Ajax problem

poruka: 8
|
čitano: 1.191
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ajax problem

Naime koristeci jquery implementirao sam par ajax funkcija na stranicama koje razvijam na poslu. I sve divno i krasno (radi u svim browserima) , medjutim dosta kolega i prijatelja mi se zali kako

kod njih ne radi.   Probao sam i kod kuce i kod drugih osoba i opet sve normalno radi. Inace kopajuci po netu pronasao sam da xml http request mora biti eneblan unutar internet optionsa.   I opet kada je to ukljuceno kod nekih stranice ne rade. Zna li mozda netko u cemu je problem? Je li moguce da firewall blokira? Tnx.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ajax problem
st25m kaže...

Naime koristeci jquery implementirao sam par ajax funkcija na stranicama koje razvijam na poslu. I sve divno i krasno (radi u svim browserima) , medjutim dosta kolega i prijatelja mi se zali kako

kod njih ne radi.   Probao sam i kod kuce i kod drugih osoba i opet sve normalno radi. Inace kopajuci po netu pronasao sam da xml http request mora biti eneblan unutar internet optionsa.   I opet kada je to ukljuceno kod nekih stranice ne rade. Zna li mozda netko u cemu je problem? Je li moguce da firewall blokira? Tnx.

Ako si radio preko jQuery-a i ako je kod u redu, onda bi sve trebalo radit neovisno o browseru. Ja osobno nisam naisao na browser gdje je jQuery radio kako treba, a pak na drugom nije.

Provjeri imas li gresaka u kodu. Za FFox imas odlican debbuger - FireBug.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 18:59 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru ali znam to sve. Jedino kako mogu debugirati je preko alerta (jer kod mene normalno radi). Prilikom alerta mi javlja da je vraceni xml objekat   null. Link koji ajax koristi je dobar jer i njega ispisem u alertu. Cak sam i timeout povecao na 5 sek u slucaju da ajax ne moze trenutno dobiti response no ocito ni to ne pomaze. Fascinantno je kako kod mene radi u svim browserima dok kod drugih nece pa nece....

17 godina
Ajax problem

Jesi li provjerio kako tvoje kolege detektuju taj problem, što ih muči,  imao sam iskustvo sa jednim klijentom koji se žalio da mu ne otvara stranicu nakon što klikne na dugme / poveznicu. Problem je bio u tome što je dotični očekivao otvaranje nove stranice nakon što klikne na link ili dugme ;)

Provjeri da tvoje kolege nisu isključili ili blokirali izvršenje js uz pomoć dodataka kao što je NoScript na Firefox.

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Javascript je enablana u svim browserima tako da to sigurno nije problem. Probao sam debugirati na drugi nacin i to da sam u stranici koju poziva ajax stavio dio koda koji kreira log file sa svakim novim requestom. Zakljucak je da ajax uopce ne salje request jer log file nije kreiran.

17 godina
st25m kaže...

Javascript je enablana u svim browserima tako da to sigurno nije problem. Probao sam debugirati na drugi nacin i to da sam u stranici koju poziva ajax stavio dio koda koji kreira log file sa svakim novim requestom. Zakljucak je da ajax uopce ne salje request jer log file nije kreiran.

Daj link na PP pa cu ti pogledat...

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan

Uglavnom moj problem je rijesen. Problem je bio sto neki browseri ne bi kreirali dom objekat iz responsa i kada sam to uspio rijesiti stvar je proradila. :)

17 godina
st25m kaže...

Uglavnom moj problem je rijesen. Problem je bio sto neki browseri ne bi kreirali dom objekat iz responsa i kada sam to uspio rijesiti stvar je proradila. :)

Daj postaj taj dio koda da vidimo i mi o cemu se tocno radi...

I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice