Simulacija opterećenja SQL Servera

poruka: 9
|
čitano: 3.209
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

trebao bih nekako simulirati opterećenje SQL Servera, radi se o SQL Express 2008.

Ono što mi treba jest program koji će mi stvoriti određeni broj "concurrent" konekcija i koje će vršiti nasumične SELECTove na mojim tablicama određeno vrijeme (recimo sat vremena)

Tada bih s tim programom u pozadini išao izvršavati svoju aplikaciju i testirati kako mi se program ponaša pod kakvim opterećenjem.

Svjestan sam da SQL Express ima ugrađeni limit maksimalnog broja konkurentnih konekcija, ali svejedno, puno bi mi pomoglo.

Jedini uvjet jest da je program(čić) veoma jednostavan, ne treba mi ništa više od gorenavedenog (unesem ConnectionString i odaberem bazu). U radu koristim VS 2010 Beta2 i Web Developer 2008 Express koji u sebi nemaju ugrađeni "SQL simulator" a i da imaju, sudeći prema Microsoftovom softveru vjerojatno bih trebao prostudirati knjižurinu od 800 stranica prije nego se uopće usudim pokrenuti taj program. Za ovako elementarnu stvar kakva meni treba ništa više od najobičnijeg freeware programčića nije potrebno.

I jesam, Googlao sam za tim programčićem (SQL Load Test, SQL Load Simulator, itd.) ali iznenađujuće pronašao sam samo developerske projektiće koji NE RADE ( Osmijeh ) i jedan megalomanski projekat koji služi sysadminima i koji crta nekakve grafove.

Hvala vam lijepa na odgovorima,

pusa!

:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Simulacija opterećenja SQL Servera

Teško je za takvo što napraviti simulaciju kada i sama baza postavlja ograničenja nad konekcijama nekog procesa. Npr. u Accessu jedan proces ne može imati više od 64 aktivne konekcije prema bazi, iako sama baza maksimalno podržava 255. Tako nešto vjerovatno postoji i za sql server.

17 godina
protjeran

Pa meni pada napamet powershell ili ironpython skripta.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E, da, a koliko bi konekcija i koliku složenost upita?! Sumnjam da ćeš opteretiti današnje servere, s 100 konekcija i složenim upitima! Ne vidim zašto ne pokušaš to u stvarnom okruženju, i ima li nekog smisla i isprobavati, jedino ako ne vrtiš virtualce, pa da moraš nekom drugom dati više resursa.

Pogledaj ove programe.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 9:34 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

E, da, a koliko bi konekcija i koliku složenost upita?! Sumnjam da ćeš opteretiti današnje servere, s 100 konekcija i složenim upitima! Ne vidim zašto ne pokušaš to u stvarnom okruženju, i ima li nekog smisla i isprobavati, jedino ako ne vrtiš virtualce, pa da moraš nekom drugom dati više resursa.

Pogledaj ove programe.

Sta je 100 konekcija puno? Prije ce ga ubit kompleksni upiti nego broj konekcija koji moze narast na par tisuca (ne po jednom procesu). Inner joini koji su neredno napravljeni znaju usporavat server. Iako danas bilo koja pristojnija masina moze poprilicno toga podnijet (dedicated, naravno)... 

I'm going woo woo
17 godina
protjeran

Procito sam post još jednom i nije mi baš najjasnije dali želiš za rezultat imati test aplikacije ili test baze. Nadam se da si svjestan da ako opteretiš bazu i onda otvoriš jednu istancu aplikacije da vidiš kako radi online, nećeš dobiti pravu sliku performansi aplikacije, ako je riječ o web aplikaciji.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Inner joini usporavaju server???

Ako si već mislio uzeti za primjer join kao mogući uzrok problema (iako je to već krivo) onda bi definitivno bio bolji izbor da si uzeo bilo koji drugi tip joina :) 

Ukoliko želiš opteretiti SQL server (recimo procesor)  otvori 10 različitih prozora u managment studio i napravi 10 loopova koji će krenuti u isto vrijeme

nešto kao ovo... 

waitfor time '12:00:00'  -- vrijeme kada će upit krenuti 

select 1 

go 100000 

i tako 10 puta i budi uvjeren da će ti procesor biti opterećen 

17 godina

Da, pardon, inner join je varijanta koja najmanje gazi SQL server... U pravu si. ostale vrste joina znaju zezati ako su kompleksni... 

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskreno ne shvacam sto se zeli dokazati. Ako ti jenaumu vidjeti sto ce aplikacoja A reci i ponasati se ako app B ubije bazu u pojam onda ajde pokazat ce ti koje exceptione ocekivati.
Inacnema smisla jer ono sto nazivas upitima treba predstavljati nesto realno sukladno vjerojatnosti da se desavaju za JEDNOG korisnika, pa onda simulirati N korisnika. I onda traziti koji je najveci N a da aplikacija eadi u granicama koje se smatraju prihvatljive a to treba biti jasno prije testa
Upozoravam da test da su i klijenti koji opterecuju i app i baza na jednom serveru ne daju realne rezultate. U praksi se ovo svodi na trazenje cca 5-10% upita koji ubijaju app i koji su usko grlo, a cijom optimizacijom se dobiva prihvatljiv rezultat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice