermal pad. Ako nije predebelo, stavi pastu. Najčešće se koriste kad je velik razmak između čipa i coolera koji pasta ne može popuniti.
955be na 4ghz prime test na 30min
Odlicne temp. Ja takve imam na stocku s Freezerom 13 :)
Pozdrav,
Evo nakon 2-3 godine sam promijenio pastu na grafickoj i na procesoru pa me zanima dali su ove temperature normalne jer nisam nikad pratio baš pa ne mogu usporedit.
Konfa:
AMD Athlon 435 box - 2.9 ghz stock (overclocked to 3.3 ghz)
ATI Radeon HD4650 - GPU (600mhz stock overclocked to 660mhz) - Memory clock (400mhz stock overclocked to 460mhz)
Sada su temperature ovakve:
CPU u idleu - CPU 40 stupnjeva, CORE 35 stupnjeva.
CPU u loadu - CPU i CORE ne prelaze 51 stupanj
GPU u idleu - 33 stupnja
GPU u loadu - ne prelazi 61 stupnjeva
Inaće, pasta je Xilence Silver Tim za 35 kn.
Očistio sam silikonsku pastu sa grafe i stavio ovu, prodavač mi je rekao da bolje ne radim to, no zasad sve ide super.
Mislim da bi CPU moglo i bolje ohladit, ne znam jel šta smeta no pasta je na cijelom procesoru, sve do ruba...
Rastavio sam i napajanje i sve zivo i nezivo sto se moglo rastavit, i očistio sam sve, nema pikogram prašine unutra :D
Pipreme za vručine su krenile :P
To su vrlodobre temperature proca i grafe uzevsi u obzir da imaju stock hladnjake !
Izgleda da mi se pasta bolje aplicirala na grafi nego na CPU :S
No nema veze, overclocko sam ga na 3.5ghz i stavio sam 8cm vent iza da izvlači zrak iz kučišta.
Sad je u idlu temp CPU: 38 C, a CORE: 34 C ... Bez hladnjaka iza mislim da bi bilo 45 stupnjeva, istina je da je komp malo glasniji al je temp dobra na 3.5ghz, i još je sve stock.
load cu vidit kad dođem iz škole.
btw hvala na odgovoru!