Golf 3 1.9d potrosnja

poruka: 34
|
čitano: 47.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Golf 3 1.9d potrosnja

Jel normalno da moj golf 1.9 obican dizel trosi 7l na 100km kombinirane voznje
gde god da citam na internetu svi pisu da ima trose 5-5.5 a ovaj moj cak 7 i ako nije normalno do cega bi moglo da bude

17 godina
neaktivan
Re: Golf 3 1.9d potrosnja
Yakavetta kaže...

Jel normalno da moj golf 1.9 obican dizel trosi 7l na 100km kombinirane voznje
gde god da citam na internetu svi pisu da ima trose 5-5.5 a ovaj moj cak 7 i ako nije normalno do cega bi moglo da bude

Potrošnja ovisi jel imaš SD ili TDI. Ako imaš SD onda je tvoja potrošnja tu negdje. Za TDI je ova potrošnja prevelika i trebao bi otići na reglažu.

Zora puca, bit će dana ...
10 godina
neaktivan

obican D brate 1.9d nije ni tdi ni sdi

17 godina
neaktivan
Yakavetta kaže...

sdi se smatra kao običan.

10 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
Yakavetta kaže...

aha, pa sto onda kazu da obicni trosi manje od tdi

a kolko bi me doslo da ga napravim turbasa

11 godina
neaktivan
Mislim da ne postoji 1.9d, samo SDI i TDI, i to različitih snaga. Ako je SDI onda nebi smio trošiti preko 6 litara kombinirane vožnje, meni Polo 1.9 SDI troši otvorene 5 litara, kombinirano 6, a Passat 1.9 TDI (115kW) litru više.
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
10 godina
neaktivan

pa sad bem li mu mater tako pise 1.9d 46kw

17 godina
neaktivan
Yakavetta kaže...
Yakavetta kaže...

aha, pa sto onda kazu da obicni trosi manje od tdi

a kolko bi me doslo da ga napravim turbasa

Griješe. Ja imam TDI i troši mi 5.2 - 5.5 litara (manje zimi, više ljeti zbog klime). A što se tiče da bi prerađivao mislim da se ne isplati. Isplativije je pronaći TDI i zamijeniti motor. Ali prije svega trebao bi posjetiti mehaničara i dati bošpumpu na reglažu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 16:50 (Jura iz druge galaksije).
10 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...
Mislim da ne postoji 1.9d, samo SDI i TDI, i to različitih snaga. Ako je SDI onda nebi smio trošiti preko 6 litara kombinirane vožnje, meni Polo 1.9 SDI troši otvorene 5 litara, kombinirano 6, a Passat 1.9 TDI (115kW) litru više.

Postoji 1.9D,obični mehanički diesel.Ovisi kako ga voziš i šta smatraš kombiniranom vožnjom,isto tako zavisi o motoru i kako je održavan.

10 godina
neaktivan
Golf 3 1.9d potrosnja

pa pricao sam tu sa nekim drugovima reklli su da ce da me dodje jeddno 150e to da sredim

Pa kombinirano brate hocu da kazem da ga vozam i gradom i na otvoreno

11 godina
neaktivan
Golf 3 1.9d potrosnja

Tako je, postoji, sad kombinirana vožnja bi bila 50-50 % omjer, ali to se teško postiže, tako da je sve to relativno.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
10 godina
neaktivan

pa da ali evo recimo da sam celo vreme isao gradom gde je najveca potrosnja nije li mnogo to za obicnog dizelasa

17 godina
Yakavetta kaže...

pa da ali evo recimo da sam celo vreme isao gradom gde je najveca potrosnja nije li mnogo to za obicnog dizelasa

Ako si išao samo po gradu 7l je ok potrošnja za njega.

totus mundus agit histrionem
10 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...
Yakavetta kaže...

Ako si išao samo po gradu 7l je ok potrošnja za njega.

pa nisam sve po gradu ali neka bude da je tako znaci nemam razloga za brigu toliko i trosi svaki

17 godina
Golf 3 1.9d potrosnja

Možda bi to moglo ići pola litre manje, ali to po meni nije ništa strašno. Nisam neki expert, čisto za zapisnik.

totus mundus agit histrionem
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 22:58 (SinCr0).
10 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Možda bi to moglo ići pola litre manje, ali to po meni nije ništa strašno. Nisam neki expert, čisto za zapisnik.

pa dobro kad je za pola litar razlika i nije nesto mnogo

ali onako slusao svi se hvale nesto trosi im 5-5.5 preko sile ja vidim ovaj moj 7 kazem sigurno nesto nije u redu

13 godina
protjeran
Golf 3 1.9d potrosnja

I ?

Na koliko okretaja mijenjaš brzine ?

to je većč stari ispuhani automobil i ne možeš od njega očekivati da troši gorivo kao što piše u knjižici novog modela.

A, i uglavnom sve ovisi o načinu vožnje, broju pređenih kilometara i sličnim začkoljicama.

Budi sretan što ti troši deset litara dizela po gradu. ( a taj model još može i na lož ulje pa kombiniraj)

Za to godište i vjerojatno istrošenost motora (prouči malo kompresiju i sl.) to je sasvim OK.

Navik zivi tko krade posteno
10 godina
neaktivan

ulje nema ni kapi na motoru

on mozda ima svoje godine ali je slabo koristen ima 200000 prodjeno nije vracana kilometraza sa garancijom

pa nema ovo za obrtaje vec na tom mestu stoji sat ali od prilike na 2500 po zvuku

cim dostigne u prvu zamo podjem posle odma saltam drugu trecu vec sa 40kmh 4 sa 60kmh i 5 sa 90

16 godina
neaktivan
Yakavetta kaže...

Pa sdi troši manje od TDI.

10 godina
neaktivan
zeroname kaže...
Yakavetta kaže...

pa tako bi trebalo a moj trosi 7 na 100 2 puta sam testirao

a imam druga koji ima 1.9 tdi 90ks golfa kaze da testirao i da mu preko silu ide do 6 potrosnja

17 godina
Golf 3 1.9d potrosnja

Ma pusti ti te priče, tvoje auto te starosti i gradske vožnje, njemu je normalno 7l.

10 godina
neaktivan
Yakavetta kaže...
zeroname kaže...
Yakavetta kaže...

pa tako bi trebalo a moj trosi 7 na 100 2 puta sam testirao

a imam druga koji ima 1.9 tdi 90ks golfa kaze da testirao i da mu preko silu ide do 6 potrosnja

Ma normalno je za D 7l,ne brkaj SDI,TDI i obični diesel,razlika je i u godinama i u potrošnji.

10 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Ma pusti ti te priče, tvoje auto te starosti i gradske vožnje, njemu je normalno 7l.

aha, ok a jel mogu nekako da ga sredim da manje trosi

i jel ste vozili sa ovaj novi sad sto je eko dizel jel ide bolje od ovog obicnog i tako to

13 godina
protjeran
Yakavetta kaže...
 aha, ok a jel mogu nekako da ga sredim da manje trosi

i jel ste vozili sa ovaj novi sad sto je eko dizel jel ide bolje od ovog obicnog i tako to

Čuj, rekao si da je prešao 200t km.

to nije malo iako neki pređu i 500 t bez generalke.

Jedino rješenje bi ti bilo prvo izmjeriti kompresiju motora po svakom cilindru (je li).

E može se desiti da je kompresija dosta pala npr ako je kompresija 20 a po cilindru 15-16 "motor" je istrošen.

Pojedini modeli mogu preći i 400t km a da im je kompresija npr u mom opisu kompresije još 18-19 a neki popiju i ranije po cilindrima, tko će ga znati.

Lijepo prvo odi u servis da ti izmjere kompresiju pa onda vidi.

Možda samo treba promijeniti karike, da ne moraš raditi full reparaciju motora, možda je nekakav sitniji kvar, pumpa za gorivo i sl, idi na servis pa vidi.

To da ti ne troši ni kap ulja pričaj nekom drugom.

Može ti riknuti obična brtva glave motora pa će ti miješati rashladnu tekućinu s uljem a ti ćeš misliti da ti je razina ulja uvijek jednaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 8:49 (Strahoslav Trta).
13 godina
protjeran
Golf 3 1.9d potrosnja

I da, gledao sam jednu epizodu top Gear show gdje su dečki uzeli dotjerati nekakav model Fiata (ne sjećam se modela) koji ima 190 KS.

Automobil je prešao slično kao tvoj oko 200t km.

Nakon testiranja su se nasmijali i rekli da nema više 190 KS nego je uređaj pokazao da sad ima 97 KS.

Toliko o tome.

14 godina
neaktivan
Golf 3 1.9d potrosnja

7l je ok za golf trojku tog godišta, makar bi možda pogledao auspuh da  nije u qurcu. Imao sam četvorku dizela i probušio mi se auspuh prije lambda sonde, kad sam ga zakrpao trošio je 2 litre manje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 9:15 (Ray0).
12 godina
odjavljen
Golf 3 1.9d potrosnja

1.9d je sdi, samo se tad nije zvao sdi... Ugl. punica mi ga ima, auto je peri deri, al doslovno. Ta potrošnja je malo veća nego bi trebala bit. Njoj je bilo otišlo crijevo od goriva i curilo je malo pri većem pritisku, gasu. Provjeri cijev od goriva. Nije baš normalno 7 litara. Moj 1.9turbak čipiran je na oko 5.5-6.5 a ne štedim ga uopće, i ima 200tkm. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
neaktivan
Golf 3 1.9d potrosnja

jel moze pomoc, imam golfa 1.9 gtd, 7l potrosio na 80 km. dali je to normalno

Jovan
17 godina
To je isti klinac ko td samo sa 75 ks, star je to auto i ne moze ti nitko reci jer je to ok potrosnja, a i potrosnja jako ovisi od vozaca i kako ga vozi na koliko salta brzine koje gorivo itd, ako mislis da previse trosi vozi defanzivno, znaci saltanje na manjim okretajima i eto ti nize potrosnje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
neaktivan

brzine saltam onako, sto pre gledam u trecu da ga stavim, i ne prelazim 2 hiljada obrtaja, nego je problem sipao sam mu 90l cisto loz ulje, i od tada previse trosi, sta je crklo, bosh pumpa ili dizne otisle

Jovan
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 17:21 (nikolic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice