Komp se zaledi kad igram...

poruka: 75
|
čitano: 26.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo ljudi imam jedan problem vec dugo vremena....znaci...krenem ja igrat cod4 i nakon 30sek mi se zaledi ekran i pojavi se smeda boja preko njega....kupio sam novu grafu i opet isti problem tako da nije stvar u grafi....dogada se i na nekim drugim igrama...npr.dogada se na cod2 a na CSsource nikad....sto bi mogao biti problem?

Cole:Ahh, ain't that cute ; Dom: Yeah, like two assholes on their first date....radim na crno trosim na bijelo....

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Komp se zaledi kad igram...
rocker55555 kaže...

Evo ljudi imam jedan problem vec dugo vremena....znaci...krenem ja igrat cod4 i nakon 30sek mi se zaledi ekran i pojavi se smeda boja preko njega....kupio sam novu grafu i opet isti problem tako da nije stvar u grafi....dogada se i na nekim drugim igrama...npr.dogada se na cod2 a na CSsource nikad....sto bi mogao biti problem?

da nije ram memorija?

sniper only
16 godina
ljubo2mad kaže...
rocker55555 kaže...

da nije ram memorija?

moglo bi biti...ali nisam jos naveo da se to pocelo dogadat kad sam instalirao vistu prije 1god. onda sam se ponovno vratio na xp da vidim hoce li biti problema pa je se i na xp pocelo dogadat...sad isto tako i na sedmici....

P.S. imam 2gb. rama...jedan 500mhz a drugi 600mhz....

Cole:Ahh, ain't that cute ; Dom: Yeah, like two assholes on their first date....radim na crno trosim na bijelo....
15 godina

šta čovjek kaže RAM,napravi test,koja matična?

Jesi dirao šta po registryu i jel javlja kakav error

dnl
16 godina
roki kaže...

šta čovjek kaže RAM,napravi test,koja matična?

Jesi dirao šta po registryu i jel javlja kakav error

maticna mi je stara jos od 2006.god....mozda joj je zivotni vijek pred krajem.....

nisam nista po registriyu dirao i ne javlja nikad error....

16 godina

zna li tko sto bi to moglo biti??? rami,maticna,napajanje,proc...?????

15 godina
neaktivan

Probaj samo sa jednom plocicom rama, pa nakon toga sa drugom pa vidi oce se i dalje desavat.Ne bi bilo na odmet napraviti i memtest. Ako bude onda ti je ostalo napajanje za provjeriti, a to ces rijesiti tak da posudis od nekog frenda drugo pa isprobas. Ako nije niti napajanje slobodno kupuj novu plocu.

16 godina

...

Mi zgodni uvijek bez šminke hodamo
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 13:45 (rocker55555).
15 godina
neaktivan

Zdravo ljudi evo imam jedan problem,evo ovako:komp mi se zaledi dok igre igre al bas sve igre...npr cod mw 2 dok igram njega ekran se zaledi nakon 1 sat,a npr world of warcraft nakon 10 min...kompjuter je star 15 dana bio sam mjenjao cijelu maticnu plocu jer je bio udrio grom...al oni su mi sve promjenili osim graficke i procesora ...evo konfiguracije:imam instaliran win 7 ultimate 32 bit,graficka nvidia ge force 7600gs,procesor genuine intel dual core 1.86 na svakoj jezgri ,i imam 2 gigabajta rama....i novu asusovu maticnu plocu...molim pomoc :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kompjuter ti nije neki baš jaki, pa da pitam: Kakve su ti postavke u igri, detalji i sl.?

I izmjeri temperature sa ovim iili ovim.

Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 16:16 (Šef).
15 godina
neaktivan

znam da nije bas jak.....pa stavim na 1024x769 Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gledao sam ja vec sa tim programima ne pregrijava se comp temperatura procesora solidna 51F˙od uvjek mi je restartava dok san ima win xp isto samo nije ovako cesto..

14 godina
neaktivan

imam isti problem, meni se javlja error kad palim komp, a neznam jesam li dirao sta u registryu,moze pomoć?Hvala!

ikac
15 godina

a meni se samo od sebe neke igre (SAMP, rFactor, shift) zamrznu nakon nekog vremena igranja - shift skoro nikad ni ne ulazi, ali to je prica za sebe...evo zivcira me rfactor, radilo sve lepo uvijek, zadnjih par dana stroka, ono igram, zaledi se, izbaci me u win i igra je zatvorena, SAMP slicna stvar, zamrzne, minimizira se igra i izbaci u win, kad ju ocu maximizirati da se vratim redovito onda bude blokirana igra...neznam od cega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
reinstaliraj windows...
15 godina
neaktivan
Re: Komp se zaledi kad igram...
Crazystyle kaže...

Zdravo ljudi evo imam jedan problem,evo ovako:komp mi se zaledi dok igre igre al bas sve igre...npr cod mw 2 dok igram njega ekran se zaledi nakon 1 sat,a npr world of warcraft nakon 10 min...kompjuter je star 15 dana bio sam mjenjao cijelu maticnu plocu jer je bio udrio grom...al oni su mi sve promjenili osim graficke i procesora ...evo konfiguracije:imam instaliran win 7 ultimate 32 bit,graficka nvidia ge force 7600gs,procesor genuine intel dual core 1.86 na svakoj jezgri ,i imam 2 gigabajta rama....i novu asusovu maticnu plocu...molim pomoc :)

ISit problem kada igram Minecraft ( SP ) A imam jaču konfiguraciju, pa molim vas aji nižete da mi pomognete :) ( Desi se i sa Resident Evil-om 5, ali samo nekada) :)

harry
15 godina
neaktivan

Nećete vjerovati  šta mi se upravo desilo...pročitajte post iznad!

http://www.minecraft.net/play.jsp   Na ovu stranicu sad uđe da viidm hoće li mi se zaledit komp, i pokrenem tu igru ( nisam se loginovao) I onako, malo šetao po minecraft world-u da vidim hoćel mi se zaledit komp...I ZALEDIO SE, POSLIJE PAR MINUTA -.- ono nemogu da vjerujem!!!

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Opet se pocelo dogadati.

Sad idem malo detaljnije sve objasniti, jer trebam znati koja komponenta je u kvaru.

Znaci, igram igru(CS 1.6, na zahtjevnijim igrama se i prije zaledi) i za 5-10 minuta se slika zaledi. U pozadini se ponavlja posljednji ispusteni zvuk(obicno je duljine oko 1 sekunde) jedno 5-6 puta.

Tada se pojavi neka nasumicna boja na ekranu i nestane zvuk. Tada moram restartati pc.

A sada o komponentama:

-Lampica HDD-a prestane svijetliti 1-2 sekunde prije nego se slika zaledi, zatim se poslije 4-5 sekundi malo upali(kao da hdd nesto radi) i pojavi se ta boja na ekranu(tako je svaki put).

Takoder HDD ima 3% bad sectora.

-Neznam jeli ovo vazno,ali skoro pa pri svakom paljenju pc-a prije bios-a mi se pojavi tekst na ekranu(neznam cijeli napamet, ali znam o cemu pise) "Warning! The graphics video card power cable is disconnected! ...".

Tada malo pomaknem graficku gore-dolje, zatim se normalno upali.

-U bios-u mi pise za rame: " RAM: 2GB@199MHz (DRM333) " , a stock je 700MHz.

-Sa procesorom je sve u redu.

Nijedna komponenta se ne pregrijava, a najvise mi je sumnjiv HDD zato sto su mi se windowsi usporili otkad mi se to pocelo dogadati(prije 2 tjedna).

I da napomenem, aero se na W7 svako malo mijenja sa obicnom temom, pa sam stavio na obicnu.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // InGame: hExX
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 14:07 (rocker55555).
14 godina
neaktivan

meni su ti 4 grafičke mijenjali jer se ista stvar dešavala, plus još neke naknadne greške koje su se pojavljivale s vremena na vrijeme, a kad su zadnji put mijenjali grafu, zamijenili su i RAM, i otad sve dobro dela. mislim da je bila stvar u ramima... a oni amijenjali grafu non stop dok valjda nisu skužili da je rpoblem negdje drugdje. znači ekran mi se bio smrzo, boja preko ekrana i to je to. provjeri Rame ;)

0 0 hvala 0
16 godina
Vixen000 kaže...

meni su ti 4 grafičke mijenjali jer se ista stvar dešavala, plus još neke naknadne greške koje su se pojavljivale s vremena na vrijeme, a kad su zadnji put mijenjali grafu, zamijenili su i RAM, i otad sve dobro dela. mislim da je bila stvar u ramima... a oni amijenjali grafu non stop dok valjda nisu skužili da je rpoblem negdje drugdje. znači ekran mi se bio smrzo, boja preko ekrana i to je to. provjeri Rame ;)

Znaci otkad su ti promijenili rame, vise se nikad nije dogodilo?

Probat cu sa svakim keksom rama posebno, pa da vidim u kojem je problem(ako je u ramima problem). 

16 godina
neaktivan

napravi mem test za rame neka se odvrti par puta....

osim memorije moze bit grfa, tocnije driveri graficke kartice koji ne vrte stabilno...

javi ako problem jos postoji da vidimo sto napravit...

daemon {GmF}

0 0 hvala 0
16 godina
daemon kaže...

napravi mem test za rame neka se odvrti par puta....

osim memorije moze bit grfa, tocnije driveri graficke kartice koji ne vrte stabilno...

javi ako problem jos postoji da vidimo sto napravit...

Probao sam mijenjati drivere grafe, isto se dogada.

Evo idem sada odvrtiti memtest.

16 godina

Skoro pa sat vremena je proslo, memtest nije nasao nikakve greske.

Idem sada probati igrati sa pojedinacnim keksima rama.

16 godina
neaktivan

kada instaliravas drivere da li instaliravas i ATI Catalyst.... ako da probaj bez njega...

daemon {GmF}
16 godina

Da, instaliram CCC uvijek.

Probat cu.

Evo probao sam igrati sa svakim keksom rama posebno, zaledi se svaki put.

13 godina
neaktivan

Probaj napajanje zamjenit ak imaš od koga posudit,ja sam imao isu frku kad mi je trebalo full power napajanje davat za neki zahtjevniji rad,recimo igranje igre i opa crkavao komp,pa je nakon par dana počelo napajanje pištat sve u 16 i na kraju sam ga odnio jer sam imao garanciju na servis (ocz stealth extreme 550w) i tip mi je reka da dobro da sam ga odštekao s konfe jer bi mi lako bilo sve izgorilo koje su oscilacije u naponima bile radi sj...ih kondenzatora na napajanju.Ispostavilo se da je cijela serija tih napajanja koja je došla u ku....u jer su ih masovno ljudi vračali.Ako si imaš od kog posudit napajanje probaj pa vidi.

$inke
16 godina

Nazalost nemam od koga posuditi.

Probao sam bez CCC-a, isto je.

16 godina
Vixen000 kaže...

Jesi siguran da su samo RAM-e i grafu zadnji put promijenili?

Moze bit i hdd, napajanje...

Bilokakva informacija je dobrodosla. 

16 godina
neaktivan

probaj testirat hard disk....

moguce da ti on radi probleme....

ako to nije onda ostaje jos napajanje i mativna sto ces tesko istestirat ako nemas posudit od nikoga...

al iskreno meni jos uvijek smrdi memorija i grafa jer sam imao iste te probleme i bilo je pitanje i memorije i drivera grafe ...

nemoj vrtit najnovije drivere za grafu probaj uzet neke starije jer su moguce stabilniji od novijih....

jos jedna stvar probaj spustit fsB u biosu na 133.... pa javi sta se dogada...

daemon {GmF}
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 11:53 (daemon).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja imam isti problem otkako sam instalirao 7icu..

U pitanju je cod4. Dakle, slika se odjednom zamrzne i zvucnici reproduciraju neki iritantni zvuk (vjerojatno uhvacen stotinku prije "zaleđenja")

Evo, i ja cu testirat hdd, ram, i grafu pa cemo vidjet... Sumnjam na ove nove drivere, al vidjet cemo..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice