Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.005
|
čitano: 16.477.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
@Strm

prije zime rijesi tu hrđu

provjeri kad je bila zadnja izmjena ulja, filtera, svjecica, rashladne tekucine i tekucine za stakla. Zatim slusaj masinu dal mozda cvili koji remen, vodena pumpa, alternator, lezaj itd..u voznji isto slusaj dal lupa, trese (lageri, kugle, manzete itd)

12 godina
neaktivan
ubacivanje u brzinu vrijedi kod parkiranja i kad je teren ravan

za semafore je dovoljno staviti u ler, kocnice nisu potrebne ako je teren ravan

@chutac

recimo kad se vozis onim dijelom autoputa mislim da od karlovca prema zgu kad je ona duza strmina..ubacis u ler i vozis se par km
15 godina
neaktivan

Di tamo ima strmina?
Ima od Rijeke do Bosiljeva i ako ti paše brzina od 105 km/h, možeš desetke kilometara proći bez potrošenog goriva 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
imaiden322 kaže...
recimo kad se vozis onim dijelom autoputa mislim da od karlovca prema zgu kad je ona duza strmina..ubacis u ler i vozis se par km

12 godina
neaktivan
chutac kaže...

Di tamo ima strmina?
Ima od Rijeke do Bosiljeva i ako ti paše brzina od 105 km/h, možeš desetke kilometara proći bez potrošenog goriva 

nisam siguran al na jednom dijelu ima spustanja par km..dionica rijeka-zg :D

ugl u pravu si, nakon kraceg guglanja izgleda da vise potrosi u leru nego u brzini pa prihvati moje isprike :D 

16 godina
imaiden322 kaže...

nisam siguran al na jednom dijelu ima spustanja par km..dionica rijeka-zg :D

ugl u pravu si, nakon kraceg guglanja izgleda da vise potrosi u leru nego u brzini pa prihvati moje isprike :D 

I da nije tako, jebes 0.1l goriva ako nemas punu kontrolu nad vozilom.

14 godina
imaiden322 kaže...
@Strm

prije zime rijesi tu hrđu

provjeri kad je bila zadnja izmjena ulja, filtera, svjecica, rashladne tekucine i tekucine za stakla. Zatim slusaj masinu dal mozda cvili koji remen, vodena pumpa, alternator, lezaj itd..u voznji isto slusaj dal lupa, trese (lageri, kugle, manzete itd)

Pa motor je TDI, kakve svijecice..? Motor radi po meni odlicno, cini mi se vise vizualno da treba raditi ja autu...  Sto mislite, koliko bi me doslo lakiranje krova, te krpanje hrdje?

15 godina
neaktivan

Zavisi od kud si. Ja znam jednog jeftinog, a dobrog limara.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kočenje spojkom je kada prebaciš u nižu bez ikakvog usklađivanja okretaja motora i kotača pa ti auto naglo uspori i prokliže spojku i troši sinkrone poviše. Pravilno kočenje motorom je kada pustiš gas i da kada se priblizavaš okretajima od lera prebaciš u nižu brzinu i opet ispočetka sve do zaustavljanja. Puštanje spojke bez usklađivanja okretaja je kočenje spojkom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 11:46 (ivanzu).
15 godina
odjavljen
Di se nalazi taj limar?
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
neaktivan

Petrinja.

14 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Kočenje spojkom je kada prebaciš u nižu bez ikakvog usklađivanja okretaja motora i kotača pa ti auto naglo uspori i prokliže spojku i troši sinkrone poviše. Pravilno kočenje motorom je kada pustiš gas i da kada se priblizavaš okretajima od lera prebaciš u nižu brzinu i opet ispočetka sve do zaustavljanja. Puštanje spojke bez usklađivanja okretaja je kočenje spojkom.

svatko sa imalo pameti reci ce da se koci kocnicama. a ne motorom /spojkama /nogama..  

xfact
17 godina
=xfact= kaže...
ivanzu kaže...

svatko sa malo pameti reci ce da se koci kocnicama. a ne motorom /spojkama /nogama..  

there i fixed it

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Auti - ultimativna tema
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
Auti - ultimativna tema

Problem je u tome što pola ljudi ne zna što je kočenje motorom ,a što šaltanje u nižu.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja prvi kocim motorom otkad sam izasao iz autoskole jer nema mi svrhe voziti 60 kmh i zakucati kocnicu prije semafora,lagano saltam do trece eventualno druge i otpusam kvacilo cisto da zamajac ne trpi promjenu iz cetvrte pri 2200 u trecu pri 2000 rpm i to na svim autima i ne vidim problem.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ta nizbrdica se nalazi prije vrbovskog, tamo sam isao 230 sa meganom (po uricama jel), a leona se ne usudim preko 200 tamo jer su blagi zavoji i moze bit svasta (mladost ludost s meganom jel, fali mi ta bezbriznost)

btw. danas isprobao malo firminog partnera hdi 90, 45s od 50 do 150...finjak

17 godina
1BIT kaže...

Naletio neki dan na ovu družinu, baš gledam jesi ti negdje

ak je to bilo u subotu ujutro onda sam trebao biti s njima. Bilo je veliko okupljanje u zagorju mx i atv vozila. Ali preko noci sam dobio temperaturu i poceo nos curiti, dobio upalu grla tak da nisam isao nikam. Jos se oporavljam...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

ak je to bilo u subotu ujutro onda sam trebao biti s njima. Bilo je veliko okupljanje u zagorju mx i atv vozila. Ali preko noci sam dobio temperaturu i poceo nos curiti, dobio upalu grla tak da nisam isao nikam. Jos se oporavljam...

Je subota, al u pol šest navečer, ko mali vlakić su formirali kolko ih je bilo, možda su se već vračali tada

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Netko prodaje 16" alu ili čelične, 4x108?

17 godina
1BIT kaže...

onda moguce da su vec isli prema doma...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav imam ovaj (slika 1.) sat u autu i htio bih ubaciti ovaj drugi ( slika 2. ) da li treba šta raditi ili samo iskopčati ovaj stari i ukupčati ovaj novi, i da da li će na ovom drugom recimo na cijelom ekranu pokazivati koja su vrata otvorena jer na ovom starom ne pokazuje jer je podijeljen na pola.

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
17 godina
Auti - ultimativna tema

instrumentna ploča na desnoj strani je "sjebana"

lijevi pokazivač mora biti temperatura motora, a ti imaš dva mjerača goriva ???

10 godina
neaktivan
Ziga kaže...

instrumentna ploča na desnoj strani je "sjebana"

lijevi pokazivač mora biti temperatura motora, a ti imaš dva mjerača goriva ???

Ta desna je navedena kao primjer kakvu bi uzeo.

Inače nisam primjetio to haha

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
14 godina

A i lijeva ti je za dizel, a desna za benzinac...

13 godina
NisamNormalan12 kaže...

Pozdrav imam ovaj (slika 1.) sat u autu i htio bih ubaciti ovaj drugi ( slika 2. ) da li treba šta raditi ili samo iskopčati ovaj stari i ukupčati ovaj novi, i da da li će na ovom drugom recimo na cijelom ekranu pokazivati koja su vrata otvorena jer na ovom starom ne pokazuje jer je podijeljen na pola.

Neznam za Vw specifično, ali, ako je iz istog auta, onda funkcionalnosti displaya ovise o tome kak je isprogramirana centralna jedinica... valjda... tak da... pretpostavljam da bi izmjena sata za neki potpuno drugačiji tražilo otključavanje funkcija u servisu. ako ima netko da se kuži u vw malo žešće, slobodno me ispravi. nhf

Usput sam želio prokomentirati raspravu o kočenju motorom, kočenju "spojkom" i prijašnjim postovima, ali kad sam pročitao sve komentare.... žali bože vremena utrošenog na raspravu, vidi se da su tu svi redom vrsni Schumacheri

http://c2club.co.uk/showthread.php?306-My-baby...-**progress-update**/page3
16 godina
Auti - ultimativna tema

Pitao sam prije par tjedana za treskavicu prilikom kocenja i ostavim danas auto na izmjeni ulja/filtera i jos par sitnica i kaze mi covjek izgleda da su diskovi dobili od vrucine,netko je stavio cunga-lunga diskove i od vrucine su dobili po tamburi,ali bude jos danas provjerio.
Mogu li zamijeniti zadnje diskove bez zamjene plocica uz to jer ima dosta mesa jos na plocicama ?

15 godina
neaktivan
Kirian kaže...

Usput sam želio prokomentirati raspravu o kočenju motorom, kočenju "spojkom" i prijašnjim postovima, ali kad sam pročitao sve komentare.... žali bože vremena utrošenog na raspravu, vidi se da su tu svi redom vrsni Schumacheri

baš si vrhunski pridonjeo raspravi, ispao bi pametniji da si šutio 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina
doky01akablava kaže...

Pitao sam prije par tjedana za treskavicu prilikom kocenja i ostavim danas auto na izmjeni ulja/filtera i jos par sitnica i kaze mi covjek izgleda da su diskovi dobili od vrucine,netko je stavio cunga-lunga diskove i od vrucine su dobili po tamburi,ali bude jos danas provjerio.
Mogu li zamijeniti zadnje diskove bez zamjene plocica uz to jer ima dosta mesa jos na plocicama ?

Mislim da je bolje sve skupa promjeniti, da se "razradi" kak spada. Ali pričekaj svakak savjet nekog iskusnijeg.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Sve promjeni da nije cunga lunga plocice stavio. Usput uzmi ATE SL6 kocionu tekucinu jer nju mijenjas svake 2 godine dok ove jeftinije svaku godinu i miran si. Kocit ce kao ludo. 

EDIT : Daj vidi treba li prednje promjeniti. Ako treba odi na kombinaciju ATE Power Disk ( ventilirajuci ), keramicke plocice... cca 2100 kn kod Andelka lagerosa. Diskovi i plocice TOP. To planiram na g4 staviti... jebiga nema za duju...

Mozes i zadnje staviti ATE power disk pa kada dode vrijeme i prednje u ate power stavis kombinaciju...

doky01akablava 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 10:10 (Fake_Alert).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice