Image sistemske particije sa drajverima i igricama

poruka: 2
|
čitano: 603
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Image sistemske particije sa drajverima i programi

Sutra mi dolazi novi SSD.Eh sad da ne bi nanovo instalirao Windows i drajvere i programe, pošto nemam vremena,zanima me kako napraviti image sistemske particije i klonirati ga na novi ssd disk ako je to moguče?

Prepostavljam da mi treba acronis true image,ali treba mi neki tutorial tj vodič kako to da napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Image sistemske particije sa drajverima i prog

-bilo koji diskmanager.. svi rade isto (samo ne nude svi dodatne opcije-mogućnosti, npr resize..).

-acronis je poznat, no to radi svaki OS, npr diskpart.. i tad je besmisleno koristiti pirateriju+crack za nešto što nije neophodno, može i svaka linux distra live..

-sve je file, svaki copy je copy... ograničenja su umjetna (zaštita), npr uopće nije problem kopirati-klonirati win-OS/disk, ali to ne znači da će bootati, tj započet će bootanje OSa i tad će te zbog zaštite odbiti (licenca).. ili zbog UUIDa ili zbog.. novca.

ili, KISSovski, jer sad ti PC radi, možeš sve iz win.. jer sam win ima sve potrebno (kao primjer kako je nrp acronis+piraterija nepotrebna ali amateri to jednostavno ne znaju..).

-napravi iz win backup-image (potraži u controlpanelu.. ako ne možeš naći, ugasi PC i igraj nogomet).

-kad (ako) napraviš image, ugasiš PC, zamjeniš željeni disk, bootaš s installmeidja, odabereš restore imagea kojeg si napravio.. nextaš.

-opet prednost drugih alata u odnosu na npr diskpart, npr easus disk-partition manager (free, ne treba crackati).. nudi daleko lakše resize i ostale điđamđe.. ali osnovno se može i diskpartom, recimo ako je novi ssd veći (većeg kapaciteta) ostat će dio neiskorištenog.. i proširiš postojeću particiju ili kreiraš novu (novo slovo..) da bi korsitio takav dodatni prostor diska.. acronis? Odličan soft kao i svaki drugi, radi istu stvar kao i svaki drugi.. crack je besmislen za soft koji koristiš jednom (i nikad više..) kad sve može čisto iz OSa ili free softom.

-svaki os može sve, jer bez tog ne bi ni postojao .. dok alati koriste mogućnosti OSa, samo olakšavaju (manje/više) klikanje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice