Canon canoscan lide 30 win7

poruka: 4
|
čitano: 3.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ovako trebam driver od navedenog skenera za windows 7 ultimate x86.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo ovako našao sam drivere za 25cu ali sad baca grešku.

Zanima me što dalje da napravim?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Canon canoscan lide 30 win7
kruskar kaže...

Evo ovako trebam driver od navedenog skenera za windows 7 ultimate x86.

Ne postoje driveri.
Možeš probati instalirati VueScan, pa sa njim skenirati. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan
Re: Canon canoscan lide 30 win7

Dakle, mrvicu podižem temu iz mrtvih, ali prvi put sam rješavao ovaj problem pa me još drži polet. Scanner u pitanju je upravo CanoScan Lide 30, a Windowsi 7 (32 bit).

Dakle, obzirom na maltene nepostojeću podršku Canon-a za scannere koji su mrvicu starijeg godišta, postoji nekoliko rješenja za ovaj problem.

1. Potražiti na internetu "custom driver" ("vozača ručne izrade" {#}) za navedeni Scanner. Sati pretraživanja interneta izbacili su svega dvije stranice s ovakvim rješenjima, ali u mom slučaju niti jedno nije urodilo plodom. Ipak, neki od korisnika su post-ali zakletve kako im je ovo rješenje spasilo stvar.

2. Skinuti posljednji driver iz serije scannera najsličnijeg CanoScan Lide 30, za Win7 (32bit). Ovdje prvenstveno mislim na CanoScan Lide 60 (ili čak 35). Meni ovo rješenje također nije urodilo plodom, iako je bilo par situacija koje su zaista ulijevale nadu. Također, neki korisnici su ispaljivali salve zahvala, oduševljeno post-ajući kako im ovo funkcionira.

3. VueScan (http://www.hamrick.com/) - software namijenjen scaniranju dokumenata. Program obiluje opcijama od kojih se prosječnom korisniku zavrti u glavi, ali uz malo prakse relativno je lagan za korištenje. Podržava OGROMAN broj različitih scanner-a. Doduše, program nije besplatan, ali u Shareware verziji ima kompletnu funkcionalnost pa se može isprobati bez problema. Ovo rješenje funkcionira bez ikakvog problema.

4. Instalacija "XP Mode-a" za Win7. Ovo i slijedeće rješenje su, u načelu, isti, međutim isprobao sam ga s dva različita programa pa ću iznijeti svoja iskusva. Naime, XP Mode je virtual machine s WinXP (za Win7). Jednom kada se instalira i podigne, spajanje scanner-a i instalacija drivera ide bez problema.

NAPOMENE:

• Podizanje virtualnih WinXP nešto je duže (iako neznatno, od vremena koje bi bilo potrebno za normalno podizanje CanoScan Toolbox-a u normalnim okolnostima, pod WinXP)
  • Scanner je potrebno spojiti tek NAKONšto se virtualni WinXP potpuno podignu (Ovo je iznimno važno!)
  • Prilikom prakticiranja ovog rješenja imao sam problema sa zamrzavanjem XP Mode-a, konkretno, zamrznuli bi se gumbi iz kontrolne trake na vrhu ekrana. Uzroci su bili različiti: spajanje scanner-a prije podizanja XP Mode-a, spajanje scannera nakon podizanja XP Mode-a...uglavnom, sve bi se to odmrzlo nakon nekog (dužeg ili kraćeg) vremena, ali je bilo pomalo frustrirajuće pa sam isprobao i slijedeće, posljednje rješenje...

5. Instalacija VMWare-a i virtualnih WinXP pomoću ovog software-a. Ovo je, u mom slučaju bila prava dobitna kombinacija. Sama instalacija vrlo je jednostavna, a redosljed je bio ovakav:

a) Potrebno je instalirati VMWare (bilo koju besplatnu inačicu, u mom slučaju bila je čak i nešto starija)

b) Zatim se doda nova "virtualna mašina"

c) Zatim se na tu VM instaliraju WinXP (ovo može potrajati nešto duže nego kod prave instalacije, pokušao sam i s CD-om i s USB-om, ali vrijeme se uvijek oteglo, pretpostavljam da neki protokoli unutar same kreacije VM, jednostavno toliko traju)

d) jednom kada je VM s WinXP-om spremna, instalacija scanner-a, drivera i CanoScan Toolbox-a (unutar VM-a) ide bez problema i scanner funkcionira normalno

NAPOMENA: Kod ovog rješenja, također je važno prikopčati scanner NAKON podizanja VM s WinXP. Ovdje doduše, nema nikakvog zamrzavanja ili problema, ali VM ne prepoznaje scanner ukoliko je prikopčan ranije.

DODATNA NAPOMENA (za dijeljenje datoteka između Win7 i VM s WinXP):

Iako je moguće kopiranje datoteka i spisa (folder-a i file-ova) s VM-a na Win7, htio sam da skenirani dokumenti budu spremljeni u isti folder kojeg sam koristio i na WinXP. Ovo je također išlo relativno jednostavno:

a) Iz VMWare-a prvo instalirati dodatni paket (također besplatan) - VMWare tools. (ovo je dosta bitno)

b) Željenu datoteku u koju želimo da se spremaju scanirani dokumenti postaviti kao SHARED folder (dok smo još u Win7)

c) U VMWare postavkama za VM koju koristimo za scaniranje (prije pokretanja te VM s WinXP) postaviti željenu datoteku u "Shared Folders" (VMWare/VM s WinXP(ili kako ste je već nazvali)/Settings/Options/Shared Folders)

d) I sada se željena dijeljena datoteka može vidjeti unutar VM s WinXP (kao "network drive folder") i namjestiti kao odredišna datoteka za spremanje scaniranih dokumenata (u CanoScan Toolbox-u)

Razlog radi kojeg sam ovo smatrao praktičnim je taj što VM "jede" memoriju, pa je bilo kakav paralelni rad na Win7 pomalo usporen (iako ovo ne mora biti slučaj ukoliko imate dovoljno memorije). Meni je poprilčno praktično prvo poskenirati sve pa onda kasnije raditi s tim dokumentima (zatvoriti VM s WinXP i raditi u Win7).

Ovo rješenje je stabilno, a vrijeme podizanja VM s WinXP neznatno duže od podizanja CanoSCan Toolbox-a (kakvo bi bilo pod WinXP). Pretpostavljam da bi pod Win-Vista/7/8/8.1 (64bit) bilo još i brže ukoliko ima dovoljno RAM-a. Također, moguće je direktno podizanje VM s WinXP iz Start Menu-a, što dodatno olakšava i ubrzava stvar, a može se i PIN-ati prečac do VM-a.

Da ne govorim o tome kako je i - besplatno.{#}

Uživajte...

P.S.

Mali update, obzirom da sam ovo utvrdio naknadno. Naime, scanner je potrebno prikopčati tek kada se Virtualni WinXP podignu i UNUTAR WinXP. Inače se neće prepoznati. Eto. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 10:11 (R2R).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice