Nedavno sam kupio 3D tv i isao sam pogledati film u 3D-u, sve super, ali me hebu titlovi.
Moze li XBMC nekako drukcije renderirati titlove ako gledam 3D u side by side modu?
Guglao sam ali nisam nasao.
Nedavno sam kupio 3D tv i isao sam pogledati film u 3D-u, sve super, ali me hebu titlovi.
Moze li XBMC nekako drukcije renderirati titlove ako gledam 3D u side by side modu?
Bog!
Kupio sam nedavno LG32LA620S pa me zanima što sve moram instalirati u tv da bi mogao koristiti xbmc(gledanje 3D filmova)?
Pozdrav.
Koji problem zapravo imaš? Negdje tijekom prošle godine mi je išlo na živce što Stereoscopic Player ne zna staviti titlove na korektnu dubinu (nego uvijek u ravnini ekrana), pa sam krenuo praviti svoj DirectShow filter koji bi ih stavio gdje treba. Nisam daleko odmakao doduše, ali imam koncept proračunavanje pozicije koji mi se čini da dobro radi. Još samo da netko složi renderiranje teksta...
Koji problem zapravo imaš? Negdje tijekom prošle godine mi je išlo na živce što Stereoscopic Player ne zna staviti titlove na korektnu dubinu (nego uvijek u ravnini ekrana), pa sam krenuo praviti svoj DirectShow filter koji bi ih stavio gdje treba. Nisam daleko odmakao doduše, ali imam koncept proračunavanje pozicije koji mi se čini da dobro radi. Još samo da netko složi renderiranje teksta...
Da, titlovi mi ne sjedaju kako treba. Navodno openelec moze prepoznati to u novim verzijama, samo jos nisam imao vremena to pogledati. Ovih dana cu se uhvatiti malo toga pa javim rezultat...
Ajd napiši što si uspio napravit, i ja mučim muku s titlovima...imam LG42LA640S
Nema veze koji je TV. Problem je u nacinu na koji player renderira titlove. Trebao bi ih renderirati na obe polovice slike, pa kad se spoje da budu po cijeloj sirini, a on ih ovako renderira preko obe polovice, pa kad budu u 3D-u onda se raspadnu.
Neki spominju da je najlakse napraviti da SBS video mergas u "normalni" video pa da preko toga pustis titlove ali to je zayebancija non stop radit.
Nema veze koji je TV. Problem je u nacinu na koji player renderira titlove. Trebao bi ih renderirati na obe polovice slike, pa kad se spoje da budu po cijeloj sirini, a on ih ovako renderira preko obe polovice, pa kad budu u 3D-u onda se raspadnu.
Neki spominju da je najlakse napraviti da SBS video mergas u "normalni" video pa da preko toga pustis titlove ali to je zayebancija non stop radit.
Radio sam 3D titl s 3D Subtitler-om al ih TV ne prepoznaje. Pokusao sam ih i mergati s mkvtool al ih opet ne prikazuje. Čita samo .srt titl al njega ne mogu napravit da bude 3D.
Meni ih dobro napravi, na PC-u ih dobro prikaze. Al kad idem preko TV-a pokrenit film neće ih uopce prikaže.
Meni XBMC uredno prikazuje .srt i .sub titlove na SBS 3D filmovima.
Puštam preko HDMI-a na LG 42LA667S, lakše mi je tako nego pretvarati i remuxati filmove.
Ako želite da vam TV prikazuje titlove, treba ih pretvoriti u .ass (ja koristim ovo, puno je brže i lakše nego 3DSubtitler), te onda remuxam film sa Mkvmerge)
Imate ovdje tutorial
Ili ja nešto krivo gledam cijelo vrijeme, ili nijedan od ovih alata ne podržava dual stream 3d mkv-ove i stavljanje titla na korektnu poziciju ovisno o sceni?
Ili ja nešto krivo gledam cijelo vrijeme, ili nijedan od ovih alata ne podržava dual stream 3d mkv-ove i stavljanje titla na korektnu poziciju ovisno o sceni?
Ovo je za SBS. Ne gledam Dual Stream, pa ti ne mogu pomoći.
Puštam preko HDMI-a na LG 42LA667S, lakše mi je tako nego pretvarati i remuxati filmove.
Ako želite da vam TV prikazuje titlove, treba ih pretvoriti u .ass (ja koristim ovo, puno je brže i lakše nego 3DSubtitler), te onda remuxam film sa Mkvmerge)
Imate ovdje tutorial
Koliko ti treba vremena da sve skupa obradis po filmu? Nisam siguran da li mi OpenELEC podrzava .ass format...
Imate ovdje tutorial
Koliko ti treba vremena da sve skupa obradis po filmu? Nisam siguran da li mi OpenELEC podrzava .ass format...
Obrada titlova doslovno traje nekoliko sekundi. A remuxanje s ovim i7 u laptopu oko 45 minuta čini mi se. Nije neki napor, ali lakše mi je samo pustiti iz XBMC-a preko HDMI-a.
dvije godine imam lg led 42lw5500 te sam imao dosta problema sa titlovima.naime blu-ray 3d player ih ne čita ispravno i pokušao sam mnogo načina dok nisam odustao i pronašao drugi način.sa stražnje strane televizora ima usb utor,spojim externi disk sa 3d filmom i sve funkcionira.moram da napomenem lg televizori ne podržavaju dts te se treba konvertirat u ac3 format.sa programom mkvextractgui2 "isčupaš"dts,sa programom(ima ih nekoliko),ja koristim flv mp3 converter te dts konvertiram u ac3 format,dalje skinem srt kao za svaki drugi film te sa programom mkvmerge gui ubacim 3d film,ubacim ac3 format te srt,press convert i za desetak minuta proces završi(ovisno o velečini).sami proces traje oko 15 minuta .
Greška, molim obrisat.