3D SBS titlovi na XBMC

poruka: 17
|
čitano: 14.487
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
3D SBS titlovi na XBMC

Nedavno sam kupio 3D tv i isao sam pogledati film u 3D-u, sve super, ali me hebu titlovi.

Moze li XBMC nekako drukcije renderirati titlove ako gledam 3D u side by side modu?

Guglao sam ali nisam nasao.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3D SBS titlovi na XBMC

Bog!

Kupio sam nedavno LG32LA620S pa me zanima što sve moram instalirati u tv da bi mogao koristiti xbmc(gledanje 3D filmova)?

Pozdrav.

vb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 3D SBS titlovi na XBMC
tnakir kaže...

Nedavno sam kupio 3D tv i isao sam pogledati film u 3D-u, sve super, ali me hebu titlovi.

Moze li XBMC nekako drukcije renderirati titlove ako gledam 3D u side by side modu?

Koji problem zapravo imaš? Negdje tijekom prošle godine mi je išlo na živce što Stereoscopic Player ne zna staviti titlove na korektnu dubinu (nego uvijek u ravnini ekrana), pa sam krenuo praviti svoj DirectShow filter koji bi ih stavio gdje treba. Nisam daleko odmakao doduše, ali imam koncept proračunavanje pozicije koji mi se čini da dobro radi. Još samo da netko složi renderiranje teksta... 

17 godina
DigiMagic kaže...
tnakir kaže...

Koji problem zapravo imaš? Negdje tijekom prošle godine mi je išlo na živce što Stereoscopic Player ne zna staviti titlove na korektnu dubinu (nego uvijek u ravnini ekrana), pa sam krenuo praviti svoj DirectShow filter koji bi ih stavio gdje treba. Nisam daleko odmakao doduše, ali imam koncept proračunavanje pozicije koji mi se čini da dobro radi. Još samo da netko složi renderiranje teksta... 

Da, titlovi mi ne sjedaju kako treba. Navodno openelec moze prepoznati to u novim verzijama, samo jos nisam imao vremena to pogledati. Ovih dana cu se uhvatiti malo toga pa javim rezultat...

Rvat katolik!
15 godina
3D SBS titlovi na XBMC

Ajd  napiši  što  si  uspio  napravit,  i  ja  mučim  muku  s  titlovima...imam  LG42LA640S

Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
17 godina
bradonja_85 kaže...

Ajd  napiši što  si  uspio  napravit,  i  ja  mučim  muku  s  titlovima...imam  LG42LA640S

Nema veze koji je TV. Problem je u nacinu na koji player renderira titlove. Trebao bi ih renderirati na obe polovice slike, pa kad se spoje da budu po cijeloj sirini, a on ih ovako renderira preko obe polovice, pa kad budu u 3D-u onda se raspadnu.

Neki spominju da je najlakse napraviti da SBS video mergas u "normalni" video pa da preko toga pustis titlove ali to je zayebancija non stop radit.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...
bradonja_85 kaže...

Ajd  napiši  što  si  uspio  napravit,  i  ja  mučim  muku  s  titlovima...imam  LG42LA640S

Nema veze koji je TV. Problem je u nacinu na koji player renderira titlove. Trebao bi ih renderirati na obe polovice slike, pa kad se spoje da budu po cijeloj sirini, a on ih ovako renderira preko obe polovice, pa kad budu u 3D-u onda se raspadnu.

Neki spominju da je najlakse napraviti da SBS video mergas u "normalni" video pa da preko toga pustis titlove ali to je zayebancija non stop radit.

Radio  sam 3D  titl  s 3D  Subtitler-om  al  ih  TV  ne  prepoznaje.  Pokusao  sam  ih  i  mergati  s  mkvtool  al  ih  opet  ne  prikazuje.  Čita  samo .srt  titl  al  njega  ne  mogu  napravit  da  bude 3D.

14 godina
Meni 3D subtitler ne napravi dobro,tv mi onda prikaže 2 puta titlove,a ne jedne.
robimarko@gmail.com
15 godina

Meni  ih  dobro napravi, na PC-u  ih  dobro  prikaze.  Al  kad  idem  preko  TV-a  pokrenit  film  neće  ih  uopce prikaže.

16 godina
3D SBS titlovi na XBMC

Meni XBMC uredno prikazuje .srt i .sub titlove na SBS 3D filmovima. 

Puštam preko HDMI-a na LG 42LA667S, lakše mi je tako nego pretvarati i remuxati filmove.

Ako želite da vam TV prikazuje titlove, treba ih pretvoriti u .ass (ja koristim ovo, puno je brže i lakše nego 3DSubtitler), te onda remuxam film sa Mkvmerge)

Imate ovdje tutorial

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
3D SBS titlovi na XBMC

Ili ja nešto krivo gledam cijelo vrijeme, ili nijedan od ovih alata ne podržava dual stream 3d mkv-ove i stavljanje titla na korektnu poziciju ovisno o sceni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DigiMagic kaže...

Ili ja nešto krivo gledam cijelo vrijeme, ili nijedan od ovih alata ne podržava dual stream 3d mkv-ove i stavljanje titla na korektnu poziciju ovisno o sceni?

Ovo je za SBS. Ne gledam Dual Stream, pa ti ne mogu pomoći.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
mind_challenge kaže...

Puštam preko HDMI-a na LG 42LA667S, lakše mi je tako nego pretvarati i remuxati filmove.

Ako želite da vam TV prikazuje titlove, treba ih pretvoriti u .ass (ja koristim ovo, puno je brže i lakše nego 3DSubtitler), te onda remuxam film sa Mkvmerge)

Imate ovdje tutorial

Koliko ti treba vremena da sve skupa obradis po filmu? Nisam siguran da li mi OpenELEC podrzava .ass format...

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
mind_challenge kaže...

Imate ovdje tutorial

Koliko ti treba vremena da sve skupa obradis po filmu? Nisam siguran da li mi OpenELEC podrzava .ass format...

Obrada titlova doslovno traje nekoliko sekundi. A remuxanje s ovim i7 u laptopu oko 45 minuta čini mi se. Nije neki napor, ali lakše mi je samo pustiti iz XBMC-a preko HDMI-a.

13 godina
neaktivan
3D SBS titlovi na XBMC

dvije godine imam lg led 42lw5500 te sam imao dosta problema sa titlovima.naime blu-ray 3d player ih ne čita ispravno i pokušao sam mnogo načina dok nisam odustao i pronašao drugi način.sa stražnje strane televizora ima usb utor,spojim externi disk sa 3d filmom i sve funkcionira.moram da napomenem lg televizori ne podržavaju dts te se treba konvertirat u ac3 format.sa programom mkvextractgui2 "isčupaš"dts,sa programom(ima ih nekoliko),ja koristim flv mp3 converter te dts konvertiram u ac3 format,dalje skinem srt kao za svaki drugi film te sa programom mkvmerge gui ubacim 3d film,ubacim ac3 format te srt,press convert i za desetak minuta proces završi(ovisno o velečini).sami proces traje oko 15 minuta .

0 0 hvala 0
15 godina
Vezano za dts i LG, nije istina.
Možda si mislio reći, da ne podržavaju svi televizori navedene firme, navedeni format.
Ali rečeno u ovom kontekstu, nije istina.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 21:51 (zabranjeniples).
15 godina

Greška, molim obrisat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 21:49 (zabranjeniples).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice