Pomoc pri slaganju konfiguracije zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 1.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoc pri slaganju konfiguracije

Eto ponovno dosao dan kada se odbacuje stara kanta. Posto nisam neki strucnjak za slaganje konfiguracija odlucio sam potrazit pomoc na forumu. Znam da ovih tema ima mnogo, ali ipak bi htio direktan savjet. Komponente nazalost ne mogu kupit sve odjednom. Ispod cu napisat svoju trenutnu konfiguraciju i konfiguraciju do koje bi htio doc sa budzetom od ukupno cca.7000kn kroz par mjeseci.

MATICNA: ASUS P5Q Pro

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 @3,00GhZ

Cooler: Star oko 6-7 godina, stvarno nemam pojma

RAM: 4GB 800Mhz DDR2 Mushkin

NAPAJANJE: Chiftec? 450W (nisam tocno siguran koji model)

GRAFICKA: ATI Saphire Radeon HD 4850 512Mb 

HDD: Seagate 320Gb

KUCISTE: midi, kao i cooler nikad promijenjeno od neke gotove konfiguracije od prije 6-7 godina, ako ne i vise {#} tako da ne znam tocno.

I ovako uspijevam zavrtit i novije naslove, ali sa nesto muke pa mi to vec pocelo ic na zivce. Nisam neki "hardcore" gamer, ali volim da igre idu kako treba. Plan je prvo kupit novo napajanje, cooler i graficku. U roku od max. 3 mjeseca bi uspio jos izdvojit za maticnu, procesor, rame te novo kuciste. Do sada nikad nisam sam fizicki slagao konfiguraciju, al mislim da cu se snac vec nekako. Uostalom vidio sam i dobar tutorial na ovom forumu, ali svejedno imam dosta upitnika. {#}

Znaci prvo moj izbor coolera. napajanja i grafike.

Coolermaster GEMIN II SF524

Napajanje 650W, LC POWER Metatron OZEANOS, ATX2 v2.3, 140mm

Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6950 (ili Saphire sa dual fan), 2GB DDR5

A zatim bi kasnije dodao:

Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz

Matična ploča ASROCK P67 PRO3, iP67, DDR3

Ram i eventualno kuciste po potrebi.

Mene zanima:

-da li ce ovo napajanje drzat sve gore navedeno i da li ce konfiguracija funkcionirati normalno samo sa novom grafickom, napajanjem i coolerom

-da li su sve komponente kompatibilne i dobre u odnosu na cijenu

-da li cu to moci sloziti u bilo koje kuciste ili bi trebao pripaziti koje uzimam, ako trebam uzimat novo

-Vas savjet za izbor neke druge komponente

-ostali savjeti

Znam da je dug post i ko god je samo i procitao svaka vam dala...a i unaprijed se zahvaljujem svima koji su voljni pomoc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc pri slaganju konfiguracije
wowawiwa kaže...

Eto ponovno dosao dan kada se odbacuje stara kanta. Posto nisam neki strucnjak za slaganje konfiguracija odlucio sam potrazit pomoc na forumu. Znam da ovih tema ima mnogo, ali ipak bi htio direktan savjet. Komponente nazalost ne mogu kupit sve odjednom. Ispod cu napisat svoju trenutnu konfiguraciju i konfiguraciju do koje bi htio doc sa budzetom od ukupno cca.7000kn kroz par mjeseci.

MATICNA: ASUS P5Q Pro

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 @3,00GhZ

Cooler: Star oko 6-7 godina, stvarno nemam pojma

RAM: 4GB 800Mhz DDR2 Mushkin

NAPAJANJE: Chiftec? 450W (nisam tocno siguran koji model)

GRAFICKA: ATI Saphire Radeon HD 4850 512Mb 

HDD: Seagate 320Gb

KUCISTE: midi, kao i cooler nikad promijenjeno od neke gotove konfiguracije od prije 6-7 godina, ako ne i vise {#} tako da ne znam tocno.

I ovako uspijevam zavrtit i novije naslove, ali sa nesto muke pa mi to vec pocelo ic na zivce. Nisam neki "hardcore" gamer, ali volim da igre idu kako treba. Plan je prvo kupit novo napajanje, cooler i graficku. U roku od max. 3 mjeseca bi uspio jos izdvojit za maticnu, procesor, rame te novo kuciste. Do sada nikad nisam sam fizicki slagao konfiguraciju, al mislim da cu se snac vec nekako. Uostalom vidio sam i dobar tutorial na ovom forumu, ali svejedno imam dosta upitnika. {#}

Znaci prvo moj izbor coolera. napajanja i grafike.

Coolermaster GEMIN II SF524

Napajanje 650W, LC POWER Metatron OZEANOS, ATX2 v2.3, 140mm

Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6950 (ili Saphire sa dual fan), 2GB DDR5

A zatim bi kasnije dodao:

Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz

Matična ploča ASROCK P67 PRO3, iP67, DDR3

Ram i eventualno kuciste po potrebi.

Mene zanima:

-da li ce ovo napajanje drzat sve gore navedeno i da li ce konfiguracija funkcionirati normalno samo sa novom grafickom, napajanjem i coolerom

-da li su sve komponente kompatibilne i dobre u odnosu na cijenu

-da li cu to moci sloziti u bilo koje kuciste ili bi trebao pripaziti koje uzimam, ako trebam uzimat novo

-Vas savjet za izbor neke druge komponente

-ostali savjeti

Znam da je dug post i ko god je samo i procitao svaka vam dala...a i unaprijed se zahvaljujem svima koji su voljni pomoc.

Radit će normalno,samo clockaj proc koliko god ti ploča da jer je ogromni botleneck,što prije idi na i5.

Napajanje drži još jednu takvu grafu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
14 godina
neaktivan

Ako može pitanje, zašto taj hladnjak? I ja bih ti svakako preporučio kupovinu novog kučišta ako imaš mogućnosti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@donator A znam da je "bottleneck",al nemam toliko kesa sad, a opet nesto na kredu i rate ne bih...asap

@miki Iskreno samo sam ga piknuo iz linksove ponude da nije preskupo. Slobodno napisi neko koje bi ti preporucio. Kuciste ce isto ic na listu pod obavezno. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 11:38 (wowawiwa).
13 godina
neaktivan
Znam da se ubacujem, ali mi je bilo glupo opet otvarati novu temu.

Ne razumijem se baš previše u računala i njihovu konfiguraciju, a pošto mi je stari komp crko potrebna mi je zamjena.

Dao sam jednom čovjeku da mi složi i on je to ovako složio:

CPU INT CORE i5 650

MBO 1156 ASR H55M-LE (M-ATX)

VGA VTX HD 6850 1 GB X-Edition + DIRT 3

PSU SEA SS-430 GB

MEM DDR3 4GB 1333 MHz TS JM1333KLN-4G

To je bez kučišta i harda jer to mi ne treba i cijena je 3643,65 s PDV-om.

Mene zanima sad da mi netko tko se doista razumije da mi kaže kakve su konfiguracije i da li se isplati. Šaljem ovo na forum jer volim ipak čuti više mišljenja od samo jednoga čovjeka. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo jedna iz MagazinRS-a + još dodaj 240 kn za Zalmanov 120mm(mislim da je to neka verzija performe?,ne piše model) hladnjak,

nemaju ga trenutno na lageru al ga lako naruče ak ih nazoveš,

Vidim da nećeš sve odmah kupovat pa bi ja pričekao prvo sa kupovinom grafičke jer ubrzo izlazi nova serija Nvidie i ostatak iz Amd-a

pa bi cijene starijih serija mogle pasti, makar čist sumnjam, al opet ima neke šanse

14 godina
neaktivan

Hvala Absi na odgovoru, pogledat cu bolje tu konfiguraciju kad stignem.

Sta se tice cekanja uvijek je isto sta se tice PC-a. Ako pocekas jos malo izaci ce nesto bolje i uvijek je tako jer proizvodaci uvijek rade na razvoju novih stvari. Procitao sam da izlaze nove serije, ali odlucio sam se ne zamarati previse sa tim. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice