Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
splicanin kaže...

Nemoze to tako jer su rijetki ljudi koji su vicni kemijanju po kompjuteru a samo mali postotak ljudi u svijetu znaju instalirati Eindowse...ljudi se koriste servisima...u Americi, velike korporacije ne zele koristiti Win 8 dok ga ne srede tako da prosjecni korisnik moze da ga koristi...nemozete suditi po sebi jer ste toliko mala i zanemariva skupina u odnosu na svijetsku populaciju a posebno su popusili u Americi...

Prosječan korisnik bez problema može koristiti i instalirati Windowse - od Viste nadalje ,proces instalacije se svodi na

''Next ,next'' i samo na kraju treba upisati korisničko ime i lozinku.

PC sve drugo faktički napravi sam!

BTW ,u bilo kojoj korporaciji koje spominješ ,proces instalacije je u velikoj većini automatiziran.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 17:44 (kizo2703).
16 godina
zviznemte kaže...
PlayMaker10 kaže...

Moraju ga vratit jer se toliko cvili da je to postalo neizdrživo. Najbolje da puste ljudima neka se odluče Start meni ili Start Screen

Trebali bi staviti prilikom instalacije windowsa da se odabere ocemo ili necemo start i postavit sliku kako ce izgledat.itd.

Da, kao što je u Windowsima 95 bila mogućnost izbora između Start menija i taskbara i klasičnog Program Managera. To su odmah trebali napravit.

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozz

Kako mogu instalirat windows XP da radi sa vec postojecim windowsom 8.1

Pokusao sam to uradit na svom laptopu ali nakon instalacije xp-a pri pokretanju mi nije nudio boot manager nego je normalno podigao windows xp bez da me pita da li zelim windows 8 ili windows xp podic?Kao da nema windowsa 8 uopste...

Jel moguce nekako instalirat windows xp nakon instalacije windows 8.1 ili moram prvo windows xp pa onda windows 8?

Htjeo bi instalirat xp na isti hdd na kojem je windows 8 samo na drugu particiju.

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 15:53 (Sadmir01).

0 0 hvala 0
16 godina

normalan način je od starijeg prema novijem, tad se automatski u boot manageru dodaju novji OSevi.

U ovom slučaju, samo ubaci install novijeg (Osmica) i repair/fix... automatika će sve popraviti, tj dodati svoj boot.

Naravno, to u slučaju da si svaki OS instalirao na svoju particiju.. u slučaju da si pregazio Osmicu nema multija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 8 i 8.1

...ili ovo - KLIK (EasyBCD) {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
djigibao kaže...

...ili ovo - KLIK (EasyBCD) {#}

- pogrešan način. Ponekad nije ni bitan način, nego pravilo za učenje. Install medij je školski primjer za popravak svakog boota, svakog OSa dok je easy OS ovisna app (ovisno koji OS možeš botati da bi uopće pokrenuo app).

Kad je nešto lakše, za početnike, brže.. u stilu klik-next, tad to podržavam jer su početnici početnici. U ovom slučaju, s easyjem početnik može napraviti više štete nego koristi, mora ga prvo downloadti i instalirati.. dok je bootmedij gotov nakon boota (to vrijedi i za ostale OSeve, kao linux). Nepotrebno, pogotovo što se takva app koristi jednom i nikad više..

- Ovo je slučaj kad dodatni soft ne nudi neku prednost, zato 'školsko-edukativni' komentar. Mišljenje... jer je i to dio učenja na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 16:27 (ihush).
12 godina
Windows 8 i 8.1

Dali postoji nacin vec ugraden u windowsu da imam vise radnih povrsina ili da instaliram neki program. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zviznemte kaže...

Dali postoji nacin vec ugraden u windowsu da imam vise radnih povrsina ili da instaliram neki program. :)

Instaliraj. Naprimjer ,VirtuaWin.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pomocu cd-a nisam uspio povratit boot manager jer mi ne nudi nigdje opciu repair

Ni sa EasyBCD nisam uspio jer kad pokusam napraviti bootabilan usb on mi izbaci gresku da je ta opcija dostupna samo za windows 7,8,vista...

Sadmir K

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo jedna zanimljivost koja mi se događa na svim metro aplikacijama:

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Franjo15 kaže...

To sam vidio u par slucajeva i u svakom je pomoglo drugo rjesenje.

Neznam oce li tebi biti od pomoci, probaj nesto od ovoga:

reinstall antivirusa

kreiranje drugog racuna

refresh windowsa

i ovo je jednom upalilo

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
12 godina
Windows 8 i 8.1

Ja mislin da će najbolje pomoć jedan format "c" pa clean instal. 

Šala mala.

Meni je u takav problem radija antivirusni program.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 8:52 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Franjo15 kaže...

- Di li si skroz ugasio user account control?

Drži se majstore. :DDDD
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Franjo15 kaže...

- Di li si skroz ugasio user account control?

Ma izgleda da je samo poblesavio malo, kad je duže upaljen, malo onda ne radi sve kako spada, ne rade charmovi sa strane, izbornici što ispadaju kad se dođe na rubove ekrana, a i ovo malo me zezalo. 

Pa kad sam ga restartao sve se vratilo na normalu, ali čudo mi kako se ipak događa tako nešto kad je dugo u pogonu, ne bi to trebalo biti baš tako. 

A to "dugo" znači da svakih, 4,5 dana napravim restart, a komp radi 0-24 

Đuro#2155
15 godina
Windows 8 i 8.1

I meni nakon nekog vremena prestanu raditi Charmovi.

HTC 8X :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Znači to nas je već 5-6 s tim problemom. Amo anketa čisto da znamo broj:

Kome Charm prestaje raditi nakon nekog vremena i jedini izlaz iz Metro appova je Alt+F4?

9 PROBLEMI
35 NIŠTA OD NAVEDENOG
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 1 hvala 0
15 godina
Kod mene to radi savršeno. Šta će ti anketa kad vas ima par.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
14 godina
Windows 8 i 8.1

Kao što je i rekao.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Anketa je zato što me zanima koliko nas je, ne moraju svi pisat... zasad 7, a anketa je objavljena relativno kasno sinoć. 

Još da znam postavit pitanja koja bi mogla odgovorit u ćemu je problem, nitko sretniji od mene. Al jbg, ne znam. Ipak ovo je dosta ljudi, a ne znam kako bi na engl. pretražio forume da možda dobijemo odgovor zašto je to tako jer je poprilično iritantno. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 9:35 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Pomocu cd-a nisam uspio povratit boot manager jer mi ne nudi nigdje opciu repair

Ni sa EasyBCD nisam uspio jer kad pokusam napraviti bootabilan usb on mi izbaci gresku da je ta opcija dostupna samo za windows 7,8,vista...

Zato uvijek pomaže instalacijski dvd ili Recovery drive (ako je napravljen na vrijeme): boot s njim ,opcija Repair i onda Shift i F10 za Command prompt.

Tu onda redom:

Bootrec.exe /Fixboot

Bootrec.exe /Fixmbr

Bootrec.exe /Rebuildbcd

(Enter nakon svake komande) i Restart

Eventualno još:

Bootrec.exe /ScanOS

,potvrdi sa Y i restartaj.

Naravno ,uvijek se može dogoditi da Repair ''prepozna'' sistem i ponudi ti automatski popravak - prihvati i klikni Enter!

EasyBCD ne radi dobro na Osmici jer ne prepoznaje GUI boot (uz još neke stvari na svim sistemima - recimo ,ne prikazuje Recovery konzole).

Ako želiš uređivati BCD ,u Osmici je za to bolji Visual BCD Editor.

A ako ne znaš točno što radiš ,bolje ne diraj ništa. A za novi (stari) sistem rađe upotrijebi drugi disk ,a onaj sa funkionalnim sistemom jednostavno iskopčaj prije instalacije.

To čuva vrijeme i živce ,tebi i drugima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 13:40 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

imam win 8.1 i placenu licencu za start is back i ovo mi se dogada zna neko zakaj? da mi se nevide ikonice 

Jesi probal sa desnim klikom na ikonu ,Properties -> Change icon?

16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

icon cache... prije je radi MSov-Fix (možda još radi, meni neće..). enivej, treba rebuildati ikone, to se desi kad win ima jednu (dimenziju npr medium icon, ručno copyrana u neki folder (meni je takođr folder) druge dimenzije... jer nemaju sve app ikone za sve dimenzije, ručno čenđanje ikone ne pomaže, kao da win pofrešno čita ikonu iz app.exe-a.) Fix je automatski radio delejtanje keša, povećavao (napamet s 400 na 2000 il tak neki broj) rezervacije i usput ako je user pomrdao asociacije popravio. Fix je bio jedan vrlo koristan MSov proizvod, kojeg su ubili.. (od nekog updatea) dok su nikako da ubiju metro..

edit.. : za icon cache, ako se ručno mijenja ikona, može se postavit baš za bilo što, neki peti exe, windows ikona .. sve radi, ali ona origigi nikako do brisanja-rebuildanja.

edit2: jednak problem je na svim ver.Win. brisanjem IconCache.db (i postavljanje/ili povećavanje maxCache u reg.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 14:32 (ihush).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

ako instaliran win8 sa usba, jel mogu taj usb formatirat poslije da mi sprema fileove opet ili nemogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alias_noname kaže...

ako instaliran win8 sa usba, jel mogu taj usb formatirat poslije da mi sprema fileove opet ili nemogu

-imaš dva odgovora (treći dodatak je čisto 'slavenska trilogija' koja povećava izbor ali zapravo nije.

hint: nema tog diska koji se ne da obrisati osim neispravnog, jednokratnog ili dobro zaštićenog. Ako od običnog flasha možeš napraviti bootabilni, zašto bi obrnuto bio neki 'teži' postupak. Obično brisanje ili formatiranje je gudanaf. Suprotno (izrada bootabilnog) nije tako jednostavan postupak.

9 možeš
0 ne možeš
1 možda
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 14:32 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

icon cache... prije je radi MSov-Fix (možda još radi, meni neće..). enivej, treba rebuildati ikone, to se desi kad win ima jednu (dimenziju npr medium icon, ručno copyrana u neki folder (meni je takođr folder) druge dimenzije... jer nemaju sve app ikone za sve dimenzije, ručno čenđanje ikone ne pomaže, kao da win pofrešno čita ikonu iz app.exe-a.) Fix je automatski radio delejtanje keša, povećavao (napamet s 400 na 2000 il tak neki broj) rezervacije i usput ako je user pomrdao asociacije popravio. Fix je bio jedan vrlo koristan MSov proizvod, kojeg su ubili.. (od nekog updatea) dok su nikako da ubiju metro..

edit.. : za icon cache, ako se ručno mijenja ikona, može se postavit baš za bilo što, neki peti exe, windows ikona .. sve radi, ali ona origigi nikako do brisanja-rebuildanja.

edit2: jednak problem je na svim ver.Win. brisanjem IconCache.db (i postavljanje/ili povećavanje maxCache u reg.)

znaci nemogu popravit te ikonice vise nikako?

16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
..

- odgovor. Ručno, brisanjem IconCache.db ili probaj MSovi Fix-it-om (možda radi).

MS fix centar.

google. ({#}) lmgtfy..  ili u winexploreru utipkaj: ''%UserProfile%\Appdata\Local'' (bez navodnika). klikni me!.

12 godina
neaktivan
ihush kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...
..

- odgovor. Ručno, brisanjem IconCache.db ili probaj MSovi Fix-it-om (možda radi).

MS fix centar.

google. ({#}) lmgtfy..  ili u winexploreru utipkaj: ''%UserProfile%\Appdata\Local'' (bez navodnika). klikni me!.

tnx nije pomoglo nis

17 godina
Windows 8 i 8.1

Svojedobno je najbolji način za to bio promijeniti veličinu ikona, apply, pa vratiti na staru veličinu, apply. To bi uzrokovalo osvježavanje ikona i popravilo sve probleme s njima.

Gdje su tu opciju sakrili u W8 nemam pojma, jer mi još nije trebala :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Ima tko problema sa ne osvježavanjem mail aplikacije?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice