Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.532.510
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
protjeran
Re: Windows 8
Onjegin kaže...

Može li mi netko objasniti zašto imam užasne probleme s HD i FHD videom te 3D aplikacijama na Windows 8?

Npr. Kad otvorim HD video na YT sve ostalo mi štopa (ne znam zašto ovo nisam ranije pitao). Svi driveri update-ani.

Jel imas zadnji flash player?

absdownload.adobe.com/pub/labs/flashruntimes/flashplayer/flashplayer11-7_install_win_pi.exe

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:06 (soundstream).
13 godina
neaktivan
soundstream kaže...
Onjegin kaže...

Može li mi netko objasniti zašto imam užasne probleme s HD i FHD videom te 3D aplikacijama na Windows 8?

Npr. Kad otvorim HD video na YT sve ostalo mi štopa (ne znam zašto ovo nisam ranije pitao). Svi driveri update-ani.

Jel imas zadnji flash player?

absdownload.adobe.com/pub/labs/flashruntimes/flashplayer/flashplayer11-7_install_win_pi.exe

Mislio sam da imam jer mi se iz nekog razloga updatea svakih 10 dana. Čini se da radi bolje, vidjet ćemo još.

17 godina
Windows 8

Windows 8.1 Build 9369 dostupan za preuzimanje

Dva mjeseca uoči očekivanog dolaska na tržište, na Internetu je osvanula prva Windows 8.1 (Blue) inačica, točnije build verzija s oznakom 9369, koja se može preuzeti u x86 ili x64 inačicama. 

Ukoliko pronađete poveznicu s koje se može preuzeti ova inačica, na taj način ćete moći malo okusiti što donosi ova velika (Blue) nadogradnja Windowsa 8 mada nije jasno ima li u njoj nekih poboljšanja u odnosu na Build 9364 inačicu koja je već prije osvanula na Internetu.

Ovo je očiti znak da se polako bliži vrijeme dolaska finalne inačice na tržište, što bi trebalo uslijediti u lipnju ove godine.

Obzirom da je ovo rana inačica Windowsa 8.1/Blue, postoji velika mogućnost da je pomalo spora i nestabilna, a u njoj zasigurno nedostaje i mnoštvo ugrađenih značajki, tako da ne morate očekivati previše od nje, već vam može poslužiti isključivo da zadovolji vašu znatiželju.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Dva mjeseca uoči očekivanog dolaska na tržište, na Internetu je osvanula prva Windows 8.1 (Blue) inačica, točnije build verzija s oznakom 9369, koja se može preuzeti u x86 ili x64 inačicama. 

Prva nije ,samo je prva 64 bitna!!

{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
To je kod tebe na stroju?
Ima kojih "pametnih" novina vidljivih obicnim smrtnicima ili...?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
To je kod tebe na stroju?
Ima kojih "pametnih" novina vidljivih obicnim smrtnicima ili...?

Već skoro mjesec dana u VM-u. Osim nešto novih ''Metro'' appova i više opcija za podešavanje Start Screena ,nema pretjerano.

Vidjet ćemo sada na ovoj verziji šta je novo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 18:29 (kizo2703).
17 godina
djigibao kaže...

Ukoliko pronađete poveznicu s koje se može preuzeti ova inačica, na taj način ćete moći malo okusiti što donosi ova velika (Blue) nadogradnja Windowsa 8 mada nije jasno ima li u njoj nekih poboljšanja u odnosu na Build 9364 inačicu koja je već prije osvanula na Internetu.

Ovo je očiti znak da se polako bliži vrijeme dolaska finalne inačice na tržište, što bi trebalo uslijediti u lipnju ove godine.

Obzirom da je ovo rana inačica Windowsa 8.1/Blue, postoji velika mogućnost da je pomalo spora i nestabilna, a u njoj zasigurno nedostaje i mnoštvo ugrađenih značajki, tako da ne morate očekivati previše od nje, već vam može poslužiti isključivo da zadovolji vašu znatiželju.

Evo i prvog videa:

14 godina
Windows 8

Taj novi update Blue kako ga nazivaju, hoće li to biti SP za postojeće Windowse 8 ili odvojena?
Dobivamo li mi kao postojeći vlasnici Windowsa 8 i ovu besplatnu nadogradnju? 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Taj novi update Blue kako ga nazivaju, hoće li to biti SP za postojeće Windowse 8 ili odvojena?
Dobivamo li mi kao postojeći vlasnici Windowsa 8 i ovu besplatnu nadogradnju? 

Još uvijek se ništa konkrektnije ne zna. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 18:49 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
Windows 8

procurio je build 9374

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 12:49 (jurluk).

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

procurio je build 9374

Jep ,opet 32 bitni.

Promjene od 9369: KLIK

Navodno bi već u lipnju mogli dobiti i javnu Betu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 13:37 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Bok,

Trebam info ako je netko zna a da je provjerena...

Naime dobio sam windows 8 sa laptopom, instaliran key (neznam koji) ali mi je to instalirano na hard koji je dosao s njim.

E sad, ja imam svoj SSD na koji sam htio to staviti. Vidim da retail verzija 8 nema a meni osobno 8 ne smeta niti Metro sučelje.

Pa me zanima ako kupim Win8 orginal dali se može instalirati na drugo računalo bez paljenja provjere win key-a i da na taj

način funkcionira... Ili ipak postoji retail verzija?

Thx

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Mislim da ne moraš kupovat novi OS, možeš zadržat postojeći, sada jedno riješenje je da sa Ascronis True image napraviš image toga HDDa, image snimiš na externi disk ili veliki USB flash, normalni ugradiš SSD, u BIOSu uključiš AHCI mode  i image vratiš natrag na SSD.

Kako se to radi image diska možeš pogledat na youtube, sa samsung SSDom čak i dobiješ taj alat za disk clone.

Ili druga opcija je iščitat key s kojim je OS instaliran.

http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/windows-8-product-key.htm

Skinut si Win 8 instal. DVD (verziju koju imaš sada) sa interneta, nakon ugradnje SSDa pokrenut instalaciju Win 8, radit clean install na SSD, kad te traži šifru, upišeš ono što si pronašao. Kad ga instaliraš, možeš ga probat aktivirat, ako ne uspije, zovi Microsoft Hrvatska, njima objasni razloge reinstalla OSa i oni ti ga budu aktivirali i to je sve.

Ja bi izabrao opciju broj 2.{#}

EDIT: Inače Win 8 ti je vezan za BIOS, BIOS je na matičnoj ploči, dok ne mijenjaš nju, nije ti potrebno kupovati novi OS.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 13:24 (Valentin17).

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Komrad kaže...

Bok,

Naime dobio sam windows 8 sa laptopom, instaliran key (neznam koji) ali mi je to instalirano na hard koji je dosao s njim.

E sad, ja imam svoj SSD na koji sam htio to staviti. Vidim da retail verzija 8 nema a meni osobno 8 ne smeta niti Metro sučelje.

Pa me zanima ako kupim Win8 orginal dali se može instalirati na drugo računalo bez paljenja provjere win key-a i da na taj

Nisi napisal koji je laptop ,ali ako je Osmica došla predinstalirana ,vjerojatno je u pitanju OEM ,aktiviran sa SecureBoot keyem.

Što znači da nema klasičnog keya. Možeš provjeriti odmah ,pogledaj u Disk Managementu (tipke Win i X ,te odaberi Disk Managemnt) jeli disk GPT ili MBR. Ako je GPT i Secure Boot ,neće pomoći ni kloniranje.

Samo instalacije sa DreamSparka su pravi Retail.

15 godina
Windows 8

imam problem jedan,imam org key za win8,ali sam skinuo win8 sa partisa jer sa dreamsparka bi se skidao još uvijek. uglavnom skinuo sam slovenske win8 i stavio sam si eng pack hrv tipkovnicu,taj dio radi ok,ali me živcira to što naprimjer kad lockam winse i sad mi onda pise moj username i ispod umjesto password piše Geslo,ili za update dolaze mi na slovenskom,jel ima neko rješenje za to da prebacim sve na Eng

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crack kaže...

.... jel ima neko rješenje za to da prebacim sve na Eng

Da ,ima: KLIK

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 14:14 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...
crack kaže...

.... jel ima neko rješenje za to da prebacim sve na Eng

Da ,ima: KLIK 

problem je u tome što je meni i u registriju engleski,nigdje nema slovenskog

EDIT: riješeno,u cp/language/advanced settings,tamo ima za odabrat

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 14:40 (crack).
16 godina
neaktivan

Da li ste probali pauzirati transfer podataka (nova funkcija explorera), ako jeste - da li vam se "smrzne" i ne može nastaviti?

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
Danyel kaže...

Da li ste probali pauzirati transfer podataka (nova funkcija explorera), ako jeste - da li vam se "smrzne" i ne može nastaviti?

-taj fičer ako radi može nastaviti kad god poželiš, npr sutra.. odspojiš disk i spojiš, kao download manager. Dakle imaš problem, jer ne radi.. (do sad nisam naletio na problem, ni jedan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

radi bez problema

Come to the dark side.... we have cookies :)
16 godina
neaktivan
alias_noname kaže...
Danyel kaže...

radi bez problema

Zanimljivo, probao sam sa par vanjskih diskova, sa USB-om, provjerio servise... sve ok, ispravno. Ali, kada kliknem na pauzu i nastavim, podaci krenu munjevito (10 puta brže nego inače) a onda se zablokaju na 99% REDOVITO. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
17 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Zanimljivo, probao sam sa par vanjskih diskova, sa USB-om, provjerio servise... sve ok, ispravno. Ali, kada kliknem na pauzu i nastavim, podaci krenu munjevito (10 puta brže nego inače) a onda se zablokaju na 99% REDOVITO.

To zato sto redovito mrzis Osmicu  {#}

Mala, sala. Oprosti

Inace da li si skenirao od bad sectora i problema sa memorijom? Koji antivirus koristis?

15 godina
Lazarus Long kaže...

Mala, sala. Oprosti

Inace da li si skenirao od bad sectora i problema sa memorijom? Koji antivirus koristis?

Upravo tako, na poslu koristimo Bitdefendef i nisam vidio paranoičnijeg AV softvera u životu. Dok sve podesiš kako treba dobiješ mlade.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Lazarus Long kaže...
..

To zato sto redovito mrzis Osmicu {#}

Mala, sala. Oprosti

- istina.

Njegovi problemi započinju prije kojeg tjedna, ovo je samo jedna od posljedica maltretiranja ili Osmica postaje svjesna i reagira.. (skynet).

Naravno prvo provjeriti redovite sumnjivce, ali ovakav simptom nije uobičajne za npr HDD ili hardware. Vjerojatnije soft uzrok pa su mogućnosti beskonaćne. Preporuka prestati s maltretiranjem OSa i clean installom vidjeti dali se problem ponavlja (tad je hardware uzrok), jer traženje-diagnosticiranje sumnjam da može pomoći.. (jer sumnjam na soft i sve što je u međuvremenu radio s Osmicom).

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Danyel kaže...

Mala, sala. Oprosti

Jesam, sa diskovima mi je sve ok, jedna memorija ok a druga nešto šteka - na u sa 4 slučaja isto - krene pa stane na 99% i ne miče... Evo isto baš i sad dok ovo pišem. 

Znači, loše sektore otpisat, memorija također NP, antivirus je njihov (Defender/Essentials)...

PS I da, to sam i ja pomislio, s obzirom koliko je mrzim, nije ni čudno da mi ovako vraća :-))

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Lazarus Long kaže...
..

Mala, sala. Oprosti

- istina.

Njegovi problemi započinju prije kojeg tjedna, ovo je samo jedna od posljedica maltretiranja ili Osmica postaje svjesna i reagira.. (skynet).

Naravno prvo provjeriti redovite sumnjivce, ali ovakav simptom nije uobičajne za npr HDD ili hardware. Vjerojatnije soft uzrok pa su mogućnosti beskonaćne. Preporuka prestati s maltretiranjem OSa i clean installom vidjeti dali se problem ponavlja (tad je hardware uzrok), jer traženje-diagnosticiranje sumnjam da može pomoći.. (jer sumnjam na soft i sve što je u međuvremenu radio s Osmicom).

Ha ha, da skynet... Ma ne, HAL... Soft nije problem, pošto sam prije tjedan dana nakon onog usporavanja ponovno instalirao SAMO 8 (ništa drugo i ništa tweakao), nisam ni imao vremena za nekakvo podešavanje. dakle - gola Osmica, friško instalirana. Znači, nije ni softver. 

Ali, pada mi na pamet matična i USB 3.0 driveri, moglo bi biti to?

16 godina
Danyel kaže...
... dakle - gola Osmica, friško instalirana. Znači, nije ni softver. 

- legalni retail ili neki key? Jer čista instalacija i aktivacija s već aktiviranim keyom..

- pa ono.. hellouuu? Ako driveri za MBO i kontroler nisu bitna stvar, što je? Čemu služe CD s driverima i web proizvođača sa supportom. Imaš problem, probaj drivere, ako problem ostane tad nije to ili je stvar rješena.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...
... dakle - gola Osmica, friško instalirana. Znači, nije ni softver. 

- legalni retail ili neki key? Jer čista instalacija i aktivacija s već aktiviranim keyom..

- pa ono.. hellouuu? Ako driveri za MBO i kontroler nisu bitna stvar, što je? Čemu služe CD s driverima i web proizvođača sa supportom. Imaš problem, probaj drivere, ako problem ostane tad nije to ili je stvar rješena.

- nije retail nego poslovni oem

- probao sve već opcije (instalirao sam sve intelovo, uključujući i USB 3.0), i bez i sa tim isto. Probat ću još jednom, očistit i registar i probat bez ikakvih drivera.

16 godina
Danyel kaže...
.. Probat ću još jednom, očistit i registar i probat bez ikakvih drivera.

-nekako mi baš petljanje po registryu izgleda kao uzrok.

-nema ništa bez drivera (mada kruže suprotne glasine).

btw, poslovni OEM? To je dakle neki brand-nb s predinstaliranom Osmicom, defalut setting BIOSa, key..

provjeri dali ima noviji BIOS ili dali je nešto potrebno podesiti, isključi powersavere, green i sl...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 1:26 (ihush).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Komrad kaže...

Bok,

Nisi napisal koji je laptop ,ali ako je Osmica došla predinstalirana ,vjerojatno je u pitanju OEM ,aktiviran sa SecureBoot keyem.

Što znači da nema klasičnog keya. Možeš provjeriti odmah ,pogledaj u Disk Managementu (tipke Win i X ,te odaberi Disk Managemnt) jeli disk GPT ili MBR. Ako je GPT i Secure Boot ,neće pomoći ni kloniranje.

Samo instalacije sa DreamSparka su pravi Retail.

Evo Disk Management ali ne vidim niti jedan podatak o MBR ILI GPT?

Btw Win 8 je dosao s kompom odmah i radi se o Acer V3-771G

http://prntscr.com/11xqna

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice