Kupnja TV-a

poruka: 42
|
čitano: 21.761
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kupnja TV-a

Uskoro ću skočiti do Zagreba, a ovaj stari CRT je odslužio svoje pa je pala odluka da će se kupiti novi TV Osmijeh Mislim potrošit oko 10k kn(može 500 kn više). Idealna veličina bi bila 37 incha / 94 cmNamigiva 40 incha / 102 cm bi mi jedva staloMršti se Starom se najviše po kvaliteti slike sviđaju LED TV-ovi, tako da će to izgleda biti prvi izbor, ali možda ga nagovorim da uzmemo neku (Panasonic) plazmu Belji se Po mogučnosti bi htio ako već "moram" kupiti LED TV, da to nije Edge LED jer sam čuo da je najgori, a koliko vidim večina ili skoro sve LED TV su Edge LED pa bih molio preporuku neke LED TV koja nije Edge(starom se sviđaju Samsung LED TV, ali mislim da su sve Edge) Mršti se Također bih molio preporuku za neku plazmu za do 10k kn i da nije veća od 102 cm Namigiva TV bi uglavnom koristili za gledanje naših programa, znači SD video, ali bi tu i tamo mogli pogledati neki 720p ripOsmijeh U osmom mjesecu mislim skočiti i do Italije, a čuo sam da su tamo dosta povoljnije cijene pa sada ne znam da li da TV kupim u Zagrebu ili u ItalijiNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 13:04 (X-Wind).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja TV-a

nakon topica o ajfonu, ove teme oko tv-a su odmah iza po popularnosti prisilnog nametanjamisljenja  i prepucavanja oko istih.

pošto je Bara najaktivniji sudionik oko polemiziranja kako rade matrice, te zasto je panasonic plazma

djelo bozijih ruku,najbolje da se obratis pm porukom njemu.

http://www.bug.hr/forum/user/bara/3724.aspx

dipl.inž.mgr.dr.atomic-sajns.inž@for.modern.tvs

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 13:11 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Kupnja TV-a

Mene ovo isto zanima jer je i moj stari zapeo za LED zbog tankog dizajna, malo življih boja a i marketinga koji diže LED ekrane u nebesa pa on misli da je to ko zna šta. Dok ja više naginjem na plazme Panasonic tima tx-p42s20e i ostale skuplje modele. Pošto sam vidio da bara zna dosta o tim stvarima volio bih da kaže ima li koji LED kosi se isplati uzet, a da nije po suho zlato (do nekih 10k, po mogućnosti manje) te da usporedi LED-ove sa plazmama u kvaliteti slike (prednosti i mane jednog i drugog).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja TV-a
RePlaY kaže...

Mene ovo isto zanima jer je i moj stari zapeo za LED zbog tankog dizajna, malo življih boja a i marketinga koji diže LED ekrane u nebesa pa on misli da je to ko zna šta. Dok ja više naginjem na plazme Panasonic tima tx-p42s20e i ostale skuplje modele. Pošto sam vidio da bara zna dosta o tim stvarima volio bih da kaže ima li koji LED kosi se isplati uzet, a da nije po suho zlato (do nekih 10k, po mogućnosti manje) te da usporedi LED-ove sa plazmama u kvaliteti slike (prednosti i mane jednog i drugog).

Imaš onu panasonic deda ledu, l42d25e:

http://hdtelevizija.com/2010/05/16/recenzija-lcd-panasonic-tx-l42d25e-106-cm/

inače plazma S/G20:

http://hdtelevizija.com/2010/03/08/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2010/04/21/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42s20e-107-cm/

Imam P42S20E i mogu ga samo preporučit, a i pala mu je cijena, vjerovatno zbog velike prodaje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 13:56 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

LED LCD se svojom cijenom definitivno ne isplati uzeti, dapače ih je većina lošija od klasičnih LCD-ova. Kao što sam reka većina proizvođaća forsira taj Edge LED čija uspješnost implementacije ovisi od proizvoćača do proizvođača pa tako Samsung i Sony još uvijek muku muče sa probijanjem pozadinskog, nešto što je kod Edge LED LCd-ova sam Panasonic kod D24/D28 modela donekla rješio. Ti Edge LCD-ovi više igraju na kartu dizajna, a najmanje na kartu slike iako kažem D25 Panasonic je skroz OK rješio probleme. Moj savjet svima koji žele gledati i lijep TV i odličnu sliku Panasonic TX-P42G20ES koji se sada nađe za 8000kn.

Da pitam samoga autora teme. Zbog čega si to točno ograničen na 42''?

EDIT: Mr. Torrente, pošto su testovi TV-a egzaktni tu onda nema nametanja mišnljenja kao kod mobitela. BTW, testovi pkazuju da su ternutno Panasonic plazme najbolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 14:00 (Bara).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Bara kaže...

LED LCD se svojom cijenom definitivno ne isplati uzeti, dapače ih je većina lošija od klasičnih LCD-ova. Kao što sam reka većina proizvođaća forsira taj Edge LED čija uspješnost implementacije ovisi od proizvoćača do proizvođača pa tako Samsung i Sony još uvijek muku muče sa probijanjem pozadinskog, nešto što je kod Edge LED LCd-ova sam Panasonic kod D24/D28 modela donekla rješio. Ti Edge LCD-ovi više igraju na kartu dizajna, a najmanje na kartu slike iako kažem D25 Panasonic je skroz OK rješio probleme. Moj savjet svima koji žele gledati i lijep TV i odličnu sliku Panasonic TX-P42G20ES koji se sada nađe za 8000kn.

Da pitam samoga autora teme. Zbog čega si to točno ograničen na 42''?

Ograničen sam na 42'' jer će se TV nalaziti u regalu i ne stane više od toliko Mršti se  Bara, imaš li još koji prijedlog za neki drugi LED LCD ? Osmijeh Valjaju li Sharp (LED) LCD-ovi ? Samsung i Sony, dakle nula bodova ili ? Čuo sam da puno ljudi hvale Panasonic G20, a vidim da ima i V20 Osmijeh Samo me zanima da li ima taj V20 ali 37" ?Osmijeh

17 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

V20 u 37'' je Edge LED LCD, nešto napredniji nego D25/D28. Daj reci kolko točno širok TV može stat, ovi Panasonic 42'' su ti 102-103cm široki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

V20 u 37'' je Edge LED LCD, nešto napredniji nego D25/D28. Daj reci kolko točno širok TV može stat, ovi Panasonic 42'' su ti 102-103cm široki.

103 cm bi mi sigurno stao(samo bih trebao TV po boku stavit) Osmijeh A sada točno u cm ne znam jer bih trebao maknuti ovaj stari CRT od tamo da točno izmjerimNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 14:28 (X-Wind).
15 godina
Kupnja TV-a

ljudi ne kuzin se u ove stvari, treba mi LCD tv samo da radi znaci, pa me zanima jeli ovo valja IŠTA ?

http://www.njuskalo.hr/lcd-plazma-tv/toshiba-lcd-19-incni-dvb-t-scart-1600x1080-skoro-nov-oglas-1361532

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Cao!

Ako mene pitas, nikad ne bi kupio Toshiba proizvod, u LCD televizorima sada bi vec kupio samo sa Full HD, i Samsung ili Sony, jer oni koriste najbolju technologiju! Pogledaj dva televizora jedan pored drugog, i vidjet ces razliku.

Pozdrav

16 godina
Kupnja TV-a

Nakon što sam jučer skoknuo do Kopra i Trsta pogledati TV-e , odlučili smo kupiti Sony KDL-40HX800 (3D) Namigiva Idem uskoro i u Zagreb i ako tamo ne bude nešto bolje uzimam tog Sony-aOsmijeh Inače dođe 1799 eura u ItalijiNamigiva A u Kopru za 2300 eura se dobije taj TV, Bluray 3d player, kučno kino i 2 para 3D sony naočala za taj tv Osmijeh To mi je ipak trenutno malo preskupo tako da ću sada kupiti samo tv a kasnije(za koju godinu) sve ovo ostalo kada se spuste cijene Osmijeh Molim Vaše mišljenje o ovom TV-u Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupujes sad tehnologiju koja ces koristiti mozda za koju godinu i to po visokoj cijeni. Genijalno. 

P.S. Sta ces gledati u 3D? Jedan te isti film stalno?

:)
16 godina
logic kaže...

Kupujes sad tehnologiju koja ces koristiti mozda za koju godinu i to po visokoj cijeni. Genijalno. 

P.S. Sta ces gledati u 3D? Jedan te isti film stalno?

Ja kupujem ovih dana TV, i ne mislim kupovat novi jedno duže vrijeme i zato sada hoću da ima 3DNamigiva Uostalom rekao sam da ću opremu za gledat 3D kupiti za koju godinu, a to znači da trenutno ne mislim gledati 3DSmijeh

17 godina
neaktivan

Znaci sluzit ce t kao obicni 2d tv? Da nije malo preskup? Dok dodje 3d sadrzaj da ga ti mozes gledati dotle ce biti zastario, nekompatibilan i ko zna sta jos. JA to ne bih napravio ni u ludilu, 

16 godina
logic kaže...

Znaci sluzit ce t kao obicni 2d tv? Da nije malo preskup? Dok dodje 3d sadrzaj da ga ti mozes gledati dotle ce biti zastario, nekompatibilan i ko zna sta jos. JA to ne bih napravio ni u ludilu, 

Da, služit će kao 2d tv, zasadNamigiva Jbg, 1799 eura je puno ali jbg, kada se hoće 3D tv mora biti takva svota Mršti se Koliko znam, već ima 3D sadržaja koje bi mogao gledati da kupim opremu za taj 3D (neki Bluray u videoteci)Osmijeh Tako da ne vjerujem da će biti za recimo dvije godine zastario i nekompatibilan Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 13:37 (X-Wind).
17 godina
neaktivan

koliko sadrzaja? Ne vjerujes? Pa vec sad je nekompatibilan. Pogledaj samo te 3d naocale. SVe rade isto al ne mozes sonyjeve uz lg i obratno. Nista se ti ne sekriaj naci ce nacina da te natjeraju da nesto zamijenis ili dokupis dk to zazivi. Sjeti se samo HD. mpeg 2 pa odjednom mpeg 4 kad je mpeg4 podrzavalo par modela na trzisu. Bolje ti je za duplo manje para kupiti odlican tv sad a za ostatak para kupis 3d tv kad bues imao sta gledati na njemu. Imaces dva tva po cijeni jednog sada. 

17 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

Sony HX800 zbog korištenja Edge LED tehnolgije nije dobar izbor za 2D, aa pogotovo ne za 3D. Što Englezi kažu za Samsung C8000 koji ima isi panel. Za 3D od LCd-ova je ipak pogodniji klasični LCD kao Samsung C750, a još bolje plazme kao npr. Panasonic VT20.

C750 nad C8000(HX800) ima prednost u:

- stvarnom nivou crne boje

- nema automatskog zatmnjivanja-

- bolja uniformnost

- veći kut gledanja(ovo je kod 3D-a iznimno važno još dosta bolje od bilo kojeg LCD i zato je u kinu 3D loš)

- upola jeftiniji

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 13:50 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
X-Wind kaže...

Nakon što sam jučer skoknuo do Kopra i Trsta pogledati TV-e , odlučili smo kupiti Sony KDL-40HX800 (3D) Namigiva Idem uskoro i u Zagreb i ako tamo ne bude nešto bolje uzimam tog Sony-aOsmijeh Inače dođe 1799 eura u ItalijiNamigiva A u Kopru za 2300 eura se dobije taj TV, Bluray 3d player, kučno kino i 2 para 3D sony naočala za taj tv Osmijeh To mi je ipak trenutno malo preskupo tako da ću sada kupiti samo tv a kasnije(za koju godinu) sve ovo ostalo kada se spuste cijene Osmijeh Molim Vaše mišljenje o ovom TV-u Osmijeh

ako si si mislio uzimati 3d blu-ray čitač radije nemoj. radije si nabavi ps3 i moći češ i filmove i igre na njemu poketati u 3d-u.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
16 godina
Kupnja TV-a

Bio sam u Zagrebu, i nisam vidio niš posebno tako da ću sljedeći tjedan otići u Italiju i tamo kupiti tv jer su puno povoljnije cijene tamo Osmijeh

Dvoumim se između :

LG   42LX6800
Sony   KDL-40HX800
LG   42LE5800(koliko vidim nema SCART, kako se onda spaja sa npr. DVD playerom koji nema HDMI ? )
LG   42LE8800
Panasonic TX-L37D25(ili 42)
Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 1:48 (X-Wind).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

Rekao sam ti, zaboravi te Edge LED. Još možda najbolji tu je LG ali problem šta je ultra-glossy ekran, puno veće refleksije nego i kod plazme. Inače od tih ostalih vjerojatno najbolji Panasonic. Nije mi jasno što nebi plazmu il klasični LCD, em bolje em jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

Sve mi se cini da na taj 3D treba za sada zaboravit, pogotovo u ovoj pocetnoj fazi - ma koliko god se atraktivnim to cinilo.

Mislim da danasnje 3D televizije nisu tehnologija koja ubrzo nece zastarjeti, to jest biti zamijenjena necim boljim.

Kada nadju nacin za 3D prikaz bez naocala (kladim se u sve sta imam da rade na tome svim silama, koncerni se cak i udruzuju - npr Sony, Samsung i Panasonic su osnovali tvrtku SoPaSa), to ce onda vjerovatno biti to, ali za sada, da s nekakvim naocalama gledam televiziju... hvala lijepo.

Ako je novca, postojece 3D modele ipak je dobro izabrati obzirom da je zbog poboljsanih panela profitirao i 2D prikaz, govorim prvenstveno o VT20.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

Haha, odakle si to izvuka SoPaSa? Za to nisam čuja još od prvoga travnja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja TV-a

Imas pravo, tako je, podvala koja je kolala svojevremeno netomBogataš, a sada za ozbiljno:

http://www.technologyreview.com/computing/25524/?a=f

http://www.avforums.com/forums/reports-ces-2010/1169299-ces-2010-tcls-3d-tv-without-glasses.html

Zdrava logika nalaze da nece stvar ostati dugo na naocalama, radi se na tome...

Nosio sam one od VT20 desetak minuta za demonstraciju u trgovini i ne znam bih li izdrzao jos deset povrh toga... Pogotovo nakon nekog vremena - jos dok je frisko bit ce ok, no bas svaki put stavljat naocale kad se gleda tv (pod pretpostavkom da ima sadrzaja za gledanje)...no way...

Sad u sobi na zidnu instalaciju ceka V20.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kupnja TV-a

@bara

dodje neki kosoki ceo iz sonya...i kaze ti:

djesi komasine, evo uzmi jedan tv po tvom izboru od nase tvrtke..u pola cijene.

sto bi ti uradio,osim toga sto bi njemu preporucio da kupi panasonic plazmu?

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

sto bi ti uradio,osim toga sto bi njemu preporucio da kupi panasonic plazmu?

Pa naravno da bi uzeo Panasonica kada od Sonya nebi našao tako dobar TV pa da mi ga za upo cijene daju, pogotovo za ovi naš SD program.

16 godina
Kupnja TV-a

Na kraju sam uzeo Panasonic TX-L37D25E jer mi oni ostali TV-i nebi stali Namigiva Televizor ima odličnu SD sliku a o HD-u da ne pričam(kupio sam LG BD390 player i  pustio sam bluray film iz videoteke)Osmijeh

i btw, morao sam kupit HDMI kabel za taj player i kupio sam neki Monster 1000ex od 2m i dođe jbt 130 eura !!! Ja sam skoro infarkt dobio kada sam vidio cijenu jednog HDMI kabela Belji se Nisam mislio da će doći više od 40 eura Mršti se I valja li taj HDMI kabel što ???

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 19:55 (X-Wind).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
X-Wind kaže...

Na kraju sam uzeo Panasonic TX-L37D25E jer mi oni ostali TV-i nebi stali Namigiva Televizor ima odličnu SD sliku a o HD-u da ne pričam(kupio sam LG BD390 player i  pustio sam bluray film iz videoteke)Osmijeh

i btw, morao sam kupit HDMI kabel za taj player i kupio sam neki Monster 1000ex od 2m i dođe jbt 130 eura !!! Ja sam skoro infarkt dobio kada sam vidio cijenu jednog HDMI kabela Belji se Nisam mislio da će doći više od 40 eura Mršti se I valja li taj HDMI kabel što ???

taj monster je čista prevara i varaju one koji ne znaju, bio je članak na lifehackeru. isti ja taj i onaj od 20kn, zeznuo si seMršti se

Apple rulz!!!
15 godina
neaktivan
X-Wind kaže...

A u k... Stvarno si dao 130 eura za 2 metra kabla? Nikakve razlike između tog kabla i onog od 5 eura.

17 godina
neaktivan

SVaka skola je skupa ;)

Ja ne bi dao toliko para za kabel da je od zlata. 

15 godina
neaktivan
logic kaže...

SVaka skola je skupa ;)

Ja ne bi dao toliko para za kabel da je od zlata. 

Baš to, mislim da mi svi kablovi u stanu otprilike toliko koštaju, a bogami imam mnogo kablova ;)

Btw, X-Wind, možeš li možda vratiti taj kabel, zamijeniti ga ili nešto, mislim, s tim parama se svašta pametno da napraviti, osim ako hoćeš da se hvališ kako imaš kabel od 130 eura ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice