Kako saznati ip adresu rutera

poruka: 23
|
čitano: 55.979
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam instaliran ddwrt na ruteru cisco linksys wrt54g2 i koristim ga u bridge modu. prije par mjeseci sam promjeni ip adresu tog rutera i sad mu nemogu pristupit preko lan kabela jer sam adresu zaboravio a da bi mu mogao pristupit moram u TCP/IP postavke napisat tu adresu zatim u internet browser-u istu tu da mogu uci u njegove postavke. naredbom ipconfig ne dobijem nista. pa molim pomoc kako da saznan tu adresu

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 17:00 (juju).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijepo kreneš ručno i između 0 i 255 jedna mora bit. ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako saznati ip adresu rutera
FrEaK94 kaže...

Lijepo kreneš ručno i između 0 i 255 jedna mora bit. ;)

x2 jer samo znan da je islo 192.168.x.xxx

16 godina

Kakav ifconfig? Pa nisi valjda na linuxu?

Uglavnom, ip adresa bi ti morala bit jedna od ovih

192.168.0.1

192.168.0.2

192.160.1.1

192.168.1.2

Uostalom pitaj google....cak sam i znao neku stranicu sa svim tim ip-ovima routera al taj uzitak trazenja ces morati istraziti sam ti

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

kako bi mi to moglo pomoc pobogu :)

14 godina
neaktivan
passat kaže...

192.168.0.1

192.168.0.2

192.160.1.1

192.168.1.2

Uostalom pitaj google....cak sam i znao neku stranicu sa svim tim ip-ovima routera al taj uzitak trazenja ces morati istraziti sam ti

ma koristim windowse xp. pa u cmd upises ipconfig i izbaci ti ip adresu ali meni tako nemoze jer ja uopce nisam spojen na internet.

pa nije nijedna od tih "default" adresa rutera jer sam je ja promijenio i sad neznan kako saznat koja je

17 godina
neaktivan

a) pingaj cijeli niz rezerviranih adresa s recimo PingSweep i gledaj gdje će ti se javiti tvoj router

ili b) resetiraj router

0 0 hvala 1
16 godina
juju kaže...
passat kaže...

192.168.0.1

192.168.0.2

192.160.1.1

192.168.1.2

ma koristim windowse xp. pa u cmd upises ipconfig i izbaci ti ip adresu ali meni tako nemoze jer ja uopce nisam spojen na internet.

pa nije nijedna od tih "default" adresa rutera jer sam je ja promijenio i sad neznan kako saznat koja je

Procitaj svoj post ponovo gore...napisao si ifconfig

U control panelu imas svoj router. Klikni svojstva i pisat ce ti njegov ip. Ako nemas, nađi negdje opciju "show upnp connected devices"->tak nest :)

Ako ni to ne upali, na routeru bi morao imati mali gumbic za njegov reset. Time ce ti se sve postavke resetirati pa tako i taj tvoj default gateway.

I da, probaj usput 192.168.1.254

14 godina
neaktivan
bgood kaže...

a) pingaj cijeli niz rezerviranih adresa s recimo PingSweep i gledaj gdje će ti se javiti tvoj router

ili b) resetiraj router

kako da pingam kad uopce nisam povezan sa ruterom jer se nisu nasli na ip-u

restarta sam ga odma ali svejedno se nece da spoji priko lan-a na njega ako u postavkama lan-a nisam predhodno upisa njegovu adresu

14 godina
neaktivan
passat kaže...
juju kaže...
passat kaže...

192.168.0.1

192.168.0.2

192.160.1.1

192.168.1.2

Procitaj svoj post ponovo gore...napisao si ifconfig

U control panelu imas svoj router. Klikni svojstva i pisat ce ti njegov ip. Ako nemas, nađi negdje opciju "show upnp connected devices"->tak nest :)

Ako ni to ne upali, na routeru bi morao imati mali gumbic za njegov reset. Time ce ti se sve postavke resetirati pa tako i taj tvoj default gateway.

I da, probaj usput 192.168.1.254

znan ispravi sam se kasnije sada pise ipconfig

ma di to iman u control panelu moj ruter?

pritisnu sam taj mali gumbica ali se ocito ip nije reseta

16 godina
juju kaže...
bgood kaže...

ili b) resetiraj router

restarta sam ga odma ali svejedno se nece da spoji priko lan-a na njega ako u postavkama lan-a nisam predhodno upisa njegovu adresu

ne diraj Local Area Connection ni pod razno.... Sve vrati na automatski

ako si slucajno pod "Local Area Connection" stavio neku drugu ip adresu, vrati na automatski... i ip dodjeljivanje i dns

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 17:32 (passat).
14 godina
neaktivan
passat kaže...
juju kaže...
bgood kaže...

ili b) resetiraj router

pa u Local Area Connection moran upisati ip od rutera da bi mu uopce moga pristupit preko browsera!

16 godina
juju kaže...
passat kaže...
juju kaže...
bgood kaže...

ili b) resetiraj router

pa u Local Area Connection moran upisati ip od rutera da bi mu uopce moga pristupit preko browsera!

hahaha, ne, nemoras.

Vjeruj mi :)

Iako, zanimljivo razmisljanje.

14 godina
neaktivan
passat kaže...
juju kaže...
passat kaže...
juju kaže...
bgood kaže...

ili b) resetiraj router

hahaha, ne, nemoras.

Vjeruj mi :)

Iako, zanimljivo razmisljanje.

pa ajde ako znas pomozi, kako drugadije da mu pristupin?

16 godina
odjavljen

Jesi na kraju sad spojen na router ili ne?

Jeli računalu dodijeljena IP adresa?

Ovo zaokruženo je adresa mog routera.

EDIT: Gle, ja imam WRT54GH Linksysov router, i znam ako ga resetiraš, da je defaultna adresa routera 192.168.1.1

DEFAULT GATEWAY DEFAULT GATEWAY
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 17:53 (alankish).

1 0 hvala 1
16 godina

Probaj sa ovim , a ako bas nikako ne ide, onda s ovim snifaj mrezu. Jest malo kompliciranije ali rezultat je zagarantiran.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina

Malo sam zahrđao, odavno nisam na xp-u..

Start>povezivanje s>prikaži sve veze>desni klik na Local Area Connection>properties>otiđeš na "ono zadnje" pa opet svojstva>i sve stavi na automatski...ok ok ok ok

:)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
alankish kaže...

Jesi na kraju sad spojen na router ili ne?

Jeli računalu dodijeljena IP adresa?

Ovo zaokruženo je adresa mog routera.

EDIT: Gle, ja imam WRT54GH Linksysov router, i znam ako ga resetiraš, da je defaultna adresa routera 192.168.1.1

da, ta to je ta adresa kad se restarta ruter. hvala

14 godina
neaktivan

eto naso sam rjesenje iako je sada bilo tako jednostavo kao i uvik samo sta se jednostavno zadnje padne napamet. samo sam se morao spojit sa kabelom kao sta i jesam i pricekati da automatski dodjeli ip adresu i vidit u postvkama lan-a koja je to adresa. :)

hvala svima na trudu i brzim odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo kad smo se vec ovako lipo posto sam sazna ip adresu, doticni ruter prodajem za 200kn, kupljen prije 3 godine, koristen sve skupa godinu dana, ima instaliran ddwrt sta mu poveceva same opcije koristelja. ponude na inbox

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
juju kaže...

eto naso sam rjesenje iako je sada bilo tako jednostavo kao i uvik samo sta se jednostavno zadnje padne napamet. samo sam se morao spojit sa kabelom kao sta i jesam i pricekati da automatski dodjeli ip adresu i vidit u postvkama lan-a koja je to adresa. :)

1. ja sam ti tu adresu i naveo da probas, ti si rekao da nije ta

2. drugi ti forumas daje istu tu adresu i ti kazes da ti je pomogao, no ok

najmanje sto mozes uciniti je dati mu hvala..., to ce biti korak vise do njegove sljedece zvjezdice, sto ce znaciti da je voljan pomagati na ovom forumu

14 godina
neaktivan
passat kaže...
juju kaže...

1. ja sam ti tu adresu i naveo da probas, ti si rekao da nije ta

2. drugi ti forumas daje istu tu adresu i ti kazes da ti je pomogao, no ok

najmanje sto mozes uciniti je dati mu hvala..., to ce biti korak vise do njegove sljedece zvjezdice, sto ce znaciti da je voljan pomagati na ovom forumu

ma eto hvala svima :)

nisan uopce registira

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice