WIFI USB adapter na Android TV box

poruka: 5
|
čitano: 6.171
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

POzdrav, postoji li nacin da spojim Edimaxov USB wireless na Android TV i da to nekako proradi. Naime kad ga ukljucim u box lampica na adapteru svijetli ali to je sve, ne prikazuje se nigdje, a vjerojatno ja ni ne znam gdje da trazim. I dal postoje neki univerzalni driveri za android ili aplikacija kojom bi ga natjerao da radi i pristupim kucnom wireless routeru. Los mi je wirelles na tv boxu, a ovaj adapter cak ima antenu.

dc hejter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: WIFI USB adapter na Android TV box

-jasno ti je da TV nije PC? Sve je soft, potreban je driver, za TV i sl. se koristi tzv dongle (ista stvar ali uređaj koji je supprotan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Re: WIFI USB adapter na Android TV box
Tallahassee kaže...

POzdrav, postoji li nacin da spojim Edimaxov USB wireless na Android TV i da to nekako proradi. Naime kad ga ukljucim u box lampica na adapteru svijetli ali to je sve, ne prikazuje se nigdje, a vjerojatno ja ni ne znam gdje da trazim. I dal postoje neki univerzalni driveri za android ili aplikacija kojom bi ga natjerao da radi i pristupim kucnom wireless routeru. Los mi je wirelles na tv boxu, a ovaj adapter cak ima antenu.

Postoji npr. pcap:

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kismetwireless.android.pcapcapture&hl=hr

(aplikacija ima 666 KB )

Ali podržava samo jedan Ralinkov chipset.

Ako tvoj USB stick ima taj chipset, onda bude radilo.

Vjerovatno postoje aplikacije i za druge chipsete, ali nisam upućen, znam samo za ovaj.

Ak ovaj ne proradi, onda potraži na Play storeu, moždaima nekaj kaj šljaka.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 19:48 (fer-de-lance).
11 godina
neaktivan
wifi adapter
Pozdrav,
na priloženoj slici se vidi moja lokacija označena plavom bojom(7.kat)
a udaljenost pokazuje na naš fakultet na kojem se nalazi eduroam
 wifi mreža na koju imamo pravo pristupa kao studenti
trenutno do nas dolazi signal te mreže ali je zbog udaljenost neupotrebiv zanima me dali je moguće na neki način se spojiti na tu mrežu sa punom brzinom
na internetu sam našao ovo  ala awus036h 1000mw dali nam ovo može pomoći

unaprijed hvala

LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 14:41 (silo213).

0 0 hvala 0
11 godina

Moze pomoc, ali tih alfi ima i starih verzija i fejkova, tak da sretno s kupovinom. Pogledaj za neki ruter s izmjenjivim antenama tipa tplink 841nd ili ak oces kvalitetno a za normalne pare onda nesto od mikrotika poput DISC Lite5 ili LHG 5. Doduse overkill je za 300m ali buduci da nemas opticku vidljivost, bolje da se nadje snage. Naravno, to je uz uvjet da su dual band uredjaji (kod mene na faksu jesu), pa mos 5ghz koristiti. Odes na faks s laptopom/telefonom koji podrzava ac pa vidis dal sibaju i na 5ghz il ne. Ak su samo 2.4ghz onda preporuka mikrotik SXT za 2.4. Da se za par sto kuna nac, mali i mocan je. 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice