Neprepoznavanje harda kod instalacije Win 7

poruka: 51
|
čitano: 8.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Neprepoznavanje harda kod instalacije Win 7
marxone kaže...
Izvadeno, spojeno i ista stvar.ne prepoznaje ga opet.o

"Ne preoznaje ga opet"?, govoris u BIOS-u ili pri instalaciji OS-a?, ako HDD nevidis u BIOS-u vec smo nekoliko puta naveli: stavi najnoviji BIOS, ucitaj defaultne postavke BIOS-a "load setup sefault" (mozda je u opcijama iskljucen SATA kontroler?), pokusaj disablirati S.M.A.R.T monitoring HDD-a u BIOS-u, ako HDD u BIOS-u ni tada nije vidljiv problem je u MB, ako je na niovou BIOS-a disk vidljiv (inicijaliziran), tada je problem sto pri instalaciji OS-u nedostaje driver SATA kontrolera link ili su diskovi bili u nekom od RAID polja.

16 godina

-polako.. (1,2,3,--- 10) MBO i HDD u jednom PCu (kućištu) radi, preseljeno u drugo ne radi? {#}

- Eliminiraj nepoznanice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina

Hajde pokušaj boot nekog Linux Live CD-a..Ubuntu ili Mint pa vidi šta će da javi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hardwhelper!!! kaže...
marxone kaže...
Izvadeno, spojeno i ista stvar.ne prepoznaje ga opet.o

"Ne preoznaje ga opet"?, govoris u BIOS-u ili pri instalaciji OS-a?, ako HDD nevidis u BIOS-u vec smo nekoliko puta naveli: stavi najnoviji BIOS, ucitaj defaultne postavke BIOS-a "load setup sefault" (mozda je u opcijama iskljucen SATA kontroler?), pokusaj disablirati S.M.A.R.T monitoring HDD-a u BIOS-u, ako HDD u BIOS-u ni tada nije vidljiv problem je u MB, ako je na niovou BIOS-a disk vidljiv (inicijaliziran), tada je problem sto pri instalaciji OS-u nedostaje driver SATA kontrolera link ili su diskovi bili u nekom od RAID polja.

ne prepoznaje uopce HDD u biosu, samo DVD drive,  load setup sefault je napravljen.dole su ss od biosa pa pogledaj dali je sve postavljeno kako treba. mada je s tim postavkama sve radilo bez problema

ihush kaže...

-polako.. (1,2,3,--- 10) MBO i HDD u jednom PCu (kućištu) radi, preseljeno u drugo ne radi? {#}

- Eliminiraj nepoznanice.

da, znaci svoju maticnu , proc, rame i hard smo stavili kod frenda u komp i od tad ne prepoznaje hard valjda ili sta vec

phoenix2003 kaže...

Hajde pokušaj boot nekog Linux Live CD-a..Ubuntu ili Mint pa vidi šta će da javi!

imas kakav link za to , nisam nikad radio s linuxom

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 0:47 (marxone).
13 godina
neaktivan

Ako ti nije problem stavi koju fotku spojenih komponenti u kucistu ili izvan njega da pogledamo.

15 godina

http://www.ubuntu.com/download/desktop

Sprži ISO na CD i boot-aj. Kad te bude pitao izaberi Try Ubuntu. Znači dižeš OS a da ga ne instaliraš na HDD. Ukoliko je HDD ispravan dići ćr ga bez problema. Kad ga digne,  neće ti biti problem naći disk manager da testiraš HDD.

Nego, gledam ove slike što si stavio...biće da ti ni Linux neće pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 0:55 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokusaj "Delay For HDD (Secs)" povecati na nekoliko sekundi, i kako je postavljen "OnChip IDE/SATA Device"?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 0:57 (Hardwhelper!!!).
15 godina

Pregledaj matičnu ploču da nema koji napuhnut kondezator...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hardwhelper!!! kaže...

Pokusaj "Delay For HDD (Secs)" povecati na nekoliko sekundi, i kako je postavljen "OnChip IDE/SATA Device"?

vec sam napisao par postova prije --- Onchip Sata mode je postavljen na IDE.
Ide1 controller , dma transfer access i onchip Sata controller je stavljeno na enable ---

phoenix2003 kaže...

Pregledaj matičnu ploču da nema koji napuhnut kondezator...

nema vec sam provjerio ..

13 godina
neaktivan

Jesi pokusao povecati "Delay For HDD", pokusaj to, mozda sam u nekom postu propustio, jesi umjesto 320-tke na MB prikljucio zbog testa drugi HDD?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 2:36 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan

Jesi probao koji drugi kabel od napajanja ukopcati ? Ako imas ti ili koji tvoji kolega drugi hdd, probaj taj drugi spojiti i vidjet ces dali ce ga prepoznati, a ako nece, ili je maticna 80% ili napajanje 20%.

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!

0 0 hvala 0
14 godina
Karlovac_047 kaže...

Jesi probao koji drugi kabel od napajanja ukopcati ? Ako imas ti ili koji tvoji kolega drugi hdd, probaj taj drugi spojiti i vidjet ces dali ce ga prepoznati, a ako nece, ili je maticna 80% ili napajanje 20%.

kablovi u redu, HDD ovi u redu. provjereno

14 godina
neaktivan

Onda je maticna otisla. Ako imas garanciju nosi ju na servis. Jer drugo ne moze biti nista...Ako Hdd prepoznaje u drugom racunalo, a na tvome je uredno napajanje i kablovi i ostale komponente, a hdd ne...Samo mi na maticnu smrdi sve..

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!

0 0 hvala 0
16 godina
marxone kaže...
..

-nije u redu. BIOS (kontroler-MBO) ne vidi HDD. Ako je MBO ispravna, tad je problem kabel ili HDD, ako je HDD i kabel (power i data) ispravno, tad je MBO crkla ili.. (normalno ako si vadio MBO, može se sama resetirati na tvorničke postavke, točnije postavke SATA-kontrolera su bitne).

-po slikama:

-prva, nema HDDa (samo CD), ne pomaže nikakava boot CD ako HDDa tu nema. Ne silovati dalje dok to ne rješiš.

-četvrta, uđi u selektirani meni, podesi SATA mod, IDE compatible ili AHCI (oba bi morala raditi na sedmici ili linuxu, za XP je samo IDE, tj ako je AHCI, RAID .. tad moraš imati driver za kontroler da bi OS vidio disk, ali BIOS ga MORA VIDJETI!!!). Prvo podesi taj dio, F10 (save&exit, yes), ponovo uđi u BIOS i ako na prvoj slici nema HDDa, tad je nešto od nabrojanog crknuto.

... ili nisi sve provjerio, jer čarobna kugla ne radi pa samo ono što ovdje našišeš možemo uzeti kao relevantno.

Tek kad je tamo vidljiv HDD možeš dalje s instalacijom, naravno trebaš ispravnu verziju (ima svakakvih, ako je nešto modificiranog ne mora raditi na svim chipsetovima).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
marxone kaže...

znaci stavljene su nove komponente u komp ( maticna Abit an-52, ram 4x1gb , i HDD 320gb Hitachi)kod frenda

problem je taj sto komp dode do odredenog dijela instalacije i izbaci upit(vidi se na slici u prilogu) trazi neke drivere ili sta vec i ne krece dalje tj ne pronade ih..

negdje u meniju sam nasao   Browse  i vidim da uopce ne nade HDD-ove, samo disketni uredaj idvd-rom, hardova koda nema.

pokusao sam vise puta ali uvijek stane na istom koraku, mijenjao rame iz jednog u drugi utor, mjenjao sata kablove u razlicite utore i nista.

dali treba neke postavke u biosu ukljucit ili sta ?! HDD- su provjereni i rade u drugom kompu.maticna rami i proc su izvadeni iz starog kompa i radilo je bez problema dok nije prebaceno u novi komp.?!

Napravi ovako:

Ako imaš druge hardove na pc-u, odspoji sve osim onog na kojeg hoćeš instalirati sistem.

Podigni instalaciju Win 7 i odaberi "custom", tada pritisni Shift F10, otvori Command Line, i otipkaj slijedeće:

DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK # (stavi broj hdd-a kojeg si dobio pod gore)
clean
create partition primary
select partition 1
assign letter=c:
active
format
exit

Poslije samo nastavi Custom instalaciju na ovu particiju koju si kreirao.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
14 godina
ihush kaže...
marxone kaže...
..

-nije u redu. BIOS (kontroler-MBO) ne vidi HDD. Ako je MBO ispravna, tad je problem kabel ili HDD, ako je HDD i kabel (power i data) ispravno, tad je MBO crkla ili.. (normalno ako si vadio MBO, može se sama resetirati na tvorničke postavke, točnije postavke SATA-kontrolera su bitne).

-po slikama:

-prva, nema HDDa (samo CD), ne pomaže nikakava boot CD ako HDDa tu nema. Ne silovati dalje dok to ne rješiš.

-četvrta, uđi u selektirani meni, podesi SATA mod, IDE compatible ili AHCI (oba bi morala raditi na sedmici ili linuxu, za XP je samo IDE, tj ako je AHCI, RAID .. tad moraš imati driver za kontroler da bi OS vidio disk, ali BIOS ga MORA VIDJETI!!!). Prvo podesi taj dio, F10 (save&exit, yes), ponovo uđi u BIOS i ako na prvoj slici nema HDDa, tad je nešto od nabrojanog crknuto.

... ili nisi sve provjerio, jer čarobna kugla ne radi pa samo ono što ovdje našišeš možemo uzeti kao relevantno.

Tek kad je tamo vidljiv HDD možeš dalje s instalacijom, naravno trebaš ispravnu verziju (ima svakakvih, ako je nešto modificiranog ne mora raditi na svim chipsetovima).

Sata mode je postavljen na IDE. u izborniku imam samo IDE i RAID.

16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Ljudi prijavljuju nebrojene probleme s konkretnom i sličnim pločama sa istim chipsetom: nForce 520.

i svi se svode na isto: ploča ne prepoznaje ,''ne vidi'' SATA diskove.

I jedino sigurno rješenje je instalacija OS-a na IDE disk.

Hoćeš li uopće moći upotrebljavati SATA diskove na njoj i samo kao storage ,ne znam.

Toliko o tome.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Ljudi prijavljuju nebrojene probleme s konkretnom i sličnim pločama sa istim chipsetom: nForce 520.

Hoćeš li uopće moći upotrebljavati SATA diskove na njoj i samo kao storage ,ne znam.

Toliko o tome.

kazem ti da su na njoj bez problema radili sata diskovi od 320 hitachi i 2tb WD green

16 godina
neaktivan
marxone kaže...
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Toliko o tome.

kazem ti da su na njoj bez problema radili sata diskovi od 320 hitachi i 2tb WD green

Ako je disk sata , pogledaj konektore kakvom je stanju? I dali si probao sa drugim sata kabel i šta se događa? Sata i molex ako nisu suviše labaljen jer ako je labavljen podaci nemože isporučit i obično plastika deformira. I ako je kabel ok, onda sigurno greška na hdd a valjalo bi provjerit na drugi računalo i dali se prepozna?

Ako na drugi računalo radi hdd onda nešto smrdi na ploči.

Nenad
15 godina

Jesi li uradio clear CMOS ovako kao što je prikazano na linku? http://abit.ws/faq/index.htm

Na koji način je napajanje spojeno na HDD, MOLEX ili SATA? Ako je MOLEX provjeri konektor jer se kontakt zna pomjeriti iz plastičnog ležišta tako da se prekine napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 18:58 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Jesi li uradio clear CMOS ovako kao što je prikazano na linku? http://abit.ws/faq/index.htm

Na koji način je napajanje spojeno na HDD, MOLEX ili SATA? Ako je MOLEX provjeri konektor jer kontakt zna pobjeći iz plastičnog ležišta.

Napravljen clear cmos , sata konrktor. Odustao sam od svega izvadio van plocu, sta je previse previse je.

Hvala svima na pomoci . 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice