AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?

poruka: 284
|
čitano: 37.537
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?
itomic009 kaže...

Ja baš danas gledao u dućanu sa elektronikom ima za 175 kn, a vidio sam i u Chipoteci za 165 kn. I ja ću si to jednom prilikom kupit da mogu ljepo mjerit i testirat kad i koliko troši.

cudno, mi smo na faksu imali švedske od neke cijenjenje firme of 500-injak eura, pa su imali mala odstupanja.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan

rambox da si toliki fanatik nisam moga virovat. Tvoja racunica stoji da je fx 4100 2x cpu i da je fx 8150 4x cpu sasvim se slazem i to mi ljudi mozemo shvatiti. Ujedno slazem se sa tobom po pitanju glupog marketinga i da su ga kao takvoga ciloga unistili u startu. Al vidis ti sada jedne ludosti(gluposti kako god hoces) koliko smo mi god ljudi pametni aplikacije (citaj igre) su glupe. Ako imas 4x aplikaciju koja koristi samo 4x jezgre taj fx8150 se pretvara u fx 4100 po perfomansama i te perfomanse imas u toj aplikaciji dobro nesto malo jace zbog vece propusnosti i nesto veceg keša.

A Da negovorim da su ti njihovi "CPU INZINJERI" zapravo neki balkanci da se tako izrazim AMD JE IZGUBIO TE CPU INZINJERE NAKON DOBA ATHLONA64. Zasto sada to govorim evo zasto. Kao prvo phenom x4 sa c3 steppingom je jaci od navedenih procesora u nasim aplikacijama koje 99posto smrtnika koristi a to su normalne x4 aplikacije. Kao drugo biti ce i jaci od piledriver arhitekture u tim 4x aplikacijama bolje perfomanse a sada o potrosnji neznam niti cu ulaziti u polemike. A kao trece pogledajte atlhlon za fm1 socket koji lako parira phenomu x4 samo sta je on na novijoj arhitekturi i sa manjom potrosnjom i dode ti da se zapitas ko je tu lud. Da je bilo samo sibniti phenoma x4 u novi proizvodni proces sa svim poboljsanjima ja sam cvrsto uvjeren da bi pomeo pod i5 2500k sa perfomansama(novija arhitektura veci clockovi) a po potrosnji bi bili lila i svi bi bili sretni JER BI NAPOKON IMALI TU KONKURENCIJU da cijene nisu u nebesima.

I sada se moram ograditi da nemislis da pljujem po amd-u da ne bi ispalo da ga mrzim da sam neki hard core intelas nisam naprosto radim na AMD-u i sve kompove sta imam su AMD based...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 17:26 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mate960 kaže...

Gdje ima kupiti wattmetar i koliko kosta? Zanima me bas koliko trosi ovaj FX 6100..

Protis

I možeš mjerit samo potrošnju cijele konfiguracije.

Da bi izmjerio potrošnju procesora moraš na matičnoj naći točke za mjerenje napona i za mjerenje jakosti struje i njihove vrijednosti ručno pomnožit.

Just washing it aside, all of the helplessness inside, pretending I don't feel misplaced, It's so much simpler than change
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 17:31 (Hyperion).
14 godina

Jesi ti imao Phenoma II X4 i FX 8150 pa da znaš kako koji  stoji jel lupaš bezveze i to veze nema sa stvarnim stanjem?? Nema 4x aplikacija !! Posebno me nervira kad ova netko lupeta  i pametuje šta bi trebalo, kao da si ti pametniji od 500 inžinjera ! Valjda oni imaju svoje razloge za svoje postupke. Da je trebalo bit bolje iz naših očiju, jeste ali šta ja i ti znamo zašto su napravili ovo šta su napravili.

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
I možeš mjerit samo potrošnju cijele konfiguracije.

Znam to, ali mene zanima jedino amplituda izmedu stock @prime95 i oc @prime95. Kad uleti neka lova ovo cu nabavit vjerojatno.

clock2much
17 godina
Duje00 kaže...

rambox da si toliki fanatik nisam moga virovat. Tvoja racunica stoji da je fx 4100 2x cpu i da je fx 8150 4x cpu sasvim se slazem i to mi ljudi mozemo shvatiti. Ujedno slazem se sa tobom po pitanju glupog marketinga i da su ga kao takvoga ciloga unistili u startu. Al vidis ti sada jedne ludosti(gluposti kako god hoces) koliko smo mi god ljudi pametni aplikacije (citaj igre) su glupe. Ako imas 4x aplikaciju koja koristi samo 4x jezgre taj fx8150 se pretvara u fx 4100 po perfomansama i te perfomanse imas u toj aplikaciji dobro nesto malo jace zbog vece propusnosti i nesto veceg keša.

A Da negovorim da su ti njihovi "CPU INZINJERI" zapravo neki balkanci da se tako izrazim AMD JE IZGUBIO TE CPU INZINJERE NAKON DOBA ATHLONA64. Zasto sada to govorim evo zasto. Kao prvo phenom x4 sa c3 steppingom je jaci od navedenih procesora u nasim aplikacijama koje 99posto smrtnika koristi a to su normalne x4 aplikacije. Kao drugo biti ce i jaci od piledriver arhitekture u tim 4x aplikacijama bolje perfomanse a sada o potrosnji neznam niti cu ulaziti u polemike. A kao trece pogledajte atlhlon za fm1 socket koji lako parira phenomu x4 samo sta je on na novijoj arhitekturi i sa manjom potrosnjom i dode ti da se zapitas ko je tu lud. Da je bilo samo sibniti phenoma x4 u novi proizvodni proces sa svim poboljsanjima ja sam cvrsto uvjeren da bi pomeo pod i5 2500k sa perfomansama(novija arhitektura veci clockovi) a po potrosnji bi bili lila i svi bi bili sretni JER BI NAPOKON IMALI TU KONKURENCIJU da cijene nisu u nebesima.

I sada se moram ograditi da nemislis da pljujem po amd-u da ne bi ispalo da ga mrzim da sam neki hard core intelas nisam naprosto radim na AMD-u i sve kompove sta imam su AMD based...

Nisam ti ja nikakav fanatik jok,{#} samo realan kad imaš sve bitne informacije to kaj večina aplikacija danas ne zna kaj bi sa više od 4 jezgre tak je za sad. No za koju godinu stvari se budu drastično izmjenile, no nije sad to bitno sve če doč na svoje tak to ide. Uglavnom AMD CPU marketing je magarca reklamiral kao rasnog konja figurativno jel i eto svi noga u dupe otkaz.{#}

Sad da se opet malo okrenemo na ove OBR rezultate,{#} nisam ja badave spomenul na prošloj stranici da postoji mogučnost da to uopče nije Piledriver ES konačni proc.Ne znam ko točno ima na ovom forumu FX-8120 ili FX-8150, nebitno sad niko se nije javil sa usporedbom pa eto onda slika(povečajte fotku) ispod na minus.com.Znači direktna usporedba prvog Bagera B2 revizije, u odnosu na ovaj ES uzorak C0 revizije znači OBR-KInezi rezultat u sredini a okolo je FX-8120 na 4ghz.Kaže OBR da su taj proc ES C0 revizije uzorak testiral na 4ghz, da odglume buduči FX-8350 koji če radit na 4gh stock vjerojatno.Ako se pogledaju rezultati u Cinebench, gotovo da i nema razlike jel tj vrlo je mala clock to clock usporedba.U praksi bi to bilo kaj hm, jedva 5% bolji rezultati za C0 reviziju Bagera na istoj frekvenciji dakle to bi trebal bit konačni Pildriver proc hm.{#}

FX-8120 B2 revizija/ 4ghz frekvencija/ Cinebench rezultat 6.51

Bager ES C0 revizija/ 4ghz frekvencija / OBR-Kinezi Cinebench rezultat 6.81

http://minus.com/lErxzNPwOwrT2

E sad tu nekaj ne štima sigurno,{#} kad se sve zbroji ništa konačno ne znamo treba pričekat dok ne izađe pravi Piledriver proc za ozbiljno pa onda testovi.Ovo gore nisam rekel bezveze sigurno, AMD je na PIledriver jezgri obečal 15% bolje preformanse clock to clock u odnosu na prve Bagere.Opet ide podsjetnik Trinity APU koristi PIledirver jezgru, bez L3 Cache a taj APU je testiran(slabiji modeli se nalaze u prodaji) i znamo kak on radi link ispod dakle tu je 15% bolje clock to clock. Ta stranica je dobila od AMD-a uzorke, konačnih verzija Trinity APU na test tu je sve ok niko to nije dovel pod sumnju kad je sve čisto.Kaj sad onda reč na kraju jel, ok AMD se sa prvim Bagerima zeznul marketinški i sa performansama.No kad konačno izađe normalan Desktop proc(nije APU), sa Piledriver jezgrom on bi praktički bio samo 5% brži clock to clock u odnosu na prvi Bager.Pa to nema nikakvog smisla uopče Trinity APU bez L3 Cache, da bude brži clock to clock od normalnog Piledriver procesora koji zamjenjuje prve Bulldozere fučkaj ga pa Trinity APU ima Piledriver jezgru.{#}{#}

http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224.html

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=2&jumpto=2961824&sort=asc&view=flat

Uglavnom to bi fakat bila teška banana,{#} da AMD ovak nekaj napravi ti bokca pa ne postoje dvije Piledriver jezgre, Znači jednu ima Trinity APU jel, a to je proizvod za niži segment tržišta u borbi protiv Sandy Bridge i3 ili Ivy Bridge i5 2 Cores/4 Threads procesora.No Piledriver jezgra na tom APU ima clock to clock, bolje performanse od pravih Piledriver Performanse procesora za srednji segment tržišta tu nekaj ne štima fučkaj ga.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 13:35 (rambox).
13 godina
neaktivan
filterini kaže...

Drugačija građa procesora zahtjeva veći takt, nažalost, ali na to se AMD odlučio i sad nema nazad nego vremenom poboljšavati procesore i cijenom parirati Intelu u srednjem segmentu.

Nego, mene zanima bili se išta dobilo kada bi se isključila po jedna "jezgra" u modulu i tako dobilo 4-vero "jezgreni" proc koji bi imao veće single thread performanse, manju potrošnju\zagrijavanje, veći OC potencijal, itd.? Ovo me prvenstveno zanima radi igara, jer i onako rijetki koriste ove procove u neke profesionalne svrhe.

Nisi daleko od istine već sam napisao poduži post o toj temi i istina je da bi povećanje preformansa bilo za do i 25%,jer AMD je kako zbog poslovne strategije kako zbog vremena odlučio proizvoditi samo jedan die po bulldozeru,inače je to česta taktika samo što bi on u ovom slučaju ne firmwareom zaključavao jezgre već bi ih fizički odstranjivao laserom.Budući da je sve to bilo automatizirano rađe su odlučili da će micati modul po modul nego svaku jezgru po modulu kako im se slučajno ne bi zalomilo da je jedna jezgra neispravna i tako gube cijeli proc i novac.To je bila pametna poslovna strategija ali okrutna prema kupcima jer su se zbog toga dvije jezgre(ako se mogu tako zvati) natjecale oko fpu i L2 resursa koji je samo mizernih 2 MB po modulu,srećom uspjeli su ugurati dosta instruction set ekstenzija pa je jedina obrana bulldozera dobar u transkodiranju i Handbrakeu.Također preformanse bi bile i 20% više da se dio posla radi ručna ,a ne da je Amd potkopao genijalonst ATI-ja potpunom automatizacijom.

Evo test s s maknutim jezgrama po modulu http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_2.html

I evo pogreške s automatizacijom http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20111013232215_Ex_AMD_Engineer_Explains_Bulldozer_Fiasco.html

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 10:29 (Ikarus01).
14 godina

Piledriver neće donjeti nikakav opipljiv napredak po pitanju performasni u odnosu na FX prve generacije. Napredak se odnosi na smanjenje potrošnje i sljedom toga veće stock taktove. FX 8350 će zato bit brži od FX 8150, i trošiti isto ili manje, ali brži je isključivo radi višeg takta. Ako stavimo oba na recimo 4.0Ghz i isključimo turbo, biti će manje više isti. Dakle, ista stvar kao Ivy i Sandy, tipična kapitalističko-korporacijska mašinerija konzumerizma. Tek za oko godine dana sa Steamrollr-om se očekuje pravi korak naprijed po pitanju Bulldozer arhiktekture. Vidjeti će mo za oko mjesec dana jesam li dobro procijenio situaciju, mada bi bilo bolje da sam pogriješio pa da bude bolji CPU {#}.

14 godina

Evo malo novih slikica...toliko da osvježim temu{#}

Nadam se da neće trebati toliko napona (slika 2) da bi se postiglo 4,8 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jedna stvar mi samo nije jasna!Da li ce se dalje proizvoditi novi procesori od amd-a (npr-tipa fx ili  mozda phenom 3)ili će se proizvoditi samo za laptop!?Ako ce se proizvoditi da li ce ti procevi npr fx 9350 i A15 6800K biti sa integriranom grafikom?(mislim na novije porcesore!)

Hvala!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
filterini kaže...

Evo malo novih slikica...toliko da osvježim temu{#}

Nadam se da neće trebati toliko napona (slika 2) da bi se postiglo 4,8 GHz.

Ma samo nemoj puno očekivat od FX-8350, i ostalih FX procesora C0 revizije clock to clock bit če 5% bolje performanse i ništa više.Tak stvari stoje u praksi i neče se promjenit sigurno,a izgleda da FX procesori C0 revizije nemaju niti RCM( Trinity APU to ima) uglavnom to uopče nisu Piledriver procesori iako ih tak zovu.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

Kak sam u svojem prijašnjem postu rekel, da bi to bila banana da postoje dvije Piledriver jezgre jedna u FX Desktop procesorima a druga puna verzija u Trinity APU.S obzirom kaj sad znamo može se slobodno reč, pravu Piledriver jezgru ima samo Trinity APU dok je FX-8350 zapravo samo novija C0 revizija prvih Bulldozera pa su dobili 5% bolje clock to clock performanse. U praksi ne postoje dvije Pilediver jezgre, jedna prava a druga polovična samo Trinity APU ima Piledriver jezgru.Dost je pogledat CPU-Z od OBR-a i njegov ES FX procesor C0 revizije, pa to onda usporedit sa AMD službenom fotkom(druga po redu) i jednom drugom fotkom konačne verzije FX-8350.Procesori su identični po oznakama i CPU reviziji, ES ima iste oznake kao konačan proizvod koji je AMD pokazao preko CPU-Z i to je to.{#}

Jednostavno rečeno AMD je samo na Trinity APU, završio kompletan zacrtani plan oko Piledirver jezgre jer je APU AMD-ov glavni proizvod.Sve ostalo lovu u resurse su prebacili na buduču Steamroler jezgru, i Kaveri APU te njihov razvoj a to je na kraju i skroz logičan potez kad se sve zbroji to sigurno.{#}

OBR-ov FX ES primjerak C0 revizije! OBR-ov FX ES primjerak C0 revizije!
AMD službeni screanshot FX-8350 konačna verzija! AMD službeni screanshot FX-8350 konačna verzija!
Još jedan CPU-Z konačne verzije FX-8350! Još jedan CPU-Z konačne verzije FX-8350!
13 godina

i znali se kad ce fxevi novi i apu doci na nase trziste..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A negdje u 10. mjesecu. Tek Steamroller će biti napredak. FX 8350 je nebitan pomak sa FX 8150.

14 godina
protjeran

Izgleda da će koko još mucho vremena bit na Phenomu X4 B50 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Zanimaju me konkretne informacije kada izlaze ti novo nadolazeči steamroler procesori te dali če podržavati današnji AM3+ socket.
14 godina
Zanimaju me konkretne informacije kada izlaze ti novo nadolazeči steamroler procesori te dali če podržavati današnji AM3+ socket?
14 godina

Neće ići na AM3+ a izlazak je taman za godinu dana vjerojatno, mada ima glasina da će izaći navodno puno prije u 2013.  !!

14 godina
Možda je glupo pitanje iliti offtopic ali zanima me koji je procesor jači sa OC ili bez:FX6100 3.6@4.5 Ghz vs PII X4 3.2@3.8 Ghz?
14 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Možda je glupo pitanje iliti offtopic ali zanima me koji je procesor jači sa OC ili bez:FX6100 3.6@4.5 Ghz vs PII X4 3.2@3.8 Ghz?

FX 6100 je jaci u oba slucaja. (OC vs OC, stock2stock)

clock2much
17 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Sveukupno je FX nešto jači, znači kad se iskoriste sve jezgre i sav potencijal. S druge pak strane u skoro svim igrama će Phenom biti bolji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 23:16 (Penryn).
14 godina

Ma nemoj genijalac !! Ja sam imao oba ta procesora i kad rokneš FX na 4.5Ghz, by by Phenom svugdje pa i u igrama ( gdje u biti budu jednaki s tim da je Phenom moj bio na 4.-0Ghz ).

15 godina
itomic009 kaže...

Neće ići na AM3+ a izlazak je taman za godinu dana vjerojatno, mada ima glasina da će izaći navodno puno prije u 2013.  !!

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_(microarchitecture)

Steamroller ce jos ici na AM3+ sto je za mene super vijest jer mislim preskociti buldozera i piledrivera. Tek ce se za excavator ici vjerojatno na novi socket.

14 godina

Nisam nigdje vidio da ide na AM3+ socket, ali bilo bi super ako će ići !

14 godina
Nisam baš siguran dali je phenom jači od FX u igrama ili ne no po odgledanim reviewima vidim da su rezultati u slučaju oba dva proca podjednaki sa napomenom da je to unutar svega 1-2% razlike naspram jednog i drugog.
17 godina
Leryan kaže...
itomic009 kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_(microarchitecture)

Steamroller ce jos ici na AM3+ sto je za mene super vijest jer mislim preskociti buldozera i piledrivera. Tek ce se za excavator ici vjerojatno na novi socket.

Valjda če ič ko zna to budemo još videli,{#} ništa nije sigurno dok se ne potvrdi no jedno je sigurno Steamroller Kaveri APU če ič u novi današnji FM2 socket.To je isti CPU socket ili matična ploča u koji če za 30 dana doč Desktop Trinity APU.S obzirom na AMD planove za ubuduče, oni namjeravaju imat samo jedan Desktop CPU socket u budučnosti pa više neče bit ko danas AM3 za FX procesore i FM1 socket za LIano APU.{#}

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma nemoj genijalac !! Ja sam imao oba ta procesora i kad rokneš FX na 4.5Ghz, by by Phenom svugdje pa i u igrama ( gdje u biti budu jednaki s tim da je Phenom moj bio na 4.-0Ghz ).

Jasno je meni da staješ u obranu onoga što imaš, ali jedan Phenom sa 4 jezgre napravi skoro ono što FX sa 6, pa sad reci da to nije sramotno. Dobro, FX ide do 4.5GHz al onda je potrošnja katastrofalna. Da Phenom može držati 4.5GHz za 24/7 bio bi bolji. I normalno da su ti u igrama bili jednaki ako koristiš, za današnje pojmove, slabašnu gtx560ti.

No dobro, jasno je kakve performanse ima phenom sa 4 jezgre a kakve FX sa 6, i jasno je koliko jezgri uglavnom današnje igre znaju koristiti, daljna rasprava je nepotrebna.

btw. evo kako jedan predivni FX-6100 brutalno bottlenecka HD6950 CF.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 13:03 (Penryn).
14 godina

Gle Penryn, ja odavno sumnjam u tvoju intiligenciju (ili činjenjicu da voliš zahebavat ), ali sad mi je sve jasno. Pričaš o potrošnji, i nemaš pojma naravnojel mišljenje zasnivaš na rekla kazala trla baba lan glupostima. FX 6100 troši stock ili clockan (pri tome mislim kad clockneš i Phenoma ) taman otprilike kao Phenom II X4 ako ne i manje. Ja nebranim to zato što sam to ja imao, nego zato što sam to JA OSOBNO probao i testirao bez "sponzoriranja" od bilo koga i naklanjanja nekome. Hebe se meni i za FX i za Phenom, pa nisu to osobe !!! Ja neshvaćam tu vašu "personalizaciju" hardware-a. FX 6100 je osjetno brži u stvarima koje iskorištavaju cijeli CPU, dok u nekim aplikacijama i nije baš. Ima i nekih gdje je nešto i sporiji, i to zato što do sada svi znamo kako radi i kako je konstruirana "bager" arhiktektura. Isto tako ti je moronski taj komentar da možeš držat Phenoma na 4.5Ghz da bi bio bolji. Pa da možeš držat i5 2500K na 8 Ghz bio bi i on bolji od i7 3770K, ali NEMOŽEŠ. FX 6100 radi bez problema u pravilu na oko 4.6Ghz. Ja sam na svojoj ne baš bajnoj ploči ( nema LLC i to pije krv na slamku) vrtio sve redom bencheve na 4.8Ghz. Znam da nije GTX 560Ti za današnje pojmove jaka grafa, ali i sa jednom HD 7970 bi bilo jako slično sasvim sigurno. Da je FX 6100 bolji CPU u globalu, jeste bez sumnje. Sad to koliko je napreak velik, to je nešto drugo.

I da, ovaj Toms Hardware, pa ja nevjeruem koliko oni imaju debilnih stvari. Ako se netko poziva na ovo, onda stvarno nemamo šta pričati. Bez uvrede prema bilo kome.

14 godina

FX4100 je zapravo jednak clock per clock FX-u 6100 sa 2 disableane jezgre, na 5GHZ ima score kao PII X4 na 3.2GHZ u Cinebenchu.

Dakle FX6100 clockan tesko da ima score kao Phenom II X4 4GHZ u igrama, jer se koriste samo dva modula tamo i Phenomove 4 jezgre.

To bi se vidjelo sa kakvom jacom karticom, kada bude potpuno koristen biti ce brzi od PIIX4, dotad nista od toga u igrama.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 0:23 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
14 godina

Pa mislim, šta reći. Povlačim se iz ove debilne rasprave kad vi meni ( koji niste probali ) govorite šta kako radi. Možete vi misliti što vas je volja što se mene tiče uostalom {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa mislim, šta reći. Povlačim se iz ove debilne rasprave kad vi meni ( koji niste probali ) govorite šta kako radi. Možete vi misliti što vas je volja što se mene tiče uostalom {#}.

Yebiga, nemogu se sloziti sa tobom kada znam da se kod FX6100 i 8120 ne koriste sve jezgre u igrama pa radi toga ima jedank ili losiji score od Phenoma II X4.

Ista je stvar sa PII X4 i X6, isti u igrama dok paralelizacija u igrama ne uzme maha.

iclock2much
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice