Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Jao sad si mislim da sam počeo učit na zimskim praznicima, dobio bih preko 90% matišu... Kao i većina vas {#}

Nadam se bar 80% na maturi. Nekako volio bih da su nam dali 4h, pa kome je viška neka izađe ranije a meni bi npr draže bilo da mogu lagano riješavat i provjeravat, ipak su ovo ispiti koji nam određuju budućnost. 3h su po meni knap, ako se zadržim na 2-3 zadatka malo duže možda i neću stić sve riješit

16 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2014

Ja se držim toga da ako raspisujem dulje od 10 minuta, nešto sam krivo učinio. To se odnosi na zadatke do 29. 

Ako su ponuđeni odgovori, znači da se brzo treba doć do rješenja, ako su zadaci kratkog odgovora, najčešće je potrebno samo provesti neki zaključak.

17 godina
The Unforgiven kaže...
oko 30% je bio prolaz na višoj zadnjih par godina kolko sam ja gledao, to ću valjda napisat...

Nope , prije 20% prijasnjih je bilo 21-23% otprilike

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
11 godina
neaktivan
Looka kaže...

Ja se držim toga da ako raspisujem dulje od 10 minuta, nešto sam krivo učinio. To se odnosi na zadatke do 29. 

Ako su ponuđeni odgovori, znači da se brzo treba doć do rješenja, ako su zadaci kratkog odgovora, najčešće je potrebno samo provesti neki zaključak.

Ma treba za neke zadatatke (mislim na tih 29) 10-tak minuta, jer to je gradivo sve 4 godine. Pa dok se malo prešaltaš, razmisliš + ako zadatak ima neku caku proleti 10 min brzo. Bar meni {#}

15 godina
One ring to bring them all and in the darkness bind them
11 godina
neaktivan

Pa ne ciljate valjda na dvojku? Gdje se može upast s 27% napisanom matišom?

17 godina

Na promet :D

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
14 godina
Državna matura 2014

Ja planiram prvo uzeti 29. i 30. u samom početku pošto su bitni i nose puno bodova da ih riješim s maksimalnom koncentracijom. Onda idem na ove 15-28, a za kraj cu ostaviti prvih 15 na zaokruzivanje posto su mi oni najlaksi.

11 godina
neaktivan
Keops kaže...

Ja planiram prvo uzeti 29. i 30. u samom početku pošto su bitni i nose puno bodova da ih riješim s maksimalnom koncentracijom. Onda idem na ove 15-28, a za kraj cu ostaviti prvih 15 na zaokruzivanje posto su mi oni najlaksi.

Ja baš obrnuto riješit ću (nadam se) prvih 15 da se malo zagrijem, a onda ovaj drugi dio. Neću da me odmah ubije u pojam zadnji zadatak

14 godina

A dobro ako ti paše tako, ja znam da kad sam vježbao prošle mature padne mi koncentracija i umorim se kad dođem na zadnjih par zadataka, a ne želim da mi se to dogodi kod najbitnijih zadataka. Ne mislim se ni ja mučiti sa zadnjima i mozgati oko njih ako mi ne idu u početku, ali ako imam ideju i vidim da mogu riješiti manje ću grešaka napraviti u početku nego kasnije.

13 godina
protjeran
Keops kaže...

nemoj to raditi,bezveze ces izgubiti vremena i nazivcirat ces se,rijesavaj one prve na zaokruzivanje i one druge lagane i kad skuzis da imas 2,3 piči po ovim teskima.

11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ma dobro to je individualna stvar, mene bi recimo uhvatila panika da se mučim sa zadnjim zadatkom a pokraj mene ljudi rješili već prvih 5.

Kad vidim da sam riješio 50-tak% dobijem nekako sigurnost, pa riješim glatko zadatke oko kojih bih se inače mučio. Al dobro svi imamo svoje taktike..

Sretno svima sutra {#}

16 godina
neaktivan
Mislim da bi meni vrijeme moglo biti problem, ne rješavam baš brzo matematiku. Al možda je to tako bilo jer sam doma, nema pritiska, svako malo idem po nešto, gledam po internetu itd :D Fiziku sam isto probavao riješiti (s tim da se nisam previše pripremao još) i u manje od 2 h se riješi bez problema.
Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
Državna matura 2014

da ne čitam cijelu temu, ak' fliknem višu matematiku, mogu na drugom roku to mijenjat u B razinu ?

16 godina
neaktivan

Jel se smiju imati formule,piše u uputama da se mogu imati samo one koje se mogu naći na NCVVO?

You think by killing me tonight my powers will not rise there'll be nowhere for you to run when my hatred comes to life.
15 godina
Rocker kaže...

Jel se smiju imati formule,piše u uputama da se mogu imati samo one koje se mogu naći na NCVVO?

formule dobiš

17 godina
DodoNJa kaže...

da ne čitam cijelu temu, ak' fliknem višu matematiku, mogu na drugom roku to mijenjat u B razinu ?

Da, al je problem sta u tom roku nemos nist upisat...tj moze FER al ti za to opet treba A

15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Zasto mislis da ce se fer moci upisati na drugom roku? Ima 1700 prijavljenih, nece ostat slobodnih mjesta nema teorije

17 godina

Svake godine ima mjesta na FER-u jer jako dosta ljudi ne zadovolji uvijet. Evo i ja imam FER na listi a necu ga upisat 100% tak da ti to nista ne znaci.

11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Protekle dvije godine na FER-u je ostajalo mjesta jer je postojao uvjet mat+fiz minimalno 7. Ove godine su ukinuli uvjet tako da će se to popunit pošto ima 1700 prijavljenih.

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Svake godine ima mjesta na FER-u jer jako dosta ljudi ne zadovolji uvijet. Evo i ja imam FER na listi a necu ga upisat 100% tak da ti to nista ne znaci.

Ove godine su ukinuli uvijet MAT+FIZ(3+4), tako da ce se sva mjesta popuniti na ljetnom roku.

15 godina
Državna matura 2014

Koju razinu pisete iz matematike?

25 A - visa
9 B - niza
14 godina
Državna matura 2014

Sretno svima sutra :)

13 godina
protjeran
Državna matura 2014

ovako cu ja fiziku pisat.

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Evo rjesio sad jesen 2009./2010 i imo 71% rjeseno, zadovoljan sam, samo da na sutra po*ere laksa matura malo i to je to, a kolko sam čuo do sad su sve mature bile lakse nego proslih godina, osim mislim geografije, al vidit cemo :D
Sretno svima! :D

Battlelog: gjurki
13 godina
protjeran
Državna matura 2014

sretno svima,nadam se da ce staviti lagan test s obzirom da nas malo pise visu razinu :D

15 godina
Državna matura 2014

Bok decki!

sutra pisem matematiku u Petračićevoj 4. Moram ići autom jer obavljam jos nesto po zagrebu poslije, a problem je, koliko vidim, gdje parkirati? moze li se u toj zgradi? ispred (dozvoljeno samo 3 sata, a trebam biti pola sata prije + 3 sata ispit + jos koja minuta poslije). iz zagorja sam...

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Evo,,,ovo radim s mob pa ne mogu bolje...ugl ovo plavo di sam ti oznacio sto ja znam da  ti je divlji parking tj ne.placa se a blizu je

juka
14 godina
Državna matura 2014

Ljudi, sretno sutra! :D 

16 godina
neaktivan
yeo kaže...

Zasto mislis da ce se fer moci upisati na drugom roku? Ima 1700 prijavljenih, nece ostat slobodnih mjesta nema teorije

Negdje sam pročitao da je cca 600 ljudi prijavilo FER kao prvi izbor. (primaju 640)

Budem malo potražio pa bacim link u edit.

Btw sretno sutra!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice