AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?

poruka: 284
|
čitano: 37.553
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?
Don Kihoty kaže...

P4 je dobio HT i doživio razvoj sa 478 na 775 platformu.

Po tome, BD-u će biti dobro - do slijedeće generacije AMD-a.

Jedino me veseli što kod AMD-a ploče mogu biti korištene veoma dugo.

LGA 775 procesori su nekad trebali tri izmjene ploča - da bi procesor bio podržan.

Kod AMD-a se nađu AM2 ploče koje podržavaju zadnje X4 Phenome, a neke čak i X6 Thubane.

Kod Intela - jedan pin znači problem (zapravo riješenje da se proda još ploča, 1156/1155).

P4 je preživio zbog propagande Intela, zato je i amd dobio milijardu dolara odštete te treba pridodati i mali broj procesora koje je amd mogao proizvest u doba athlona XP/64 u odnosu na intel.

AMD je mala firma naspram INTELA i nemogu si priuštit ovakve fail-ove da im nova generacija procesora bude slabija od prijašnje.

Da zato i nisam na intelu sada zbog kompatibilnosti novih procesora sa starim pločama. Nemam ja tih para, preko soma kuna košta prosječna ploča za intela, a nakon pol godine već mjenjaju socket ffs.

Sljedeći put ću si lijepo skupit pare pa si uzet nešto pošteno od intela i to će trajat, amd-u će trebat par serija procesora da ga stigne po performansama.

Bulldozer kaže...

Kaska ali riješit će oni to .. Pogledaj PD FX je sasvim dobar proizvod ..

Bio bi dobar da je izašao prošle, pretprošle godine, sada je meh...

Ček ti si onaj koji je prodao i5 2500k ili i7 2600k da bi uzeo bulldozera? Such a fail XD

Just washing it aside, all of the helplessness inside, pretending I don't feel misplaced, It's so much simpler than change
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 22:35 (Hyperion).
14 godina
protjeran

Da taj sam .. prodao asrock p67 performance fatal1ty i 2500k i uzeo amd fx 8120 i 990xa ud3

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Pa oni su testirani Clock Per Clock a ne na drukčjim klokovima ..

Ne. AMD FX-8150 na 3.6 GHz i AMD FX-8350 na pretpostavljenih 4.0 GHz.

14 godina
protjeran

Pogledaj od obrovskyeg review pa se javi

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Results analysis: AMD FX-8350 has probably base clocks at 4 GHz and Turbo max clock 4,2 GHz. Base clock is 400 MHz above FX-8150, it is 11.1 percents higher clock.

Eto pogledao sam.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

Iskreno, očekivao sam više.Samo 10% bolji od predhodne generacije stim da je i 10% veći stock clock=pathetic result.

Ako gledaš iz kuta nekog ko dekodira video ili video obrada,{#} recimo da če kod nas FX-8350 koštat do 2000kn onda je to super jer i7 3770K košta 2500kn no Piledriver proc je bolji za manje love a to je jedino bitno. Za razliku u cijeni od 500kn kupiš koš ddr3 memorije, kaj je kod video obrade vrlo bitno i eto nema problema.{#}

Oni koji su na to zaboravili možda, PIledriver procesori ili dorađeni Bageri imaju ovo dole ugrađeno.To znači manja potrošnja u svakom režimu rada, bez ikakve dileme ovaj OBR tipus to nije niti spomenul, no znat čemu uskoro jer če bit odrađen i test klokanja i potrošnje ovih novih Piledriver procesora.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

U slučaju da u testovima tog FX-8300 ES procesora,{#} potrošnja bude identična prvim Bagerima to znači samo jedno to kaj on ima nije PIledriver proc u svojoj konačnoj reviziji.Varijante su samo dvije on ima u rukama, ES uzorak novije CPU revizije prvih Bager procesora ili je to prvi ES uzorak PIledriver procesora na kojem RCM ne radi kak treba i optimalno.Trinity APU koji koristi Piledriver jezgru, ima ugrađen RCM(link ispod) i znamo kak to radi jako dobro prema testovima.Uglavnom konačna verzija Piledriver procesora mora imat ugrađen, i potpuno funkcionalan RCM bez toga ništa od realnih i konačnih rezultata u izmjerenoj potrošnji i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-odlucuje-prestati-proizvodnjom-cpu-a/160762.aspx?page=1&jumpto=3111400&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

Slažem se stobom da je to još nedovršen proizvod (ES primjerak), samo.....očekivao sam više.

Rambox kaže:

Šta bi ti izabral rađe da moraš birat Intel Pentium D 805 2.66ghz, i veliku Gusku kao poklon uz taj proc ili Athlon X2 3600+1.9ghz ali s njime ide jedna dobra šamarčina kao poklon.

Hahahahahaha.....fućkaj ga kolega, na ovo sam se dobro nasmijao.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 23:29 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Ako gledaš iz kuta nekog ko dekodira video ili video obrada,{#} recimo da če kod nas FX-8350 koštat do 2000kn onda je to super jer i7 3770K košta 2500kn no Piledriver proc je bolji za manje love a to je jedino bitno. Za razliku u cijeni od 500kn kupiš koš ddr3 memorije, kaj je kod video obrade vrlo bitno i eto nema problema.{#}

Ljudi koji se bave ozbiljnim enkodiranjem neće uzet AMD-a to ti garantiram, a i za enkodiranje netrebaš više od 8GB što je danas bagatela.

Just washing it aside, all of the helplessness inside, pretending I don't feel misplaced, It's so much simpler than change
14 godina
Hyperion kaže...

Bio bi dobar da je izašao prošle, pretprošle godine, sada je meh...

Ček ti si onaj koji je prodao i5 2500k ili i7 2600k da bi uzeo bulldozera? Such a fail XD

FX8120 je brzi procesor od 2500K ukoliko se utiliziraju sve jezgre, i clock per clock i u konacnosti na max clocku.

Jos kad srede stvar sa potrosnjom, sigurno ce mi biti ispred 2500K/3570K s obzirom na cijenu i ono sto nudi kad je i vec sada jako dobra kupnja.

clock2much
17 godina
Hyperion kaže...
rambox kaže...

Ljudi koji se bave ozbiljnim enkodiranjem neće uzet AMD-a to ti garantiram, a i za enkodiranje netrebaš više od 8GB što je danas bagatela.

Kako ne uzet če oni koji nemaju viška para,{#} a takvi su u večini kak drukčije tak to ide uglavnom test je sve pokazal. AMD pokrpani proc je u nečemu bolji, od najnovijeg i najskupljeg Ivy Bridge procesora i to baš u dekodiranju videa to je ipak ljepo za vidit itekako.{#}

14 godina
Da su testirali i7 na istim taktovima ko i fx bila bi drugacija slika
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa i7 ti i radi na praktički istom kloku .. jer mu turbo 3.9ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Pa i7 ti i radi na praktički istom kloku .. jer mu turbo 3.9ghz

Ali Turbo na jednoj jezgri samo, zar ne?

clock2much
17 godina
Mile 74 kaže...

Slažem se stobom da je to još nedovršen proizvod (ES primjerak), samo.....očekivao sam više.

Rambox kaže:

Šta bi ti izabral rađe da moraš birat Intel Pentium D 805 2.66ghz, i veliku Gusku kao poklon uz taj proc ili Athlon X2 3600+1.9ghz ali s njime ide jedna dobra šamarčina kao poklon.

Hahahahahaha.....fućkaj ga kolega, na ovo sam se dobro nasmijao.{#}

To mi se baš činilo ko zgodna usporedba, Dual Core Pentium 4 vs Dual Core Athlon 64 i koja je razlika u performansama ali onak slikovito objašnjeno jel.{#}{#}

zuper kaže...
Da su testirali i7 na istim taktovima ko i fx bila bi drugacija slika

Procesori se prvo testiraju na svojim defolt frekvencijama,{#} tak to ide znači i7 3770K/3.5ghz vs FX-8300 na 4ghz jer če to bit vjerojatna stock frekvencija kod FX-8350.Nakon toga ti moš testirat kak očeš, i na istoj frekvenciji ali čemu kad se zna da su današnji AMD FX procesori dizajnirani tako da rade ne visokim stock frekvencijama.{#}

AMD je na prvim Bagerima htio dobit,{#} 4ghz+ stock frekvenciju no to je bilo nemoguče na B2 reviziji FX-8150 iz više razloga.Uglavnom kad se usporedi Trinity APU sa prvim Bagerom FX-4100, odma vidiš kolki je to napredak u gotovo istom TDP-u nagurana je grafička jezgra i za 200mhz veča CPU stock frekvencija i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=1&jumpto=2812621&sort=asc&view=flat

14 godina

Clock to clock usporedba ima smisla jedino na procesorima iste generacije i arhiktekture. Šta imaš uspoređivati i7 i FX na istom taktu kad su to kruške i jabuke !! To ti je kao da testiraš kamion od 600 konja i auto od 600 konja koji je brži da se bukvalno izrazim ! Intel i AMD imaju drugačije platforeme, i usporedba clock to clock je naprosto besmislena. Isto tako ovo 4 vs 8 jezgara ili šta god. Jedino mjerilo i pokazatelj koji CPU pripada kojoj klasi za usporedbu je cijena, a ne to koliko ima jezgri ( pravih ili "lažnih"). Mislim, jedan FX 8120 košta 1300 kn, a i7 3770K košta 2700 kn, oni nemaju veze jedan sa drugim. FX 8120 uspoređujte sa Intelovim od 1300 kn to je recimo i5 2300 a ne sa i7 !!

17 godina
neaktivan

Ne znam čemu uopće rasprave o bullyu kad je jasno da je fail. Toliko isčekivan i na kraju sporiji od Phenoma X6 sa nižim taktom. Kad se clockaju oba opet nema razlike, a potrošnja mu je čak i veća.

Da sebi uzimam nešto od AMDa prije bi to bio Phenom X6 nego bully.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ti mora da si nepismen.

17 godina
neaktivan

A mora da jesam kad ti to kažeš. {#}

Nemaš argumenata, FX je trebao biti jači od Phenoma X6 a ne slabiji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Clock to clock usporedba ima smisla jedino na procesorima iste generacije i arhiktekture. Šta imaš uspoređivati i7 i FX na istom taktu kad su to kruške i jabuke !! To ti je kao da testiraš kamion od 600 konja i auto od 600 konja koji je brži da se bukvalno izrazim ! Intel i AMD imaju drugačije platforeme, i usporedba clock to clock je naprosto besmislena. Isto tako ovo 4 vs 8 jezgara ili šta god. Jedino mjerilo i pokazatelj koji CPU pripada kojoj klasi za usporedbu je cijena, a ne to koliko ima jezgri ( pravih ili "lažnih"). Mislim, jedan FX 8120 košta 1300 kn, a i7 3770K košta 2700 kn, oni nemaju veze jedan sa drugim. FX 8120 uspoređujte sa Intelovim od 1300 kn to je recimo i5 2300 a ne sa i7 !!

Samo si zaboravio napomenit da na tu cijenu fx8120 treba pridodat cijenu high-end hladnjaka ako ga misliš preformansama približit intelu (OC naravno), s tim da ces u godini dana na HEP-u isplatit cijenu tog procesora (dekordiranje, renderiranje 24/7) , nema smisla uspoređivat sadašnje stanje. Isreno bilo bi na svima bolje za džep da AMD izbaci procesor koji ce obrisat pod s intelom ali o tom potom.

17 godina
neaktivan
bik kaže...

Samo si zaboravio napomenit da na tu cijenu fx8120 treba pridodat cijenu high-end hladnjaka ako ga misliš preformansama približit intelu (OC naravno), s tim da ces u godini dana na HEP-u isplatit cijenu tog procesora (dekordiranje, renderiranje 24/7) , nema smisla uspoređivat sadašnje stanje. Isreno bilo bi na svima bolje za džep da AMD izbaci procesor koji ce obrisat pod s intelom ali o tom potom.

Baš sam bio to računao jer slažem render farmu.. znači ako cijelu godinu 24/7 rendaš, sa i7-3770k u odnosu na bullya ćeš uštedjet 850kn na računu od struje. Potrošnje sam uzeo sa Anandtecha. Još samo treba nadodati da je i7 oko 25% brži, pa će neki render zadatak završiti za četvrtinu vremena ranije i sa još manjom potrošnjom.

Evo pošto sam u suradnji sa par stranih recezentnih stranica da vam pokažem par tablica na kojima radim. Algoritam još nije u gotov, ali i ovo trenutno uvelike prikazuje realnu situaciju. Korištene cijene su one iz Amerike.

14 godina

i7 3770K je u konacnici sporiji CPU od 2600K jer ima manju clock sposobnost pa ga 2600/2700 prestize tamo na 4.6GHZ, barem vecinu primjeraka.

Isto tako u svojoj racunici uracunaj i jeftinu struju kad vec pricamo o 24/7 upotrebi pa ce te ispasti manje cifra od potrosnje.

Samo mu treba pronaci sweet spot i to je to, a to je clock od 4-4.2GHZ na stock naponu prema onome sto vidam na netu,kao takav ne trosi nista vise od 3770K a brz je poprilicno s obzirom na cijenu.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

i7 3770K je u konacnici sporiji CPU od 2600K jer ima manju clock sposobnost pa ga 2600/2700 prestize tamo na 4.6GHZ, barem vecinu primjeraka.

Isto tako u svojoj racunici uracunaj i jeftinu struju kad vec pricamo o 24/7 upotrebi pa ce te ispasti manje cifra od potrosnje.

Samo mu treba pronaci sweet spot i to je to, a to je clock od 4-4.2GHZ na stock naponu prema onome sto vidam na netu,kao takav ne trosi nista vise od 3770K a brz je poprilicno s obzirom na cijenu.

Ovo prvo ovisi od primjerka do primjerka, ugl. većina i7-3770k ide do 4.5GHz za 24/7, što je kao 2600k@4.7GHz. Iako, pogledaj ovaj video, iz ASUSa kažu da je sve do 1.35v za Ivy okey, znači po njima je nekih 4.8GHz okey takt za i7-3770k 24/7. Al sve su to nijanse, po meni je najbolji onaj najviši takt kojeg možeš izvući iz tvorničkog napona. Recimo kod mene je to 4.4GHz @ 1.128v. Za 4.5GHz već traži 1.176v a to je po meni prevelik odmak u naponu za samo 100MHz. Tim više što je na 4.4GHz potrošnja tek za 10W veća a temperature su skoro identične(u odnosu na default postavke). Znači praktički 700MHz free overclock. Kad sam već kod temperatura, sad mogu 100% potvrditi - i7-2600 mi puno više zagrije Performu nego Ivy. Jednostavno na dodir se razlika itekako primjeti, iako mi AIDA64 za Sandy javlja oko 50C a za Ivy skoro 65C.

Ovo boldano - na koji proc misliš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 13:07 (Penryn).
14 godina

Pa Sandy ocito lakse prenosi toplinu na hladnjak i to je dobra stvar, cooler je tu kao eksterno hladilo i bolje da se on grije a CPU ne.

Mislim na FX8120 koji u vecini slucajeva na stocku naponu od 1.2V ide na 4GHZ.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Pa Sandy ocito lakse prenosi toplinu na hladnjak i to je dobra stvar, cooler je tu kao eksterno hladilo i bolje da se on grije a CPU ne.

Mislim na FX8120 koji u vecini slucajeva na stocku naponu od 1.2V ide na 4GHZ.

Je, slažem se, ali ne znam, meni je opet draže da mi se ne kuva cooler i cila unutrašnjost. Jezgre lako podnose tih 10ak C više, ionako tek na 105C throttlaju. Uostalom, nebi Intel bezveze stavljao jeftiniju pastu da procesoru smetaju visoke temperature, jer da mu smetaju onda bi Intel već sad bio krcat degradiranih procesora sa reklamacija.

Al nebitno, ja svog i ovako na 4.4GHz držim unutar 60C full load, a takve temp sam imao sa i7-2600 @ 4GHz, s tim da je sad Performa na dodir možda 40C a sa sandyem je bila sigurno preko 50C.

Kažeš da misliš na fx-8120,  pa kako on onda ne troši više od i7-3770k?

14 godina

Na 1.2V i 4GHZ trosi manje od 1100T PII X6, na par stranica sam vec vidio taj podatak, dakle neosjetno vise od 3770K.

Malo ste previse napuhali pricu, osobno se kajem sto nisam kupio kakvu AM3+ plocu i FX8120 umjesto 2500K cisto da vam to pokazem i testiram jer to uopce nije losa platforma.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Na 1.2V i 4GHZ trosi manje od 1100T PII X6, na par stranica sam vec vidio taj podatak, dakle neosjetno vise od 3770K.

Malo ste previse napuhali pricu, osobno se kajem sto nisam kupio kakvu AM3+ plocu i FX8120 umjesto 2500K cisto da vam to pokazem i testiram jer to uopce nije losa platforma.

A slušaj, možda želiš vjerovat da je napuhana, ali troši sigurno oko 100W više od i7-3770k, pogledaj na Anandtechu, HW Canucks, Techspot, Legitreviews itd. Ja upravo jesam, al lino mi je bilo lipit linkove. Meni je tih 100W ogromno, a sad tebi možda nije, ovisi od osobe do osobe.

Lakše mi je u startu platit više(iako sam ovog Ivya platio samo 1500kn, al nebitno sad), nego da kasnije bezveze razbacujem energiju. Mogao sam uzet FX-8120 i neko jače napajanje, ali čemu kad bi dobio sporiji proc koji troši abnormalno više od i7.

i btw. FX troši jednako ili više od Phenoma X6 na stocku, sad sam pogledao na 5-6 recenzija, a na 4GHz povuče dodatnih 60W. link

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 13:30 (Penryn).
16 godina
zoharbizo kaže...

Ekipa,sorry za offtopic,Ante javi se na Skype{#}

ne pomažem nikome ništa,sve dok se ne naučite čemu služi tipka hvala (ako je ima na topicu)
14 godina
neaktivan

Gdje ima kupiti wattmetar i koliko kosta? Zanima me bas koliko trosi ovaj FX 6100..

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Gdje ima kupiti wattmetar i koliko kosta? Zanima me bas koliko trosi ovaj FX 6100..

kao pravi bugovac, i gave it a go: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=wattmeter

Sjecam se na faksu kad sam imao lab. vjezbe da je watmetar bio masu skup (tipa 500 eura komad), tako da, ako studiras, odi do faksa pa zamoli da iskoristis ili nesto

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina

Ja baš danas gledao u dućanu sa elektronikom ima za 175 kn, a vidio sam i u Chipoteci za 165 kn. I ja ću si to jednom prilikom kupit da mogu ljepo mjerit i testirat kad i koliko troši.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice