Gaming/2d i 3d rendering Konfa do 14,500 kn

poruka: 179
|
čitano: 16.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Gaming/2d i 3d rendering Konfa do 14,500 kn
obožavam_slagati_konfe kaže...

haha pa vi stvarno mislite da će on to uzimati...

Ti si troll kakvog nema. Pola tvojih postova su čisti spam. Sigurno neki andromoljac ili windows 7 i tko sve ne...

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Ti si troll kakvog nema. Pola tvojih postova su čisti spam. Sigurno neki andromoljac ili windows 7 i tko sve ne...

šta je sa tobom..i daj me se više kani..ništa ti nisam rekao..kakav andrmolac :SSS

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

šta je sa tobom..i daj me se više kani..ništa ti nisam rekao..kakav andrmolac :SSS

fkt si troll

xDDD
15 godina

Da,isprike ljudima, ja sam kreten i spamer ''i guess - pitajte usera koji slaže konfu za definition spamera'' i duboke isprike za nanošenje svih duševnih i kod nekih fizičke ''konf freak'' boli  jer ja necu uzimati ovu konfu niti sam ikad zelio uzeti, ja sam debeli noober koji ima doma celeron 300 ''ako to postoji,mozda imam i imac, jer  ja ne kuzim sto je to komp'' a imam hard brijem 8mb,onaj koji je kostao 300 DEM-a tamo 1993 kojeg sam narucio u bivšem njemackom Aldiju jer sam zelio oduvijek igrati prince of persia - the original, sad imam problem jer to nikad nisam uspio prijeci pa mozda me odaziv i lag Hebu a mozda i onih -34 fps-a sto imam.......Klanjam se svima sto su mi pomogli da saznam nove spoznaje o velicini uma i snazi konfiguracije kakvu samo ''volim slagati konfe'' moze napisati, moj duboki naklon ''znam da si gay , but it's ok '' ....

Ok,a sad ozbiljno

Napisao sam ostatak konfe, odlucio sam se za sve gore napisano osim eto sto nisam 1000% siguran u graficku i to misljenje mogu promjeniti dok dobijem novce,jer za 3tjedna moze i grafa neka izac i cijena moze past i do 200kn i promjeniti opis konfe, no uzeti cu, zasto nebih uzeo, cim osoba koja kupuje nekretninu od mene uplati idem u shoping, slikat cu i kameru i fotic i konfu  pa eto i obrtnicu ako bas moram:)

Nisam odg jer jucer nisam imao mogucnost spojiti se na internet, to ne znaci da bjezim ili nesto slicno...

Imam sad jedno pitanje samo  - savjet nisam dobio na netu nego od osobe koja je ugradila taj procesor u svoje racunalo i radi eto u ligtwave-u te mayi sto je vise manje po potrebama zahtjevnosti slicno onome sto ja radim i mislim raditi,iskljuciv aftera koji imaju drugacije potrebe...Osoba je kupila athlona sa 6 jezgri umjesto i7 i to model 1090 i na 6gb ddr3 memorija uz prijasnju isto konfu ''koju neznam kako ide no sudeci po ramima i grafickoj - 4850x2 , ocito ne tako mocnoj konfi , dobio je uvelike poboljsanja u radu i posebice rendeiranju, prijasnjic procesor mu je bio athlon x4 630 sa istom memorijom,grafickom ....

Dali postoji mogucnost da ustedom procesora tj kupnjom tog athlona i jeftinije maticne ''jer su jeftinije za athlone nego i7) kupim jacu graficku i veci i kvalitetniji ssd , tipa 256gb ssd koji ce zadovoljiti brzinu svih aplikacija i samih windowsa a kako se serija 6-jezgrenih athlona misli razvijati uvijek se moze nadograditi....

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
danfa123 kaže...
joze kaže...

jel pala više odluka nemogu dočekat da ga složiš i uslikaš Izlanuo se

sad ce doci  i reci da slaze tek na kraju godine

il tako nes

a ja nisam reko da nece uzimat nego

ma bas me boli k...

xDDD
16 godina
crocro23 kaže...

Imam sad jedno pitanje samo  - savjet nisam dobio na netu nego od osobe koja je ugradila taj procesor u svoje racunalo i radi eto u ligtwave-u te mayi sto je vise manje po potrebama zahtjevnosti slicno onome sto ja radim i mislim raditi,iskljuciv aftera koji imaju drugacije potrebe...Osoba je kupila athlona sa 6 jezgri umjesto i7 i to model 1090 i na 6gb ddr3 memorija uz prijasnju isto konfu ''koju neznam kako ide no sudeci po ramima i grafickoj - 4850x2 , ocito ne tako mocnoj konfi , dobio je uvelike poboljsanja u radu i posebice rendeiranju, prijasnjic procesor mu je bio athlon x4 630 sa istom memorijom,grafickom ....

Nahaelm (arhitektura na kojoj je baziran između ostalog i i7) je dizajnirana za namjenu u profi svrhe (i u to vrijeme i7 je bio samo nedosanjan san većine običnih korisnika).

http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/7

ovjde gore je 920 model, znači čak mrvicu slabiji od 930.

Eh, sada i to je pitanje, jer nisam baš ni ja 100% siguran, što zapravo radi proc (i u kojim aplikacijama), a što na sebe preuzima CUDA, tako da postoji mogućnost čak i da ispadne puno brže negdje.

Mislim, da je komp samo za igranje namjenjen, onda da - AMD/ATI kombinacija (well,sad, opet dalo bi se raspravljati koliko je ATI trenutno jeftiniji, but...). Međutim kada gledaš za posao, tu nažalost, si prikovan za samo jednu kombinaciju ukoliko se gledaju čisto preformanse. Ako ti je lova problem, onda da, malo gledati i kod konkurenta.

I opet naglašavam, bolje nemoj SSD s JMicro kontrolerom (em smeće od kontrolera, em SSD zna, well, malo raditi ne baš onako kako bi user očekivao, a trebalo bi pitati i u ADMu kojoj generaciji pripadaju ti SSDovi da ne bi bilo i - em nemaju podršku za TRIM).

Every hole is a goal!
15 godina

Znaci ako ssd ima taj kontroler onda bolje ne uzimati ssd?

A da izostavim ssd i jednostavno uzmem 6tb harda 64cachea i spojim u 3 - raida 0 ? imao bi 3tb prostora i sve u raidu ?

a i 64mb cache je sasvim ok, pricam o samsung seriji ?

ako je ssd 1500kn to je dovoljno za cak 1- 2tb disk i jedan 800gb disk

po tome bih mogao uzeti

2x 2tb disk - raid 0 = 2tb raida

2x 800gb disk - raid 0 - 800gb

2,8tb 

veliceptor sa 10 000 nisam ni gledao uopce da kupujem jer znam da je raid0 obicnih diskova identican kao 10 000 rpm a 300gb 10 000 rpm-a kosta vise nego 2 diska u raidu istih ili vecih dimenzija.

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crocro23 kaže...

Znaci ako ssd ima taj kontroler onda bolje ne uzimati ssd?

A da izostavim ssd i jednostavno uzmem 6tb harda 64cachea i spojim u 3 - raida 0 ? imao bi 3tb prostora i sve u raidu ?

a i 64mb cache je sasvim ok, pricam o samsung seriji ?

ako je ssd 1500kn to je dovoljno za cak 1- 2tb disk i jedan 800gb disk

po tome bih mogao uzeti

2x 2tb disk - raid 0 = 2tb raida

2x 800gb disk - raid 0 - 800gb

2,8tb 

veliceptor sa 10 000 nisam ni gledao uopce da kupujem jer znam da je raid0 obicnih diskova identican kao 10 000 rpm a 300gb 10 000 rpm-a kosta vise nego 2 diska u raidu istih ili vecih dimenzija.

ssd će ti dobro doć kod brzine u modeliranju i tim stvarima.. Po meni uzimaš previše tb diska.. Stavi 2,3tb diska pa ako ti bude falia stavi još.. Bolje tako nego da uzmeš odma 6tb diska. Previše ti je to

http://gtabalkan.com
15 godina

evo da i ja dam svoj doprinos temi posto se bavim istim stvarima ko i ti.

intel i7 860 - best buy sta se mene tice

gigabyte p55 ud5 - ima usb 3.0 i vaznije ima 2x raid kontroler

8gb rama - jasno ti je zasto

2x 640gb western digital u raidu 0 - os, igre

2x 1tb western digital u raidu 0 - video, 3d i to

1x onaj spinpoint f3 1tb za backup raida

1x 500gb za raznorazne gluposti

radeon 4890

+kuciste, napajanje i to

kostala je cca 10000kn u adm-u u desetom/jedanaestom mjesecu prosle godine

normalno, 64 bitni windowsi, max, afteri, autocad i to.

na tome uredno mogu renderirat interijere i sl. (znaci rendere od par sati) i paralelno s tim odigrat npr starcraft 2, battlefield, dragon age na full detaljima bez da komp stuca, sta se tice obrade i montaze hd videa i to radi najnormalnije, za to ti je najbitniji raid jer se redovno radi o fajlovima velicine gigabajta.

Posto si pitao za graficku i vidim da neznas koju bi uzeo, sta se maxa tice 4890 leti na 4-5 miliona poligona u sceni, tak da sve bolje od toga super si, a sto se tice aftera, cs5 ti podrzava gpu rendering hrpe efekata, ali moras imat mislim gtx 480 ili neki quadro fx da to upogonis tak da sam tu s atijem izvisio, to si proguglaj.

E da, to je sve spojeno na 2 19' crt-a di je reza 1280x1024 tak da neznam kak ta graficka gura vise reze u igrama ali eto, ja zadovoljan.

Dugorocno gledano mozda bolje prođeš s nekom nvidiom dok adobe ne prede na opencl umjesto na cudu sta se tice gpu renderinga (ako uopce pređe), a sto se maxa tice vray gpu kad izade bi trebo podrzavat opencl tak da ti je tu svejedno, ako ga uopce koristis.

Sta se tice AMD procesora, za to sta radis ti ih ne bi preporucio jer intel ima HT pa ispadne ko da ima 8 jezgri, dok amd tu šteka.

eto nadam se da sam pomogo stogod (:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam ljudi cemu takva natezanja i tak to, covjek igra online igre tipa cod bf2 i slicno za to netreba nikakav sli/cf setup a ako cemu trebat lako ga stavi kasnije...

Ja sam malo gledo sta tocno on zeli i sastavio sam nesto po meni da ja radim to sta on i da igram to sta on igra kupio bi ovo..

1 x     Asrock X58 Extreme LGA1366 i7, Intel X58 + Intel ICH10R, ATX, 64
1 x     Procesor Intel i7 960, 4x3.20 GHz, 8Mb cache, socket 1366, 130W
2 x     DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1600C9
1 x     Zotac GTX 460, 1GB DDR5 256 bit, 336 Stream Procesossors : 675 M
2 x     HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x     Corsair SSD 64GB Performance Series, 220MB/s Read 180MB/s Write
1 x     Napajanje XFX 650W XXX Edition, 650W of continuous power at 50°C
1 x     Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel
1 x     DVD upisivač Pioneer DVR-218LBK, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL,DVDRAM

13.796,97Kn

+ moze si dodat neki solidan cooler po zelji za toj procesor, preporuka je mugen 2.. i to mu dode na 14k kn ravno..

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina

Joze - Nisam ni rekao 6tb ali ako je ssd 128gb preskup onda mi je jednostavnije imati 4tb u raidu pa jos 2 manja u raidu za drugo ako vec imaju dobar cache i u raidu ce dati brzine slicne veliceptorima.

idabac - sve to stoji kod tvoje konfe, samo si zaboravio da ja imam 26inch lcd a ti 19inch crt i graficka kao prvo ali i rami, ne rezama koje ja koristim naspram tvojih uveliko padaju u performansama.

Toxic - hvala za konfu ali moram ti reci - di si bio dosad? Sad me glava vec zaboli od toliko naziva maticnih i verzija grafickih da vise neznam koji model graficke i koji model maticne uzet, sve mi je pobrkano kad 100ljudi - 100 cudi 

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crocro23 kaže...

Joze - Nisam ni rekao 6tb ali ako je ssd 128gb preskup onda mi je jednostavnije imati 4tb u raidu pa jos 2 manja u raidu za drugo ako vec imaju dobar cache i u raidu ce dati brzine slicne veliceptorima.

idabac - sve to stoji kod tvoje konfe, samo si zaboravio da ja imam 26inch lcd a ti 19inch crt i graficka kao prvo ali i rami, ne rezama koje ja koristim naspram tvojih uveliko padaju u performansama.

Toxic - hvala za konfu ali moram ti reci - di si bio dosad? Sad me glava vec zaboli od toliko naziva maticnih i verzija grafickih da vise neznam koji model graficke i koji model maticne uzet, sve mi je pobrkano kad 100ljudi - 100 cudi 

još određuješ samo grafu i hard? što se tiće ssda istina preskup je, ali i isplatljiv... Zar ne bi ima rađe brži boot windowsa, brže premještanje itd. nego 2tb više

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 14:49 (joze).
15 godina
protjeran

prije će hrvatska postati nuklearna sila nego što ti kupiš tu konfu šta se brate više imaš dvoumiti ??? na šta god se odlučio nemožeš pogriješiti...SLI GTX 460,GTX 470,2x HD 5850,HD 5870 sve to gura se igre današnjice na maxu...pretvorio si temu u bojno polje....

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

da da ti si jedan od onih pametnih..

17 godina
crocro23 kaže...

Iskreno uopce se nisam obaziro na tu temu jednostavno je previse svega bilo, a na prvoj stranici imas odmah odlicne konfe, takoder sam pogledo i sve komentare ovo,ono, ja sam mp igrac bio pa znam da tamo graficka i ne igra neku ulogu... znaci gtx460 vrh vrhova i zbog tvojeg radi di atice ne prolaze..

procesor jednostavno moras imat top a koliko vidim ja sam ti stavio najjaci procesor od sviju koji su ti ista ponudili a to ti je koliko ja vidim jako bitna stavka, vjeruj sve ove konfe pogotovo prvih par su odlicne slozene sad ti trebas sam odlucit sta hoces stas neces...

nije to neka mudrost ako hoces vise gaming stroj onda upregni na graficko sucelje ako ti gaming nije toliko bitan, nego poso onda upregni sa cim boljim procesorm memorijom i diskovima i tu je kraj price.,.

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Neznam ljudi cemu takva natezanja i tak to, covjek igra online igre tipa cod bf2 i slicno za to netreba nikakav sli/cf setup a ako cemu trebat lako ga stavi kasnije...

Ja sam malo gledo sta tocno on zeli i sastavio sam nesto po meni da ja radim to sta on i da igram to sta on igra kupio bi ovo..

1 x     Asrock X58 Extreme LGA1366 i7, Intel X58 + Intel ICH10R, ATX, 64
1 x     Procesor Intel i7 960, 4x3.20 GHz, 8Mb cache, socket 1366, 130W
2 x     DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1600C9
1 x     Zotac GTX 460, 1GB DDR5 256 bit, 336 Stream Procesossors : 675 M
2 x     HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x     Corsair SSD 64GB Performance Series, 220MB/s Read 180MB/s Write
1 x     Napajanje XFX 650W XXX Edition, 650W of continuous power at 50°C
1 x     Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel
1 x     DVD upisivač Pioneer DVR-218LBK, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL,DVDRAM

13.796,97Kn

+ moze si dodat neki solidan cooler po zelji za toj procesor, preporuka je mugen 2.. i to mu dode na 14k kn ravno..

Proc je potpuno neisplativ. 2000 kn samo za viši takt- I dont think so.

15 godina
protjeran

U ovom trenutku za PC konfiguraciju dati 15k kn moze samo lud covjek.

0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako covjeku treba za posao dat ce i 50 000kn ako treba :S

Model fashion guru.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajmo jesi se odlučio.. Ja bi slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
luka_cro kaže...

50k je druga prica. ovo sto se sad tu slaze za 15 ce za 3 mjeseca kostati trecinu manje a izlaze nove platforme koje ce po svim najavama rasturati ove danasnje. Nije problem u kolicini novca nego u tajmingu. Posto i sam radim sa 3D-om vrlo dobro znam sve prednosti gotovih radnih stanica koje se za ovaj novac mogu dobiti. O garanciji, podrsci i optimiziranosti je rijec. Takodjer znam da na racunalu koje mi sluzi za rad ne predvidjam nikakvo igranje niti torrente.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
luka_cro kaže...

50k je druga prica. ovo sto se sad tu slaze za 15 ce za 3 mjeseca kostati trecinu manje a izlaze nove platforme koje ce po svim najavama rasturati ove danasnje. Nije problem u kolicini novca nego u tajmingu. Posto i sam radim sa 3D-om vrlo dobro znam sve prednosti gotovih radnih stanica koje se za ovaj novac mogu dobiti. O garanciji, podrsci i optimiziranosti je rijec. Takodjer znam da na racunalu koje mi sluzi za rad ne predvidjam nikakvo igranje niti torrente.

Bas nece kostati trecinu manje al izgubilo bude na vrjednosti, al sta ce sad?cekati a treba mu nova konfa?tak mozes cekati u nedogled, 3mj pa jos 3mj po jos, jos.

Model fashion guru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 13:41 (luka_cro).
15 godina
protjeran
luka_cro kaže...

Bas nece kostati trecinu manje al izgubilo bude na vrjednosti, al sta ce sad?cekati a treba mi nova konfa?tak mozes cekati u nedogled, 3mj pa jos 3mj po jos, jos.

U svijetu harrdwarea je uvijek tako, no ovo je specifican moment kad INTEL i AMD-najavljuju nove revolucionarne platforme i treba to pricekati.

Posto je pokretac topica naveo  10 aplikacija koje su iz potpuno drugih podrucja (archicad, premiere, maya...) pretpostavljam da je pocetnik i da mu se ne isplati kupovati neki high end. sama izjava da zeli graficku za igre a ne za rad iskljucuje tu konfiguraciju iz ozbiljnog posla. trpanje igara, raznih aplikacija i svakakvog smeca po hardovima toliko shebe nesretne windowse (bez obzira sto je Os na fizicki zasebnomHDDu, tu su jadni registry) da ta konfiguracija postaje katastrofa za neki ozbiljan rad. takodjer i krcanje velikog broja HDDova u kuciste mi je znak da je user poprilicno nov u svemu ovome jer to se radi sa externim HDD dockovima. Racni crackovi, game-patchevi i key generatori su milina za imati na radnoj stanici.

Moj savjet je da priceka 2-3 mjeseca, a ako bas mora sada kupovati da kupi posebno konfiguraciju za igru, torrente.... a posebno za rad i da se odluci za par aplikacija jer svastarenje ne vodi nicemu. moze ih drzat spojene na isti monitor.

15 godina
Commodore kaže...

Moj savjet je da priceka 2-3 mjeseca, a ako bas mora sada kupovati da kupi posebno konfiguraciju za igru, torrente.... a posebno za rad i da se odluci za par aplikacija jer svastarenje ne vodi nicemu. moze ih drzat spojene na isti monitor.

Ili da instalira dva zasebna OS-a za rad i zayebanciju... jednostavnije rješenje, ali slažem se da nije najbolje vrijeme za kupovinu.

15 godina
protjeran
maks-rs kaže...
Commodore kaže...

Ili da instalira dva zasebna OS-a za rad i zayebanciju... jednostavnije rješenje, ali slažem se da nije najbolje vrijeme za kupovinu.

ostaje problem grafike.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
maks-rs kaže...
Commodore kaže...

ostaje problem grafike.

Pa ako se vise bavi rendanjem neka uzme neku iz quadro serije pa neka renda koliko oce

Ali za gaming i posao pa logicno za nvdiu jer ati u renderiranju nema sta trazit jer nisu

toliko orjentirani na pro trziste nego za gaming trziste

Ja bih uzeo gtx470 ili gtx460 u sli ali i gtx480 je sasvim odlicna grafa

Po pitanju platformi radije pricekaj novije platfoorme i grafe ;)

Kako je jedan kolega u gornjem postu napomenuo

17 godina
neaktivan

Evo mojih 50 centi.

Radim rekreativno u 3ds Maxu i ZBrushu i poprilično dobro znam koliko hardvera mogu progutati. Nedavno sam nabavio konfiguraciju sa i7 930 i upario je sa 12gb Corsairovih Dominatora. Programi se vrte sa WD Caviara Black od 1 TB. Na matičnoj sam štedio pa mi sve spomenuto povezuje MSI X58 PRO-E. Napajanje je 550W od Corsaira(i nije modularno). Namjerno sam izostavio grafičku karticu iz jednostavnoga razloga - ako koristiš ove programe koje si naveo, nije ti od presudnog značaja, jer većinu kalkulacija procesira CPU(ako koristiš defaultne a ne HW rendere, što pretpostavljam da radiš). U mome slučaju, riječ je o 9800GT - grafičkoj starije generacije koja obavlja korektno posao, i čak vrti novije igre.

Jedino na što treba obratiti pažnju je činjenica da će ti za i7 trebati bolji hladnjak od onoga koji dolazi u paketu sa procesorom, i da ploče socketa i7 koriste tripple channel memorije(u blokovima od tri pločice imaš nekih benefita, čini mi se).

E sad, ako se odlučiš za 12gb rama, dobro razmisli koji ćeš hladnjak koristiti na procesoru, jer može doći do problema. Naime, većina DDR3 memorija dolazi sa pasivnim hlađenjima koja povećavaju dimenzije čipova i rade probleme pri instalaciji većih hladnjaka za procesore(npr. može biti problema sa Mugen 2), ali cijela priča debelo ovisi i o ploči, tako da se treba dobro educirati prije kupnje.

Još da napomenem - jako sam zadovoljan navedenom konfiguracijom, i vjerujem da bez problema stane u tvoj okvirni budžet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 14:44 (Ghostara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pandza94 kaže...

Pa ako se vise bavi rendanjem neka uzme neku iz quadro serije pa neka renda koliko oce

Ali za gaming i posao pa logicno za nvdiu jer ati u renderiranju nema sta trazit jer nisu

toliko orjentirani na pro trziste nego za gaming trziste

Ja bih uzeo gtx470 ili gtx460 u sli ali i gtx480 je sasvim odlicna grafa

Po pitanju platformi radije pricekaj novije platfoorme i grafe ;)

Kako je jedan kolega u gornjem postu napomenuo

graficka kartica nema veze sa renderingom nego iskljucivo sa 3d real time previewom. Ati ima i te kako mocnih pro grafickih kartica i za neke aplikacije je bolji izbor od Nvidije Quadro a za neke ne. Trenutni best buy u segmentu pro kartica je upravo ATI V8800

Takodjer vidim da su se svi u slaganju ove konfe orjentirali na INTEL i7 9xx seriju sto je po mom misljenju promasaj. Koliko sam primjetio zelja korisnika najvise je obrada videa a tu AMD X6 s obzirom na cijenu definitivno dolazi prije bilo kojeg INTELa. Uzmemo li u usporedbu X6 1055T/1090T sa Intelom i7 920/930 dobivamo zanimljive rezultate

Nemojte se previse drzati floskula i marketinskih trikova kako je ATI/AMD kombinacija uvijek bolja za igranje dok je INTEL/Nvidia bolja za rad.

No, ponavljam, brda se tresu a hoce li se roditi mis ili nesto stvarno revolucionarno vidjet cemo u studenom.

15 godina

Što tocno definira početnika a što profesionalca u ovim postovima ? I po kojem pravilu samo profesionalnci sa 10god u tom biznisu smiju i mogu te umiju koristiti konfu koju nemogu oni koji još nisu na toj razini...?

Imao ti i7 za prof ili semi-pro ili neznam što, koristiti ce ti u svakom pogledu. Ili se varam .

GAMER
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
crocro23 kaže...

Što tocno definira početnika a što profesionalca u ovim postovima ? I po kojem pravilu samo profesionalnci sa 10god u tom biznisu smiju i mogu te umiju koristiti konfu koju nemogu oni koji još nisu na toj razini...?

Imao ti i7 za prof ili semi-pro ili neznam što, koristiti ce ti u svakom pogledu. Ili se varam .

Definira brzina povrata ulozenog novca. Neko konfiguraciju isplati jednim poslom od 2-3 dana, neko za 2-3 mjeseca a netko nikad. Niko nije napisao da samo profesionalci smiju koristiti top konfiguracije vec ti je moj savjet (osim onog da pricekas) bio da za puno manje novaca mozes dobiti konfiguraciju sa malo nizim performansama. Profesinalci obicno koriste 2-3 aplikacije i onda je puno lakse odrediti koja im konfiguracija bolje odgovara, dok si ti naveo puno aplikacija iz razlicitih podrucja koje imaju drugacije zahtjeve. Npr. za obradu videa u Premier je best buy AMD 1055T dok je za 3d modeliranje u Mayi Intel  i7 920. Profesionalac se ne moze orijentirati na toliko podrucja tj. 3d modeliranje, arhitektura, obrada videa, fotografije, mehanika.... i jos imati vremena za igru na tom istom racunalu. ako namjeravas provoditi 20 sati dnevno uz racunalo i imas para na bacanje samo izvoli, kupi najskuplju koja ti je ovdje predlozena.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice