Dakle, nakon dugog mozganja, odlucilo se krenuti u novi projekt (ovaj iz naslova). Oprema je dijelom narucena iz Njemacke, a dijelom kupljena kod nas. Namjena je prvenstveno usmjerena na HTPC sa podrskom za 1080p sadrzaj. Software-ska strana je vec rijesena, XBMC sa hp-ovim media center daljinskim, Acronis za backup, a Windowsi 7 imaju sasvim ok postavljeno share-anje (eventualno kasnije ide novi WHS, izlazak je tek polovicom 2011 ako se ne varam), kuciste Lian Li PC Q08 (bez svjetleceg venta jer totalno ne pase u boravak), bezzicna periferija je Logitech sa starog kompa, i3 530, grafika s njega ili eventualno neka 6850 ukoliko se odlucim da bi bilo zgodno nesto i zaigrati (trenutno manje vazno), Gigabyte H55N, 4 gige DDR3 Corsair Dominator, corsair TX650w, 3x WD 2TB green + Seagate neki od 250 gigi za OS (ne mislim ici na neki ssd jer je tu brzina manje bitna posto ce komp biti upaljen 24/7). Jasno mi je da je ram i napajanje totalni overkill za ovu konfiguraciju, ali ne mislim uzimati novo jer ovo stoji doma kao visak dobiven nekom kompenzacijom.
E sad, ono sto me trenutno malo brine je - kuciste je dosta skromnih dimenzija, napajanje ima jaaaako dugacke kablove koje bi trebalo skratiti... Jel netko mozda isao u taj posao? Kolko je zaje? Jel se moze seljacki precvikat zica i zafrkat pa staviti u termo buzir? Ova opcija bi mi bila najlaksa ali kako jos mogu naruciti pinove za molex, sata i ostale konektore postoji opcija da stavljam nove pinove na same kablove. Sleevanje kablova? Da? Ne? Mislim, kad ih vec skracujem i rezem... Molexi su mi totalno nepotrebni tako da bi njih cvaknuo negdje na pocetku i stavio samo 2 zenska molexa a od ovih zica (originalnih molex kablova) stavio produzetke i dobio, nazovimo to polu-modularno napajanje. Garancija me ne brine previse jer je tak i tak recimo da nema.
Bilo kakvi savjeti su dobrodosli. Slike samog projekta stavim kad krenem u realizaciju jer se komponente iz Njemacke jos cekaju skupa s rodbinom Very Happy
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
šteta ti je to napaja nje rezat bolje ga prodaji i kupi neko modularno ili lošije koji imaju kraće kablove. dam ti ja svoje cx400 ono ti ima manje kablova i staro je par mjeseci uz moju nadoplatu