Zašto uglavnom? Jer trenutno pišem s njega. Nakon 20 ili 30 bezuspješnih pokušaja paljenja. On se upali, čuje se kako radi ali nema slike na ekranu. Kad se uspješno upali, prvo zasvjetli na tipkovnici i pojavi se slika na ekranu nakon koje dolazi obavijest da imam problema s CMOS-om. Slika obavijesti je u prilogu.
Sve je zapravo počeli prije koji tjedan. Kad sam kliknuo shut down, nije ga htio normalno ugasit pa sam ga jednostavno isključio na gumb da bi mi se sutra počela pojavljivat ova slika koja je u prilogu. Zatim drugi ili treći dan kreće s problemima da kod paljenja nema slike i stvar se od tada progresivno pogoršava. Par dana za redom mi se normalno upali, drugi put iz drugog ili trećeg pokušaja a sada evo, iz 20-og ili 30-og. Mislio sam da je do baterije jer mi stalno mijenja datum u Windowsima a zadnjih dana i u BIOS-u no ista stvar se događa i nakon što sam zamijenio bateriju, pa izgleda da nije do baterije. Kad je upaljen, normalno radi i nema nikakvih problema.
Jel možda došlo do nekog poremećaja u BIOS-u i to treba ispravit ili je nešto od hardvera otišlo/odlazi? Inače imam ludu sreću s matičnim pločama. U zadnjih 5 godina sam ih nekoliko promijenio i svaki put je počelo tako da se nije htio upalit, pa onda je iz drugog pokušaja pa više pokušaja itd. S tom razlikom što mi se tada obavijest "CMOS Settings wrong" nije pojavljivala. I da, jednom je nakon temeljitog čišćenja od prašine normalno radio sljedećih godinu dana ali je onda opet crko. Doduše, budući da nikad nisam dobio račun od tipa od kojih sam kupovao matične sve mi se čini da mi je prodavao stare, popravljene.
Konfiguracija:
CPU
AMD Athlon II X2 250 41 °C
Regor 45nm Technology
RAM
4,00GB Single-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASRock 870 Extreme3 (CPUSocket) 41 °C
Graphics
VW195 (1280x768@75Hz)
512MB ATI Radeon HD 4830 (XFX Pine Group) 52 °C
Storage
465GB Western Digital WDC WD5000AAKS-00A7B0 (SATA) 43 °C
28GB TDK LoR TF20 USB Device (USB)
Optical Drives
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png