Tip varijable n u 'FETCH FIRST n ROWS ONLY'

poruka: 9
|
čitano: 1.878
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

zna li netko od iskusnijih DB admina ili programera koji je točno tip varijable 'n' u sintaksi 'FETCH FIRST n ROWS ONLY' na kraju SQL upita?

(inicijalno sam stavio 'int', no baca mi grešku: 'DB2 SQL error: SQLCODE: -104, SQLSTATE: 42601, SQLERRMC: ?;<INTEGER> ROW ROWS')

To mi treba jer u programu imam promjenjivu varijablu o kojoj mi ovisi koliko mi treba redaka dohvatiti za neki upit (programiram u Java-i i sqlj-u).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije li 'n' tu broj tih redaka? Znači umjesto 'n' staviš neki broj, recimo da ti dohvati prvih 5 redaka?

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tip varijable n u 'FETCH FIRST n ROWS ONLY'
Pero Dinamit kaže...

Nije li 'n' tu broj tih redaka? Znači umjesto 'n' staviš neki broj, recimo da ti dohvati prvih 5 redaka?

Naravno da je broj ali ako imam na mjestu toga broja u sqlj sintaksi varijablu neku - kao koji tip da ju stavim kad mi int ne prolazi?

Može li se uopće sa promjenjivom varijablom u tu sintaksu upasti u sklopu *.sqlj datoteke? (inače takve stvari prolaze za večinu drugih izraza)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 7:46 (Dado_ZG78).
16 godina
neaktivan

Nisam siguran da li uopće smiješ staviti tu varijablu, mislim da samo smiješ broj.

Oprobaj isprogramirati da cijeli kod koristiš pod uvjetom, ne samo varijablu. Koliko sam te shvatio, tebi treba više dohvatiti različitih redova, raznih veličina. Radije idi, ako je odabir "4", FETCH FIRST 4 ROWS, ili ako je "5" FETCH FIRST 5 ROWS.

Možda se netko susrećao s takvim problemom, neznam za drugačije rješenje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na pokušajima, ali zaobišao sam taj problem na drugačiji način.

Izgleda da je problematično na to mjesto stavljati varijablu koja svaki puta može imati neku drugu vrijednost, no siguran sam da postoji neko rješenje - ako mi zatreba opet budem se malo više pomućio da ga skužim..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Hvala na pokušajima, ali zaobišao sam taj problem na drugačiji način.

Izgleda da je problematično na to mjesto stavljati varijablu koja svaki puta može imati neku drugu vrijednost, no siguran sam da postoji neko rješenje - ako mi zatreba opet budem se malo više pomućio da ga skužim..

jesi probao napraviti storanu proceduru pa onda njoj, kao parametar, proslijediti broj redaka (integer tip)?

iako sam pod temperaturom pa mozda ne razmisljam suvislo...

:-(

17 godina
neaktivan
sasa kaže...
jesi probao napraviti storanu proceduru pa onda njoj, kao parametar, proslijediti broj redaka (integer tip)?

Hvala na pokušaju, ali meni je to u sklopu sqlj koda tako da se tu upravo i radi o tome da se varijable umeću u SQL sintaksu kako bi se svakim pozivom metoda izvršili upiti pod drugim uvjetima Namigiva

Sve OK stvar je riješena drugačije.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
sasa kaže...

Hvala na pokušaju, ali meni je to u sklopu sqlj koda tako da se tu upravo i radi o tome da se varijable umeću u SQL sintaksu kako bi se svakim pozivom metoda izvršili upiti pod drugim uvjetima Namigiva

Sve OK stvar je riješena drugačije.

smijes napisati kako? mislim, ako nije bad zbog nekog company policia?

17 godina
neaktivan

Nema poante da opisujem sam kod i logiku čitavog programa ovdje, recimo samo da sam upotrijebio drugačiju logiku gdje ne dohvatim prvih 'n' redaka nego uzimam unique indekse iz jedne treće tablice i na osnovu njih konstruiram kursor za dalje.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice