Kak je to uopče moguče hm ti bokca, znači FX-8120 4.3ghz vs FX-8350 4.3ghz u SonyVegas Pro/+Twixor ovaj podebljani za 50 minuta prije dovrši posao.Ako su na istoj frekvenciji testirani a jesu, kak onda tolko krače vrjeme odrađenog posla na FX-8350. Možda taj SonyVegas Pro/+Twixor, iskorištava neke nove ili poboljšane CPU instrukcije na Piledriver procovima hm.
Pa naravno, upravo to sam pokušao objasniti nekim tvrdoglavcima. Nova generacija donesi i nove isntrukcije, i zato se nemože uopće uspoređivati Phenom sa FX-om, a di tek sa Piledriverom. Ali neki nikako da shvate.
kad bi barem bio neki pravi x264 bench kao ovaj tu moj
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/x264exe-benchmark/120871.aspx
gdje se vide stvarne vrijednosti u praksi
Čijoj praksi? :)
Doista misliš da ljudi danas sumanuto dane i noći prekodiravaju u H264 i zato trebaju procesor dobar samo u tome?
Znam jako malo ljudi u odnosu na nekad kad se prekodiravalo DVDove iz videoteke, koji aktivno išta rade
osim skidanja gotovog i gledanja.
Čijoj praksi? :)
Doista misliš da ljudi danas sumanuto dane i noći prekodiravaju u H264 i zato trebaju procesor dobar samo u tome?
Znam jako malo ljudi u odnosu na nekad kad se prekodiravalo DVDove iz videoteke, koji aktivno išta rade
osim skidanja gotovog i gledanja.
a za koji ce ti drek 8 jezgreni procesor ?
Koji je misao testiranja cpu-a u nekim benchovima koji nikome ne znace nista ,a igre ga niti ne znaju kak spada iskoristit
Ja cu ga bas zbog toga kupit i volio bi vidjet kolko je dobar u tome
Ako bi se negdje trebao pokazat onda je to x264
Npr kaj meni znaci onaj neki Cinebench ? Hocu po tome vidjet kak brzo enkodira video ?
Daj molim te
Prije je baš bio gušt imat kolekciju ripova od posuđenih filmova.
A sad, kad je sve dostupno na netu, izgubilo je tu čar.
Prije je baš bio gušt imat kolekciju ripova od posuđenih filmova.
A sad, kad je sve dostupno na netu, izgubilo je tu čar.
a cuj netko to mora stavit na net
Da, a to rade određene i provjerene ekipe, tako da nema potrebe da sad svak ima zvjer od CPU-a i da svak posuđuje Bluray-ove.
Da, a to rade određene i provjerene ekipe, tako da nema potrebe da sad svak ima zvjer od CPU-a i da svak posuđuje Bluray-ove.
Nema svak ,al imam ja i to mi je dovoljno
Ovo "moje" sigurno vise pokazuje razliku u snazi procesora nego ona vec spomenuti Cinebench
Ovo moje sigurno vise pokazuje razliku u snazi procesora nego ona vec spomenuti Cinebench
A po čemu to?
Ako se bavim 3d modeliranjem, ne znam, recimo radim animirane TV reklame za neke naše firme, kakve meni koristi to što je FX brži u enkodiranju od i7 a u cinemi je sporiji?
Sve je to relativno, zato jer je razlika u arhitekturama poprilično velika pa se ništa ne može direktno uspoređivati, ovaj je bolji u ovome, drugi u drugome, i kupiš ono za što tebi treba.
Npr kaj meni znaci onaj neki Cinebench ? Hocu po tome vidjet kak brzo enkodira video ?
Daj molim te
Heh to ti je malo egocentroističan stav :)
Ja npr. živim od rada na programu poput ovog iz kojeg je izveden cinebench,
pa to ne namećem kao normu ostalima :)
Gledam stoga čime se bavi većina drugih ljudi koji inače kupuju ove procesore,
i ne nalazim da su više aktivni u ovim prekodiravanjima.
Stoji da se vole opravdavati
"kodiranjem, radom u grafičkim programima, i virtualizaciji" ali u praksi jedino
za što kod kuće opterećuju mašine je na kraju - povremeno igranje.
Priznali to ili ne.
Ovo moje sigurno vise pokazuje razliku u snazi procesora nego ona vec spomenuti Cinebench
A po čemu to?
Ako se bavim 3d modeliranjem, ne znam, recimo radim animirane TV reklame za neke naše firme, kakve meni koristi to što je FX brži u enkodiranju od i7 a u cinemi je sporiji?
Sve je to relativno, zato jer je razlika u arhitekturama poprilično velika pa se ništa ne može direktno uspoređivati, ovaj je bolji u ovome, drugi u drugome, i kupiš ono za što tebi treba.
Naravno zato velim da mi treba kak spada x264 benchmark ,a takvog nema niti na jednoj stranici :(
Obnovit cu onaj "benchmark" koji sam linkao gore
Posebno bi htio vidjet buldozere kak se nose s tim i ove nove kad ih netko nabavi
Daj molim te
Heh to ti je malo egocentroističan stav :)
Ja npr. živim od rada na programu poput ovog iz kojeg je izveden cinebench,
pa to ne namećem kao normu ostalima :)
Gledam stoga čime se bavi većina drugih ljudi koji inače kupuju ove procesore,
i ne nalazim da su više aktivni u ovim prekodiravanjima.
Stoji da se vole opravdavati
"kodiranjem, radom u grafičkim programima, i virtualizaciji" ali u praksi jedino
za što kod kuće opterećuju mašine je na kraju - povremeno igranje.
Priznali to ili ne.
dobro nisam ni vidio cemu sluzi cinebench
nego sam ga bezveze uzeo uglavnom mislio sam na one cpu bencheve koji nemaju veze sa bilo cime u praksi ili bencheve u npr. u igrama
I opet velim za sto drugi koriste procesor me nije briga ( moje je misljenje ako igras samo igre glupo je davat vise od 1000kn za cpu)
ja znam za kaj meni treba ,a za to fali posteni bench
Imaš x264 FHD benchmark za to što ti spominješ. Kolega što je spomenuo za to da većina ako i optereti mašinu je za gaming je u pravu, ali će se i svi ti takvi gameri jednako igrati i sa i5 ili i7 kao i as FX Piledriver procesorima. Svejedno su ti procesori overkill za 90% gamera. FX 8350 je negdje slabiji, u većini bolji procesor nego i5 i dobro je rečeno da kupuje svatko što mu odgovara. FX platforma je budućnost koja je počela prerano u AMD-ovom slučaju .
Imaš x264 FHD benchmark za to što ti spominješ. Kolega što je spomenuo za to da većina ako i optereti mašinu je za gaming je u pravu, ali će se i svi ti takvi gameri jednako igrati i sa i5 ili i7 kao i as FX Piledriver procesorima. Svejedno su ti procesori overkill za 90% gamera. FX 8350 je negdje slabiji, u većini bolji procesor nego i5 i dobro je rečeno da kupuje svatko što mu odgovara. FX platforma je budućnost koja je počela prerano u AMD-ovom slučaju .
nije mi to to
Kad bi to bilo kak spada onda bi dobio na FHD max 3FPS-a ,a ne 35 tu su moguca prevelika odstupanja i nije mi bas vjerodostojna
Kakvi su ti ovi?
Lose kvalitetno enkodiranje ide max 3FPS-a ,ako su postavke takve
ovi od 150,70 mi ne pokazuju bas puno tu moze svega bit
npr. ona moja skripta gdje Cele uspio dobit sa intel i7 980x@4.4GHz 2.21 FPS
to je po meni prava stvar i za nju sam 100% siguran da optereti CPU kak spada
kod ovih se CPU niti ne stigne zalaufat vec je gotov
Mozda zvuci da se pravim previse pametan ,al tak je kak je :(
A po čemu to?
Naravno zato velim da mi treba kak spada x264 benchmark ,a takvog nema niti na jednoj stranici :(
Posebno bi htio vidjet buldozere kak se nose s tim i ove nove kad ih netko nabavi
I ovaj običan x264 HD 5 Test dovoljno govori kakva je okvirna situacija kaj ne.
A po čemu to?
I ovaj običan x264 HD 5 Test dovoljno govori kakva je okvirna situacija kaj ne.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-piledriver-fx-trecem-kvartalu-2012/151346.aspx?page=4&jumpto=3232324&sort=asc&view=flat
u svim x264 testovima je odlican ,ali stvarno bi ga volio vidjet kak je to kada ga sa ovim svojim opteretim :)
Kakvi su ti ovi?
evo pokrenuo sam novi bench
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/x264exe-benchmark-2/169095.aspx
Amd priprema FX-8300 sa 95W TDP-a...LINK.
Hm slože neki članak a imaju netočne informacije, uglavnom FX-8120 je radio na 3.1ghz stock frekvenciji i nosio je oznaku 125W TDP-a.S druge strane ovaj novi FX-8300 95W TDP-a, ima 3.3ghz stock frekvenciju a ne 3.2 ghz kak su na ovoj gore stranici naveli i to je to.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-8300.html
Kad dolazi piledriver na naše tržište ?
To se i ja pitam već neko vrijeme !!
Svi se pitamo, Trinity-iji su brzo stigli, a Pile još nema, baš me zanima review nekog s foruma da vidim oću li minjat Phenom-a.
Pa meni nije jasno zašto ih nema, pogotovo što se zna da kao i trinity se štancaju već mjesecima na proizvodnim trakama. Ti sa X2 Phenoma nemožeš nikako promašiti sa bilo kojim Piledriverom svakako .
A gdje si to vidio ?
Valjda će onda biti ovih dana.