Problem s vistom molim vas pomoc

poruka: 58
|
čitano: 6.175
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

evo za pocetak da vas sve pozdravim, ovo mi je prvi post na ovom forumu..pa evo da pocnem..nedavno sam instalirao vistu na svoj novi komp, a prije toga je bio xp, i sad me muci jedan problem malo veci... instalirao sam sve drivere i jos skinuo najnovije s interneta za maticnu i graficku...ali jednostavno kad nes pocnem raditi na visti 10 min je sve uredu i onda se sam zgasi i ko da se oce restartat (non stop se restarta bez prestanka), al se non stop cuje zvuk ko da ja stiscem dolje gumb za restartanje i to radi dok mu ja ne iskljucim napajanje (iza na gumb od napajanja) i kad ga ukljucim pokrene se sam komp i onda nekad oce, a nekad se nece pokrenuti windwsi... jel mi moze neko molim vas pomoci oko ovoga il rec sto je otprilike problem pa da pokusam rijesiti nekako....

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s vistom molim vas pomoc

Probaj se igrati s memorijom. Izvadi jedan modul pokreni, zamjeni pa pokreni i tak. Pokreni i Vistin memory test koji imas u boot izborniku (F8 pri bootanju).

Ne bih se cudio ni da ti grafulja krepava.

... ...sine spe
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 19:42 (threadNo245).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

grafa da mi krepava?? sumljam pa skroz je nova...nema ni 3mj da ju imam...a rame isto tako..mislim probat cu to sada....jos nekakvih prijedloga?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moje misljenje je da je maticna, probaj ako ti nije tesko ponovo se vratit na xp-e pa ces vidjet dali je do os-a.  makar ja mislim da je mbo.

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
marjos123456 kaže...

grafa da mi krepava?? sumljam pa skroz je nova...nema ni 3mj da ju imam...a rame isto tako..mislim probat cu to sada....jos nekakvih prijedloga?

Nije lako ovako. Svasta moze bit. Imao sam slican problem. Ispostavilo se da je grafulja. Isto skoro nova.... ;) Ne zaboravi da Aero intenzivno koristi graficku.
... ...sine spe
17 godina
neaktivan
autorov komentar

neznam, dva put sam vec stavljo xp na njega i sve ok je radilo osim kaj upocetku nisam imo najnovije drivere od grafe i zbog nekih krivih postavki u biosu mi se je znao kod paljenja restartat, pa sam instaliro najnovije drivere kao na visti i u biosu sve vratio na pocetne postavke pa je poceo normalno se paliti, al sada na visti upali se iz prve i onda nes radim i sam se zgasi i oce se restartat al ono restarta se 100puta u minuti i nis se ne pokazuje na ekranu, a komp je nov...ak treba napisat cu i koje komponente su unutra pa mozda ima nes vezano za njih da trebam skinut s neta jos il kaj.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije problem Viste, već hardvera ili drivera.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

sve mi se nekak vise cini da je nestabilno nes. to se isto desava pro nestabilnom oc-u znaci komp se stalno pali gasi.  mislim da je mbo. mozda neke postavke biosa? probaj iskljucit c1e i one gluposti. koju imas plocu?

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ploca je gigabyte GA-P35-DS3.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e onda iskljuci c1e i te glupost i imas jos jednu stvar(neznam tocno kak se zove) kod izbornika u overclokcu jednu opciju gdje mozes postavljat turbo, fast standard. ti stavi na standard.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

e sad...moze malo pomoci oko iskljucivanja tog c1e ako nije problem..di da odem za to?? a ovo za turbo,standard i to znam...bio sam jednom stavio na turbo, al su bili neki problemi pa sam vratio na standard...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 20:28 (marjos123456).
17 godina
neaktivan

nalazi ti se ili tamo di je oc ili u advanced settings. imas opciju enabled ili disabled.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

taman dok sam ceko odgovor naso sam sam, i iskljucio sam ga i  ono je na standard isto, al ono pokrenuo sam windowse, i instaliro sam sad nod32 i iso sam ga restartat nakon instalacije i cd mi je ostao unutra i doso je ono da se pokrene taman welcome i opet rikne i restarta se onak non stop......i izvadio sam sad cd i pokrenuo se je do kraja...sad cu jos vidit oce li riknuti nakon nekog vremena...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

joj e strasno poludit cu vise od tog kompa, sad taman odem u sobu opet on cvili da se restarta..i tak non stop...jel ima jos kakvih prijedloga mozda?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj downclock znaci spusti fsb cpu i mem. ak ti je sad fsb 333 spusti na 266(automatski smanjujes i cpu) i smanji memoriji mnozitelj. pa probaj tak. eto ja nemam za sad drugu rjesenja

17 godina
neaktivan
autorov komentar

hmm, ajd dobro probat cu i to, idem sad cupat memorije pa cu vidit mozda neka zajebava...i pogledat cu jos jednom jel sve dobro spojeno, jer non stop cupam iz tog kompa nes pa dodajem i tak to, ventove, hdd-ove i te sve gluposti, sam glvani od 500gb nikad ne diram

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i jesi probo???

17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma jesam, probo sam, i jos sam iscupo kasnije i napajanje van slozio kabele sve malo pocistio (al nije to bitno sad).....ugl pokrenuo sam komp i pocelo je to nekak funkcionirati, instaliro sam nod32 i tv karticu i taman krenem po antenu za  tv i zgasi se opet i pocne se restartat opet onak......Mršti se

17 godina

A da nam kažeš što sve imaš u kompu... i koje je napajanje... meni to izgleda kao da je napajanje preslabo ili neispravno.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

proc: q9300 2,50ghz

vga: nvidia ge force 8800gt 1024mb

ram: 2x2gb kingmax mars 800mhz

mbo: Gigabyte P35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1333/1066/800MHz
HDD SAMSUNG SpinPoint T166 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

evo to su komponente................

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja kad sam kupio grafu(8800gt) u driverima sam dobio drivere za xp i posebno cd s driverima za vistu...mislim da ti je u tome problemNamigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

nije instaliro sam bas drivere za vistu....ijos skinuo s neta s nvidine stranice isto drivere za vistu.......ne kuzim...jos cu pricekat dan dva da probam sredit problem, ak nece onda jebiga opet xp natrag, al prekjucer mi je na xp-u sve odlicno radilo, nisam imo nikakvih problema.....

0 0 hvala 0
17 godina

Žao mi čovjeka.   Ako je xp radio, mora i vista raditi sa pripadajućim driverima.

Jako pažljivo poskidaj drivere za VISTU.  Posebno grafiku.

Izvadi dva slota memorije i neka ostanu u dualu druga dva.

Obrati pažnju da rade na defultnih 800mhz.

U biosu sve na tvorničke postave baciti.

Na novim pločama se ne brini za množitelj procesora,sve će bit optimalno kada prebaciš bios na difult.

Izvaditi grafičku,sve propuhat kod pci-e utora i ubost nazad muški. Isto tako i one dvije memorije.

Provjerit dali se cooler čvrsto pripija na procesor.

Dali je svih 12 pinova ubodeno u napajanje ploče ili 10?

Nakon ove provjere hardwera, okreni se detaljnom skidanju drivera i po mogućnosti

instalirati osnovno i originalno (nikakve omege i sl).

Isključiti sve ludosti što su na usb-u ili tv kartice tokom instalacije.

Nbava Kua
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

...također se za početak okani antivirusa i anti ostalih shiteva.

Dakle spartanska instalacija,tek toliko da u divajsu nestanu žuti uskličnici...te ostavi stroj da radi.

Nbava Kua
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Al ljudi koji driveri kad je rekao da mu se komp nekad kod uključenja znao restartat...?

Prije pokretanja OS-a...

17 godina

pa mislim da ti je lakše stavit XP ponovo pa vidit jel radi, to je puno manji posal od ovoga šta ti radiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zstef kaže...

Al ljudi koji driveri kad je rekao da mu se komp nekad kod uključenja znao restartat...?

Prije pokretanja OS-a...

Rekao je da mu boota u redu prvi put i kada nešto radi počne se u nedogled restartat.
Nbava Kua
17 godina
neaktivan
moderator
marjos123456 kaže...

evo za pocetak da vas sve pozdravim, ovo mi je prvi post na ovom forumu..pa evo da pocnem..nedavno sam instalirao vistu na svoj novi komp, a prije toga je bio xp, i sad me muci jedan problem malo veci... instalirao sam sve drivere i jos skinuo najnovije s interneta za maticnu i graficku...ali jednostavno kad nes pocnem raditi na visti 10 min je sve uredu i onda se sam zgasi i ko da se oce restartat (non stop se restarta bez prestanka), al se non stop cuje zvuk ko da ja stiscem dolje gumb za restartanje i to radi dok mu ja ne iskljucim napajanje (iza na gumb od napajanja) i kad ga ukljucim pokrene se sam komp i onda nekad oce, a nekad se nece pokrenuti windwsi... jel mi moze neko molim vas pomoci oko ovoga il rec sto je otprilike problem pa da pokusam rijesiti nekako....

Za pocetak idi u safe modu klikni na Start i u searchu (gde pise start search) upisi memory,pokazat ce ti seMemory Diagnostic Tool klikni na njega,zatrazit ce ti da restartas i pocet ce testiranje memorije.Odaberi dva prolaza sa ekstendet postavkom bez ukljucenog cachea (to je dovoljno).
Drugo pritisni Win+Pause Break ----Advanced System Settings---Startup and Recovery---Settings i odchekiraj  Automatically restart da vidis dali prilikom tih restarta dali ce ti se prikazati BsOD.
Ako se prikaze,zapisi na papir koja je greska na primer "0X000000000F7E" pa neki driver.sys i postiraj ovamo 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
neaktivan

Možda bi bilo dobro imati kakvu live distribuciju OS-a za ovakve slučajeve. (Live distribucija je OS na CD mediju koji se vrti s CD-a i ne treba ga instalirati. Najčešće se radi o nekoj verziji Linuxa.) To je puno lakše nego iznova instalirati XP. Ako bi takva live distribucija radila onda bi se moglo zaključiti da je problem u driverima za Vistu. A ako ne bi radila onda je problem hardverske prirode. Naravno, ovakvu distribuciju dobro je isprobati na stroju čim se isti nabavi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa probaj ovo,kod restarta slušaj matičnu,koliko puta se javi zvuk i onda pogledaj u priručniku kaj je neispravno i kaj taj zvuk znači.

Tak buš odma znal ako je koji dio hardvera krepal.Ak je sve v redu onda je kriv softver(ili imaš neispravnu Vistu ili su driveri).

I vidim da ti nije baš jako napajanje,daj odgovori ljudima dali si igrao novije igre na XP,pod punim opterečenjem kompa,te dali je onda sve radilo normalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 3:53 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice