WLAN problem (spora veza)

poruka: 13
|
čitano: 4.071
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WLAN problem (spora veza)

Ok, dakle... da objasnim svoj problem.

Do prije cirka tjedan dana sam koristio Win XP service pack 3, WLAN vezu i sve je radilo besprijekorno. Ali, onda sam odlučio instalirati Win7 i tu su se javili problemi...

Naime, veza s Internetom je UŽASNO spora (4-14 kb/s) od kad sam instalirao Sedmicu. Ono što me najviše zbunjuje je to što se veza povremeno "vrati" na staro, odnosno opet postane brza :P

Molim nekoga tko ima pojma da mi pomogne.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: WLAN problem (spora veza)
Gale47 kaže...

Do prije cirka tjedan dana sam koristio Win XP service pack 3, WLAN vezu i sve je radilo besprijekorno. Ali, onda sam odlučio instalirati Win7 i tu su se javili problemi...

Naime, veza s Internetom je UŽASNO spora (4-14 kb/s) od kad sam instalirao Sedmicu. Ono što me najviše zbunjuje je to što se veza povremeno "vrati" na staro, odnosno opet postane brza :P

Koliko si daleko od APa?

Jesi probo s ponovnom instalacijom drivera?

Koju karticu imaš?

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
14 godina
neaktivan

Udaljenost od WLAN adaptera do modema bi bila cirka 3m, s tim da je zid između njih. Ali ne vidim kako bi to mogao biti problem kad je prije sve radilo kako spada.

Karticu? Misliš na taj USB stick? Gigaset USB stick 54. Drivere sam reinstalirao.

15 godina
neaktivan
Gale47 kaže...

jel to brzina kad nesto skidas preko torrenta il...

odi na speedtest.net pa vidi kak tam stojis....postaj rezulatate...

-=Every moment is another Chance=-
14 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/1186034933.png

Evo ga...

Brzina, kako sam i ranije napisao, opako varira. Tako većinu vremena ide oko 4 kb/s, ali povremeno skokne do 500 kb/s (!?). I kad skidam ili uploadam nešto preko torrenta i kad surfam/skidam nešto ovak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 19:38 (Gale47).
13 godina
neaktivan
Problem sa Wi-Fi vezom

OVako...moj Internet je brzine 782 kb/s....ali ali nikako ne prelazi 100 kb/s....u cemu je stvar??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa Wi-Fi vezom
salebubic123 kaže...

OVako...moj Internet je brzine 782 kb/s....ali ali nikako ne prelazi 100 kb/s....u cemu je stvar??

-neke stvari se moraju preciznije navesti, to vrijedi i za ovaj slučaj, samo pisanje. npr 800Kbs = 100KB OK? Jer b=bite, B=bayt 1B=8b

Pošto brojevi koje si napisao točno odgovaraju tom omjeru, moguće je i to kao objašnjenje.

Druga mogućnost, download ne ovisi o tvojoj liniji (ona je samo limit), nego o brzini kojom server može slati podatke, uz razliku upload-download i moguće druge procese (downloade) koji rade npr update, torrent itd.

-zato prvo moraš preciznije opisati porblem, situaciju.. i naučiti razlikovati se sitne ali bitne razlike.

-test napravi na npr speednetu ili na testu tvojeg ISPa i s tim podatkom ideš dalje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

SpeedTest kaze:

Download: 560 kb/s

Upload: 0.9 Mbps

A kod download torrenta ne prelazi 90 kb/s

Prije par mjeseci download na torrentu je bio i do 400kb/s....

16 godina
salebubic123 kaže...

SpeedTest kaze:

Download: 560 kb/s

Upload: 0.9 Mbps

A kod download torrenta ne prelazi 90 kb/s

Prije par mjeseci download na torrentu je bio i do 400kb/s....

-pa? Jesi li ikad vidio Ferrarija da stoji u gužvi na semaforu? Brzina downloada konkretnog torrenta ovisi o drugoj strani, pa tek onda o tvojem maximumu tj liniji.

Test ti prijavljuje izmjenenu brzinu, ako bi test bio ispod one koje imaš ugovorenu od ISPa tad bi im trebao reklamirati uslugu, tražit dizanje brzine itd.. ili vidjeti dali je problem na PCu. Ovako je sve 'normalno'. Kao i gradska gužva kad voziš 5kmh... {#}

edit: i sam torrent, npr utorrent ima u opcijama određivanje limita, moguće da ti je tako podešen. (upload, download, povezano sa seedanjem-ratiom itd.).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 16:21 (ihush).
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

da li imas jos racunara na lokalnoj mrezi? Ako je spojeno jos racunara na lokalnu mrezu, provjeri kojom brzinom mozes razmjenjivati podatke izmedju njih (racunar na kojem imas problem i neki drugi komp iz lokalne mreze)? Mozes  koristi neki LAN Speed Test. Nakon te provjere znat ces do cega je. Ako  bude brzina OK, onda mislim da nije problem do tvoje WLAN kartice niti AP-a...

Pozdravi

13 godina
neaktivan

Samo jedan racunar koristi Internet vezu...

Ponavljam Internet Provider daje 768 kb/s...ali moj racunar od modema ne dobija protok za download ni 100 kb/s...

16 godina
salebubic123 kaže...

..Ponavljam ...

da se ne ponavljamo... tvoj speedtest.

13 godina
neaktivan
Bijeli Ekran nakon instaliranja Windows 8 Consumer

Skinuo sam Windows 8 Consumer Preview sa Microsoftove stranice.....

ali nakon instalacije i Preparing,pojavljuje se bijeli ekran sa strelicom misa...

u cemu je problem??

HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice