AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?

poruka: 284
|
čitano: 37.662
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?
Scrappy kaže...

Evo jedan detaljan i kvalitetan video review (vrijedi odgledat tih pol sata)

Ukratko, još jedan veliki promašaj AMD-a

Thumb Up za iskrenost. Praktički sve kaj je rekao stoji. :(

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
14 godina
BuhaBT kaže...

Matična odavno spremna,čeka se Pilledrive :)

I ja ga čekam da uleti u links,i ako bog urazumi naše trgovce pa mu ne udare cijenu u nebo,da ne moram prek granice po njega.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
17 godina
Wolverine_pce kaže...
Scrappy kaže...

Evo jedan detaljan i kvalitetan video review (vrijedi odgledat tih pol sata)

Ukratko, još jedan veliki promašaj AMD-a

Thumb Up za iskrenost. Praktički sve kaj je rekao stoji. :(

Ma tip previše mumlja i brblja,{#} kak se ono kaže sere kvake jel prvo nek pogleda kolko love Intel ulaže u razvoj procesora a kolko love ulaže AMD.Nakon kaj to skuži koja je to ogromna razlika na kubik, onda nek ide ponovo radit test i nakon toga neka donese smisleni zaključaka do tad nek nabije čep u usta jer priča budalaštine.{#}

S obzirom da je tip englez jel i s obzirom da su mu klikeri smrdani,{#} pa ne zna uzet sve činjenice u obzir on je ništ drugo do prvoklasi brbljavi plonker na kubik.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 16:28 (rambox).
17 godina
neaktivan

Pa nije Intel kriv što AMD ne ulaže dovoljno sredstava u R&D. Nemojmo bit smiješni :D

Pa neću valjda za vrijeme testiranja vodit računa i o tome koliko je tko potrošio para na njegov razvoj. Get real :D

Što je rekao stoji. Po pitanju APU jedinica tu su napravili fini dar-mar. Po pitanju desktop procesora u enthusiast segmentu puše od Tubana.

Krajnje je vrijeme da se probude.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 16:52 (Wolverine_pce).
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kolko AMD fanboysi brane svog konja nemoš vjerovat {#}  čim netko napiše nešto loše o AMD fail bulldozer procesorima odma stavljaju thump down i odgavaraju iste sekunde Lol budimo realni ovi AMD procesori zasnovani na bulldozer arhitekturi su veliki fail i čeka se steamroller možda on može nešta popraviti a i ako popravi intel će napraviti još nešta puno jače tako da..... ;)

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 17:02 (Shockwave).

2 6 hvala 0
14 godina

Naravno da nije kriv Intel. Ovaj englez je meni osobno jedan od najzanimljivijih i najboljih recenzenata i dobro kaže. Poanta je od Ramboxa ( kad makneš Jezuš krištuš i ti bokca ) da je Intel daleko moćnija korporacija od AMD-a, tako da nije čudo da su ih s vremenom tehnološki nadjačali. Teško se takmičiti s nekim tko ima 10 puta više novaca u takvoj branši. Nekažem da AMD nije trebao biti bolji, samo treba gledati to objektivno onako kako je. Intel ima bolju paletu procesora i to naplaćuje skuplje, AMD ima dobre procesore i jedina mana realno je visoka potrošnja, a ne jadne performanse u Super pi programu što je potpuno beskorisno.

17 godina

Mada, i nemojmo zaboraviti(iako nama kupcima to nije toliko važno, ali čisto kao kuriozitet) 
-da Intelu nekim čudom prebjegne ili nestane izraelski razvojni odjel, unatoč svim parama, snazi i

razvojnim timovima i fabovima u ostatku svijeta, pušili bi i od ovog jadnog AMD-a kakav je sad.

17 godina
Wolverine_pce kaže...

Pa nije Intel kriv što AMD ne ulaže dovoljno sredstava u R&D. Nemojmo bit smiješni :D

Pa neću valjda za vrijeme testiranja vodit računa i o tome koliko je tko potrošio para na njegov razvoj. Get real :D

Što je rekao stoji. Po pitanju APU jedinica tu su napravili fini dar-mar. Po pitanju desktop procesora u enthusiast segmentu puše od Tubana.

Mislim da nisi skužil poantu,{#} o čem se tu radi itekako moraš uzet u obzir kolko je ko love uložio u nešto bez toga ništa.Ovaj tip nema realan pogled nisam ga samo ja popljuval, več su to napravili mnogi po internetu i to ne samo AMD stranka jel kak sam več rekel ti je žlabravi nesposobnjakovič takvih ima i previše na internetu.{#}

Evo jednog zgodnog podatka koji sve govori,i to nije ništa novo AMD je u razvoj najnovijih APU procesora potroši duplo više para nego na FX desktop procesore.Od kad su kupili ATI od onda razmišljaju o APU, a danas večinu love i ulažu na taj segment i onda nije nit čudno da na APU polju imaju odlične proizvode a FX desktop procesori su u drugom planu.Kad se radi o Steamroller jezgri, u 2013 godini prvo šta češ vidit od te jezgre je Kaveri APU a sve dalje je prilično nepoznato. Tek nakon toga ide FX Steamroller proc, ako uopče i dođe jer prema dost šuškanja ubuduče u FM2 Socketu neče bit samo APU sa dva Modula več če najača dva modela bit sa tri Modula. Znači nešto kao recimo A10-6500K 3 Cores/6 Threads APU, onak na pamet govorim oznake kaj drugo jel.{#}

overhaul kaže...

Mada, i nemojmo zaboraviti(iako nama kupcima to nije toliko važno, ali čisto kao kuriozitet) 
-da Intelu nekim čudom prebjegne ili nestane izraelski razvojni odjel, unatoč svim parama, snazi i

razvojnim timovima i fabovima u ostatku svijeta, pušili bi i od ovog jadnog AMD-a kakav je sad.

S obzirom da se u AMD vratio Jim Keller,{#} moglo bi se opet ponovit situacija iz prošlosti jer su ovi u Intel zbog njega več jednom čupali kosu na veliko.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-dionice-padu/163682.aspx?page=0&jumpto=3163355&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Wolverine_pce kaže...

Mislim da nisi skužil poantu,{#} o čem se tu radi itekako moraš uzet u obzir kolko je ko love uložio u nešto bez toga ništa.

Ne, ne trebam. Mene striktno zanima krajnji proizvod. Koliko je ljudi, koliko vremena i koliko para utuklo u njega me ne tangira niti najmanje.

Da je slučajno obrnuta situacija sumnjam da bi se bunili.

Velim, ono što je rekao po pitanju problema arhitekture stoji. Barem po mom skromnom mišljenju. Imaju ozbiljnih problema vezanih za performance per watt, i bilo bi vrijeme da mrdnu dupe i naprave konkurentan proizvod kako su i ranije znali a da ga pri tom ne moraju davat u bescjenje.

I drago mi je da je netko skupio muda i to tako javno izjavio ma koliko god to nekima dizalo tlak.

Dakle mene kao osobu kojoj bi takav procesor došao na recenziju ne zanima koliko je para u R&D ulupala firma koja ga pravi. Mene zanima kako on radi.

Također i kao krajnjeg korisnika me ne zanima, ali baš niti malo, koliko koja firma ima para dok kupujem njihov proizvod.

''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain
14 godina

Pa nitko nekaže da tebe kao krajnjeg korisnika to mora zanimati. Ali ako razmišljaš objektivno i komentiraš situaciju, to trebaš uzeti u obzir inače si jako limitiran. To ti je isto kao što Mercedes ulaže u razvoj i recimo jedan FIAT. Naravno da FIAT nije koknurencija daleko bogatijem koncernu jel je para sve danas. Savršen primjer je i Red Bull u F1. Imaš novaca i kupiš zadnju momčad i onda sa tim NOVCIMA pokupuješ najbolje inžinjere i dizajnere i odjednom postaneš najbolja momčad. Intel ima novaca, AMD puno manje i to je činjenica. Ti ako tako rezoniraš, onda je to tvoj problem jel imaš rezon kao dijete. Kad već komentiraš onda razmišljaj objektivno a ne kao balavac.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nitko nekaže da tebe kao krajnjeg korisnika to mora zanimati. Ali ako razmišljaš objektivno i komentiraš situaciju, to trebaš uzeti u obzir inače si jako limitiran. To ti je isto kao što Mercedes ulaže u razvoj i recimo jedan FIAT. Naravno da FIAT nije koknurencija daleko bogatijem koncernu jel je para sve danas. Savršen primjer je i Red Bull u F1. Imaš novaca i kupiš zadnju momčad i onda sa tim NOVCIMA pokupuješ najbolje inžinjere i dizajnere i odjednom postaneš najbolja momčad. Intel ima novaca, AMD puno manje i to je činjenica. Ti ako tako rezoniraš, onda je to tvoj problem jel imaš rezon kao dijete. Kad već komentiraš onda razmišljaj objektivno a ne kao balavac.

Onda sam očito izrazito ''limitiran'' :D

Čudno da onda nitko nije spominjao pare kad je primjerice Intel bio u škripcu vezanom za doslovce isti problem za vrijeme Prescott i Smithfield ere procesora. Onda je sve bilo ružičasto. Sad pak odjednom samo pravdanja. Pa to u biti nije namijenjeno za tu namjeru, pa to nije toliko bitno, pa nemamo mi baš puno novaca.

Nisam baš čuo da netko tako drami kad se priča o intelovom integriranom grafičkom rješenju koje je šljuka prema AMD-ovom rješenju.

Pokrij se ušima i back to the drawing board. Ako ne znaš kako to ispraviti nađi onog tko zna.

A para im je oduvijek manjkalo pa su ipak znali sklepat konkurentan proizvod i plasirat ga na tržište.

BTW FIAT se niti ne pokušava gurat u Mercedesovo ''dvorište'' i uzimat im klijentelu. ;)

I za kraj, osobno ovdje u svojim postovima nisam nikog vrijeđao niti prozivao, dok si ti uspio u ovih par rečenica to uraditi nekoliko puta. Nemam se namjeru spuštat na razinu takvog tipa ''komunikacije''.

Do čitanja!

''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain
17 godina
Wolverine_pce kaže...
rambox kaže...

Mislim da nisi skužil poantu,{#} o čem se tu radi itekako moraš uzet u obzir kolko je ko love uložio u nešto bez toga ništa.

Ne, ne trebam. Mene striktno zanima krajnji proizvod. Koliko je ljudi, koliko vremena i koliko para utuklo u njega me ne tangira niti najmanje.

Velim, ono što je rekao po pitanju problema arhitekture stoji. Barem po mom skromnom mišljenju. Imaju ozbiljnih problema vezanih za performance per watt, i bilo bi vrijeme da mrdnu dupe i naprave konkurentan proizvod kako su i ranije znali a da ga pri tom ne moraju davat u bescjenje.

I drago mi je da je netko skupio muda i to tako javno izjavio ma koliko god to nekima dizalo tlak.

Dakle mene kao osobu kojoj bi takav procesor došao na recenziju ne zanima koliko je para u R&D ulupala firma koja ga pravi. Mene zanima kako on radi.

Također i kao krajnjeg korisnika me ne zanima, ali baš niti malo, koliko koja firma ima para dok kupujem njihov proizvod.

Ma može on izjavit kaj oče jel,{#} no priča gluposti bolje nek ide banane prodavat kad ne zna realno situaciju sagledat i donjet smislen zaključan i to je to.No pustimo sad tog engleziča u magli tam nek i ostane, kolko vidim po internetu Asus je gadno zahebal svoje korisnike tak to izgleda.One priče da če novi FX procesori ič na svaku AM3+ matičnu, padaju u vodu Asus igra prljavo i pokvareno oče se namlatit love koje budaletine.{#}

Recimo ove dole dvije Asus 990X matične, uopče nemaju Bios podršku za nove FX procesore moraš kupit R2 verziju jel kaže Asus jezuš kristuš.Nije to jedini model u praksi, tog ima još uglavnom korisnici su malo je reč ljuti do daske fučkaj ga.{#}{#}

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99X_EVO/

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/Crosshair_V_Formula/#specifications

S druge strane Asrock 990FX matična, ima Bios podršku za nove FX procesore e moj Asus pokvareni i bezobrazni.Da bi bilo još apsurdnije ti bokca, ova dva znatno jeftinija Asrock modela na drugom i trečem linku imaju Bios podršku za nove FX procesore.{#}{#}

http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/?cat=CPU

http://www.asrock.com/mb/AMD/970DE3U3S3/?cat=CPU

http://www.asrock.com/mb/AMD/770DE3L/?cat=CPU

16 godina
itomic009 kaže...

Fiat ima 3 puta (i više) vecu dobit od Daimlera AG (koncern pod koji spada Mercedes-Benz), tako da je ova usporedba totalno promašena, i pare nisu sve na svijetu, to je obican papir koji ima imagionarnu vrijednost. Ne kuzim uopce ovu raspravu ko ima koliko novaca i koliko ulazu u razvoj, mene zanima koji procesor bolji za određeni cjenovni rang, a svakako je velika prednost ako ne troši kao smuk pa ne moram svaki mjesec 30kn više Hep-u plačat ili uzimat neke abnormalne hladnjake za isti.

14 godina

Hahhah, neznam samo gdje ti te podatke nabavljaš ali veze sa stvarnošću nemaju. Meni je sasvim jasno da krajnjeg korisnika zanima ono što je bolje. Ali ako se već ide diskutirati onda pričajte kao ljudi a ne bezveze. A tek ova izjava da su pare samo papir koji ima imaginarnu vrijednost je nedostojna komentara. Ajde ti onda svoju plaću poklanjaj nekome ako je to imaginarna vrijednost !! Ovaj primjer sa red Bullom je savršen primjer, isto kao sad i PSG. Ako imaš para, imaš gotovo sve.

14 godina
http://uk.hardware.info/reviews/3314/amd-fx-8350--8320--6300-vishera-review-finally-good-enough

Zanimljivo je kolikoFX 6300 razvaljuje jedan i3 a koštati će slično. S druge strane medalje i3 razvaljuje AMD po potrošnji :)

It's also interesting to compare the 6-core FX-6300 to the similarly price Core i3 3240, but we never tested exactly that one. That is why we are instead comparing it to the slightly more affordable and slower Core i3 3220, which is clocked a 100 MHz less. In this comparison we arrive at an average performance difference of 31.6 percent which is quite a bit. In the multi-threaded benchmarks the differences exceeds 50 percent at times.

Product nam Core i3 3220 FX-6300 Diff.
Higher = Better
3DMark Vantage - CPU Score 11444 16888 47.6%
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 DX11 [800x600 - Low] 233 fps 245 fps 5.2%
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 DX11 [1920x1080 - High] 101 fps 100 fps -1.0%
Dirt 3 DX11 [800x600 - Low] 149 fps 166 fps 11.5%
Dirt 3 DX11 [1920x1080 - High] 113 fps 113 fps -0.8%
Crysis 2 DX9 [800x600 - High] 188 fps 232 fps 23.2%
Crysis 2 DX9 [1920x1080 - High] 98 fps 100 fps 2.2%
720p MPEG2 to x264 - Pass 1 71 fps 85 fps 20.8%
720p MPEG2 to x264 - Pass 2 19 fps 34 fps 77.5%
Cinebench 11.5 3.32 5.32 60.2%
TrueCrypt AES encryptie 333 MB/s 734 MB/s 120.4%
Lower = Better
Hardware.Info Photoshop CS4 benchmark 28 sec. 28 sec. 0.6%
Panorama Factory v5 - 8x12MP panorama 125 sec. 85 sec. 47.1%
Cyberlink MediaShow Espresso 6.0 - 22 min. iPod video 167 sec. 127 sec. 31.5%
Cyberlink PowerDirector 8 - 1 min. HD-video incl. effects 298 sec. 251 sec. 18.7%
PovRay 3.7b37 - Chess 2 1024x768 58 sec. 38 sec. 53.6%
WinRAR 3.93 - 317 MB data 34 sec. 33 sec. 3.0%
7Zip - 317 MB data 69 sec. 62 sec. 11.3%
Microsoft Excel 2010 - MonteCarlo benchmark 11 sec. 7 sec. 67.6%
Total
Average - - 31.6%

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Wolverine_pce kaže...
rambox kaže...

Ma može on izjavit kaj oče jel,{#} no priča gluposti bolje nek ide banane prodavat kad ne zna realno situaciju sagledat i donjet smislen zaključan i to je to.No pustimo sad tog engleziča u magli tam nek i ostane, kolko vidim po internetu Asus je gadno zahebal svoje korisnike tak to izgleda.One priče da če novi FX procesori ič na svaku AM3+ matičnu, padaju u vodu Asus igra prljavo i pokvareno oče se namlatit love koje budaletine.{#}

Recimo ove dole dvije Asus 990X matične, uopče nemaju Bios podršku za nove FX procesore moraš kupit R2 verziju jel kaže Asus jezuš kristuš.Nije to jedini model u praksi, tog ima još uglavnom korisnici su malo je reč ljuti do daske fučkaj ga.{#}{#}

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99X_EVO/

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/Crosshair_V_Formula/#specifications

S druge strane Asrock 990FX matična, ima Bios podršku za nove FX procesore e moj Asus pokvareni i bezobrazni.Da bi bilo još apsurdnije ti bokca, ova dva znatno jeftinija Asrock modela na drugom i trečem linku imaju Bios podršku za nove FX procesore.{#}{#}

http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/?cat=CPU

http://www.asrock.com/mb/AMD/970DE3U3S3/?cat=CPU

http://www.asrock.com/mb/AMD/770DE3L/?cat=CPU

pažljivije googlaj ,ubacili su novi bios sa kojim su supported,čak imaju i testovi http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested

Live to win!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 21:58 (BuhaBT).
17 godina
itomic009 kaže...
http://uk.hardware.info/reviews/3314/amd-fx-8350--8320--6300-vishera-review-finally-good-enough

Zanimljivo je kolikoFX 6300 razvaljuje jedan i3 a koštati će slično. S druge strane medalje i3 razvaljuje AMD po potrošnji :)

It's also interesting to compare the 6-core FX-6300 to the similarly price Core i3 3240, but we never tested exactly that one. That is why we are instead comparing it to the slightly more affordable and slower Core i3 3220, which is clocked a 100 MHz less. In this comparison we arrive at an average performance difference of 31.6 percent which is quite a bit. In the multi-threaded benchmarks the differences exceeds 50 percent at times.

Product nam Core i3 3220 FX-6300 Diff.
Higher = Better
3DMark Vantage - CPU Score 11444 16888 47.6%
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 DX11 [800x600 - Low] 233 fps 245 fps 5.2%
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 DX11 [1920x1080 - High] 101 fps 100 fps -1.0%
Dirt 3 DX11 [800x600 - Low] 149 fps 166 fps 11.5%
Dirt 3 DX11 [1920x1080 - High] 113 fps 113 fps -0.8%
Crysis 2 DX9 [800x600 - High] 188 fps 232 fps 23.2%
Crysis 2 DX9 [1920x1080 - High] 98 fps 100 fps 2.2%
720p MPEG2 to x264 - Pass 1 71 fps 85 fps 20.8%
720p MPEG2 to x264 - Pass 2 19 fps 34 fps 77.5%
Cinebench 11.5 3.32 5.32 60.2%
TrueCrypt AES encryptie 333 MB/s 734 MB/s 120.4%
Lower = Better
Hardware.Info Photoshop CS4 benchmark 28 sec. 28 sec. 0.6%
Panorama Factory v5 - 8x12MP panorama 125 sec. 85 sec. 47.1%
Cyberlink MediaShow Espresso 6.0 - 22 min. iPod video 167 sec. 127 sec. 31.5%
Cyberlink PowerDirector 8 - 1 min. HD-video incl. effects 298 sec. 251 sec. 18.7%
PovRay 3.7b37 - Chess 2 1024x768 58 sec. 38 sec. 53.6%
WinRAR 3.93 - 317 MB data 34 sec. 33 sec. 3.0%
7Zip - 317 MB data 69 sec. 62 sec. 11.3%
Microsoft Excel 2010 - MonteCarlo benchmark 11 sec. 7 sec. 67.6%
Total
Average - - 31.6%

Potrošnja je veča da no nema problema,{#} ako su tolko bolje performanse AMD procesora(i to bez klokanja) a oba proca Intel i AMD imaju praktički istu cijenu.Ko bi se uopče i bunio na potrošnju u praksi, da FX-8350 ima 15 bolje performanse u svakom testu a kod MUltithread situacije recimo 30% bolje performanse fučkaš potrošnju onda jel tak to ide.{#}

Kad se sve zbroji tih 30% prosječno bolje, nije baš najpreciznije ja bi rekel da je realno 20% u praksi.Razlog zakaj je to tako zna INtel jel koji mulci,{#}jer je onemogučio AES New Instructions na i3 3220 i onda ta ogromna razlika u korist FX-6300 od 120% u tom testu.{#}

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116775&name=Processors-Desktops

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113286&name=Processors-Desktops

U svakodnevnoj praksi i A10-5800K, je znatno bolja opcija uloženo+dobiveno od i3 3220 jer ta dva proca imaju istu cijenu od 130 dolara.No kad tu ubaciš taj novi FX-6300, koji košta samo 10 dolara više u odnosu na i3 3220 onda dobiš ovo iznad u tvom postu fučkaj ga.{#}

Šta sad onda na kraju zaključit, i3 3220 i ostali i3 procesori su hebali ježa s jedne strane ih pritišče A10-5800K paket za istu lovu i ostala Trinity APU ergela.Na drugoj strani i3 još više pritišče FX-6300, a vjerojatno če i FX-4300 to sigurno s obzirom da ima istu cijenu u praksi.{#}

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113287

Vidi se fino da je kompletan dolnji CPU segment, otišao na AMD stranu uloženo+dobiveno kod njih ništa nije očerupano i sve je dostupno i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=10&jumpto=3236431&sort=asc&view=flat

14 godina

Jedan FX 6300 OC mi se čini kao savršena kupnja za 1100 kn. Kad će se pojaviti kod nas, već bi trebali pošto se već kao i Trinity štancaju mjesecima !

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
itomic009 kaže...

Jedan FX 6300 OC mi se čini kao savršena kupnja za 1100 kn. Kad će se pojaviti kod nas, već bi trebali pošto se već kao i Trinity štancaju mjesecima !

LoL njega Phenom II x4 pojede kamoli x6, a da nekažem da za 100kn više se dobije FX 8120.

Kako to onda može biti savršena kupnja? Na koju foru

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - watching
14 godina

FX 6100 je brzi od Phenoma II X4, testirali smo ja i Tomic u X264.

Kamoli onda nece biti 6300 brzi.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 23:07 (zoharbizo).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni je FX-6xxx baš na neugodnoj granici, ne bih ga nikad izabrao. Ili bih doplatio za pošteni FX-8 ili za puno manje love uzeo (trenutno za igre bolji) Phenom X4 955BE.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Po meni je FX-6xxx baš na neugodnoj granici, ne bih ga nikad izabrao. Ili bih doplatio za pošteni FX-8 ili za puno manje love uzeo (trenutno za igre bolji) Phenom X4 955BE.

Slazem se, tocno tako i ja mislim.

iclock2much
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Istina. Ako treba kakav bench odvrtit, tu sam.

Penryn kaže...

S ovim se takoder slazem, bas je tu u nekoj "losoj" sredini.

clock2much
14 godina

Mate sada imam malo bolju 8+2 plocu i potpuno novi 955BE pa ako Bog da imat cemo 4200MHZ za bench, da usporedimo.

Racunaj u cet, kontaktiram te.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Mate sada imam malo bolju 8+2 plocu i potpuno novi 955BE pa ako Bog da imat cemo 4200MHZ za bench, da usporedimo.

Racunaj u cet, kontaktiram te.

Nema problema, samo daj.

clock2much
14 godina
Hyperion kaže...
itomic009 kaže...

LoL njega Phenom II x4 pojede kamoli x6, a da nekažem da za 100kn više se dobije FX 8120.

Kako to onda može biti savršena kupnja? Na koju foru

LOOOL {#}. Kome ti pričaš kad sam imao i jedan i drugi CPU pa znam kakv je koji !! Kad pogledaš recenzije, FX 6300 je napredovao fino od FX 6100. Mislio sam na foru da troši manje nego 8 jezgreni, da je u normalnim aplikacijam sličnih performansi, a da posrami jedan i3 koji košta kao FX 6300. Isto tako je vidljiv primjetan porast gaming performansi Vishere sa Buldozera i FX 6300 je isti kao FX 8350 u igrama a to je ili bolje od Phenoma ili u najamnju ruku kao Phenom. Ali najbolja kupnja što se tiče procesora kad se gleda objektivno, i to "svih vremena" je sada Phenom II X4 955BE za 650 kn {#}.

17 godina
zoharbizo kaže...

Na osnovu jednog testa zaključuješ da je FX 6100 brži od Phenoma II x4 (nenavedene frekvencije) i to u testu koji je sklon više jezgri i nisi pritom prikačio link do teme u kojoj ste radili taj test.

itomic009 kaže...

LOOOL . Kome ti pričaš kad sam imao i jedan i drugi CPU pa znam kakv je koji !! Kad pogledaš recenzije, FX 6300 je napredovao fino od FX 6100. Mislio sam na foru da troši manje nego 8 jezgreni, da je u normalnim aplikacijam sličnih performansi, a da posrami jedan i3 koji košta kao FX 6300. Isto tako je vidljiv primjetan porast gaming performansi Vishere sa Buldozera i FX 6300 je isti kao FX 8350 u igrama a to je ili bolje od Phenoma ili u najamnju ruku kao Phenom. Ali najbolja kupnja što se tiče procesora kad se gleda objektivno, i to "svih vremena" je sada Phenom II X4 955BE za 650 kn {#}.

Prema recimo ovom review-u i onog sa pceksperta ja nevidim nikakav vrijedan pomak piledrivera u odnosu na bulldozera, u najvećem dijelu jedino povećanje performansi donosi veći takt dok na istom taktu blaga prednost ide piledriveru, po pcekspertu oko 5% no i dalje kaska za Thubanom.

I prijeći sa Phenoma II x4 na FX6100 je malo lošiji potez jer si za iste pare mogao dobit phenoma II x6 1090T.

Fućkaš amd, uspjeli su još jednom razočarat. Sljedeće godine odoh ja na intela čim izađe Haswell, a dotle ću uživat u činjenici da u clock 2 clock rasturam 2 generacije noviji amd-ov "high end" procesor koji ima 2 "jezgre" više.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - watching
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 11:37 (Hyperion).
14 godina

To je Ante reako za jedan test, ja sam testirao sam sa Phenomom i sa FX 6100 u više testova, i slika je sasvim jasna. Rekao sam već da je debilno uspoređivati clock to clock kruške i jabuke ali to neki nikad očito neće shvatiti. A to za novi FX 6300, slažem se s tobom da su nedosljedni u recenzijama. Na nekim portalima je brži FX 6300 osjetno ( većinom u rangu FX 8120 ), dok je u nekim recenzijama skoro pa isti kao FX 6100. Ali isto nikako da shvatiš da FX ima nove instrukcije koje Phenomi nemaju i onda u nekim testovim je FX čak i višestruko brži !!! Rekao sam već da je Phenom II X4 955 best buy CPU bez konkurencije. Ja da sam htio kupit Thubana, kupio bi ga. Ja nisam ni prešao na FX 6100 sa Phenoma zato što mi je Phenom bio spor da se razumijemo odmah, ja to mjenjam radi moje znatiželje i hobija a ne radi potrebe{#}. Htio sam FX 8120, pa sam taj kupio. Polovni Thuban je stroj CPU za razumne novce, ali ja bi uvijek preporučio nekom da prije uzme novu generaciju, nego stariju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 14:58 (itomic009).
14 godina

intel je sa svojim i3 procom u grdoj poziciji sa aspekta uloženo/dobiveno. i dalje je to vrlo dobar proc, ali s jedne strane je jeftin i vrlo dobar stari phenom x4, a s druge fx 6100 i fx 6300 koji bi trebao doći.

kad bi intel izbacio jedan otključani i3 onda bi mogao biti puno više konkurentan u cjenovnom rangu od oko 1000kn. mislim da i to bio dobar potez intela

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kamo sreće da intel izbaci otključane i3, za gamere pun pogodak. Minimum nekih 4.5GHz, mala potrošnja, kao što je to bio i3-530, pa još bolje. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice