Acousticna sklopka - Problem

poruka: 4
|
čitano: 1.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Acousticna sklopka - Problem

Ovako frendu radim maturalni rad jer on nema pojma kako,kupio je u chipoteci acusticnu sklopku "velleman kit MK139"

Uglavnom dobio je plocicu + komponente i sad ja ljepo to odnio u radionicu i sve ljepo i pazljivo zalemio,i sklop spojim na 12V DC

i LED1 treperi u ritmu glasa,ali LED2 bi trebala indicirati da se relej ukljucio na pljesak,medjutim relej se ne ukljucuje na pljesak nego npr ostavim sklop ukljucen i nakon par sec ili minuta relej sam od sebe ukljuci sklopku,i onde se vise negasi ni na pljesak.

Nezz sto je problem,odnio sam sklop elektronicaru pregledao ga i ni njemu nije jasan uzrok neispravnog rada.

Ja ovom to moram hitno do sutra rijesit inace pada maturu,zato vas molim za savjete. Unaprijed hvala.

Ako proradi castim pivom Cool

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 17:10 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Acousticna sklopka - Problem

Ne bi htio bit neugodan ali frend bi to sam trebao znat napravit a ne kupit gotovi kit (barem bi se trebao znat nekako snać - nabavit shemu, probat napravit štampu, sam zalotat). On ako prođe i zaposli se negdje u struci, ljudi će ovisit o njemu a on pojma nema.

drugo i najvažnije: velleman ima svoj forum gdje se problemi sa njihovim kitovima riješavaju promptno. 99% problema je već riješeno i zajednica je toliko dobra da ti nitko ne pila mozak zato što si ponovno pitao nešto.

Vidim po datumu da je kasno, ali možda u budućnosti zatreba....

btw. većina problema sa njihovim kitovima dolazi iz pogrešnog načina lotanja (pregrijavanje komponenti)

Dolje Matija Gubc
16 godina
neaktivan
franjo tahy kaže...

Ne bi htio bit neugodan ali frend bi to sam trebao znat napravit a ne kupit gotovi kit (barem bi se trebao znat nekako snać - nabavit shemu, probat napravit štampu, sam zalotat). On ako prođe i zaposli se negdje u struci, ljudi će ovisit o njemu a on pojma nema.

drugo i najvažnije: velleman ima svoj forum gdje se problemi sa njihovim kitovima riješavaju promptno. 99% problema je već riješeno i zajednica je toliko dobra da ti nitko ne pila mozak zato što si ponovno pitao nešto.

Vidim po datumu da je kasno, ali možda u budućnosti zatreba....

btw. većina problema sa njihovim kitovima dolazi iz pogrešnog načina lotanja (pregrijavanje komponenti)

Problem sam rijesio u zadnji cas,naime tranzistor TR2 je bio neispravan. Zamjenio sam ga novim i sve super Smijeh

Istina je nema on pojma o tome,iako je po struci elektronicar,on je jedan od onih koji je to zavrsio samo da bi nesto zavrsio. Sada kada se zaposli imat ce problema zbog svojeg neznanja,ja sam mu osigurao da prodje,nadalje se mora sam snaci,kao elektronicar se sigurno nece moci zaposliti jer o tome nema pojma...

Ja sam ga takodjer pitao zasto je kupio to,pa elektronicar je,ali kaze nema pojma ni kako izraditi tiskanu plocicu...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
17 godina

Kad bi se čovijek barem malo zainteresirao za to, čuda može napraviti!

Malo google-a, wikipedije i raznih foruma... ako ništa drugo - dobro proučavanje velleman kitova, i započet sa modifikacijama istih i ubrzo će imat svakakve lude ideje što po kući može napraviti sa svime time!

Poćevši od malo kvalitetnije automatske rasvjete, automatike za centralno grijanje (ako nekoga interesira software u VB-u koji radi sa vellemanovim kitom) pa do niskonaponske rasvjete u cijeloj kući (nisam zamijenio žarulju, ima već 10 godina)

a izrada pločica je poprilično jednostavna.... mislim da je u Bug-u nedavno bio članak o tome kako stari scanner prenamjeniti u aparaturu za osvjetljivanje pločica (ne sjećam se da li je bio cijeli proces opisan) (ah, davno su bili dani kad su se pločice ostavljale na suncu)

Dolje Matija Gubc
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice