ovak,pozz svima..imam jedaan mali problem ali ja i moj pc smo kao krava i balet tak da ne kuzim ja to;P
eto sinoc krenem da se log na omiljenu mmo on line i upalim pc i ono nista! nista! svjetli tipka di se pali cuje se neki zvuk,i to je to,tu stane,monitor nije jel sam probao na poslu sa drugim monitorom,.jednostavno radi ali kao da ne radi,.znaci radi dvd room mozes izvadit cd i stavit bez problema,svjetli tipka di se pali i cuje se zvuk i to je to tu stane! dali netko zna sto bi to moglo biti,maticna? memo*? ili ?? unaprijed hvala

)): gledala je ruzu vjetrova na netu i komp se je iznenada ugasio. Mislio sam da su se gremlini OPET malo zaigrali, pa sam uradio standardnu proceduru- 0 na napojnoj sacekati da se led lampica ugasi pa na 1. Pritisnem pwr on, ventilator se zavrti na 3-6 sek i ugasi se. Ponovim postupak 3-4x i dalje nista, a zatim tajac! Nista! Prebacim sa svog napojnu pokusam upaliti. Led lampica svijetli, cpu kuler radi, hdd se cuje da radi, dvd pekac normalno otvorim i zatvorim, ali monitor je i dalje crn, tj nema slike, nece da dodje do biosa! A isto tako ne cuju se ni ona tri slaba piska pri podizanju sistema, niti bilo sta drugo, samo tiho radi. Pronasao sam u podrumu jednu staru maticnu i na njoj isprobao cpu i on je ispravan. Probao sam i RAM-e, i tu sam se malo izgubio. Od 4 samo je jedan radio na staroj ploci i to nekakav hyundai a ostala tri nisu, jer sa ta tri ima onaj pisak 5x. E sad neznam da li stara podrzava ova tri kingstonova pa mozda zbog toga ih ne ocitava. Uglavnom sto se napojne i GPU tice to je u redua i pokusao sam sve sto se spojeva i ostalog tice (skoro sve sam pronasao ovdje) ostala je samo ta nepoznanica oko RAM memorije. Konfiguracija toga je :
, i kad sam pokusao da flasujem nece ni preko EzFlash-a, ni Afudos, ni AsusUpdate-a, a isto tako ni da ocita ni floopy, dvd i usb. Druga je da nece upaliti sa PSU od 550W iz moga kompa, a krese otprve sa nekim starim od 200W! I da, stara napojna njena od 320W je crkla.
. Hvala vam.