Smanjenje takta procesora?!

poruka: 11
|
čitano: 6.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Sad neznam jesam li pogodio pdf ali imam jedan problem.

Znači imam procesor Intel Core2Duo E8500 @ 3,16GHz, no sad gledajući u Everest i CPU-Z, pokazuje da je takt 2.0 GHz.

Piše da je clockano na 2000 MHz. ali ja nisam ništa clockao?! sad kako vratiti nazad pravi takt. i još nešto. vidim da mi je temperatura grafičke oko 58 stupnja, a procesora oko 48. jel to normalno? hlađenje mi je podešeno na max. evo par slika:

tražim odgovore od iskusnijih korisnika, a ne od nekih koji lupaju bezveze.

http://www.travian.com.hr/?uc=hr4_42259
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 22:06 (maniak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve ti je normalno nije ništa overclockano ako je na 1 slici bi ti tamo kod frekvencije pisalo u zagradi (overclocked 5% etc ili koliko je vec % overclockano)

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Smanjenje takta procesora?!

I to što ti misliš to nisu podatci o overclockanju to je orginalna frekvencija rada ako je išta overclockano onda ti u toj rubrici overclocking program kaže Vjeru mi osobno sam se susreo s tim !

oprostite krivi klik zbog duplog posta!

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 22:11 (zeroname).
17 godina
neaktivan

Vjerojatno su ti uključene opcije za smanjenje potrošnje. CPU kada je neopterećen smanjuje takt da bi bila manja potrošnja i zagrijavanje. Te opcije su ti dinamičke - ako neki program ili igra su zahtjevniji proc će vratiti takt na maksimalni.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

dobro što onda piše "core speed: 2000MHz (orginal 3,166 MHz)" i jeli normalna temp sistema

EDIT: prestigo si me, hvala za to, prestrašio se, samo još za temp sistema

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 22:12 (maniak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smanjenje takta procesora?!
maniak kaže...

dobro što onda piše "core speed: 2000MHz (orginal 3,166 MHz)" i jeli normalna temp sistema

EDIT: prestigo si me, hvala za to, prestrašio se, samo još za temp sistema

Temperratura je OK - možda bi mogla za koji stupanj biti manja (ali opet ništa strašno - sve u granicama normale).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Hvala, LUXX može lock

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

poz , evo da se obratim za pomoc ,dakle procesor mi se mnogo grije , znam da je ljeto ali na svako surfanje netom ili bilo sta temperatura mu dostize 70stupnjeva i preko a kada udjem u neku aplikaciju ili igricu prelazi cak 110stupnjeva i brzo se ugasi racunar, ventilator na procesoru mi je nov skoro, radi odlicno ali ne moze pomoci mnogo , takodje i drugi ventilator je dobar sto ispusta vazduh ali otvorim stranicu kucista pa je koliko toliko bolje po maticnu,ali ne i procesor,  dakle procesor mi se mnogo grije a ventilator odlican zna neko kako da smanjim rad procesora znaci kako bih objasnio , da procesor ne radi ovoliko oko svega znaci da mu smanjim takt , tako nesto.Trenutna temperatura procesora je 54 i mislim da je na tu temp. vent. moze i najmanje ohladit , ispod 50 je ne hladi , ocisceno je od prasine, molim pomoc , hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 18:39 (Replicant).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Promijenjena pasta, sve dobro naliježe?
Imaš box hladnjak? On bi trebao dobro hladiti osim ako ne naliježe kako spada.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Smanjenje takta procesora?!

pasta nije mjenjana odavno jel to mozda veliki uzrok? a evo koji je hladnjak http://www.njuskalo.hr/image-bigger/procesori/hladnjak-amd-procesore-slika-14384125.jpg

14 godina
neaktivan

Taj hladnjak je loš, ali ne toliko da procesor ide na 110C.

Probaj zamijeniti pastu i provjeri jel sjeda kako treba. Ako je s te strane sve u redu, ne gine ti novi hladnjak.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice