Problem s matičnom

poruka: 25
|
čitano: 4.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

igram far cry 2,i odjednom mi s pokaze lpavi ekran(na kratko,jedva stignem nekaj procitat) i onda mi dolje na kraju pise:

Dumping Physical Memory,pa bude kao 85,pa 90,pa 95,pa 100 i onda se komp restarta, i onda opet udem u igru,i onda opet nakon nekog vremena mi se to pojavi...

plz helppp!!!

hvala unaprijed

p.s.kad udem u mbios onda mi pise kao UPOZORENJE:krivo postavljene postavke mogu se odraziti na rad racunala,sam na engleskom,il tak nes u tom smislu,pa mislim da je nes krivo postavljeno(neka stvka) il nes...

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz Matična: MB ASUS s775 P5Q SE/R Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 4850 512MB x2 RAM: Corsair 4GB(1066MHz) HDD: 640 GB WD Caviar Blue Monitor: ViewSonic LCD 22˝ Kućište: ANTEC Gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

je li ti se to dešavalo prije ili je ovo prvi put?

BSOD ne znači da imaš problem sa matičnom...

Trebaš isključiti auto-restart na BSOD ako bi pročitao uzrok.

Koji Win imaš?

Na Visti i Sedmici se restart-on-failure isključuje na F8 prije boota (vjerovatno ima i neki drugi način...).

Znači pored safe moda i drugih opcija imaš onu koja gasi auto-restart...

Isključi tu opciju, i slikaj BSOD idući put kada se pojavi (i postaj ovdje, naravno...).

Obzirom da ti se to desilo u igri vjerovatno je problem sa grafom ili pregrijavanjem iste...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem s matičnom

Prvo odi u BIOS i učitaj Load Setup Defaults ili slučnu opciju i spremi promjene.

Ako ti se bude opet prikazivala poruka da je BIOS resetiran na default, onda ti je otišla baterija na matičnoj ploči. Zamjenije, nije skupo 20-ak kn.

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s matičnom
kavasaki kaže...

Prvo odi u BIOS i učitaj Load Setup Defaults ili slučnu opciju i spremi promjene.

Ako ti se bude opet prikazivala poruka da je BIOS resetiran na default, onda ti je otišla baterija na matičnoj ploči. Zamjenije, nije skupo 20-ak kn.

Ne pričaj gluposti...
Pomozi čovjeku ako znaš, ako ne onda šuti...
(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

Idi u Control Panel > System > Advanced > Pod "Startup and Recovery" klikni settings > I onda imas System failure.

Pod tim uncheckaj Automatically Restart.

NOTE: Ovo ti je za WinXP

EDIT: I sad pokusaj procitati

Intel Core2Quad Q6600@2,4GHz, Gigabyte EP35-DS3, Gigabyte GeForce 9800GT 1GB, Samsung Spinpoint F1 640GB, Kingmax 4GB DDR2, Corsair VX450W www.tutorialized.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 18:33 (Moljac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Abstract kaže...

igram far cry 2,i odjednom mi s pokaze lpavi ekran(na kratko,jedva stignem nekaj procitat) i onda mi dolje na kraju pise:

Dumping Physical Memory,pa bude kao 85,pa 90,pa 95,pa 100 i onda se komp restarta, i onda opet udem u igru,i onda opet nakon nekog vremena mi se to pojavi...

plz helppp!!!

hvala unaprijed

p.s.kad udem u mbios onda mi pise kao UPOZORENJE:krivo postavljene postavke mogu se odraziti na rad racunala,sam na engleskom,il tak nes u tom smislu,pa mislim da je nes krivo postavljeno(neka stvka) il nes...

nedIm kaže...
kavasaki kaže...

Ne pričaj gluposti...
  Ajde mi onda ti kazi sta znaci ona gore poruka sto je podebljano???
Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen
17 godina
neaktivan
Moljac kaže...

Idi u Control Panel > System > Advanced > Pod "Startup and Recovery" klikni settings > I onda imas System failure.

Sad sam pogledao i kod mene na Sedmici je isto.
Znači i na Visti...
16 godina
neaktivan
nedIm kaže...
Moljac kaže...

Sad sam pogledao i kod mene na Sedmici je isto.
Znači i na Visti...
 Znaci na sva ta 3 OS-a je isto?
Intel Core2Quad Q6600@2,4GHz, Gigabyte EP35-DS3, Gigabyte GeForce 9800GT 1GB, Samsung Spinpoint F1 640GB, Kingmax 4GB DDR2, Corsair VX450W www.tutorialized.com
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

ovo mi se desavalo odkako sam dobio komp,a to je mjesec dana,imam vindows 7 64-bitni..

znaci samo da ugasim auto restart?

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz Matična: MB ASUS s775 P5Q SE/R Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 4850 512MB x2 RAM: Corsair 4GB(1066MHz) HDD: 640 GB WD Caviar Blue Monitor: ViewSonic LCD 22˝ Kućište: ANTEC Gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kavasaki kaže...
Abstract kaže...

plz helppp!!!

hvala unaprijed

nedIm kaže...
kavasaki kaže...

Ne pričaj gluposti...
 Ono gore znači da ukoliko nestručan korisnik (čitaj noob) petlja po biosu može promijeniti opcije koje se
odražavaju na rad kompa (taktovi, voltaže, disk modovi...).
Ta poruka je čisto prevencijske prirode...
I sve da si upravu u vezi postavki biosa, kakve veze ima baterija na matičnoj sa BSOD-om?
17 godina
neaktivan
Abstract kaže...

ovo mi se desavalo odkako sam dobio komp,a to je mjesec dana,imam vindows 7 64-bitni..

znaci samo da ugasim auto restart?

Ugasi auto restart na jedan od prethodno navedenih načina i ovdje postaj fotku ili sadržaj BSOD-a
kako bi ti mogli pomoći...

@Moljac Da, isto je...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 18:43 (nedIm).
16 godina
protjeran
nedIm kaže...
kavasaki kaže...
Abstract kaže...

plz helppp!!!

hvala unaprijed

nedIm kaže...
kavasaki kaže...

Ne pričaj gluposti...
  Ono gore znači da ukoliko nestručan korisnik (čitaj noob) petlja po biosu može promijeniti opcije koje se
odražavaju na rad kompa (taktovi, voltaže, disk modovi...).
Ta poruka je čisto prevencijske prirode...
I sve da si upravu u vezi postavki biosa, kakve veze ima baterija na matičnoj sa BSOD-om?
  Nema nikakve, ali mislio sam da ima s onom porukom što se u BIOS-u pojavljuje.
Što se tiče BSODa najvjerovatnije da nesto nije u redu s memorijom. 
16 godina
neaktivan

jooooooj,nisam ja nista prcko po biosu,nisam lud,cak nisam ni clocko proc,ta opruka je bila odkako sam ja dobio komp

17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

Nisam ni rekao da si prcko po biosu nego da se ta poruka pojavljuje

da ne bi prcko ako ne znaš šta radiš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

evo ga posliko sam s mobitelom par slika sad samo trebam skinut samsung pc studio pa cu uplodat slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem s matičnom

Koje napajanje imaš, i da li je to HD4850 crossfire ili HD4850X2???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kavasaki kaže...

Koje napajanje imaš, i da li je to HD4850 crossfire ili HD4850X2???

imam corsairovo 650 w,hd4850 crossfire
ovo sam moro ja sam pisat,jer mi nije htio instalat samsung pc studio...

evo problema:
-------------------------------------------------------------------------------------------------
A problem has been detected and Windows has beenshut down to prevent damage to your computer.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you´ve seen this stop error screen,restart your computer.
If this screen appears again, follow these steps: 

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer.
for any Windows updates you might need

If problem continue ,disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press   F8 to select Advanced startuo options, and then select safe mode.

Technical information:

*** STOP: 0x0000000A (0x0000000000000001, 0x0000000000000002, 0x0000000000000001, 0

Collecting data for crash dump ...
Instalizing disk for crash dump ...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100
Physical memory dump complete.
Contact your system admin or technical support group for further assistance. 
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 20:03 (Abstract).
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

Po ovome je driver od grafe vjerovatno problem.

Skini ovaj driver za Sedmicu pa vidi hoće li biti BSOD-a.

Uzrok može biti i verzija biosa koja se ne snalazi baš najbolje sa xFire rješenjima.

Ako ti driver ne riješi problem možda da probaš napraviti update biosa?

Danas je to relativno jednostavno odraditi jer većina matičnih podržava

update direktno iz Windowsa preko odgovarajuće aplikacije.

Pored ovog problem može biti i u SATA driverima. Probaj u biosu uključiti ide mod rada

ako već nije uključen. Možda pomogne. Ipak je Sedmica beta pa vjerovatno ne radi

sa svim RAID kontrolerima dobro kao Vista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

drivere za grafičku sam instaliro,ali je problem jos uvijek tu...trazio sam update biosa za maticnu na njihovim stranicama,al nema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

BIOS update tool: LINK

Na linku odaberi Vistu 64 za OS pošto nema sedmice.

Skini update tool. Ako ne bude sam skidao BIOS imaš i BIOS-e na istom linku kao i sve drivere za tu matičnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

Tutorial za update biosa preko DOS aplikacije iz gornjeg posta: LINK

Tutorial za update biosa preko opcije iz samog biosa (ne znam da li tvoja matična to podržava): LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

Dijagnostika BSOD-a, točnije kako saznati zašto se BSOD dešava - objašnjeno u ovoj temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

Uzmi u obzir da koristiš Windows 7 BETA operacijski sustav. Beta označava razvojnu verziju, te su u beta verzijama mogući razni problemi tvoje vrste (BSOD-ovi). Beta verzije su za testiranje ne za RL rad...

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

nedlm,mozes li mi nac najnoviji bios za asrock p45r2000 wifi maticnu?

jel vidim da si mi naso za ovu asusovu,al ona mi nije stigla neg je stigla ova asrockova....

pa jel bi mi mogo nac najnovij bios za tu maticnu(ono bios za vista 64-bit i to) :D

hvala unprijed!

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz Matična: ASRock P45R2000-WiFi Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 4850 512MB x2 RAM: Corsair 4GB(1066MHz) HDD: 640 GB WD Caviar Blue Monitor: ViewSonic LCD 22˝ Kućište: ANTEC Gamer
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 20:13 (Abstract).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s matičnom

LINK!

UPUTE!

LINK sa svim driverima i verzijama BIOS-a za tvoju ploču...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s matičnom

ja sam napravio sve sto je trebalo,skinuo bios,zatvorio sve programe,ali kad stisnem ono da se instalira(afuwin.exe)kaze mi ovo: Error:Loading driver

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz Matična: ASRock P45R2000-WiFi Grafička kartica: Sapphire Radeon HD 4850 512MB x2 RAM: Corsair 4GB(1066MHz) HDD: 640 GB WD Caviar Blue Monitor: ViewSonic LCD 22˝ Kućište: ANTEC Gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice