Besplatne baze u cloud-u

poruka: 7
|
čitano: 2.626
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Besplatne baze u cloud-u

Da li ih ima i pod kojim uvjetima (ograničenjima) su besplatne? Jedino znam za:

http://aws.amazon.com/dynamodb/

Ali traži podatke o kartici čak i za besplatnu upotrebu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Besplatne baze u cloud-u

Čisto sumnjam. Imas SQLAzure. Tri mjeseca su ti besplatna, ostalo plaćaš kako trošiš. Postoje neke pogodnosti ako si u BizSpark programu.

Pošto vidim da je ovo gore NoSQL baza, kod Micorosofta imaš alternativu u BLOB i Table storage uslugama...Pa vidi šta ti paše.

Naravno, u Hrvatskoj još nije dostupno, ali to ne znači da ne možeš napisat u prijavi da si iz Alabame ili od kud već.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 15:47 (snor).
17 godina
TracerCPP kaže...

Da li ih ima i pod kojim uvjetima (ograničenjima) su besplatne? Jedino znam za:

http://aws.amazon.com/dynamodb/

Ali traži podatke o kartici čak i za besplatnu upotrebu.

nije skup amazon cloud. sutra provjerim koliko je nas koštalo strimanje videa kroz para dana. brdo prometa kikiriki $

14 godina
neaktivan
Besplatne baze u cloud-u

Nisam još 100% siguran glede te baze jer me traži karticu no zanima me ova besplatna opcija. Koliko vidim, nema nikakvih skrivenih troškova (tipa bandwidth i sl.)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Nisam još 100% siguran glede te baze jer me traži karticu no zanima me ova besplatna opcija. Koliko vidim, nema nikakvih skrivenih troškova (tipa bandwidth i sl.)?

Da samo je gotovo beskorisna za imalo ozbiljniji rad sa ogranicenjem od 5 pisanja i 10 citanja (po 1kb) po sekundi. 

Isto tako nije relacijska baza podataka.

SimpleDB takoder nije relacijska baza podataka ali nema tolika ogranicenja za performanse s time da imaš samo 25 besplatnih sati korištenja mjesecno.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 15:45 (drnde).
14 godina
neaktivan
Besplatne baze u cloud-u

Meni je to sasvim dovoljno. Je li netko možda već probao? Je li moguće se spojiti preko ADO?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Meni je to sasvim dovoljno. Je li netko možda već probao? Je li moguće se spojiti preko ADO?

Samo da napomenem, u free tier-u dobijes i godinu dana cak dvije besplatne Amazon EC2 Micro VPS instance.

Znaci virtualni server s kojim možeš raditi što god ti srce poželi ...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice