HDD Segate IBM certificate

poruka: 2
|
čitano: 980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Ovako, obzirom da na moje prošlo pirtanje NIJE bilo odgovora nadam se da će na ovo biti.Naime radi se o tome da imam dva HDD-a Segate 40 GB Baracuda 7200rpm koji su bili ugrađeni u ThinkCentre tower IBM računare.Dogodilo se da je crkla elektronika na jednom a da je drugi zdrav.Želio bih da zamjenim elektronike diskova i pokušam oživjeti disk na kome je crknula elektronika.PRVO

1. PRVO da li je takvo nešto moguće (2006 u ljketo takav poduhvat sam uspješno uradio )

2. DRUGO Dali će nakon "operacije zamjene" ponovno raditi zdravi HDD

3. Naravno dali da kada zamjenim elektronike disk prijavim kao slave ili master na NEKOM OD KANALA u računaru da pokušam spasiti podatke. (radi se o onom na komej crkla elektronika)

4. Znači li zamjena elektronike duži oporavak odnosno rad diska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Obzirom da je cijena diska od 40 GB već jako pala, a mislim i da ih je teško nabaviti (minimum za kupiti su 80 GB, ali cijenom kao veći diskovi), možeš "žrtvovati" zdravi disk ali OBAVEZNO presnimi podatke sa tog zdravog diska sa zdravom elektronikom na sigurni medij (CD, DVD ili eksterni HDD)

Ako ti je uspjelo 2006. vjerojatno će ti i uspjeti sada, ali radiš na vlastitu odgovornost, možeš prebaciti elektroniku sa zdravog na pokvareni disk i vidjeti da li će pokvareni disk proraditi.

Druga solucija ti je da oba diska daš u Specijalizirani servis koji će ti to stručno napraviti, naravno i naplatiti, ali ako su ti podaci na pokvarenom disku bitni...

P.S.
Najbolje da "pokvareni" disk sa prebačenom zdravom elektronikom spojiš kao SLAVE na nekom drugom kompjuteru koji se može normalno podignuti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 19:01 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice