Unos cijena sa zarezom umjesto tocke php/mysql

poruka: 7
|
čitano: 3.379
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koristim opensource webshop koji pri unosu cijena artikla prihvača samo točku (npr 420.20 a ne 420,20). S obzirom da kopiram cijene iz drugog programa koji ima zarez u cijeni htio bi izmjenit to polje unosa da prima  zarez a ne tocku   ili i tocku i zarez.

Zna li neko kako se to moze definirat u bazi?  trenutni unos za to polje je bio

`price` decimal(15,4) NOT NULL DEFAULT '0.0000'

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne zbnam za ove programe ali mene je prije par godina, kod nabavke novog računala s OS-om, zezalo to što je umjesto zareza u Regionlanim postavkama bila točka.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Unos cijena sa zarezom umjesto tocke php/mysql

Tog se nisam ni sjetio ali mislim da nije u pitanju jer normalno kucam tocku i zarez npr u gugl pretragu. ili ovdje  ...,,,

14 godina
neaktivan
skip kaže...

Tog se nisam ni sjetio ali mislim da nije u pitanju jer normalno kucam tocku i zarez npr u gugl pretragu. ili ovdje  ...,,,

Nema ti to veze s normalnim kucanjem već s interpretacijom decimalnog zareza kod brojeva.

16 godina

Ok i gdje se to moze promjenit -nisam vidio u regionalnim postavkama da ima

14 godina
neaktivan
skip kaže...

Ok i gdje se to moze promjenit -nisam vidio u regionalnim postavkama da ima

Windows 7

Control Panel -› Region and Language

Pod karticom Formats na dnu ti se nalazi gumb Additional settings, klikni na njega i pod karticom numbers podesi Decimal symbols. Vodi računa da provjeriš List separator (nekoliko redova ispod) jer nekad on zna biti postavljen kao zarez. Kod mene je namješten na točka-zarez ";".

16 godina
odjavljen

Ako polje ne prihvaća uopće unos onda je na njega zakačena javascripta koja prilikom unosa znaka radi provjeru. Ukoliko možeš upisat, ali ne možeš spremit onda php vrši provjeru. U oba slučaja treba u php skripti napraviti parsiranje decimala sa zarezom umjesto točke (ili napraviti set provjera koje mogu detektirati da su 2500.99 2500,99 2,500.99 i 2.500,99 isti broj na osnovu položaja točke i zareza) te obraditi broj prije spremanja u bazu, dok u prvom slučaju treba modificirati i skriptu koja vrši provjeru prilikom unosa.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice