Auto pao s dizalice...

poruka: 41
|
čitano: 12.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auto pao s dizalice...
Čitatelj kaže...

Old Iggy kaže...

Ako ti se to dogodi na autocesti, dok ti staneš guma je dala svoje, možeš imati kakav god želiš kit, no ne pomaže.

Iskreno mi, osim smanjivanja težine i posljedično CO2 uopće nije jasno zašto forsiraju to.

Zato i imas aktivne senzore pritiska u gumama, vec kod gubitka od 10% pritiska ti javlja fatalnu gresku,

da na vrijeme usporis i provjeris gume, a ne da se vozas 130km/h sa praznom gumom.

Ja imam. I još možda 10% automobila na cesti.

A ako je došlo do naglog puštanja iz bilo kojeg razloga, možeš imati i senzor ispitivanja vlage na uzgoj krastavaca u Kazahstanu, isto ti je.

8 godina
protjeran
Auto pao s dizalice...

Pa kod naglog pustanja ces osjetiti u 5 sekundi da nesto ne stima, i stat ces, neces se voziti slijedecih 5km da to skuzis.

A sva vozila u EU to moraju zakonski imati od 2012., cak vise nije ni potreban senzor na ventilu (stari nacin),

nego sama elektronika racuna radijus kretanja kotaca, i tako preciznije moze reci da je guma meksa jer joj je radijus manji za pola milimetra.

Dakle tko god je kupio novo vozilo unatrag 6 godina, sigurno taj senzor ima. Imao ga je moj C-Max i B-Max, i ima ga sadasnji Yaris.

7 godina
Auto pao s dizalice...

a isto sumnjam da guma sa normalnim profilom tek tako pukne usred vožnje, meni se to nije još dogodilo. Dogodilo mi se da mi se čavao zabio u gumu ali to je polako puštalo i tek sljedeći dan se vidilo da je guma napola prazna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2018 15:59 (nikonja).
15 godina

nitko više danas ne zna ni gumu promjenit ...

9 godina
Ne znaci da je nemoguce ako se tebi nije dogodilo.
15 godina
blackeagle29 kaže...
Ne znaci da je nemoguce ako se tebi nije dogodilo.

Ne mislim na čovjeka kojem se auto srušio nego na ove komentare gotovana ...

12 godina
jozef kaže...

meni je guma eksplodirala davno na Mazdi Xedos pri 120-140kmh i bez problema sam kontrolirao vozilo, usporio i otišao na zaustavnu traku. Doduše zadnja guma, ali te priče o gubitku kontrole su lovačke. Vozačima F1 se događalo da guma eksplodira pri 200-300kmh bez posljedica. Možda ako imaš jako mali auto i babu za volanom...

Uspoređivati normalne aute s F1 je notorna glupost. Imaš sreće što ti nije pukla prednja jer tad pri toj brzini bi ti jednostavno istrglo volan iz ruku. Zadnja kad pukne praktički se ni ne osjeti na volanu ali zato prednja kad naglo izduši doslovno iznenada smota volan u tu stranu i ako ga čvrto ne držiš adio mare

SHOW MUST GO ON
7 godina
Auto pao s dizalice...

Nije stvar da neznaš, a mjenjao sam je drugima par puta i nije nikakva fizika, nego zašto bi ako mi ne treba. Npr.  meni je pa eto zadovoljstvo potrošit brdo love na skupi DSLR (pa ne radi kurčenja) i satima sjedit i čekat "pravu"sliku, dok večini drugih ne pada na pamet "čekat" sliku, izvadiš mobitel, opališ 432 selfija sa sobom i plažom, podjeliš 3 na fejs, 2 na instagram, twitneš koju... i gotov si u 3 minute sa svime.

A u uostalom zato i plačam asistenciju na cesti, nek se oni bave sa time, trebaju i oni za kruh zaradit jer ležanje nitko ne plača 

15 godina

Ak je to tebi gušt (plaćat i čekat asistenciju) nego zamijenit sam gumu ... onda guštaj ...

Ja svoje vrijeme utrošim na korisnije stvari.

15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Uspoređivati normalne aute s F1 je notorna glupost. Imaš sreće što ti nije pukla prednja jer tad pri toj brzini bi ti jednostavno istrglo volan iz ruku. Zadnja kad pukne praktički se ni ne osjeti na volanu ali zato prednja kad naglo izduši doslovno iznenada smota volan u tu stranu i ako ga čvrto ne držiš adio mare

istina, prednja je zahebana, pogotovo ako ne držiš čvrsto volan.. meni je zadnja eksplodirala pri cca 160km/h i osim što je auto nenormalno tresao, nije bilo većih problema.

također su mi jednom prilikom popustili šarafi zadnjeg kotača dok sam vozio golfa tricu, zadnja desna felga se otkotrljala 100m u kuruzu, tražio sam ju 15 minuta  sva sreća vozio sam samo jedno 30km/h i iza su bili doboši pa nije bilo štete 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
nikonja kaže...

Nije stvar da neznaš, a mjenjao sam je drugima par puta i nije nikakva fizika, nego zašto bi ako mi ne treba. Npr.  meni je pa eto zadovoljstvo potrošit brdo love na skupi DSLR (pa ne radi kurčenja) i satima sjedit i čekat "pravu"sliku, dok večini drugih ne pada na pamet "čekat" sliku, izvadiš mobitel, opališ 432 selfija sa sobom i plažom, podjeliš 3 na fejs, 2 na instagram, twitneš koju... i gotov si u 3 minute sa svime.

A u uostalom zato i plačam asistenciju na cesti, nek se oni bave sa time, trebaju i oni za kruh zaradit jer ležanje nitko ne plača 

Je je, baš je gušt čekati asistenciju, pa onda do ovlaštenog servisa, pa nađi hotel, pa čekaj da ovi riješe...

Nekako mi je jednostavnije to riješiti sam za 15 minuta...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice