1 stvar me jako dugo muči: kada pržim filmove sa titlovima, da li je ikako moguće da se poveća font (pri tome ne mislim na povećanje fonta kada se gleda na compu ili laptopu, zato što to je to moguće preko programa preko kojih se gleda), nego mislim kada pržim na dvd da bi gledao preko dvd uređaja; font slova je manji, a htio bih da bude veće (nešto kao na na našim programima na tv-u kada gledamo)!!!???
Povećavanje fonta titlovima?
- poruka: 4
- |
- čitano: 3.276
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se radi o formatu (avi, mkv, divx ....) onda je subtitle (vjerojatno) zapisan kao tekst (vektor) a da li se može povečavati to direktno zavisi od samog playera, bio on vanjski DVD ili na PC-iju.
Ako se radi o DVD formatu onda subtitle nije tekstualni nego "raster graphics" zato ga nije moguće povečati na DVD player-u niti na PC-iju.
Treba ga napraviti večim u programu koji radi encode-iranje DVD-a i samim tim DVD subtitl-ova.
Ako se radi o formatu (avi, mkv, divx ....) onda je subtitle (vjerojatno) zapisan kao tekst (vektor) a da li se može povečavati to direktno zavisi od samog playera, bio on vanjski DVD ili na PC-iju.
Ako se radi o DVD formatu onda subtitle nije tekstualni nego "raster graphics" zato ga nije moguće povečati na DVD player-u niti na PC-iju.
Treba ga napraviti večim u programu koji radi encode-iranje DVD-a i samim tim DVD subtitl-ova.
U pitanju je AVI format, tj. ti divx, a gledanje je preko dvd uređaja (s tim da nije onaj napredni dvd uređaj poput Sonya i to, nego Vivax i ti)???
Koliko ja znam, mora se flashati dvd player da bi se dobilo to što ti tražiš.
E sad, pitanje je jel ima noviji firmware za taj tvoj ili se itko odvažio napraviti custom.