Produljenje ugovorne obveze

poruka: 3
|
čitano: 2.175
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dobio sam obavijest putem telefona da mi uskoro istječe ugovorna obveza za Maxadsl... Imam dvije ponude :

1. Mogu uzeti MAX Wlan modem :  Thomson ST780iWL za 0,50 kn

2. Mogu uzeti paket Surfajte sigurno : Trend Micro Internet Security PRO za 1,00 kn

s time da kod modema ugovor produljujem za 24 mjeseca , a kod paketa Surfajte sigurno 12 mjeseci...

Ne znam što od toga izabrati, ali mislim da je pametnije uzeti router,jer internet ću ionako stalno imati.

Jedino ne znam dal' je sporija veza na internet, jermoj dosadašnji žičani router ima 100 Mbps , ovan Thompson ima brzinu DO 54 Mbps...

Uzeo bi opet istu brzinu od 4 Mbit/s i Flat rate. Do sada mi je torrente i fileo-ove sa interneta skidao oko 480 kbps , a nisam siguran, ako opet uzmem istu brzinu hoće li biti isto ili sporije.

I moram li onda vratiti stari router,ili ga mogu zadržati?

Hvala puno!

Intel Core i7,Zotac GeForce GTX 295 ,6 GB of RAM,WD Caviar Black 1TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Produljenje ugovorne obveze

Ne moraš produljiti ugovor kad ti istekne jer ces i dalje primati njihove usluge...

Brzina koju si naveo kod routera ti je samo u lokalnoj mreži tako da ti to nece utjecati na brzinu skidanja..

Možda da pričekaš nešto bolju ponudu za produljenje ugovora pa da tada to napraviš?

EDIT: Kolko znam nemoraš vratiti router....

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 17:01 (AlterEgo).
17 godina
neaktivan

Moj izbor bi bio pod brojem 3 koji ti operater/ka nije rekao/la, a to je:

No.3 - Ne produljiti ugovor.

Naravno ti ćeš i dalje primati istu uslugu, ali nećeš više biti vezan ugovorom te ćeš moći raskinuti s t-comom bez ikakve nadoplate. U slučaju kakvih problema s mrežom, i bez ugovora ćeš imati pravo nazvati t-com da ti dođu riješiti problem bez plaćanja.

Router ne vraćaš. Ugovorom si ga dobio za 0,50 kn od t-coma, a potpisao si da ćeš zauzvrat biti vjeran 2 godine. Router je tvoj, ali u slučaju da rikne, nemaš pravo tražiti od t-coma da ga zamijeni jedino ako ti garancija još uvijek vrijedi.

EDIT: Ja već otprilike godinu dana nisam ugovorom vezan za t-com i sve je isto kao i prije. Router je na svu sreću prava mašina (Siemens SE555, stara garda iz t-coma) te dosad nije bilo problema s njim.

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 17:18 (i_rambo_plache).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice