Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.607
|
čitano: 15.931.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, radi se o Fiesti 2015. 1.6 TDCI 70kw. Sada ima 123000 km te sam se odlucio na veliki servis posto je stara 8 godina. Servis je odraden i majstor mi je rekao da dizne trebaju reparaciju  ( cijena 130e po dizni ). Nisam pristao na reparaciju. Inace nemam neki sluh za zvukove motora itd. No stvarno nisam primjetio nikakve probleme u voznji i cudne zvukove. Na koliko km je na njima obicno potrebna reparacija?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanje. 

Radi se o dizelu, 2.0 HDi, Pežo 406. Primjetim zadnjih par dana kako u vožnji ponekad "zacukne". Ne znam kako opisati, kao da u nekim momentima dobije malo gasa/okretaja i osjetim nemiran rad tj. Kao da cukne prema naprijed. Nije stalno naravno, ali zna se desiti. 

Što može biti? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
Auti - ultimativna tema

mene osiguranje ove godine ispalo 23% skuplje nego proslu godinu

14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
FlešGrdan kaže...

Pozdrav, radi se o Fiesti 2015. 1.6 TDCI 70kw. Sada ima 123000 km te sam se odlucio na veliki servis posto je stara 8 godina. Servis je odraden i majstor mi je rekao da dizne trebaju reparaciju  ( cijena 130e po dizni ). Nisam pristao na reparaciju. Inace nemam neki sluh za zvukove motora itd. No stvarno nisam primjetio nikakve probleme u voznji i cudne zvukove. Na koliko km je na njima obicno potrebna reparacija?

Odi na vise mjesta po misljenje, premalo je to km za reparaciju. Takvi 1.6 tdci su bar 200 000 mogli bez takvih problema i to oni vise problematicni sa 85 kw a ti imas slabiji 70 kw sa bosch diznama koje su na boljem glasu 

14 godina
neaktivan
Usao sam danas nakon poduzeg vremena u backup auto, toyota yaris, 2015 ili tak nesto.. i vidio da je gepek mokar, unutarnja daska koja pokriva gepek je bila dosta natopljena.

Izgleda da curi voda odozgora negdje kroz gepek, guma izgleda skroz citava, odveo sam auto lokalnom mehanicaru, ali je rekao da nema pojma gdje pusta :)

Neka ideja tko bi to mogao pogledati (Zg), ili da probam narucit novu gumu u tokicu ili sta? Nije bilo sudara. Tnx :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2023 20:56 (mcf).
15 godina
Igrom slučaja netko u FB grupi postavio pitanje za akumulator marke TAB.
Pošto uopće nisam u akumulatorima, a od puno ljudi / majstora sam čuo da niti jedan neće držati više kao prvi/original u autu, pa čak i da opet kupim isti od proizvođača auta.
Dali je to istina? Kolega s posla kojem je riknuo njegov start stop je uzeo ponovno isti od proizvođača (za ne male pare) i nije mu kaže držao ništa duže nego zamjenski duplo jeftiniji. Čak dapače, kaže da je zamjenski duže trajao.
Pošto neću sigurno davati 300 eura za "original" akumulator, ako je takva situacija...
Zanima me unaprijed da se malo obrazujem i da mi ovdje znalci kažu nešto više o akumulatorima.

Dali ići na originalan ili ići na zamjenski?
Kakvi su ti TAB, pošto vidim da ih po komentarima na FB hvale?
Originalan je 300 eura, Bosch zamjenski 200, a taj TAB 100 eura.
Nisu male razlike u cijeni.
Pa da znam šta napraviti kad mi moj start stop rikne
11 godina
x360gamer kaže...
Igrom slučaja netko u FB grupi postavio pitanje za akumulator marke TAB.
Pošto uopće nisam u akumulatorima, a od puno ljudi / majstora sam čuo da niti jedan neće držati više kao prvi/original u autu, pa čak i da opet kupim isti od proizvođača auta.
Dali je to istina? Kolega s posla kojem je riknuo njegov start stop je uzeo ponovno isti od proizvođača (za ne male pare) i nije mu kaže držao ništa duže nego zamjenski duplo jeftiniji. Čak dapače, kaže da je zamjenski duže trajao.
Pošto neću sigurno davati 300 eura za "original" akumulator, ako je takva situacija...
Zanima me unaprijed da se malo obrazujem i da mi ovdje znalci kažu nešto više o akumulatorima.

Dali ići na originalan ili ići na zamjenski?
Kakvi su ti TAB, pošto vidim da ih po komentarima na FB hvale?
Originalan je 300 eura, Bosch zamjenski 200, a taj TAB 100 eura.
Nisu male razlike u cijeni.
Pa da znam šta napraviti kad mi moj start stop rikne

Ako svi imaju istu garanciju, onda TAB... 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Sve splitske kamere na jednom mistu... od Solina do Stobreca...

14 godina
mcf kaže...
Usao sam danas nakon poduzeg vremena u backup auto, toyota yaris, 2015 ili tak nesto.. i vidio da je gepek mokar, unutarnja daska koja pokriva gepek je bila dosta natopljena.

Izgleda da curi voda odozgora negdje kroz gepek, guma izgleda skroz citava, odveo sam auto lokalnom mehanicaru, ali je rekao da nema pojma gdje pusta :)

Neka ideja tko bi to mogao pogledati (Zg), ili da probam narucit novu gumu u tokicu ili sta? Nije bilo sudara. Tnx :)

pogledaj sam, vjerojatno se nisu previše potrudili.. vjerojatno guma kroz koju idu kablovi u vrata od gepeka

12 godina
wifi kaže...

Sve splitske kamere na jednom mistu... od Solina do Stobreca...

baš ovih dana moram u stobreč, i to službenim autom

fala kolega 

17 godina
Imas jednu na spustanju niz klis ako ides tim pravcem, taman gdje je prosirenje sa 2 na 3 trake, tamo mozes sa 100 proc i kamera je unutra...
3 godine
neaktivan

Hvala za info! Budem svakako trazio drugo misljenje.

14 godina
neaktivan
Hvala, budem pogledao!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Je li imate preporuku/iskustvo najbolji servis za automobile u slavoniji?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da li je netko u zadnje vrijeme popravljao auto od štete od tuče?

Kako se kreću cijene popravka? Auto mi je dosta slupan, bila je tuča kod nas prošle godine, nisam ga još popravio jer nemam kasko nažalost.

Ima tko kakvu preporuku da se kvalitetno uradi i da ne košta kao prosječna transplantacija organa?

9 godina
Auti - ultimativna tema

Jel netko ima odokativnu info koliko dugo auti čekaju u Kopru prije isporuke prema salonu u RH? Tj. da li trenutno ima neki zastoj ili ide redovno?

15 godina

koji auti, kojeg proizvođača ?

Ju je je? Je ju je!
9 godina

Toyota Corolla SD.

15 godina

hmmm mene žena pilila za nju i da se trebala kraće čekati navukla bi me na nju...

ali mi je potkraj 6 mj. rečeno - 8 mj. čekanja (ona serija sedanki s 1.5 3-cilindrašen i Luna opremom za 163.000 kn)...

Ju je je? Je ju je!
9 godina

Ova je naručena krajem godine i eto navodno je u SLO, uspješno iskrcana pa me zanima sad taj period, koliko će putovati još tih zadnjih parsto km. Ipak smo EU, ne vidim tu neke velike prepreke osim ako nemaju neki backlog...

1.5, Luna. cca 22k EUR. Ništa fancy, bez ikakvih dodataka. Sjedi, pali, vozi.

8 godina
Strm kaže...

Je li imate preporuku/iskustvo najbolji servis za automobile u slavoniji?

Ivandija u Petefijevoj u Osijeku je OK. Ne znam jesu li najbolji, meni su dosad napravili sve što sam trebao i nemam zamjerke ni primjedbe.

3 godine
protjeran
Doba benzina polako otkucava.
Malo je reći da sam razočaran.
13 godina
silvio3105 kaže...
Doba benzina polako otkucava.
Malo je reći da sam razočaran.

Kako kome. Ja sam osiguran za idućih 50god. Što se tiče mehaničkog dijela... Jednog regam iduće godine ko classic old timera, a za 3god idućeg. Pardon, youngtimer.

To što će sajla bit otkačena većinu vremena, to je nebitno. Ionak nije niš za prodaju.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
Auti - ultimativna tema

da li je tko kupovao na tokićevom kupivozi shopu? za koliko vremena od narudžbe bi paket mogao biti spreman? odabrao sam podizanje u poslovnici i za sve artikle je pisalo da su dostupni

13 godina
Auti - ultimativna tema

Uzimao vise puta, uvijek je bilo drugi dan spremno za pokupiti.

Oni u poslovnice imaju dostave sa skladista ionako 2 puta dnevno (barem u VG) pa to bude dosta brzo.

5 godina
neaktivan
Pozdrav. Imam sljedeći problem s 2 kombija što sam kupio.

Oba su kupljena od državne ustanove (komunalno poduzeće), znači oni su prvi vlasnici bili 13 god te ih odjavili i ja ih preko dražbe kupio od njih.

Sada na tehnickom prave probleme jer ne mogu nigdje naći brojeve šasije osim jednog kod okvira vrata. Nigdje nema korozije da je pojelo brojeve nit je igdje rezan lim.

Kombi je izvorno za japansko tržište te je s malim preinkama poslan i na europsko tržište (nissan cabstar).

Iz policije kažu da ne mogu vjerovat da nema brojeva šasije nigdje dalje osim tamo kod vrata, navode sto problema, ali opet isključuju ilegalno prekucavanje šasije tj brisanje broja...Ne znam kako riješiti sada to. Nazvat tehnički gdje su do sada bili reg , nazvat proizvođača ili se mene ne tiče taj problem, tj to trebaju obaviti ljudi s tehničkog..?
16 godina
Pozdrav ekipa. Malo pratim ove cijene, ima li tko kakvih teorija kad bi se (ako uopce) cijene mogle stabilizirati? I sto mislite, dugorocno, hoce dizelasima i benzincima otici cijene dolje, ili vec lagano im cijena skace zbog toga sto se vise nece proizvoditi?

Inace, gledam neko vrijeme uzeti auto, ali zanimaju me samo tzv. krkanska auta (bmw 3/4/5, audi a5 i sl.), idealno oko 15k€ . Vidim da noviji modeli F30 imaju 318i (takoder isti takav je i 418i) benzinac, sa 3 cilindra, 1.5l (b38). Potrosnja i pouzdanost skoro kao u dizelasa. Nezz ima li tko iskustva s tim motorima jer nisam puno nasao?
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
14 godina
markoal kaže...
Pozdrav ekipa. Malo pratim ove cijene, ima li tko kakvih teorija kad bi se (ako uopce) cijene mogle stabilizirati? I sto mislite, dugorocno, hoce dizelasima i benzincima otici cijene dolje, ili vec lagano im cijena skace zbog toga sto se vise nece proizvoditi?

Inace, gledam neko vrijeme uzeti auto, ali zanimaju me samo tzv. krkanska auta (bmw 3/4/5, audi a5 i sl.), idealno oko 15k€ . Vidim da noviji modeli F30 imaju 318i (takoder isti takav je i 418i) benzinac, sa 3 cilindra, 1.5l (b38). Potrosnja i pouzdanost skoro kao u dizelasa. Nezz ima li tko iskustva s tim motorima jer nisam puno nasao?

Gurni radije ako mozes do 2.0 benzinca, B48, pouzdani su, a jaci puno. Potrosnja ce biti tu negdje sa 1.5 dok god ne ganjas do poda 2.0. A opet B48 se stavlja u skoro sve BMWove modele na trzistu od 2015.

Inace taj motor ide lagano preko 250ks, bilo koja verzija, od nekih modela idu i na 300ks.

Bazne verzije su jako stedljive, relativno okej potrosnja oko 6-7l.

Inace cijena ce ostati visoka, dok god je zaposlenost visoka, a bome i cijene novih auta. Prodaja novih pada, to je ocito, sada je samo pitanje vremena dok se saloni ne poklone kupcima. Polovnjaci vec sada tesko idu.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2023 13:29 (ivanoile).
13 godina
markoal kaže...

Definitivno akom mozes na B48 motor

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa, dvoumim se između ovako nečega. Što biste vi i zašto odabrali? Pretpostavljam da je Swift ipak malo bolji, a i održavanje benzinca jeftinije. Na što obratiti pažnju kod provjere istih? 

Fabia 1.4 TDI

Swift 1.2 GLX AC

LP 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice