Problem sa bežičnim povezivanjem

poruka: 22
|
čitano: 6.061
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bežično povezivanje VELIKI problem

imam t-com max adsl, gigaset sx763 uređaj

do prije neki dan, sve je funkcioniralo kako treba - spajam se bežično, uređaj u hodniku, ja na laptopu u radnoj sobi, sve 5. ali!!! - odjednom (iz meni nepoznatog razloga) ovaj wireless odbija svaku suradnju. naime, ikonica kaže da je povezano, svijetli lampica za bežično, ali kad otvaram internet explorer javlja da se ne može spojiti. pa sam osuđena na žicu, koja je (o zašto, zaboga miloga???) prekratka. inače me ne bi bilo ni briga...

tako da neam blage di da što kliknem i pogledam u čemu je problem. najradije bih resetirala uređaj, ali onda nemam pojma kako opet namjestiti ovaj "wireless" dio na onim korisničkim stranicama. nisam ni prvi put, nego sam treptala okicama pa mi se netko smilovao.

ajde pomozite mi, moooolim vas, treba mi bežični internet, kako ću gledati cosmopolitan i sve divne ženske stvarčice....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako itko zna išta o ovome:l

evo oni podatci kad klikneš "run" pa ono cmd.exe, pa ping bla bla bla: sent = 4, received = 4, lost = 0 (0% loss)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Bežično povezivanje VELIKI problem
Ninica kaže...

evo oni podatci kad klikneš "run" pa ono cmd.exe, pa ping bla bla bla: sent = 4, received = 4, lost = 0 (0% loss)

ok ok saćemo da ti pomognemo

Najvejrojatnije ti router ne dodjeljuje DNS-ove od ISP-a

Koji router imaš?

Pretpostavljam da je Speedtouch ili neki D-link.

Jesi probala prvo ugasiti router, pričekati malo i upaliti ga te se onda spojiti?

Mogu ti reći da podesiš DNS postavke ali nije potrebno ako je prije radilo.

Probaj prvo ovo gore

15 godina
protjeran
Ninica kaže...

imam t-com max adsl, gigaset sx763 uređaj

do prije neki dan, sve je funkcioniralo kako treba - spajam se bežično, uređaj u hodniku, ja na laptopu u radnoj sobi, sve 5. ali!!! - odjednom (iz meni nepoznatog razloga) ovaj wireless odbija svaku suradnju. naime, ikonica kaže da je povezano, svijetli lampica za bežično, ali kad otvaram internet explorer javlja da se ne može spojiti. pa sam osuđena na žicu, koja je (o zašto, zaboga miloga???) prekratka. inače me ne bi bilo ni briga...

tako da neam blage di da što kliknem i pogledam u čemu je problem. najradije bih resetirala uređaj, ali onda nemam pojma kako opet namjestiti ovaj "wireless" dio na onim korisničkim stranicama. nisam ni prvi put, nego sam treptala okicama pa mi se netko smilovao.

ajde pomozite mi, moooolim vas, treba mi bežični internet, kako ću gledati cosmopolitan i sve divne ženske stvarčice....

Exploder kaže...
Ninica kaže...

ok ok saćemo da ti pomognemo

Najvejrojatnije ti router ne dodjeljuje DNS-ove od ISP-a

Koji router imaš?

Pretpostavljam da je Speedtouch ili neki D-link.

Jesi probala prvo ugasiti router, pričekati malo i upaliti ga te se onda spojiti?

Mogu ti reći da podesiš DNS postavke ali nije potrebno ako je prije radilo.

Probaj prvo ovo gore

lol

sta buncas?

ja bi ti predlozio da probas reinstalirat drivere iako sumljam da ce ti to ista pomoc..

a ako bi prelazila na neki drugi OS prebaci se na Win7 on ti to sve sam napravi tako da nemas brige sa njim..

al ipak ti probaj reinstalirat drivere, imao isti slucaj sa xpom..

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
15 godina
neaktivan

Probaj ugasiti Antvirusni/Firewall program pa vidjeti kako onda radi..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sve ugasi pa nazad spoji,a ako nece nemoj se tu zaje*avat nego nazovi sluzbu za korisnike i dobices efikasniji i brzi odgovor
svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ninica kaže...

- pingala si router? -sve je OK, ''samo'' ponovo napravi connect....

- prvo moraš obrisati postojeći (tad se ponovo pojavljuje u popisu dostupnih mreža) jer je došlo do neke promjene...

Usput provjeri, ako je neka druga zaštita aktivna, obavezno na WPA2.

edit: pošto je u konfiguraciji i dio ''treptanja okicama'' bitan faktor, bez spajanja na router i podešavanja osnovnih postavki neće biti dobro. Ipak možda na routeru imaš gumb ''WPS''...? služi upravo za to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 18:33 (ihush).
17 godina
neaktivan

Cuj ovih gore strucnjaka ;)

Covjek kaze koji router ima i to u prvoj recenici a ovaj drugi pita koji router imas? I zasto da reinstalira drivere ili prelazi na drugi os? Ako ping prolazi onda je veza ok.

Daj ti nama reci koja ti je IP adresa routera pa cemo ti reci kako da podesis wlan i radice ti.

16 godina
neaktivan

pokušaj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

POvezi se zicano i kad ti proradi net onda daj ss od statusa veze. Desni klik na ikocu veze dolje pored sata i onda status pa details.

15 godina
neaktivan

palila, gasila, i ništa od toga

re-instalacija nije prihvatljiva, jer nemam pojma kako bi to uopće napravila Sramim se

moja mreža je JEDINA u krugu od nekih 100m - kuća mi je na takvoj poziciji, oko mene samo starčad, a jedina elektronika koju imaju je slušni aparat

na onim ikonicama IP adresa i ostali podatci su isti kao i kod žičnog povezivanja, ne može tu faliti nijedan broj

jedino ne znam ako na ovom Gigaset plastičnom sr..... pritisnem "restart" kako ću podesiti opet wireless na onoj stranici? znam da ima neke wep ključeve ili šta već, a kako se to najlakše podesi?

by the way, trepćem okicama, možda se tko smiluje od sugrađana pa mi servisira

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš u onoj knjižici što si dobila uz router upute za konfiguriranje wlana, ako si bacila http://www.t-com.hr/pdf/main/internet/upute/siemens_763SX_konekcija_auto.pdf

Nije stvarno prekomplicirano. Možeš ga resetirati, taj ti router prima automatski postavke od isp-a. Ako slučajno ne primi, zovneš i oni pošalju. A kad ga resetiraš ugasi zaštitu wlana, jer ti babe sigurno neće upasti na mrežu sa slušnim aparatima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ninica kaže...

palila, gasila, i ništa od toga

re-instalacija nije prihvatljiva, jer nemam pojma kako bi to uopće napravila Sramim se

moja mreža je JEDINA u krugu od nekih 100m - kuća mi je na takvoj poziciji, oko mene samo starčad, a jedina elektronika koju imaju je slušni aparat

na onim ikonicama IP adresa i ostali podatci su isti kao i kod žičnog povezivanja, ne može tu faliti nijedan broj

jedino ne znam ako na ovom Gigaset plastičnom sr..... pritisnem "restart" kako ću podesiti opet wireless na onoj stranici? znam da ima neke wep ključeve ili šta već, a kako se to najlakše podesi?

by the way, trepćem okicama, možda se tko smiluje od sugrađana pa mi servisira

-najlakše ako pronađeš gumb, WPS, jer te onda netreba zabrinjavati koja je šifra.. ali neznam dali ga imaju svi modeli (serija podržava, ali nije izričito nego kao opcija).

-ako i nema, gumb, svi potrebni podatci su u routeru, samo trebaš prvo fizički spojiti ga (onom, kratkom žicom..) i vidjeti koje su opcije aktivne... može i PM za detalje.

-btw, sugrađani su milosrdni, kad već jezdim bespučima neta, reci kod kojeg gatewaya skrenem. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

cccccccccccccccc

Nabacujes se dami u nevolji ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

cccccccccccccccc

Nabacujes se dami u nevolji ;)

@ autorici teme - reci gdje živiš pa će ti netko od forumaša doći sve to podesiti kako treba  SmijehNamigiva

17 godina
neaktivan

Nemoj mene citirati ako mislis pomoci dami u nevollji ;)

Ja imam malog logica u avataru koji pazi da budem dobar ovdje ;)

17 godina
neaktivan

Najlakše ćeš ovo riješiti ako nazoveš službu za korisnike 0800 9000.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma jok Smijeh

mislim da bi ipak kolega ihush ovdje bio najstručniji da pomogne dami u nevolji  NamigivaSmijeh

17 godina
neaktivan

Mislis da ce treptanje okicama tamo pomoci? ;)

Ne bih znao. On se nije izjasnio o godinama ;)

Sad bas mislim ode robi instalirati mreze po kucama, malo mu svadbi i snasica u minjacima tamo ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:40 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Mislis da ce treptanje okicama tamo pomoci? ;)

Ne bih znao. On se nije izjasnio o godinama ;)

Sad bas mislim ode robi instalirati mreze po kucama, malo mu svadbi i snasica u minjacima tamo ;)

"instaliram mreže po kućama - isključivo snašama i dobro stojećim udovicama" heheheh  Namigiva

17 godina
neaktivan

Materijalisto ;)

Sto dobrostojecim? Bolje dobrodrzecim ;)

Odosmo u offtopic a ionako imam zuti ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 22:20 (logic).
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim sve ljude dobre volje da mi pomognu u sljedećem problemu.

S obzirom da već godinama bezuspješno pokušavam ostvariti adsl priključak,preciznije rečeno već godinama lomim kičmu sa ovima iz t-coma da bi dobio max- adls a njihov odgovor je konstantno isti: ''zbog infrastrukturne neopremljenosti niste u mogućnosti ostvariti željeni priključak''- te da trebam čekati njihove montere koji će doći (jednog lijepog sunčanog dana) i riješit navedeni problem,odlučio sam se okrenuti alternativnom rješenju …i prestao živjeti u zabludi.

No kako je susjedova kuća od moje udaljena 50-ak metara i ima max- adsl ( a između nas nema nikakvih objekata,te nam prozori gledaju jedan prema drugome) ,uz to spojen je wirelssom preko laptopa ne interent(ja preko pc-a ako to ima kave veze), odlučili sam zajednički dijeliti njegovu vezu. Problem je u tome što:

1.neznam kakve wirless antene moram kupiti (koliko dBi i GHz-a) te da li je dosta jedna antena ili moram i njemu kupiti?

2.te kakvu ostalu opremu moram kupiti (predpostavaljam usb karticu za mene i nj.,kabele koji vode od antene do pc-a,ukratko kakvu mi opremu preporučate u u ovoj situaciji te konačno, na koji način se sve to skupa spojimo ?

Unaprijed veliko Hvala na svim savjetima!!!!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice