Gdje su nestali hibridni auti?

poruka: 10
|
čitano: 3.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Mene inače auti ne zanimaju jer niti nemam vozačku a mogao sam ju dobiti,ali mi je koncept hibridnih auta bio zanimljiv.

Pred par godina su svi govorili da su hibridni auti slijedeća velika revolucija u svijetu auta,međutim sada se govori samo o električnim,električnim i električnim autima,pa me zanima šta se dogodilo sa hibridnima?

Šta se ljudi ne žele vozit na vodu?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan

Nisam 100% u trendu, ali mislim da su hibridna vozila još uvijek IN.

15 godina
neaktivan
Re: Gdje su nestali hibridni auti?
g12356 kaže...
Šta se ljudi ne žele vozit na vodu?

Kakve veze imaju hibridni auti s vodom?

15 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Nisam 100% u trendu, ali mislim da su hibridna vozila još uvijek IN.

Moguće ali vidim da massmediji sve više zaboravljaju na njih i umjesto njih reklamiraju električne.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan

kolko ja znam hibridni auto kombinira npr. benzinski motor i elektromotor a jedan od poznatijih i aktualnih je Toyota Prius, pa baš i nije da su ,,netragom nestali''

16 godina
neaktivan

Brkaš hibrid i amfibiju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
15 godina
neaktivan
Naravno da kombinira 2 vrste motora, s tim da je bitna stavka da se energija za pokretanje elektromotora skuplja pri kocenju u baterije ili u nekakav zamasnjak, i zbog toga sto ne "bacaju" svu energiju na kocenju su stedljiviji.
Mislim da je pokretac teme pobrkao pojmove hidridno i hibridno :P
15 godina
neaktivan
Kad smo kod toga da su nestali... Danasnji F1 auti su hibridi, Porsche je prosle godine imao 911 GT3 R Hybrid, i novi 918 bi takodjer trebao imati hibridni pogon. Ako se koristi u trkacim autima, nikako ne bih rekao da nestalo :P
Sry, za double post, na mobu sam pa ne mogu edit.
15 godina

Nafta je još uvijek prevelik biznis da bi se samo tako napustila i napravilo nešto "revolucionarno". To je glavni razlog i zašto se još uvik vozimo na benzin.

Nije problem u istraživačima i onima koji će izmislit takva auta, već o državama/kompanijama koje će pogurat to naprid.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
13 godina
sirka666 kaže...

Nafta je još uvijek prevelik biznis da bi se samo tako napustila i napravilo nešto "revolucionarno". To je glavni razlog i zašto se još uvik vozimo na benzin.

Nije problem u istraživačima i onima koji će izmislit takva auta, već o državama/kompanijama koje će pogurat to naprid.

slažem se u potpunosti.

ako koga interesira možete istražiti pojam hho rezonator i hho generator, kkoji omogućuju da u otto-motorima zamijenite fosilna goriva vodom tj. vodikom iz obične vode u omjeru do max 90%, ovisno o izvedbi, pa se to kod nas ne ugrađuje, a i vani je tehnologija, moglo bi se reći i zataškavana. Mislim, ima i u hrvatskoj, ali opet...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice