Problem sa novim pc zaključana tema

poruka: 29
|
čitano: 2.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Molim vas za pomoć,uzeo sam novu kutiju prije par dana,samo je hard disk ostao stari jer imam od 1 TB, pa nisam htio mijenjat. Problem mi se javlja kad pokrenem igricu nakon 1 min čuje se neki zvuk i komp se zamrzne,znači to mi se događa samo kod igrica. Dali to može bit do windowsa jer nisam ponovno dignuo windows nego su ostali stari,imam windows 7. Drivere sam sve update. Ili je problem u hard disku jer mi sa HD Tune izbaci ovo CRC Error Count. Molim vas za pomoć da ne nosim komp njima natrag pa da ispadnem tamo glup ako je problem u windowsima. Konfiguracija je sljedeča:
GeForce GTX 650 Ti

Intel Core i33220 3.3

Gigabyte GA-B75M-D3H

Enermax 450W

RAM Mushkin 2x8GB

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa novim pc

sta znaci neki zvuk ako mislis beep onda reci kakav

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 22:43 (tLeon).
13 godina
neaktivan

da, beep i taj beep ostane dok ga ne resitiram

12 godina
neaktivan

sad reci kakv beep, jedan dugi ili s prekidima 

13 godina
neaktivan

dugi bez prekida

12 godina
neaktivan

cudan problem, probaj resetirat CMOS sa jumperom 

13 godina
neaktivan

i meni je čudan problem,nebi htio po ničem dirat,da ne zeznem nešta pa če mi još garanciju odbit,probat ču sa novim windowsima pa ču vidjet.

16 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Ja bih probo prvo zamijenit sata kablo, pa bi probo sa drugim diskom na kraju moze bit do kontrolera na ploci

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zaboravio sam reć da mi se to događa na zahtijevnijim igricama poput pes 2013,nba2k13,dok neznam igram PES 6 i normalno,FM 13 i sve radi normalno

16 godina
moderator
maki023 kaže...

dugi bez prekida

Beep sugerira problem s grafičkom. Probaj ju izvaditi pa ponovno staviti.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan

gle resetiraj CMOS i ako mozda imas neki HDD koji ti lezi sastrane da ti ne treba reformatiraj ga i install na njega nove win, znaci spoji na komp taj reformatirani HDD, a jel su ti ostali mozda stari driveri za grafiku i ostale komponente na ovom HDD koji sad koristis mogu te i one zezat jel kazes imas sve novo osim HDD, prije servisa ti lijepo spoji neki HDD stari koji ces prije reformatirat da bude SKROZ prazan i na njega install nove win, i reset CMOS, i naravno trazi na googlu takav problem. {#}

12 godina
Problem sa novim pc

Prvo reinstaliraj Windowse, instaliraj sve drivere i provjeri je li sve dobro uštekano u kučištu, pogotovo grafička.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Resitrao sam CMOS,ali ništa,kad pokrenem neku igru sad se čuje samo nešto ck i zamrzne se.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

uzmi neki stari disk i reformatiraj ga i na njega install novi win pa onda probaj, provjeri za stare drivere mozda su ti ostali na HDD

14 godina
Problem sa novim pc

Iz iskustva dugacki beep znaci greska u ramima,opet naravno to ovisi o vrsti maticne.

Graficka obicno dugim beepom uvjek je popracena sa jednim kratkim ili 2 kratka.

Pogledaj u prospektu sta znaci taj tvoj dugi beep!

Tvoja matica ima 4 slota za rame,2 plava i 2 bijela,ti imas 2 keksa rama-kako si njih ustekao,u koje slotove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Nisam ga ja slagao,slagali su ga u servisu,nisam ni otvarao kutiju,ja sam im samo donio svoj Hard,probat ču sa windowsima.

I ne čuje se beep nego samo ck i zamrzne se.

Moguče da su od stare grafičke ostali driveri,stara je bila ATI.

0 0 hvala 0
13 godina
"beepovi" se cuju samo kod postanja, kad prode post tih kodova nema
probaj promjenom slotova s ramovima, s diskom...
tak je meni bilo kad mi disk rikaval
17 godina
Problem sa novim pc

Svašta se ovdje neće pročitati, a samo je eto jedan kolega dao djelomično korektan odgovor.

Ako se mijenja baza cijelog kompa STARI WINDOWSI nikako ne mogu funkcionirati ispravno.

Zato se ne ostavlja sve na disku kako je bilo već se reinstaliraju Windowsi i to clean install.

Uzrok problema je nemar autora teme - promijenio je računalo a ostavio disk s Windowsima - nije reinstalirao Windowse.

Da je to napravio na XP-u računalo uopće ne bi mogao nikako koristiti. I na Visti vjerojatno isto tako.

A problem s "CRC Error" je u 90% slučajeva do lošeg SATA kabela. Promjenom kabela broj grešaka trebao bi prestati rasti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da je to napravio na XP-u računalo uopće ne bi mogao nikako koristiti. I na Visti vjerojatno isto tako.

Upravo obrnuto. Da mu se to dogodilo na XP-u ne bi bilo problema. Iako bi ipak bilo bolje instalirati nove windowse. Ali XP će ti to oprostiti,ali 7 neće. Za Vistu  ne znam,a tuđe iskustvo ne smatram dovoljno dobrim da govorim iz svog imena. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Skraceno kao sta sam i reko reformatiraj diski i reinstairaj win. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Problem sa novim pc
turbojc kaže...
191x7 kaže...

Upravo obrnuto. Da mu se to dogodilo na XP-u ne bi bilo problema. Iako bi ipak bilo bolje instalirati nove windowse. Ali XP će ti to oprostiti,ali 7 neće. Za Vistu  ne znam,a tuđe iskustvo ne smatram dovoljno dobrim da govorim iz svog imena. 

Mijenjao sam raznog hardvera, dobro znam kako i 98SE i Me i XP i Vista i 7 i 8 reagiraju na promjene, pogotovo kada se mijenja platforma.

Najgore je kada se mijenja proizvođač čipseta, recimo kada se s Intela prelazi na AMD i obratno.

Ne treba mi netko tko bi me učio "da je tako il id anije tako". Dovoljno dobro sam upoznat s arhitekturom samih Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 23:28 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Hoćemo u Offtopic? Za starije windowse ne znam,vjerovati ću ti na riječi. I ovo što si rekao prelazak s jednog na drugi chipset je istina,s tim se slažem. Ali samo želim reći da će mu takve fore prije uspjeti na XP,nego na 7. 
Ako si upoznat s OS-ovima,ne znači da si uvijek u pravu.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa novim pc

I win 7 i win 8 imaju znatno veću bazu drivera nego XP te imaju drugačiji sam sustav drivera.

I dalje tvrdim da Win 7 bolje podnosi promjene značajnih komponenti nego XP.

Dapače, XP je na istoj bazi na kojoj je i WIndows 2000 koji je po tom pitanju još i gori od XP-a.

Imaš li koji znanstveni rad (ili nešto slično) kojim možeš potkrijepiti barem dio svojih tvrdnji?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Očito im ta baza baš nešto i ne pomaže. 

Naravno. No ne nigdje snimljeno, ili zapisano. Jednostavno mi se događalo već nekoliko puta da sam mijenjao MBO,i CPU ( nekad čak i više stvari ) i ostavljao na istim Windowsima. U početku nisam znao što je problem,i zašto windowsi ne rade u redu,no poslije reinstalacije sve je super. 2 prijatelja su ove godine prije 3 mj. kupila novu konfiguraciju. GPU,CPU,RAM,MBO,PSU. Obojica su bili na win 7... Pogodi što! Morali su napraviti reinstalaciju, kao što sam morao i ja početkom 3. mjeseca. Ovo sve sam za win 7 govorio. A za XP mi se događalo da sam uspio izvući nekoliko puta stvar, i riješiti bez nužne reinstalacije. Na kraju se svaki puta,tj. skoro svaki puta dogodilo isto - razgovor s čovjekom, i poslije razgovora ponovna čista reinstalacija. Što zbog virusa,što zbog nakupljenih gluposti u registrima,a što reda radi. 

Nije mi se još dogodilo da sam se izvukao bez reinstalacije na win 7,dok mi se na XP događalo...Iako sam na kraju napravio reinstalaciju. I znam još ljudi kojima je to polazilo za rukom,a nisu ''mali o' tete'' kao što sam ja! 
Možda ti i jesi u pravu,da je lakše obaviti taj posao na novijim OS-ovima, ali dok se ne uvjerim, ne pušim tu priču, s razlogom. Opravdanim!
Nećemo više u offtopic,rekli smo svoje. Lijep pozdrav!  

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Problem sa novim pc

Opet  iznosis  svoja  iskustva,  a  to  ne  znači  baš  ništa.   Prouči  Windowse  pa  onda  reći  kako  je  a  ne  kako  ti  misliš  da  je.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

Hoću hoću. Nema problema. A dok ja proučavam kako to sve radi, i funkcionira. Ti prouči razliku između prakse i teorije. See ya!

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
turbojc kaže...

Hoću hoću. Nema problema. A dok ja proučavam kako to sve radi, i funkcionira. Ti prouči razliku između prakse i teorije. See ya!

Pa, moja "praksa" mi je do sada ukazivala da je baš onako kako kaže "teorija".

12 godina
neaktivan
Problem sa novim pc

{#} 

Vi se prepirete a ne pomazete covjeku koje se javio jer je trazio pomoc, a ne da cita vase prepirke!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
tLeon kaže...

{#} 

Vi se prepirete a ne pomazete covjeku koje se javio jer je trazio pomoc, a ne da cita vase prepirke!

Pa čovjeku je odavno rečeno što mu je problem, ne treba tražiti daljnja rješenja kad je RIJEŠENO.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice