Neprepoznavanje harda kod instalacije Win 7

poruka: 51
|
čitano: 8.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

znaci stavljene su nove komponente u komp ( maticna Abit an-52, ram 4x1gb , i HDD 320gb Hitachi)kod frenda

problem je taj sto komp dode do odredenog dijela instalacije i izbaci upit(vidi se na slici u prilogu) trazi neke drivere ili sta vec i ne krece dalje tj ne pronade ih..

negdje u meniju sam nasao   Browse  i vidim da uopce ne nade HDD-ove, samo disketni uredaj idvd-rom, hardova koda nema.

pokusao sam vise puta ali uvijek stane na istom koraku, mijenjao rame iz jednog u drugi utor, mjenjao sata kablove u razlicite utore i nista.

dali treba neke postavke u biosu ukljucit ili sta ?! HDD- su provjereni i rade u drugom kompu.maticna rami i proc su izvadeni iz starog kompa i radilo je bez problema dok nije prebaceno u novi komp.?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Neprepoznavanje harda kod instalacije Win 7
marxone kaže...

znaci stavljene su nove komponente u komp ( maticna Abit an-52, ram 4x1gb , i HDD 320gb Hitachi)kod frenda

problem je taj sto komp dode do odredenog dijela instalacije i izbaci upit(vidi se na slici u prilogu) trazi neke drivere ili sta vec i ne krece dalje tj ne pronade ih..

negdje u meniju sam nasao   Browse  i vidim da uopce ne nade HDD-ove, samo disketni uredaj idvd-rom, hardova koda nema.

pokusao sam vise puta ali uvijek stane na istom koraku, mijenjao rame iz jednog u drugi utor, mjenjao sata kablove u razlicite utore i nista.

dali treba neke postavke u biosu ukljucit ili sta ?! HDD- su provjereni i rade u drugom kompu.maticna rami i proc su izvadeni iz starog kompa i radilo je bez problema dok nije prebaceno u novi komp.?!

Pogledaj postavke za HDD u BIOS-u ( postavi IDE mode , ukoliko već nije ) .
I da, pogledaj da li uopće računalo vidi disk. 

16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Windows 7 ne treba nikakve drivere za CD/DVD. Disk ti nije dobro spržen.

Sprži ponovno taj .iso ,ali ovaj put na maksimalno 4X brzini. To je sve.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 18:53 (kizo2703).
14 godina
mstaglicic kaže...
marxone kaže...

Pogledaj postavke za HDD u BIOS-u ( postavi IDE mode , ukoliko već nije ) .
I da, pogledaj da li uopće računalo vidi disk. 

Ne vidim to nigdje u postavkama. Tjekom instalacije sam nasao negdje browse i vidio da diskova uopce nema.

kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Windows 7 ne treba nikakve drivere za CD/DVD. Disk ti nije dobro spržen.

Sprži ponovno taj .iso ,ali ovaj put na maksimalno 4X brzini. To je sve.

Dvd su i redu. Isprobano do sad 3. Sve isto uglavnom

16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Dvd su i redu. Isprobano do sad 3. Sve isto uglavnom

Onda ti dvd pržilica nije u redu ,vjerojatno je prljava leća. Provjeri diskove ,možda su izgrebani ili prljavi.

Probaj instalaciju sa USB-a. Program za izradu

Ponavljam: Windows instalacija ne treba nikakve CD/DVD drivere!! Nešto ti je neispravno (ili samo prljavo).

14 godina
Vidim u biosu sad da pod ide channel i sata channel ne prepoznaje hard.?!
Dvd je isto provjeren, radi kako treba
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Reset biosa?

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Kako mislis reset. Vracene su sve postavke na default
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Ne ,nego da baš resetiraš BIOS na pinovima na matičnoj ploči i onda probaš ponovno. Pogledaj uputstva za ploču gdje su i koji su.

Iako ,i isključivanje napajanja iz struje i vađenje baterije na 10 - 15 minuta će obaviti posao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 19:40 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Ne ,nego da baš resetiraš BIOS na pinovima na matičnoj ploči i onda probaš ponovno. Pogledaj uputstva za ploču gdje su i koji su.

Kizo, vidim prema slikama riječ je za hdd ak je on na sata večina neke prepozna a neke ne. Taj obično traži raid drivere ako je u bios postavljena za Ahci način rada.

@marxone, Trebaš samo u BIOS podesit da kod Ahci samo promjenit u IDE i završi sa tipkom F10 i nakon instalacije će ti proć. 

Malo ste brzopleti na odgovorima.

Nenad
14 godina
Mislis clear cmos?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nello kaže...

Kizo, vidim prema slikama riječ je za hdd ak je on na sata večina neke prepozna a neke ne. Taj obično traži raid drivere ako je u bios postavljena za Ahci način rada.

Windows Vista ,7 i 8 ne trebaju nikakve CD/DVD drivere i kad je sve hardverski ispravno i podešeno i dvd-i čisti i dobro napravljeni ,nema nikavih problema.

Kaj je tu brzopleto?!

marxone kaže...
Mislis clear cmos?

Da ,clear CMOS.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 19:55 (kizo2703).
14 godina
Nello kaže...
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

@marxone, Trebaš samo u BIOS podesit da kod Ahci samo promjenit u IDE i završi sa tipkom F10 i nakon instalacije će ti proć. 

Gdje da to nadem u ovom Biosu

14 godina
kizo2703 kaže...
Nello kaže...

Windows Vista ,7 i 8 ne trebaju nikakve CD/DVD drivere i kad je sve hardverski ispravno i podešeno i dvd-i čisti i dobro napravljeni ,nema nikavih problema.

Kaj je tu brzopleto?!

marxone kaže...
Mislis clear cmos?

Da ,clear CMOS.

Nista od clear CMOS.sve isto

14 godina
Onchip Sata mode je postavljen na IDE.
Ide1 controller , dma transfer access i onchip Sata controller je stavljeno na enableneznam vise sta da probam. U niti jedan od 4 sata kontrolera ne prikazuje hard. Uglqvnom radilo je sve dok nismo prebacili to sve u drugi komp..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
marxone kaže...
Ide1 controller , dma transfer access i onchip Sata controller je stavljeno na enableneznam vise sta da probam. U niti jedan od 4 sata kontrolera ne prikazuje hard. Uglqvnom radilo je sve dok nismo prebacili to sve u drugi komp..

Imas li zadnju verziju BIOS-a?

13 godina
neaktivan

Što ti javlja kad pritisneš cancel i onda na rescan? Meni se jednom isto pojavila ta poruka,ali mislim da sam par puta pokušavao ponovo i jednom je samo prošla instalacija,sama od sebe.

I probaj odčekirati onaj prozor"Hide drivers..."

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Kaj ste prebacili u drugi komp?

Jeste vi to možda instalirali Windows na jednom PC-u i onda premjestili hard na drugi PC?

Ako jeste ,logično da sistem ne prepoznaje ništa kad su u njemu totalno drugačiji driveri.

Pojasni!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 20:55 (kizo2703).
14 godina
Hardwhelper!!! kaže...
marxone kaže...

Imas li zadnju verziju BIOS-a?

Milim da nije zadnja, ali na toj maticnoj su radila dva harda do prije dva dana od 2tb i od 320gb.neznam ni sam. Dali je moguce da u krivo spojeni oni pinovi od front panela pa da to jebe?

lukabo kaže...

Što ti javlja kad pritisneš cancel i onda na rescan? Meni se jednom isto pojavila ta poruka,ali mislim da sam par puta pokušavao ponovo i jednom je samo prošla instalacija,sama od sebe.

I probaj odčekirati onaj prozor"Hide drivers..."

Ma izbaci slicno tome nest. Uglavnom pod browse nema uopce hardova. 

14 godina
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Kaj ste prebacili u drugi komp?

Jeste vi to možda instalirali Windows na jednom PC-u i onda premjestili hard na drugi PC?

Ako jeste ,logično da sistem ne prepoznaje ništa kad su u njemu totalno drugačiji driveri.

Pojasni!

Ma formatirao sam na svom kompu oba harda. Na mom ih nade bez beda. Instalacija valjda stane jer jednostavno maticna ili sta vec ne vidi hardove.

16 godina
neaktivan
marxone kaže...

Ma formatirao sam na svom kompu oba harda. Na mom ih nade bez beda. Instalacija valjda stane jer jednostavno maticna ili sta vec ne vidi hardove.

Možda ovo pomogne: Arhiva ABIT drivera/BIOS-a/Utility-a by Don Kihoty

14 godina
kizo2703 kaže...
marxone kaže...

Možda ovo pomogne: Arhiva ABIT drivera/BIOS-a/Utility-a by Don Kihoty

Ma znam za to,  to sam ga trazio da uploada ali sta mi vrijedi to kad meni odma u startu ne prepoznaje hard

13 godina
neaktivan

Kablove niste premještali iz tog pc u onaj,ili?Možda ovaj od napajanja ima bad konekciju.Ako je hdd ispravan,a je,a tu ga ne raspoznaje,mora da je do kablova ili slota na mbo od flat kabla.Neispravna mbo.

-stavi najnoviji bios,pa da vidimo,ako če se što promjeniti po pitanju hdd

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 11:50 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
marxone kaže...
--

Milim da nije zadnja, ali na toj maticnoj su radila dva harda do prije dva dana od 2tb i od 320gb.neznam ni sam. Dali je moguce da u krivo spojeni oni pinovi od front panela pa da to jebe?

-- 

-tko će znati što-kako si spojio, ili dali su konektori-kablovi ispravni. Zato:

-odspoji sve, sve što nije neophodno, pa i CD-DVD, front USB, audio,... ostaivš samo CPU+cooler, RAM, VGA, tipkovnica.. i jedna HDD. (probaj s više kablova, Sata-Data i power..). BIOS ga mora vidjeti, ako ga nema u BIOSu nema koristi dalje bootati install.

-uzrok nije stari BIOS ako je prije radilo. Vjerojatnije loš kable, kontakt ili kvar kontrolera (ako nisi pazio... dešava se).

btw, stariji diskovi (do 320GB generacije) su imali jumpere za npr SATA-1-2 mod ili clip 32GB.. provjeri dali je neki jumper na HDDu i pročitaj oznake na što se odonosi.

-hitachi 320 ima oba power konektora, spoji samo JEDAN molex ili sata power (ako si spojio oba vjerojatno si spržio HDD).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 12:05 (ihush).
14 godina
lukabo kaže...

Kablove niste premještali iz tog pc u onaj,ili?Možda ovaj od napajanja ima bad konekciju.Ako je hdd ispravan,a je,a tu ga ne raspoznaje,mora da je do kablova ili slota na mbo od flat kabla.Neispravna mbo.

-stavi najnoviji bios,pa da vidimo,ako če se što promjeniti po pitanju hdd

Nekuzim bas da je do slota .da nakon stqvljanja maticne u drugi komp prestanu radit sva 4 slota.

14 godina
ihush kaže...
marxone kaže...
--

-- 

-tko će znati što-kako si spojio, ili dali su konektori-kablovi ispravni. Zato:

-odspoji sve, sve što nije neophodno, pa i CD-DVD, front USB, audio,... ostaivš samo CPU+cooler, RAM, VGA, tipkovnica.. i jedna HDD. (probaj s više kablova, Sata-Data i power..). BIOS ga mora vidjeti, ako ga nema u BIOSu nema koristi dalje bootati install.

-uzrok nije stari BIOS ako je prije radilo. Vjerojatnije loš kable, kontakt ili kvar kontrolera (ako nisi pazio... dešava se).

btw, stariji diskovi (do 320GB generacije) su imali jumpere za npr SATA-1-2 mod ili clip 32GB.. provjeri dali je neki jumper na HDDu i pročitaj oznake na što se odonosi.

-hitachi 320 ima oba power konektora, spoji samo JEDAN molex ili sata power (ako si spojio oba vjerojatno si spržio HDD).

Jos cu jednom sve prespojit pa vidjet..

HDD radi. Projereno u drugom kompu

16 godina
marxone kaže...
..

Nekuzim bas da je do slota .da nakon stqvljanja maticne u drugi komp prestanu radit sva 4 slota.

-prebacuješ MBO? Provjeri dali su odstojnici (metalni/plastični šarafići za MBO) na pravom mjestu ili kratki spoj na kućištu.

-kao i napajanje, kablovi, probaj i napajanje prebaciti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
marxone kaže...
..

-prebacuješ MBO? Provjeri dali su odstojnici (metalni/plastični šarafići za MBO) na pravom mjestu ili kratki spoj na kućištu.

-kao i napajanje, kablovi, probaj i napajanje prebaciti..

Kako kaze i @ihush provjeri odstojnike, savjet: izvadi sve komponente i spoji izvan kucista, ako radi zasigurno je neki odstojnik na krivom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 15:12 (Hardwhelper!!!).
14 godina
Provjerim sve to pa vam javim
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Izvadeno, spojeno i ista stvar.ne prepoznaje ga opet.o
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: